Dodaj do ulubionych

Ksenofobii - NIE !

11.10.15, 01:26
"Uczeń szóstej klasy szkoły podstawowej ze Świnoujścia został pobity tylko dlatego, bo ma ciemną karnację skóry. Chłopcy, którzy zadawali mu ciosy krzyczeli „ty imigrancie!”. Jak przyznali później przed szkolnym pedagogiem, do takiego zachowania zainspirował ich marsz przeciwko islamizacji, który kilka dni temu przeszedł ulicami Świnoujścia. "

www.swinoujskie.info/2015/10/08/pobito-ucznia-bo-mial-ciemna-karnacje-krzyczeli-ty-imigrancie/
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Ksenofobii - NIE ! 11.10.15, 02:04
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/yc/ztxd/C6yESzip0uSfP04fIX.jpg
    • zlocistoki Re: Ksenofobii - NIE ! 11.10.15, 08:26
      A kto obecnie robi zamieszki głównie w Europie?

Kto przoduje w statystykach gwałtów w Europie i innych statystykach kryminalnych?

Proszę mi pokazać państwo w którym biali odważyliby się robić takie numery jaki oni w Europie.

Czyżby ksenofobia była tylko po jednej stronie? Rasizm jest po każdej. W zasadzie tylko biali postanowili się za to obwiniać.

Taką samą historię opisuje niemiecki nastolatek, urodzony w Niemczech, który poszedł do szkoły i jest bity, bo jest inny jako inny jako jeden z niewielu białych w klasie.

• zlocistoki Re: Ksenofobii - NIE ! 11.10.15, 09:01
        W moim odczucia ksenofobia nie jest zła. Jeśli jest zła to częściej dla tego kto ją posiada. Nasza cywilizacja jest ksenofobiczna, jakoś nie tulimy się do siebie jak Arabowie, tylko zachowujemy dystans duży między ludźmi.

Osobiście jestem ksenofobiczny choć nie jestem specjalnie rasistą, uprzedzony jestem podobnie do rodaków, jak do aroganckich arabów. W żaden zaś sposób nie będzie mi rósł napęd do działań agresywnych.

--

" Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może." M. Twain.
    • zlocistoki Re: Ksenofobii - NIE ! 11.10.15, 09:39
      Zachowania takie to moim zdaniem nie jest ksenofobia.

Zachód sobie lubi używać słówka z końcówką -fobia bo sądzi, że w ten sposób zawstydzi, że to tchórzostwo, albo ukryty homoseksualzim własny itd... GW ciągle lubi na przykład tresować naród przez zawstydzanie.

Liberalni jajogłowi mieszczanie lubią zawstydzać wyśmiewaniem i umniejszaniem, a PIS-ogłowi lubią piętnować moralnie. Kwestia smaku i mechanizmów obronnych posiadanych. Są w tym tak samo ksenofobiczni. Feministka Dunin napisała ostatnio dwa teksty : o tym jak polskie kobiety witają wspaniałych mężczyzn arabskich, którzy mają wszystko to czego nie mają polscy. Oraz tekst o tym jakby chciała mieszkać w grodzonym osiedlu . Czysta schizofrenia.

W przypadku dzieci jest to szukanie kozła ofiarnego, które zawsze odbywa się w szkołach. Jest to jak sądzę problem tego, że szkoły w ogóle istnieją w formie jakiej istnieją jak i odbiciem agresji świata dorosłych.

Natomiast w przypadku kiboli nie wiem czy to jest fobia. Raczej biologia ich takimi zrobiła. Nie żebym rozgrzeszał i z nimi trzymał. Ale sądzę, że się nadużywa tego słówka ksenofobia. Tak raczej jest że jedna grupa szympansów zbiera się w kupę i wali w drugą grupę szympansów.
      • zlocistoki Re: Ksenofobii - NIE ! 11.10.15, 10:04
        Jeśłi się wprowadzi na kontynent kilkaset tysięcy młodych mężczyzn w wieku poborowym, którzy do tego notorycznie się awanturują to czego się spodziewamy jak nie tego, że tendencje rasistowskie, ksenofobiczne zostaną wzmocnione? Jeśli do tego się twierdzi, że akurat ci panowie mają być przedmiotem troski w sytuacji gdy Europa ma ciągle problemy ekonomiczne i ta oaza dobrobytu zaczyna być coraz bardziej umowna dla dołów społecznych to skąd zdziwienie? Jeśli się kłamie, że to są uchodźcy a większość z nich zdecydowana to są po prostu zarobkowi imigranci z całego świata islamskiego od maroka do pakistanu to skąd zdziwienie?

Coraz bardziej okazuje się, że miejscowi są po prostu jedynie tubylczą siłą roboczą, a władcy mogą tu robić co chcą i tylko tresować miejscowych w samoograniczaniu ciągłym i poczuciu winy. Jak widać po świadomości imigrantów tam ich nikt w niczym nie tresuje.

Teraz na każdego wywalonego pana z Albanii, który się podłączył do tego marszu znajdzie się kasa na samolot, żeby go deportować. Nie możńa było po prostu podstawić promów dla prawdziwych uchodźców z Syrii? Przyjeźdżają kobiety i dzieci na czas wojny a później wracają. Nikt by się nie darł. ALe chodzi o to, żeby przejąć ich elity. Najsilniejsi najbogatsi niech tu pędzą.
    • zlocistoki Re: Ksenofobii - NIE ! 11.10.15, 11:46
      tu przykłady ich braku ksenofobii. wypowiedzi na temat homoseksualizmu. oczywiście wcześniej standartowa ich wdzięczność. ale to jest znane już z dziesiątek filmów. Żadne z tych pajaców nie ma rysów twarzy z syrii. Ten gruby i brzydki to taki iracki bardziej. ten cwaniaczek to jakaś północna afryka. Tu wszyscy ściągają jacyć marokańczycy beduini, pakistańczycy.

www.youtube.com/watch?v=Bfd3M9PkR0M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka