Dodaj do ulubionych

Paski do plecaka, inteligencja, naped

20.11.16, 10:06
m.youtube.com/watch?v=bVH832Wt5hU

Po zalozeniu plecaka ten pan sciaga szelki. Pierwszy raz cos takiego widzialem. Pozniej zobaczylem to na innym filmie amerykanskim.

Czy amerykanie maja jakies specjalne patenty czy na kazdym plecaku powinno dzialac? Na moim nie dziala.

Ma to dobre strony. Z jednej strony ucieszylbym sie jakby dzialalo....ale z drugiej...jesli dotad bym tego nie odkryl poczulbym sie jak kolega, ktory zaczal palic i poprosil jakas kolezanke o ognia...i tylko przylozyl papieros do zapalniczki..bylo cos niezmiernie upokarzajacego w tej scenie...swoja droga zawsze mnie ciekawilo jak on zapalal wczesniej papierosy bo juz popalal..

Ja jestem tak niedorobiony...moj mozg ma problem z chwytaniem rzeczywistosci.

Kiedys mi mowio, ze jestem inteligentny. Ale ja bardzo slabo sie uczylem najgorzej w szkole, bardzo slabo uczylem sie zycia, wolniej od reszty rozumialem wiekszosc spraw.

Inteligencja to zdolnosc do przystosowania sie do zmiennych warunkow. I ja takowej nie posiadam. Do tego potrzebny jest naped. Naped kontaktuje z rzeczywistoscia. Jestem jak w tej scenie z papierosem.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Paski do plecaka, inteligencja, naped 20.11.16, 10:25
      Rucking mnie ciekawi bo ciekawia mnie statyczne swiczenia aerobowe.

Zawsze aerobowy trening kojarzy sie z ruchem coraz szybszym ruchem. I mam poczucie tragizmu. Z jednej strony sadze ze to zdrowe...ale czemu cos zdrowego odbywa sie przez cos co uwazam za calkowicie niezdrowe jak bieganie, albo sztuczne jak rower.

Zaczelo mi sie kojarzyc z lowenem, ktory wydaje sie preaerobami. Sa cwiczenia rozprezajace, ale tez ladujace przez zwiekszanie oporu. Nie sa jednak silowe. Ale zwiekszaja oddech. Czyli aeroby moznaby robic analogicznie przez zwiekszanie obciazenia a wiec noszenie plecaka. Wydaje mi sie to zdrowsze niz jogging.
    • 136ty Re: Paski do plecaka, inteligencja, naped 20.11.16, 10:37
      Tak. Jestem niedorobiony. Od urodzenia bylem wyladowany energetycznie.

Te paski sie ciagnie ale do tylu a ja ciagnelem w dol. Boze ale siara.
      • 136ty Re: Paski do plecaka, inteligencja, naped 20.11.16, 11:08
        Teraz odkrylem ze moj plecak ma rozne paski i sciagacze i moge go regulowac w wielu plaszczyznach. Czyli mam jeszcze lepszy plecak niz amerykanie.

Mnie wlasnie nic a nic nie interesuje postep w swiecie. Nawet "dodaj do ulubionych" to dla mnie gadzet. Podobnie jak lista kontaktow.

Mezczyzni maja naped do takich sprawek techno gadzetowych a u mnie niedorobienie na calej linii.

Sad but true.

Przykro mi sie zrobilo.
        • 136ty Re: Paski do plecaka, inteligencja, naped 20.11.16, 11:13
          Tyle ze wielosc tych paskow juz nie jest po prostu technologia. Chamskim odpaleniem spalinowej maszyny.

Potrzebna jest sztuka harmonii. Znajomosc ideii dobrego ulozenia.

Mnie to nieco przytlacza.
          • 136ty Re: Paski do plecaka, inteligencja, naped 20.11.16, 11:33
            Przypomniala mi sie ksiazka...zen i sztuka oporzadzania motocykli. Kiedys ja czytalem jako nastolatek , ale nie do konca zrozumialem. W zasadzie im dalej tym mniej rozumialem blizej konca. Chyba ja przeczytam jeszcze raz.

Ksiazka jest o wyprawie motocyklowej, w czasie ktorej schizofreniczny chyba nieco narrator o typie medrca filozofa ale i twardo stojacego nana ziemi mezczyzny konfrontuje swoja postawe i postawe swojego kumpla jadacego z dziewczyna motorem bmw.

On jest racjonalista, rozklada swiat na czesci liczby, a tamten zyje jakosciami i chyba ucielesnia hipisa..to ksiazka drogi z tsmtych czasow. Gdy zepsul sie motor chcial naprawic koledze go za pomoca blaszki..ale hipisa to oburzylo jak jego nowiutkie bmw moze byc tak ordynarnie naprawiane kawalkiem aluminiowej blaszki wycietej z puszki. Narrator odszedl wycial i powiedzial ze jednak znalazl podkladki pod srube prosto z fabryki bmw w niemczech w swoich zapasach. Co ucieszylo hipisa.

Ja jestem chyba od jakosci, mimo ze mam tendencje analityczne raczej niz artystyczne. Jak ten hipis. A nie od funkcjonalnosci.

Cholera musze przeczytac ta ksiazke jeszcze raz o co tam chodzilo.
            • 136ty Re: Paski do plecaka, inteligencja, naped 20.11.16, 11:48
              Mysle ze hipisi byli infantylni i antrpomorfizowali swiat. W poszukiwaniu milosci. Lowen patrzyl na nich jako osobnikow oralnych.

Nie zebym heitowal hipisow, obejrzalem hair kilkadziesiat razy jako nastolatek i sie utozsamialem. Jestem z tej polowy ludzkosci a nie z tej drugiej z obywatelami ceniacymi tradycyjne wartosci. Ale chyba z czasem blizej do punktu widzenia na swiat polanskiego. On kochal lata 60te i hipisow ale przezyl co przezyl i bardziej widzial role agresji i ciemnych stron zycia w osobowosci czlowieka. Sadze ze hipisi powinni wstac z kolan i wyjda na ludzi. Ludziom z drugiej polowy ludzkosci nic nie pomoze. Kto za mlody wyznawal tradycyjne wartosci na starosc bedzie okrutnym skurwysynem.
              • 136ty Re: Paski do plecaka, inteligencja, naped 20.11.16, 13:03
                A moze hipisi nie byli infantylni tylko biofilni i ekologiczni, a i antropomorfizowanie przyrody jest przereklamowane.

Czlowiek przystosowal sie zyc do swiata przyrody. Rozumial zachowania zwierzat tak jak rozumial zachowania innych ludzi. Sa podobne. Czy to nie dziwne ze zarowno ryby jak i ssaki maja usta u dolu a oczy u gory? Czemu nikt nie ma na odwrot? Tak jak rekin i delfin maja pletwy odwrotnie. Zwierzeta podobnie sie zachowuja jak ludzie. Kula sie podobnie, podnosza rece w gescie dominacji podobnie. Kiedys zeby przetrwac trzeba bylo rozumiec emocjonalnie swiat.

Czy motor nie ma ksztaltu jak zwierze? Niektore wygladaja zwinnie jak osy. Patrzymy na niego jako na jakosc. Nie mozna w jego integralne cialo wprowadzac obcego ciala.

A obecnie patrzy sie na przyrode jak na mechanizm ktorego funkcjami trzeba poskromic jej wlasne zycie. Racjonalizm jest psychopatyczny.zanalizowana jak trup w kostnicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka