Dodaj do ulubionych

Kręgozmyk

29.12.16, 14:04
Witam
Poszukuję kogoś, kto tak jak ja jest po stabilizacji kręgosłupa. Moja operacja odbyła się 23.08.16
Iwona
Obserwuj wątek
    • sosik12 Re: Kręgozmyk 03.01.17, 17:14
      Witaj
      Ja miałem operację 03.08.2016 miałem wycinaną torbiel.dyskopatię i wstawiony stabilizator
      • sadi24 Re: Kręgozmyk 03.01.17, 18:15
        I jak się teraz czujesz? Odczuwasz jakieś dolegliwości? Ja ma problem z porannym wstawaniem ale jak się rozruszam to jest ok. Zastanawiam się nad powrotem do pracy tylko nie wiem czy to nie za wcześnie. Jestem pracownikiem fizycznym i trochę się boję bo co innego w domu a co innego w pracy przez 12 godzin.
        • sadi24 Re: Kręgozmyk 03.01.17, 18:19
          Mam zespolony odcinek L4L5S1, dwa pręty i 6 śrub więc o pochylaniu się niema mowy :/
        • sosik12 Re: Kręgozmyk 04.01.17, 10:40
          No ja mam tak samo po leżeniu ciężko się podnieść jest i trochę boki bolą ale jak pochodzę to jest ok
          Ja jestem już 5 miesięcy na zwolnieniu i mam dości siedzenia w domu wracam na koniec stycznia do pracy po mału też jako pracownik fizyczny
          Moja ciotka ma wstawione 3 stabilizatory 2 w kręgosłupie i 1 w szyi i chodzi normalnie jeździ na rowerze i pracuje , mówiła że tak może być do roku czasu
          • sadi24 Re: Kręgozmyk 05.01.17, 11:19
            A nie chrupie ci w kręgosłupie? Mnie na początku grudnia zaczęło skrzypieć i dziwnie chcupać przy zmianie pozycji, boję się że coś sobie uszkodziłam. Do tego ciągle bolą mnie pośladki, mięśnie mam napięte jak struny i boli przy nacisku.Dzisiaj byłam na rtg a jutro idę z wynikiem do mojego operatora.
            • sosik12 Re: Kręgozmyk 05.01.17, 20:32
              Nie tylko czasami bolą boki mnie i strasznie swędzi w tym miejscu lub kluję , ja na mięśnie biorę MYDOCALM czasami na rozluźnienie pomada mi
              • sosik12 Re: Kręgozmyk 05.01.17, 20:33
                A zapomniałem napisz jak możesz co powiedział lekarz .
                • sadi24 Re: Kręgozmyk 19.01.17, 14:45
                  Po obejrzeniu rtg stwierdził że nic się nie złamało ani nie wykręciło, być może niema jeszcze pełnego zrostu (strasznie irytuje mnie to chrupanie) . Ból mięśni może utrzymywać się do roku,podobno stawy biodrowe muszą przyzwyczaić się do nowego ułożenia :/ Mnie pomagają ćwiczenia rozciąganie i rozmasowywuję sobie poślady piłeczką do masażu z decathlonu, dalej są napięte ale już nie tak bardzo.
                  Swędzą cię mięśnie czy blizna?
    • michalqx Re: Kręgozmyk 25.01.17, 00:56
      Witaj,
      przeszedłem dwie operacje z powodu kręgozmyku. Pierwsza to stabilizacja z dostępu tylnego, natomiast druga polegała na włożeniu implantu międzytrzonowego z dostępu przedniego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka