dotera
18.10.19, 15:01
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25322115,kolobrzeg-69-letni-emeryt-skazany-za-zjedzenie-cukierka-prokuratura.html#s=BoxOpImg4
Jeszcze w gazecie się pokazuje. Może na prezydenta wystartuje?
Był taki film Hipermarket. I tam z powodu kradzież batonika rozbuchała się cała afera z tłem historyczno politycznym zakończona trupem. Tylko batonik odruchowo
W filmie był to szanowany rzemieślnik , człowiek majętny, pracowity który tylko odruchowo wziął batonik. SKąd u mieszczanina takie niby odruchy? Mniej mnie wkurza ze złodziej po prostu kradnie i wie ze jest złoczyńcą, niż tłumaczenie ze szacowny obywatel ma prawo ukraść mało. Uczciwy człowiek nie ma odruchów ze może sobie coś wziąć co nie jest jego.
W tym filmie zrobiono całą dramę zakończoną trupem. ALe to się zaczęło właśnie bo ktoś tylko batonik, takich klientów jest setki i cała lada batoników zostanie zajebana odruchowo. I zaczyna się cała epopeja narodowa z trupem.
Ja myślę ze my Polacy wyszlibyśmy z dramatów narodowych jakbyśmy właśnie uważnie swoje życie masterowali i za nie odpowiadali w takich drobnych sprawach. Jakby każdy to zrobił nie byłoby dramatów. A tak zaczynają się drobne roszczenia, drobne niesprawiedliwości, drobne wykluczenia , drobne poczucia krzywdy i kończy się piekłem