Dodaj do ulubionych

Polski matematyk

20.03.24, 12:27
m.youtube.com/watch?v=37LVGo053xw&pp=QAFIAQ%3D%3D
Który już został profesorem oxfordu za swoje odkrycie. Ciekawie go się słucha, bo nawet jeśli nie rozumiem wszystkiego coś mi rozjaśnia. Był na tym kanale wywiad z fizykiem starym i miałem wrażenie że mówi tylko do siebie

Ktoś się wpisał że różnica w mózgach ludzi jest przerażająca. Nie sądzę by to była różnica w mózgach tylko różnicą w zainteresowaniach i koncentracji te są gigantyczne .
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Polski matematyk 20.03.24, 13:03
      Nie rozumiem skąd jest fetysz tej sztucznej inteligencji u naukowców. Jeśli ten matematyk korzysta z obliczeń komputera przy swoich dowodach już korzysta ze sztucznej inteligencji. Cóż więcej miałaby sztuczna inteligencja zrobić od matematyka? Liczy się ten kto programuje
      • dotera Re: Polski matematyk 20.03.24, 13:56
        Sztuczna inteligencja to projekt monopolistyczny korporacji których stać na gigantyczna moc obliczeniowa na to żeby dostarczać im nieskończenie wiele danych, żeby co ciekawsze mogli przejść przed tym który myśli że sam coś stworzy.
        • dotera Re: Polski matematyk 20.03.24, 13:58
          Nie tworzy nic oprócz inwigilacji.
          • dotera Re: Polski matematyk 20.03.24, 14:13
            Myślę że ten matematyk doskonale to wie i dlatego korzysta z Ai tylko jako z korektora językowego.
            • dotera Re: Polski matematyk 20.03.24, 14:46
              Idioci podłącza się do sztucznej, roztropni do swojej, a najmądrzejsi do boskiej
    • dotera Re: Polski matematyk 20.03.24, 17:28
      Matematyka mimo że jest oparta na logice która komputery ogarniają jest o czymś więcej. Tego komputery nie ogarną. Logika jest tylko służebnica, może sprawdzić dowód. Ale nic nie odkryje.
      • dotera Re: Polski matematyk 20.03.24, 17:32
        Intelekt który naśladują liczące maszyny jest w zasadzie zawsze o innych. O wytłumaczeniu innym próbach wyjaśnienia.o skradzeniu tożsamości innym. Ale nigdy nie jest o odkryciu nowego.
        • dotera Re: Polski matematyk 20.03.24, 17:33
          Intelekt jest pasożytem. Podłączenie do ai będą jej niewolnikami z której ona wyssie ich rozumność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka