15.04.09, 08:50
Czy ktos wie, czy w klinice OrthoMed we Wrocławiu leczy się
aparatami Damon?
Obserwuj wątek
    • cally Re: OtrhoMed 15.04.09, 20:55
      Ja się tam lecze. A właściwie moje leczenia dobiega końca. Na czerwiec jest
      zaplanowanie ściągnięcie aparatu.

Ja mam zwykły metalowy aparat.

Osobiście polecam. Jestem zadowolona z efektów leczenia.
      Świetni lekarze i ogólnie fajna atmosferasmile
      • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 15.04.09, 21:56
        rozumiemsmile w sumie zależało mi na Damonie, bo nie chciałabym (w
        razie czego)wyrywać zdrowych zębów, wystarczy, że ósemki
        prawdopodobnie bede musiała usuwać chirurgiczniesad - a przy
        Damonie, który rozszerza szczękę nie trzeba, dlatego pytam... no
        nic, dowiem się w piątek.
        • aureolkaa Re: OtrhoMed 15.04.09, 22:39
          pamiętaj, że to doktor Alina powiedziała że nie będziesz mieć usuwanych zębów
          dzięki damonowi..a faktycznie prawda wychodzi w praniu..dobra ściema że w
          międzyczasie coś się zmieniło nie z jej winy i już..po zębach. Uważam że to
          jedna wielka ściema marketingowa żeby sprzedać swój produkt i tyle. Nie zalezy
          Ci na etstetyce-weź metal..wolisz dyskrecje-weź kosmetyczny.
          • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 16.04.09, 08:15
            wolę mieć swoje zębysmilesmile, ok, zobaczymy w piateksmile
            Dzięki!!!
            • tigra.14 Re: OtrhoMed 16.04.09, 15:36
              ak będzie konieczność usunięcia zębów, to damon nie pomożesmile Pan
              Doktor wielokrotnie tłumaczył na forum takie błędne myślenie...W
              skrócie napiszę, że zwykłym aparatem robi się dokładnie to samo co
              damonemsmile
            • cally Re: OtrhoMed 17.04.09, 18:27
              Tuli-panek i jak tak wizyta dzisiejsza w Ortho med?smile
              • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 17.04.09, 22:04
                Wizyta minęła w atmosferze zainteresowania Pani doktor... nazwisko
                na W... wybacz zapomniałam, ale liczy się to, że poświęciła mi czas
                i odpowiadała na moje pytania, więcej się doweim na następnej
                wizycie, gdzie przedstawi mi plan leczenia.Ważne, że nie wysyłałą
                mnie od razu na operacje wysunięcia szczęki, tak jak miało to
                miejsce w innym miejscu.Damona tam nie stosują.
                Ogólnie, na podstawie wycisków i zdjęć po króce został mi
                przedstawiony przyblizony plan leczenia, ale to sie moze zmienić.
                zmieni. Dowiem sie na nastepnej wizycie. Dodam tylko , że jest
                całkiem inny niż... tam gdzie byłam poprzednio, może uda się nie iść
                pod nóż... i usuwanie zębów nie bedzie konieczne... no, może z a
                wyjątkiem ósemek... nie moge sie doczekać nastepnej wizyty, kiedy
                juz będę wiedziała coś więcej!
                • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 17.04.09, 22:19
                  cally??
                  możesz napisać krótko jakiego typu miałaś wadę?
                  • cally Re: OtrhoMed 18.04.09, 08:31
                    Poza stłoczeniem zębów na górze,bo dół był prostysmile Głównym problemem był tyło
                    zgryz. Dr Strzałkowska od razu chciała mnie ciąć...Ale udało się bez. Musiałam
                    usunąć dwie czwórki i na dzień dzisiejszy pozostały mi 2-3 miesiące do
                    zakończenia leczeniasmile
                    A dr Agnieszka W to mega miła osobasmile
                    • cally Re: OtrhoMed 18.04.09, 08:32
                      "Udało się bez"...oczywiście na Krzyckiejsmile
                      • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 20.04.09, 13:41
                        Ja też mam stłoczenie górnee i dolne i tłozryz... ale masakryczny
                        (jak to się mówi), nie wiem czy ktoś ma większysad jeśli nie
                        operacja ( o tym się dowiem dopiero) to bez wyciągów się nie
                        obejdzie. Nosiłas takie?
                        • cally Re: OtrhoMed 20.04.09, 17:05
                          Nosiłam wyciągi z tym że nie było oczekiwanych efektów.
                          W związku z tym zdecydowałam się na usunięcie górnych 4.
                          Teraz jest supersmile
                          Ja nie wiedziałam że mam taką wadę. Poza stłoczeniem zębów nic mi nie
                          przeszkadzałosmile
                          • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 20.04.09, 17:54
                            Rozumiem, fajnie, że już jesteś przy końcu leczenia! Obawiam się, że
                            mój tyłozgryz jest zbyt duży, by takie właśnie wyciągi mogły mu
                            pomócsad nie wiem czy sie nie obejdzie bez tego wyrywania zębów, czy
                            ( co by było gorsze ) operacji...i całego bólu z tym związanego. Ale
                            już się zdecydowałąm, będzie co ma być, a ma być lepiej..?
                            Dziękuję za radysmile
                            • tigra.14 Re: OtrhoMed 20.04.09, 18:57
                              tulipa-nek100 napisała:

> (...)operacji...i całego bólu z tym związanego (...)

jakiego bólu?smile mnie nic nie bolałosmile
                              • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 20.04.09, 19:40
                                no wiesz... wyrywanie zębów....ósemki na pewno będę musiała usunąć i
                                to chirurgicznie, bo wyszły częściowo i dalej już nie mogą, a jak
                                sobie pomyśle jeszcze o innych to brrr...Dentysta to pierwszy
                                lekarz, którego jakbym mogła najchetniej bym nie odwiedziała, więc
                                sama rozumieszsmile
                                • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 06.05.09, 08:37
                                  Już jestem po wizycie, za dwa tygodnie zakładam aparatsmile
                          • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed - do cally 20.05.09, 11:21
                            do cally:
                            Idę w pt zakładać górny łuk. Czy mogłabys mi doradzić jakiego koloru
                            gumki założyć, by sie ładnie zlewały z aparatem.... szare będa ok?
                            • cally Re: OtrhoMed - do cally 21.05.09, 12:03
                              A dlaczego szare?smile Mamy wiosnęsmile
                              Poza tym zdaje się że cieszysz się na myśl o aparacie więc poproś o jakieś
                              kolorowebig_grin
                              Ja zazwyczaj mam różowe czy tam wrzosowesmileSzare są smutne.
                              • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed - do cally 21.05.09, 14:10
                                no wiem, że jak kolorowo to lepiej, ale jakoś tak cjyba wolałabym
                                jednokolorowo.... czy takie gumki zmienia się na każdej wizycie
                                kontrolnej?
                                • cally Re: OtrhoMed - do cally 21.05.09, 21:24
                                  Raczej tak. Ja bynajmniej mam zmieniane na każdej wizyciesmile
                                  • aureolkaa Re: OtrhoMed - do cally 22.05.09, 10:56
                                    złożeniu daj znać jak pierwsze wrażenia po założeniu smile
                                    • aureolkaa Re: OtrhoMed - do cally 22.05.09, 10:59
                                      miało być "tulipanek daj znać jak pierwsze wrażenia po założeniu "tongue_out coś mi
                                      klawiatura nawalasmile
                                      • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed - do cally 22.05.09, 11:14
                                        dam znać... to już dziś...smile
                                      • free-limonka Re: OtrhoMed - tuli-panek 22.05.09, 11:15
                                        ojej ale Ci fajnie...to już dziś zakładasz...ja za miesiąc...napisz jak wrażenia....
                                        • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed - tuli-panek 22.05.09, 11:17
                                          okismile
                                          • aureolkaa Re: OtrhoMed - tuli-panek 22.05.09, 17:49
                                            i jak i jak i jak?big_grin
                                            • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed - tuli-panek 22.05.09, 18:07
                                              no widzę zniecierpliwieniesmile no więc... mam górny łuk! ale dziwne
                                              uczucie!nie mogłam zamknąć ust za pierwszym razemsmile i czuję się tak
                                              jakby górna warga była wysunięta z metr przed dolną, hahahasmilesamo
                                              zakłądanie minęło bezpoleśnie, o mało nie zasnęłam na fotelusmileczuję
                                              każdy ząb, ale to ponoć kwestia czasu, dobrze, że mam weekend na
                                              odetchnięcie, troszkę mnie już zaczynają pobolewać zęby, ale
                                              trudnotongue_out założyłam srebrne ligaturki, nie chciałm
                                              kolorowych,następną wizytę mam za niecały m-c.... żałuję , że nie
                                              podjęłąm decyzji wcześniej, ale do Euro 2012 będę miała proste
                                              ząbkismile jestem dobrej myśli, szkoda tylko, że to tak długo, ale
                                              czego się nie robi dla zdrowia....i urody, hehesmile
                                              mam nadzieję, że nie będzie bolało zbyt mocnosmile
                                              • free-limonka Re: OtrhoMed - tulipa-nek 22.05.09, 22:39
                                                przez weekend pewnie się przyzwyczaiszwink...co do tej wargi odstającej to też się właśnie spodziewam tego uczucia...nie dość że moja jest wystająca to jeszcze jak założę aparat to wrażenie będzie jeszcze większe...no to teraz tylko czekać na efekty...najważniejsze już za Tobą-podjęłaś decyzję i już założyłaś...a czas szybko minie a ząbki będą proste....smile
                                                • aureolkaa Re: OtrhoMed - tulipa-nek 24.05.09, 20:32
                                                  no i supersmile limonka ma rację, pewno już dzisiaj jest lepiej z tą odstającą
                                                  wargą smile teraz tylko czekać, na efekty smile witamy zatem oficjalnie w gronie
                                                  aparatekbig_grin
                                                  • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed - tulipa-nek 25.05.09, 09:04
                                                    smile
                                                    wiecie, to nie jest tak do końca, że ta górna warga mi odstajesmile
                                                    (może 2 mm) - ja mam tylko takie śmieszne wrażenie jakby odstawałasmile
                                                    powoli się przyzywczajam, ale trochę mnie zęby pobolewają, ale
                                                    myślałam, że będzie gorzejsmile
                                                    Dziękuję za wszelkie info i cieszę się, że poszłam na inną
                                                    konsultacjęsmile
    • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 23.06.09, 09:51
      już minął miesiącsmile
      • aureolkaa Re: OtrhoMed 23.06.09, 10:12
        jak tam samopoczucie?smile
        • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 23.06.09, 11:06
          jestem też po pierwszej wizycie
          kontrolnej, jest ok! dostałąm grubszy łuk! na razie mam aparat tylko
          na górze, za dwa m-ce bedzie na dole! Przebojów bólowych jako takich
          nie miałam, przez pierwsze kilka dni mnie trochę pobolewały zęby,
          ale nie było tragiczne, miałam wrażenie, że mi się wszystkie ( te na
          których mam zamki) ruszają, już widzę pierwszy efektale przede
          mna dłuuuuga droga, ale jestem dobrej myślistaram się nie jeść
          twardych rzeczy, mam srebrne gumki, które idealnie zlewają się z
          kolorami zamków. Oczywiście moją trzecią ręką jest szczoteczka do
          zębówzeby myję po każdym jedzeniu i podjadaniu
          Do aparatu już się przyzwyczaiłam, ale cały czas go czuję, a
          najśmieśniejsze wrażenie miałam zaraz po założeniu - wydawało mi
          się, że górna warga odstaje mi pół metra (to wszystko opisałam w
          innym wątku)smile
          aureolka, a jak tam Twoje leczenie? Wiesz, dobrze, że nie
          zdecydowałam się na poprzedniego otrodontę....poza tym i tak chyba
          nie byłoby mnie na to stać, planowane koszty (13 tys.) ogromne a to
          co mogłoby być w rzeczywistości... lepiej nie mówić.Mimo, że czeka
          mnie chyba ekstrakcja ósemki, lepsze to niż operacja szczęki!sad
          • aureolkaa Re: OtrhoMed 23.06.09, 20:48
            u mnie leczenie trwa już dobre parę miesięcy..nie chce zbyt opowiadać o swoim
            przypadku, żeby ktoś mnie nie zidentyfikował tongue_out póki co wszystko idzie w miarę
            sprawnie, całość leczenia wyniesie mnie obrzydliwie dużo i pewno nie
            zdecydowałabym się na to ponownie..i poszłabym do OrthoMed`uwink mam nadzieję
            jednak, że wszystko skończy się w planowanych 24miesiącach..cieszę się że nie
            wpakowałaś się jak ja smile ..jak widać da się bez operacjiwink pozdrawiam i życzę
            powodzeniasmile
            • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 24.06.09, 09:36
              mówisz, że boisz się identyfikacji? hmm, w takim razie jak już
              bedzie po wszystkim i jeśli to forum nadal bedzie istniało to może
              coą napiszeszsmile Powodzenia!
              • aureolkaa Re: OtrhoMed 24.06.09, 10:20
                będe śledzić wątek, nie umiem żyć bez forum odkąd jestem zadrutowana tongue_out nie chcę
                tylko opisywać na bieżąco co się u mnie dzieje, bo wiem że panie z mojej kliniki
                lubią oglądać fora i jeśli pomarudzę i mnie pokojarzą to będe mieć tylko
                nieprzyjemności..a po co mi to wink
                To że płacę więcej niż było w planie i że ciągle mam jakieś wątpliwości to już
                norma i nikogo chyba kto leczy się tym samym miejscu to nie dziwi. Efekty jednak
                widać dosyć szybko i to mnie pociesza. Ogólnie nie narzekam, czas mija szybko i
                liczę że wszystko skończy się po mojej myślismile
            • tulipa-nek100 Re: OtrhoMed 24.06.09, 09:43
              dzięki raz jeszcze!!!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka