maniek8401
31.05.12, 11:59
Witam. Oto moja dziwna historia.
Rok temu byłem (maj 2012r.) w 3ech szpitalach. Miałem dziwne objawy, tj. bóle i zawroty głowy, przyspieszona akcja serca, nadmierna potliwość, uczucie dezorientacji, lęk, ciągle zapadałem na infekcje górnych dróg oddechowych, uderzenia gorąca do głowy, bóle mięśni i stawów.
Z przychodni zabrała mnie karetka do Szpitala na Banacha, gdyż w przychodni postawiono mi diagnozę, że mam zapalenie mięśnia sercowego - w szpitalu wykluczone, za to stwierdzone zapalenie płuc. Dostałem antybiotyk. Ok, z tym niby zapaleniem płuc wylądowałem w Instytucie Chorób Płuc i Gruźlicy na Płockiej w Wawie. Tam zaś wykluczyli zapalenie płuc, porobili badania i wysłali do domu. Wtedy TSH miałem 5,9. Parę tygodni później zrobiłem prywatnie TSH 9,1 i aTPO 600.
Kilka miesięcy później wylądowałem w Szpitalu Wolskim na Kasprzaka na oddziale Neurologii. Robili mi tam wkłucie (punkcje) w kręgosłup w kierunku Boreliozy, VDRL, tomografie głowy, rezonans magnetyczny głowy, EMG - próba ischemiczna, EKG 6 razy (w ciągu całego okresu po szpitalach), ECHO serca, badania w kierunku bakterii i wirusów - wszystko wyniki UJEMNE. Morfologia z rozmazem, OB, CRP ultraczułe, biochemia, koagulacja, lipidogram, cukier - wszystko wyniki OK. Badania nie wykazały żadnej konkretnej przyczyny.
Dostałem skierowanie do Endokrynologa, który stwierdził że mam Niedoczynność tarczycy w przebiegu choroby HASHIMOTO. Jestem pod jego opieką do tej pory... Początkowo miałem dawkę 25mg Euthyroxu. Teraz biorę już Euthyrox 50/75mg na przemiennie + wit.D (Vigantolletten) + Concor Cor 2,5mg na serce.
Objawy jak były tak są nadal

Obecnie TSH spadło mi do 2,1, FT3 i FT4 w normie, przeciwciała aTPO już 1200.
Już nie mam siły, męczą mnie nadal zawroty i bóle głowy, no i te przyspieszone akcje serca. A lekarz Endo nie mówi mi nic czy to od niedoczynności czy od Hashimoto utrzymują mi się takie objawy

(( Biorę regularnie te leki i objawy nadal takie same jak rok temu...
Proszę Was o opinie i informacje czy ktoś miał podobny przypadek i objawy. A co najważniejsze jakie te objawy, podobne do moich?!?!?!