Dodaj do ulubionych

Separatystyczne republiki

10.04.19, 19:55
Rzuciłem okiem co tam słychać. Już kiedyś to zauważyłem. Nigdzie nie widziałem zeby było tak dużo ładnych kobiet jak na wschodzie Ukrainy, bo na zachodzie już nie koniecznie. I ze nie spieprzają stamtąd to następna zagadka.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Separatystyczne republiki 10.04.19, 20:00
      No to jest pewien argument za separatyzmen
    • 136ty Re: Separatystyczne republiki 11.04.19, 15:51
      Bardzo ciekawe jest to, ze wczesniej Rosjanie krzyczeli za przyłączeniem do Rosji bo bieda. Teraz nie maja totalnie nic.

CHodzą do jakiejś pracy, nie dostają pensji, a zamiast nich paczkę zywnosciową która jest dawana w atmosferze wrecz wyroznienia. Nazwisko odczytane publicznie, brawa. Emerytki nawet tego nie dostaja. Miske kaszy na dworze.

Wszystkie zakłady rozgrabione. Facet miał maszyne z niemieckimi maszynami. Najpierw przyszli zolnierze zeby pracował dla nich, ale pozniej uznali ze burzuj i zabrali fabrykę. Maszyny nowoczesne oddali na złom. I produkują jakąś chałupniczą metodą głupotki. Główna idea nawet nie polega na tym zeby nakraść maszyny, oni kradną na złom surowce wtórne :)))

Sadhguru miał rację : zło to bardzo wąska tozsamość człowieka.

Putin ich grabi, a Rosjanie są przekonani, że ich zbawia.
      • 136ty Re: Separatystyczne republiki 11.04.19, 15:58
        Gubi ich przekonanie, że są wspaniałym wielkim krajem najbogatrzym w surowce tylko ktoś ich z nich okradł. Oligarchowie.

Czy te surowce są wasze? Czy każdy z was pracować bedzie w miejscu ich wydobycia? Nie. Jedyny sposób zeby były wasze jest to zeby ktoś kto dostanie licencje zapłacił wam do budzetu podatki odpowiednie. A jeśli one będą według ideologii wasze, to znaczy będą polityków którzy będą was z nich okradać. Oligarcha jest zły bo kuma się z politykiem. Trzeba przerwać to połączenie, sprywatyzować całkowicie i zadać podatków i żyć jak Norwegowie.
        • 136ty Re: Separatystyczne republiki 11.04.19, 16:14
          Idea silnej ręki wodza jest kretyńska. Wódz tylko dlatego ma silną rękę, bo opłaca dobrze swoich podwładnych, wyjątkowo dobrze jesli trzyma się u władzy tyle co Putin. Wraz z wymianą pokoleń coraz bardziej musi płacić, żeby mlodsze wilki go nie odgryzły. Czyli musi opłacić wszystkich swoich kumpli ze służb bezpieczenstwa wewnetrznego. Te silny wódz trzyma za mordę iluzorycznie.

No ale jak ktoś myśli , że zyska bo opowie się wojną za Rosją, bo w Rosji lepiej się zyje..to ja mu zycze szczescia. Istnieje coś takiego jak logika jednak.
          • 136ty Re: Separatystyczne republiki 11.04.19, 16:18
            Pokazane są rosyjskie wynalazki dekad Putina. Same niewypały. ALe najlepsze było jak dano mu branzoletę. Co to za cudo myślałem. A to po prostu zwykły pulsometr, które można kupić na bazarze. Tak właśnie jest jak silna ręka kieruje wszystkim. Tworzy sie wtedy fikcję w panice.
          • 136ty Re: Separatystyczne republiki 11.04.19, 16:28
            SIlna ręka to są tylko koszty.

Raz musi nakraść żeby opłacić swoją realną siłę. Dwa musi opłacić swój obraz silnej ręki dla narodu. Putin wydaje na samą swoją obslugę z budzetu milion dolarów dziennie. Oprócz tego co nakradnie. Przecież te wszystkie obrazki z nim jako Greyem dla emerytek kosztuja. Zawsze te systemy silnej ręki tworzą gigantyczną propagandę, bo muszą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka