GoĹÄ: gosia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 11:53 a gdzie jest dzień 7? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: wege Re: Dieta Kopenhaska IP: 217.153.24.* 29.06.04, 12:05 akcja Gazety bardzo chwalebna, szkoda tylko, ze nikt nie pomyslal o wegetarianach, ktorzy tez czasem maja z czego chudnac... a wszystkie prezentowane diety zakladaja "miesozerstwo" Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_i_roo Re: Dieta Kopenhaska 29.06.04, 12:14 Wege, mam podobny problem - wszystkie diety są dla miesozercow. Ja ostatnio do swojego sposobu odzywiania wlaczylam oprocz produktow mlecznych i jaj takze ryby. Ale diet rybnych na razie tez nie spotkalam. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Dieta Kopenhaska 29.06.04, 15:55 Polecam w jutrzejszej GW Metode Montignaca, ten sposób zywienia, a w I fazie chudniecia chudniecia, mozna spokojnie dostosowac do wymogów wegetarianizmu, na forum z linka udziela sie pare wegetarianek.Jesli ktos nie je nawet ryb to niezbedną ilosc bialka dostarczy jedzac straczki, ktore MM bardzo poleca. montignac.miniportal.pl/forum/-------------------------------------------------- Chcesz schudnąc, zdrowo sie odżywiać, zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11143 Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: prawidłowy link 29.06.04, 15:56 montignac.miniportal.pl/forum/ -------------------------------------------------- Chcesz schudnąc, zdrowo sie odżywiać, zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11143 Odpowiedz Link Zgłoś
asiencja86 Re: prawidłowy link 19.07.07, 07:31 Raatruuuuuuunnnkuuu! znowu to samo :-((( Cały czas mam problem z zachowaniem sylwetki. Lato w pełni a ja przed kompem. Kumpela ostatnio poleciła mi siłownie , byłam dwa razy ale ogolnie porażka. Szukam czegoś, żebym nie musiała z tymi wszytskimi miśkami na jednej sali ćwiczyć, bo zwariować można ;-))) Czy ktoraś z Was drogie kolezanki probowała tego? allegro.pl/item217365317_fitness_na_wakacje_schudnij_z_ttf_hit_z_usa_.html I jakies pasy jescze byly ale nie moge znalezc teraz adresu. Kurde, no juz nie wiem czego mam probowac:-( HELP ME!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: are Re: Dieta Kopenhaska IP: *.gl.digi.pl 30.06.04, 23:57 > Żeby było źle, wystarczy aby dobrzy ludzie nic nie robili E. Burke? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
coegeneratione Re: Dieta Kopenhaska 05.02.09, 16:39 kanga_i_roo napisała: > Wege, mam podobny problem - wszystkie diety są dla miesozercow. Ja ostatnio do > > swojego sposobu odzywiania wlaczylam oprocz produktow mlecznych i jaj takze > ryby. Ale diet rybnych na razie tez nie spotkalam. Faktycznie nie znalazłam tych diet z rybami... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
martaostrowska13 Re: Dieta Kopenhaska 15.03.09, 22:45 bardzo prosta odpowiedz na Twoje pytanie z tego co tam jest pomin dania z miesem (zarcik) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marudnasz Re: Dieta Kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 13:01 mozecie mi pomoc??? jestem wlasnie w trakcie diety kopenhaskiej i mam kilka pytan... czy mozna uzywac soli?? co mam zrobic, jezli nienawidze ryb!! nie ma mowy, zebym przelknela rybe, bez roznicy w jakiej postaci, po porstu nie jem ich od urodzenia i tyle. Czym moge ja zastapic?? A i jeszcze wazna rzecz, ile nalezy wypic jogurtu naturalnego?? bo w roznych opisach diety kopenhaskiej spotkalam rozne wersje: 2-3 szklanki lub 2/3 szklanki :)) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zofia Re:marudnasz IP: 213.76.143.* 29.06.04, 13:35 sól niewskazana, ale odrobina nie zaszkodzi, porcja jogurtu to 2/3 szklanki (więcej i tak w siebie nie wlejesz), a co do ryby to mam złe wieści - musi być i tyle, spróbuj więc upieczonej w folii.:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: keagan Re:marudnasz IP: 195.46.231.* 29.06.04, 15:01 Jestem po diecie kopenhaskiej, dowoli przyprawiałem dania solą i pieprzem. Wypijałem też niemal 2 duże jogurty (ponad pół litra). Waga befsztyków sięgała 300g, było też pół kurczaka. Prawdą jest że wypijałem za to sporo wody, wydaję mi się że przynajmniej 3 litry. Schudłem 5 kg. 2 tygodnie później - trzymam wagę !! powodzenia i wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
toyaa Re:marudnasz 29.06.04, 15:05 ja jestem na diecie, której podstawą jest wlaśnie dieta kopenhaska. Zmodyfikowałam ją dodając: śniadania, do obiadu inne warzywa (pomidory, ogórki, rzodkiewkę, paprykę) bo w diecie zazwyczaj sama sałata) oraz owoce po każdym posiłku. Po tygodniu waga spadła o 3 kg:))) pozdrawiam! toyaa Odpowiedz Link Zgłoś
makaveli99 Re:marudnasz 12.01.07, 20:28 Witam rowniez jestem w trakcie tej diety.. Pewnie te 3kg to tylko spadek wody... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: katia Re:marudnasz IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 29.06.04, 21:40 Zgadzam sie. Tez jestem po kopenhaskiej, (robilam ja w zeszle wakacje i w te takze mam ja zamiar powtorzyc, mimo wskazywanej dwuletniej przerwy)- wypjalam 2- 3 szlanki jogurtu, jadlam duza puszke owocow, wcale nie zadnych niskoslodzonych, bo nie mialam czasu szukac takowych, jadlam kolacje nawet o 22, bo po prostu wczesniej nie mialam mozliwosci. Co prawda nie pilam wody w ogromnych ilosciach, choc pewnie byloby to wskazane. Skladnikow sie trzymalam, ale nie ograniczalam sie z iloscia. Raz nawet wypilam pespi light, ale fakt- przez te 13 dni nie zulam gumy, bo zabroniona:] Schudlam 5kg, co wydaje sie moze srednim wyczynem, ale warto patrzec na obwody, bo tu zdecydowanie poszlo w dol. Po diecie nie bylo zadnego yoyo a w trakcie diety nie slanialam sie na nogach (ale moze dlatego ze bylam troche zaprawiona przez poprzednia-norweska). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gohanka Re:marudnasz IP: *.globit / 217.98.57.* 04.07.04, 15:52 myślę, że właśnie takie podmienianie miało wpływ - mogłaś zrzucić więcej niż 5 kg. Ja np. w ogóle nie pijam kawy, ale piszą o kawie (w końcu gdyby można było herbatę, to by, jak to zrobili przy dniu 7, napisali) - to się trzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
labirynt Re:marudnasz 27.07.04, 11:51 dieta jest suuuper! wprawdzie pierwsze trzy dni są koszmarne, ale później jest coraz lepiej. stosowałam tę dietę dwa lata temu (-5), a drugą "turę" skończyłam w sobotę (-7). jestem bardzo zadowolona: sylwetka się poprawiła :))), nie mam zachcianek i łatwiej po takim reżimie odmówić sobie różnych smakołyków, które niestety zostają na długo w biodrach.... słyszałąm, że dietę można powtórzyć po roku, a bardzo wskazane jest powtórzenie jej po dwóch latach - oczywiście jeśli są powody, dla których trzeba ją powtórzyć. i naprawdę nie ma efektu jo-jo!!!!! polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ani80 Re:marudnasz IP: *.smoczka.ptc.pl 13.08.04, 15:39 ja tez jestem bardzo zadowolona z tej diety a wlasciwie z jej efektów, sa zaskakujące i co najważniejsze nie powoduje ona efektu jo-jo i powrptu do starej wagi.Fakt ze wymaga duzo silnej woli ale idzie wytrzymac, pozdrawiam wszystkich, ktorzy ja stosowali i stosuja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karolcia A co z koncentracja ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:07 Mam takie małe pytanko.Jestem tuz przed maturką,co wiąże się z dużym wysiłkiem umysłowym:)Czy ta dieta wpływa jakoś negatywnie na koncentrację itp...Wydaje mi sie ,ze organizm może być ieco "wycieńczony".Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anutek22 Re:marudnasz 13.03.06, 19:22 hej, zaczynam dietę kopenhadzką od jutra, mam 20 kg nadwagi, okropne, wiem dlatego wzięłam się za siebie, może jakieś rady??? i jeszcze jedno, ten befsztyk to jaki ma być gotowany, czy smazony? Odpowiedz Link Zgłoś
asiencja86 Re:marudnasz 19.07.07, 07:32 Raatruuuuuuunnnkuuu! znowu to samo :-((( Cały czas mam problem z zachowaniem sylwetki. Lato w pełni a ja przed kompem. Kumpela ostatnio poleciła mi siłownie , byłam dwa razy ale ogolnie porażka. Szukam czegoś, żebym nie musiała z tymi wszytskimi miśkami na jednej sali ćwiczyć, bo zwariować można ;-))) Czy ktoraś z Was drogie kolezanki probowała tego? allegro.pl/item217365317_fitness_na_wakacje_schudnij_z_ttf_hit_z_usa_.html I jakies pasy jescze byly ale nie moge znalezc teraz adresu. Kurde, no juz nie wiem czego mam probowac:-( HELP ME!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elmena Re:marudnasz 16.01.06, 15:12 mam pytanie. w zimie pomidory maja chyba mniej witamin,czy mozna zastapic te warzywo sokiem pomidorowym? i jeszcze jedno.trenuje siatkowke,czy moge przed treningiem zjesc jakiegos Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka4 Re: Dieta Kopenhaska 29.06.04, 15:13 Pomozcie prosze, w dniu pierwszym zamiennie ze szpinakiem wymienia sie brokul. Czy taka podmiane moge stosowac rowniez w inne dni? Zalezy mi na tym bardzo, bo z ww.szpinakiem nie lubimy sie baaardzo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
toyaa Re: Dieta Kopenhaska 29.06.04, 15:17 ja zamieniałam, choć nie wiem czy to dozwolone:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gohanka Re: Dieta Kopenhaska IP: *.globit / 217.98.57.* 04.07.04, 15:42 a ja zapomniałam się wczoraj zaopatrzyć (dziś mam 3. dzień) i dzisiaj w sklepie nie było szpinaku. zjadłam więc brokuła, a teraz właśnie konsumuję parę truskawek w ramach dużego owocu. i też nie wiem, czy powinnam, truskawki są słodkie, więc, wg. innej gazetowej tabeli, podniosą mi poziom glu-cośtam (glukemiczny bodaj :) ), i a nuż mi się zachce jeść więcej. no ale skonsumuję "do dna", a później... może rowerek, w oczekiwaniu na godz. 18... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ani80 Re: Dieta Kopenhaska IP: *.smoczka.ptc.pl 13.08.04, 15:40 przez cala diete nie stosowalam ani razu szpinaku jedynie brokuly i teraz tez tak bede robic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goska Re: Dieta Kopenhaska IP: *.siec2000.pl 29.06.04, 15:20 Mozesz uzywać soli i pieprzu. ja piłam dowolną ilość jogurty jadłam mnóstwo fasolki zielonej i brokułow, zamiast sałaty, o ile pamietam befsztyk zastapiłam kurczakiem. Nie stosuj gumy do żucia. Po diecie schudłam 4 kg, później pilując się z kaloriami dodatkowe dwa. Trzymaj sie bo warto. w chwili kryzysu mozna zuc płatki owsiane, ok. łyżeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lensto Re: Dieta Kopenhaska IP: *.nettax.com.pl 09.07.04, 14:08 uczulam wszystkich zeby ABSOLUTNIE nie pic alkoholu. zeszlym razem akurat jak bylam na diecie bawilam sie na wieczorze panienskim u kolezanki i po 2 lampkach wina zemdlalam. skonczylo sie wstrzasnieniem mozu. skutki sa odczuwalne do dzis zwlaszcza dla mojego otoczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: help Re: Dieta Kopenhaska IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 15:05 a o to podsumowanie wiekszosci rad pana Joggera z forum ktore mozecie rowniez znalezc na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917&wv.x=2&s=0 pozdrawiam i milej lektury O co chodzi? Chodzi o to by podniesc metabolizm Zmniejszyc zoladek/apetyt na dluzej Unikamy wiec weglowodanow natomiast jemy proteiny Dlaczego az i tylko 13 dni?? U wiekszosci ludzi stosujacych diete niskoenergetyczna(niskokaloryczna) juz po 2 tygodniach znacznie spada metabolizm a zbyt dluga dieta niskokaloryczna powoduje efekt jojo. Dlaczego mozemy powtarzac ja po dwoch latach? Z zalozenia dieta ta ma podkrecic nasza przemiane materii na tyle, ze przez 2 lata, odzywiajac sie racjonalnie, nie przytyjemy. Natomiast jesli chcemy stosowac ja nadal, powinnismy ja wzbogacic o porzadne kolacje a do sniadania dodac przynajmniej grzanke. Po wiecej informacji odsylam na ww forum. Dlaczego jemy tak rzadko?? Jemy 2/3 razy dziennie duze posilki ciezkostrawne dla organizmu co podwyzsza przemiane materii/sa tak skomponowane by sie dlugo trawic i spalac kalorie. Dlatego nie warto ich rozkladac na kilka mniejszych. Co i jak mozna zastapic: Szpinak=brokul =szparagi Salata=kapusta=fasolka Albo kawa z mlekiem albo z cukrem ( w mleku tez jest cukier- laktoza) Pomidory=papryka Zamiast kawy=kofex,guarana (nie herbata-rano musimy dostarczyc organizmowi kofeiny- az do obiadu spala nasze dzien wczesniej zjedzonekalorie!!) Zamiast jajek=omlet (jednak dla kobiet bez zoltek- nadmiar estrogenu w nich zawarty nie pomaga pozbyc sie sadelka z kobiecych partii- tylka i nog) Kompot=duzy owoc Co na glod? Na glod- blonnik, otreby na wodzie (przy okazji pobudzaja naturalnie perystaltyke jelit) Przede wszystkim przynajmniej 2 litry wody Mozna pic herbate miedzy posilkami Kawa jako napoj miedzy posilkami ale nie pozniej niz 2 godz przed Rady: Unikamy soli- zatrzymuje wode w organizmie- wybieramy ewentualnie sol potasowa, np Salvite, smakuje tak samo. Woda moze byc z cytryna. (Ostre) przyprawy podkrecaja przemiane materii wiec sa ok Miesko moze byc np pieczone w rekawie foliowym/folii Miesko moze byc rowniez smazone na oliwie z oliwek Szynka to wiecej niz cienki plaster- mozna nawet do 10dkg Plussze, magnezy, multiwitaminy nie zaburzaja diety- witaminy sa wskazane Grzanka- to chleb razowy opieczony na teflonowej patelni bez tluszczu Gdy poranna kawa to koszmar dla zoladka najlepsza kawa Astra- dobra, b. dobrze zmielona, lagodna dla zoladka Jogurty- tylko naturalne, smakowe wzmagaja apetyt Na sadelko= ograniczyc tluszce do minimum, jogurt 0% tluszczu, piec w folii, a nawet wykrawac tluszczyk z mieska Co ze zmiana temperatury?? Wszystko rozbija sie o tarczyce, jej niedoczynnosc lub nadczynnosc- objawami tej pierwszej jest ciagle zimno, obnizenie sie temperatury ciala, suchosc w ustach- zalecany jest zestaw kelp(wyciag z alg)+milorzab(ginko)+vit E. Po wiecej wskzowek odsylam jednak na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
trouseve REGULARNE POSILKI 05.02.05, 04:07 Witam, Niedlugo zaczynam ta diete, ale mam pewien problem. Chodzi tu o regularne spozywanie posilkow. Jestem studentka i nie wiem jak pogodzic diete ze studiami. Na uniwersytecie nie ma przeciez mozliwosci przyrzadzenia posilkow typu: gotowany szpinak/brokula, gotowane jajka (chociaz to akurat mozna zrobic w domu, ale co z reszta?), a lepiej z niczego nie rezygnowac, bo moze to zle wplynac na diete. Wiem, ze ostatni posilek powinno sie spozyc przed godz. 18, ale zazwyczaj sniadanie jem o godz. 7 i wychodze z domu, po czym przychodze dopiero o ok. 15, a do tej godziny chyba trudno wytrzymac na samej kawie (chyba, ze tylko na poczatku). Prosze, poradzcie mi, co mam w tej sytuacji zrobic - jak rozlozyc pory posilkow... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iza Re: Dieta Kopenhaska IP: *.toya.net.pl 24.02.05, 18:08 poradź drogi joggerze, co zrobić, po pierwszym dniu jest mi trochę słabo, ale jednocześnie czuję się podkręcona - jak po kawie, jakbym miala wyższe ciśnienie niż normalnie, czy przejdzie to odczucie samo, trzy wspomóc się czymś? czym? z góry dzuięki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paulina Re: Dieta Kopenhaska IP: *.toya.net.pl 24.02.05, 18:10 o ktorej jeść posiłki, najlepiej/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ani80 Re: Dieta Kopenhaska IP: *.smoczka.ptc.pl 13.08.04, 15:35 raczej ryby niczym nie zastąpisz, ryba to ryba i juz musisz sie jakos przelamac a soli uzywalam w minimalnej ilosci, jogurtu natomiast mam 2-3 szklanki i tak stosowalam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gośka polecam dietę IP: *.siec2000.pl 29.06.04, 15:30 Dietę polecem, schudłam 5/6 kg. Wystarczy silna wola, w końcu to tylko 13 dni;-) Lunch i obiad można zamieniać kolejnością. Ilość jogutru, sałaty, czy fasolki zielonej (mozna zamiast sałaty) dowolna. Ważne, żeby nie jeść gumy do żucia! Przyprawy dozwolone: sól, pieprz. Jeżeli komuś zalezy na max efekcie, nie powinno sie zamieniać warzyw 'ielonych' na pomidory, czy rzodkiewki. W chwili kryzysu mozna popijać ziołowe/owocowe herbatki lub żuć płatki owsiane ok. łyżeczki. Trzymajcie się - bo warto ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: veica Re: polecam dietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 15:43 Dlaczego nie mozna zuc gumy do zucia? Oczywiscie chodzi mi o gume bez cukru... A mozna od czasu do czasu wypic sobie cole light? pozdrawiam veica Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gośka Re: polecam dietę IP: *.siec2000.pl 29.06.04, 15:51 O ile pamietam...to chodzi o tarczycę i jej wpływ na przmianę materii... dlatego słodzik i cukier odpadają ... oczywiście oprócz porannej filiżanki kawy, gdzie mieszanka cukru i kofeiny jest konieczna ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti mija mój drugi dzień IP: *.acn.waw.pl 29.06.04, 21:52 uwaga uwaga...cała rodzina obiada się ciastkami...a mnie skreca! Ale to raczej z wieczornych nudów, jest nieźle, na razie trzymam się planu, nie podmieniam składników, grzecznie. Dam znać co dalej. Stan wyjściowy: 62 kg...w najlepszych czasach ważyłam 48 ale to chyba była przesada, cel: 50- 52 kg. Za dwa dni się odezwę. A teraz wracam do delektowania się pysznym smakiem mojej wody mineralnej..Mmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: katia Re: mija mój drugi dzień IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 29.06.04, 23:25 trzmam kciukole za ciebie! mnie tez skrecalo, najgorsze bylo, kiedy ktos jazdl w danym momencie glupie jablko, a ja wtedy akurat nabralam ogromniastej ochoty na jablko. A jak sie juz rozmarzylam, czego to ja nie zjem po tej diecie... Ogolnie mozna wytrzymac, ba, po 7 dniach juz sie nie jest glodnym i spokojnie patrzysz na "jedzacych inaczej";-)...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti minął mój czwarty dzień IP: 204.52.187.* 02.07.04, 10:49 Dziękuję, dziękuję za wsparcie, nie złamałam się jak do tej pory, choć wczoraj w firmie wystawili 6 skrzynek (!) pączków...wieczorem zabiłam ciągoty do jedzenia na rowerze a potem meczyk i musiałam się skupiać:) Dzisiaj piąty dzień. Nadal stosuję się ściśle. Zero przemęczenia ani osłabienia, przynajmniej na razie. Czekam na kryzys połowy diety. A na razie patrzę w lustro i mój brzuszek znowu robi się płaski!! Nie mam wagi więc nie powiem ile kg, ale chyba zważe się na koniec. CDN Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti 7 dni po- kochani pełen sukces!!! IP: 204.52.187.* 05.07.04, 10:40 Juppii!! Nie wytrzymałam wczoraj i podjechałam do carrefoura w celu zakupienia wagi, co też uczyniłam....i wiecie co??...Po tygodniu kopenhaskiej ( restrykcyjnie z wyjątkiem niedzieli kiedy to po lunchu ok 17 po raz drugi tego dnia zjadłam kilka truskawek!), no dobra wracam do sedna: schudłam 7 kilogramów jeśli wierzyć temu co pokazywała waga na początku (62) a nawet jak kłamała to założmy że 5 kilo!! sukces. Dziś rano sprawdziłam- ZNÓW MIESZCZE SIĘ W JEANSY BIODRÓWKI!! Zobaczymy co zdziałam przez ten nadchodzący tydzień: teraz 55 kilo:) Polecam dietę, trzymam kciuki za wytrwałych i za tych co próbują ale im nie wychodzi, buziaaa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti tudej maj 10 dej, dwa istotne wnioski IP: 204.52.187.* 06.07.04, 10:59 Ano dzisiaj w pracy szynka i jogurt. Trzymam się nadal i do tego mam dwa spostrzeżenia. Bierzcie witaminki! Mnie dziś po 7 rano złapał skurcz włydkę jak sobie jeszcze leżałam. Znak że jednak niedobór magnezu daje się we znaki. Zaniedbałam to. A drugi wnioseczek wyniknął z rozmowy z moim trenerem. A powiedział on, że schudłam to fakt, ale o pączkach po mam zapomnieć. I to rada dla nas wszystkich. Ciało nadal jest rozciągnięte i ten worek może się z powrotem napchać do dawnych rozmiarów w błyskawicznym tempie!. Po kopenhaskiej pewnie trzeba przystopować, dieta 1200 kcal lub ta wg. najnowszej piramidy ( dają niezłe rozeznanie czego i ile można, jeżeli białe pieczywo, to pół kajzerki itp). No i pewnie jakiś krem ujędrniający. Jak na razie jest dobrze. Pozdrawiam przedpołudniowo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gohanka Re: tudej maj 10 dej, dwa istotne wnioski IP: *.globit / 217.98.57.* 06.07.04, 21:39 a ja zwaliłam. jutro nic nie zjem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mama i córka Re:dietka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:14 Heja1 My już jesteśmy po 8 dniu dietki. Z tym że nasza dieta nie ma żadnego kompotu bądź kawy z cukrem :|. A też sie nazywa kopenchadzka !!! Mamy parę rad dla tych którzy myślą że nie wytrzymają 1. Nam pomaga to, że zaczełyśmy dietę razem i się wzpieramy :). Radzimy stosować ja z mamą, córką, przyjaciołką 2. Może wyda się to głupie, ale pomaga nam wąchanie słodyczy, pieczywa :D. jak idziemy na miasto to specjalnie wchodzimy do cukierni żeby popatrzeć sobie na te wszystkie pyszności :) 3. Rano i wieczorem oczywiście razem :D Ćwiczymy żeby nasze brzuszki były płaskie :) Już po 8 dniach zauważyłyśmy spadek wagi o 4-5 kilo. I powiedziałśmy sobie że damy radę i nie poddamy się wstrętnemu tłuszczykowi :). Trzymajcie się grubaski i chudnj Polsko !!! Papatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja82 Re: 7 dni po- kochani pełen sukces!!! 14.03.05, 00:05 noooo, to miod dla moich uszu, tym bardziej ze balam się, że wieksze spadki wagi są tylko dla osób z dużą nadwagą (ja też ważę 62 kg, w każdym razie wazyłam w środę, dziś jest mój drugi dzień diety), dzięki za wsparcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gohanka Re: mija mój drugi dzień IP: *.globit / 217.98.57.* 04.07.04, 16:12 włacha, mam pytanie: wodę "przyprawiam" cytryną. znaczy się, wyciskam troszkę soku z cytryny do szklanki. dobrze, czy źle? mi smakuje, i chyba kwas dobrze wpływa na dietę, ale może nie mam racji? pliiis, ktoś się orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti gohanka i cytrynka IP: 204.52.187.* 05.07.04, 10:34 Gohanko ja się nie znam, ale wydaje mi się że nie powinna zaszkodzić, a wręcz zawsze miałam wrażenie, że hamuje głód ( przetestowane w warunkach bojowych- patch: praca)...ale może lepiej poczekaj na opinię znawcy:) pozdrawiam i zaraz cele pisać o swoim sukcesie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iziss Re: chyba zaczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 23:38 Chyba mnie zmobilizowaliscie wszyscy ale zaczne dopiero od wtorku, bo najpierw musze przygotowac zoladek. Czy ktos mial moze po tej diecie jakies nieprzyjemne komplikacje zdrowotne? Bo ja sie tego troche boje... Mowiac witaminy macie na mysli takie gotowe zestawy, jakie sa do kupienia w aptekach? Wystarczy mi zgubienie 3 kg :-). Zycze powodzenia i wytrwalosci wszystkim "kopenhaskim". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agnes Re: polecam dietę- o makaronie:) IP: *.acn.waw.pl 04.07.04, 09:24 Hej,gośko i inni, powiedzcie mi drodzy fachowcy od kopenhaskiej, bo ja mojej diety nie traktuję zbyt poważnie, ale się staram trzymać zaleceń. Czy zjedzenie wieczorem uwaga!! jednej kokardki makaronu :) już tak zaburzyło wszystko że "kurację można uznać za niebyłą"??...Troche sobie tego nie wyobrażam ale..... ( mam nerwa że wszystko przepadnie;)) pomocy!.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 3dniowka Re: polecam dietę IP: *.chello.pl / *.chello.pl 07.07.04, 20:55 powiedzcie nam prosze czemu nie mozna jesc gumy do zucia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 3dniowka Re: dieta kopenhaska IP: *.chello.pl 07.07.04, 20:56 powiedzcie nam prosze czemu nie mozna jesc gumy do zucia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nela Re: Dieta Kopenhaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 20:59 ze też ktos jeszcze wierzy w kopenhaską... że też Gazeta promuje takie idioctwo... Od tej "diety" rzekomy autor - szpital rządowy w Kopenhadze - odcina sie rękami i nogami... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :/ Re: Dieta Kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:31 Dosłownie trudno zrozumieć o co Ci chodzi? Sam(a) nie dałaś rady? Nikt nie wierzy w cuda. Dieta ta jest idealna dla osób, które zaczynają się odchudzać ponieważ: 1.Ćwiczy silną wolę poprzez restrykcyjne zakazy 2.Powoduje kurczenie się żołądka 3.Powoduje zmniejszenie apetytu 4.I tak nikt nie wierzy,że jest z Kopenhagi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cs Re: Dieta Kopenhaska IP: 195.215.5.* 12.07.04, 13:44 akurat jedyna prawda w tej diecie to fakt, ze pochodzi z Kopenhagi a poza tym to jedna wielka bzdura, bo wiecej wyrzadza szkod w organizmie, niz przynosi zysku. Przede wszystkim obniza metabolizm i powoduje utrate miesni, co dla ludzi i tak juz otylych jest bardzo niepozadane Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monix Re: Dieta Kopenhaska IP: *.krak.tke.pl 29.06.04, 21:02 tez jestesm wegetarianka :) a gdyby z tej diety wogole wyłączyć mięso i niczym go nie zastępować? hm? co o tym sądzicie? ktos probowal? Odpowiedz Link Zgłoś
majka.xxx Re: Dieta Kopenhaska 30.06.04, 00:49 a ja chyba właśnie wkraczam w wasz krąg :) zaczynam od jutra zmobilizowała mnie własnie gazeta i prognozy umieszczanych w niej diet po przejzeniu i przeanalizowaniu uznałam ze kopenhaska bedzie najlepsza :) dzis ja przejzałam ograniczyłam posiłki a od jutra ruszam pelną parą :) trzymajcie za mnie kciuki waga wyjściowa 57 ! cel 52 :) !!!! to tylko 5 kilko WYTRZYMAM !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfabetty Re: Dieta Kopenhaska 04.07.04, 21:47 Witam! Stosowałam tą dietę już dwa razy. Już po 7 dniach widać było efekty. Trzeba miec jednak nie lada silną wolę, żeby wytrać do końca. Moja rodzina bardzo mocno odczuwała skutki uboczne stosowanej diety. Byłam wtedy bardzo drażliwa, byle bzdura wyprowadzała mnie z równowagi. Za pierwszym razem przerwałam ją po 11 dniach. To była późna jesień, czułam się ogólnie osłabiona a ta dieta dodatkowo sprawiała, że nie mogłam normalnie funkcjonować. Poza tym było mi ciągle zimno. Bez gorącej herbaty nie mogłam wytrzymać. Drugi raz stosowałam ją w kwietniu tego roku. Tym razem wytrwałam do końca. schudłam ok. 5 kg. Niestety szybko wróciłam do swojej poprzedniej wagi. Wprawdzie pod koniec diety modyfikowałam ją, ale myślę, że to nie była główna przyczyna efektu jo- jo. Zwyczajnie sądzę, że nie jest to doskonała dieta. Gdyby taka w ogóle istniała to grubasów na świecie by nie było. Myślę, że jeśli odstawię pieczywo i ziemniaki to efekt znikania zbędnych kg też osiągnę. Pozdrawiam wszystkich, którzy stosują dietę aktualnie i tych, którzy mają zamiar spróbować swoich sił.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
emi777 Re: Dieta Kopenhaska 07.06.06, 20:50 majka.xxx napisała: > a ja chyba właśnie wkraczam w wasz krąg :) zaczynam od jutra > zmobilizowała mnie własnie gazeta i prognozy umieszczanych w niej diet > po przejzeniu i przeanalizowaniu uznałam ze kopenhaska bedzie najlepsza :) dzis > > ja przejzałam ograniczyłam posiłki a od jutra ruszam pelną parą :) trzymajcie > za mnie kciuki > waga wyjściowa 57 ! > cel 52 :) !!!! > to tylko 5 kilko WYTRZYMAM !!!!!!!! Ta dieta na pewno skończy się sukcesem i pozwoli Tobie zrzucić te 5 kg już w pierwszym tygodniu.Stosowalam tę dietę i moge to potwierdzić przez dwa lata równiez nie ma efektu jojo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niunka19 Re: Dieta Kopenhaska IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 30.06.04, 08:33 Ja zaczne z Mama diete, kiedy ona wyznaczy sobie termin jej rozpoczecia. Ja narazie stosuje diete "do 1000 kcal"(nie produkty z gazety, tylko sniadanko,np. Wasa z pomidorkiem),oniadek bez ziamniakow, probuje nie jesc wcale slodyczy,tylko wczoraj cos wcielam:( i bz kolacji... wiec powinno mi byc chyba latwiej wejsc w kopenhaska, bo zoladek chyba sie juz troszke skurczyl... Moze to niezdrowo chudnac 2 kg na 3 dni,ale zalezy mi na szybkim efekcie. Przy wzroscie 178 wazylam 69 i zaczelam sie odchudzac, teraz mam 66-66.5kg... jeszcze pare dni i zaczynam kopenhaska, jak mama mi pozwoli:) fajnie byloby miec 60kg :)albo nawet 59,z "piątką" z przodu:) powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnes Re: Dieta Kopenhaska IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 13.04.05, 15:10 Jeżeli masz zamiar osiągnąć wagę 59kg przy wzroście 178cm,to najpierw dobrze się zastanów czy z Twoim rozumem wszystko w porządku.......Ładnie to to wygląda tylko na "wieszakowatych" modelkach,a dla Twojego zdrowia jest.....obyś nie odczuła skutków takiej niedowagi.Pozdrawiam Agnes Odpowiedz Link Zgłoś
chany14 Re: Dieta Kopenhaska 19.03.07, 07:43 co bedzie jak bede żuc gumę bez cukru bo chyba nie potrafie jej odstawic???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zafka Re: Dieta Kopenhaska IP: *.belchatow.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 09:02 Ja wczoraj zaczęłam kopenhaską. I nawet mnie strasznie nie skręca jak rodzinka wciąga kalarepki, truskawki i arbuzy podjadając czekoladkami. Ale dziś obudziałam się strasznie głodna i nie wiem czy wytrzymam o tej kawie do południa. Mam nadzieję że wytrwam, bo mam co zrzucać - a dla mnie najgorszy jest zdecydowanie zakaz picia alkoholu, a na dodatek łapię się z dietą na dwa weekendy :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosmo Zapomniano o bardzo ważnych szczegółach!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 09:04 Stosowałam tą dietę 2 tygodnie temu, wytrzymałam jakieś 7 dni i schudłam. Ponownie spróbuję za miesiąc. W oisie pominięto kilka ważnych faktów: 1. plaster wędliny, ryba czy kurczak to porcja ok 10 dkg ( no bo jak się najeść 1 plasterkiem szykni - 10 deko to już coś) 2. Lunch i obiad można stosować na przemiennie ale tylko tego samego dnia ( może ktoś lubi więcej zjeść przed południem) 3. Picie wody - ok 1,5 - 2 litry 4. Jeżeli diete stosuje się przez więcej niż 6 dni i się ją przerwie to można dopieto powtórzyć po 3 miesiącach. Policzyłam kalorie - wychodzi dziennie 400-600 kalorii. W związku z tym organizm jest osłabiony i spowolniony ale można wytrzymać Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bw Re: Dieta Kopenhaska IP: *.sieci.netglob.com.pl 30.06.04, 18:58 Jestem Kawoholiczka ,jeden kubek kawy to troche mało by przetrwac dzien:(((.Czy mozna pic wiecej niz jedna kawe? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kfiatuszek Re: Dieta Kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 19:36 a czym jest ten tajemniczy kompot z owocow,czy mam wyciągnąć ze spiżarni np. truskawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alllllla zostalo 12 IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 20:14 ja wlasnie koncze 1 dzien-obylo sie bez dramatow,najgorsze ze wieczorem mecz i nie mozna nawet lyczka piwa:) ale dam rade...co tam! odnosni zasad mam 1 pytanie-czy ten tajemniczy stek-to musi byc wolowina??? trzymam kciuki za tych co podjeli trud:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylvia Re: zostalo 12 IP: *.toya.net.pl 25.02.05, 19:08 Ten tajemniczy stek to może być filet z kurczaka lub schab. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: an Re: Dieta Kopenhaska IP: 62.29.134.* 02.07.04, 11:36 ja wyciaganelam zamrozone truskawki, wkroilam troche jabłuszka i zalam woda i ugotowalam to az owoce zrobily sie miekkie. kompocik wypilam, owoce zjadlam, super kolacja! oczywiscie bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maa Re: Dieta Kopenhaska IP: *.icpnet.pl 04.07.04, 20:07 mam ten sam problem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monikaw. Re: Dieta Kopenhaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 23:50 Kopenhadzka jest swietna! ...ale przez pierwszy tydzien... mi nerwy puscily 10 dnia, ale nie zalamuje sie bo postanowilam zaczac ja od poczatku w pazdzierniku i wierze ze tym razem mi sie uda!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alllllla a papieroski??? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 23:28 mija drugi dzien-jest niezle... czy ktos mi moze powiedziec czy palenie papierosow w trakcie tej diety ma wplyw,czy nie i jak to w ogole wyglada.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nina używki podczas kopenhaskiej IP: *.toya.net.pl 02.07.04, 09:47 ja palę, chociaż nie jestem nałogowcem, ale bez fajek nie wyobrażam sobie tych wieczorów bez jedzenia. a alkohol zastępuję jointami :) wczoraj miałam kryzys: zastrzyk znieczulający u dentysty, na aerobik nie miałam już siły, a dziś obudziłam się z żołądkiem przyklejonym do kręgosłupa dziś dzień 5, uff... pozdro 600 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ann Re: Dieta Kopenhaska IP: 62.29.134.* 02.07.04, 11:48 dzis zaczynam. juz kiedys probowalam ale po 5 dniu dostalam zawrotow glowy, zrobilo mi sie slabo i diete przerwalam :( a wspaniale mi szlo, z glodem radzilam sobie ale co z tego jak 6 ranka prawie zemdlalam... od dzis probuje znowu, moze tym razem sie uda nie zemdlec po drodze :))) czy ktos tez mial takie problemy ze zdrowiem? a moze jakis sposob jest na to zeby przetrwac i nie przerywac diety? pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gohanka Re: Dieta Kopenhaska IP: *.globit / 217.98.57.* 05.07.04, 11:03 jak wstaję z rana to oczywista sprawa, że się kręci we łbie. trza powoli wstawać z łóżka, najpierw usiąść, poczekać min, później nogi zsunąć, odczekać min, i dopiero. Opatentowane przez wysoką koleżankę, która ze względu na duży wzrost miała problemy z krążeniem :]. A w ciągu dnia - bez gwałtownych ruchów, sport nie musi być gwałtowny żeby był efektywny. czymta się Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zalamana kolezanka a co jesli nie przerwe..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.07.04, 21:22 martwie sie bardzo o moja kolezanke ktora mnie straszy ze nie przerwie tej diety po uplywie 13 dni. prosze powiedzcie jej jakie to pociaga za soba konsekwencje bo wydaje mi sie ze nie jestem dla niej zadnym autorytetem.. bardszo sie o nia boje!!! i pytanie nr 2 dlaczego nie mozna jesc gumy?? co to powoduje?? czy mozliwa jest choc gumy bez cukru?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misia Re: a co jesli nie przerwe..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 09.07.04, 18:10 Zucie gumy (nawet bez cukru) powoduje inne wydzielanie sokow trawinnych, dlatego nie mozna jej zuc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Dieta Kopenhaska IP: *.ipts / *.ipts-metalchem.torun.pl 02.07.04, 13:29 najwiekszy ubytek wagi jest jak sie chodzi na aerobik i stosuje ta diete mi udalo sie schudnac w ciagu 13 dni 9kg polecam wszystkim, proponuje brac witaminy w trakcie diety pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m m t Re: Dieta Kopenhaska IP: *.icpnet.pl 04.07.04, 10:28 znakomity efekt! ile razy w tygodniu trenowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misia Re: Dieta Kopenhaska IP: 217.96.25.* 02.07.04, 13:51 witam wszystkich biedakow, ktorzy sie mecza tak jak ja:)mija 3 dzien diety,a waga ani drgnie;(! moze cos robie nie tak? napiszcie, czy od razu chudliscie- juz w pierwszych dniach? pozdrawiam wszystkich kopenhaskich dietowiczow:) i trzymam kciuki za nas! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nina Re: Dieta Kopenhaska IP: *.toya.net.pl 02.07.04, 14:28 misia każdy chudnie inaczej, więc się nie przejmuj, stosuj się dokładnie do zaleceń diety i zobaczysz po 13 dniach - no chyba że nie masz z czego chudnąć ;) ja jestem po połowie 5-go dnia, nie jest wesoło, jest mi niedobrze z głodu i słabo, ale jadę dalej. to prawda, że trzeba ćwiczyć, bo inaczej straci się mięśnie. kupiłam sobie dziś cynk+potas i jakieś witaminki, żeby gdzieś nie kipnąć po drodze. pozdro dla wszystkich kopenhaskich lasek - i kolesi ;) jesteśmy wszysyc zdrowo rąbnięci, ale co jak co - kopenhaska wykształca siłę woli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zafka Re: Dieta Kopenhaska IP: *.belchatow.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 15:05 Ja juz dzis jestem 4 dzien na kopenhaskiej i w sumie myslalam ze bedzie gorzej. Glodu nie czuje - wrecz jak mam zjesc przydzialowe jajko i marchewke to mi sie niedobrze robi. Ale to pewnie przez to ze zaczelam palic jak lokomotywa i wypijam dziennie chyba male jeziorko :) Troche oslabiona sie czuje - jezdze do pracy na rowerze i nagle dzis pierwszy raz sie troche zmeczylam rano, a przeciez tą trasę pokonuję kilkanaście razy w tygodniu od dłuższego czasu i mi się to nie zdazyło w ciągu ostatniego roku. Ale wczoraj się ważyłam i zleciały 4 kg :) Gdyby nie to, to pewnie juz dawno by mnie skusiły jakieś pyszności Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie i wszystkich Zafka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łukasz Re: Dieta Kopenhaska IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.07.04, 16:16 Kończę trzeci dzień tej diety i nie jest źle. Nie czuję nadmiernego głodu, a przecież od kolacji o 17:30 do obiadu następnego dnia o 13:00 jest niemal 20 godzin, a pomiędzy tylko kubek kawy z cukrem. Kiedyś to było nie do pomyślenia. Po kilku godzinach skręcał mnie żołądek i robiło mi się niedobrze. Nie mam do stracenia wiele - przy wzroście 185 ważę 85 i chcę zejść do 80. Narazie niestety waga nie wskazuje nawet pół kilkograma mniej :( Modyfikuję trochę dietę tzn. dziś (3 dzień) zamieniłem kolację z obiadem. Nie rozumiem też co kryje się pod pojęciem plaster szynki. Ja jem 10 dag polędwicy z indyka i dwa plasterki chudej szynki wieprzowej. Jajka robię na miękko, bo na twardo bez majonezu nie lubię. Do sałaty robię dressing, ale to przecież tylko trochę ziół do oleju, który i tak przecież jest w diecie. W pierwszym i w drugim dniu stosowałem po jednej tabletce Ranigastu - działa na zahamowanie wydzielania kwasów żołądkowych. Teraz już głodu nie czuję i tabletek mi nie potrzeba. Codziennie łykam magnez, lecytynę i witaminy. Czekam tylko aż waga zacznie spadać i mam nadzieję, że się doczekam :) Muszę jednak powiedzieć, że spodnie stają się luźne w pasie. Może kilogramy nie zawsze idą w parze z utratą centymetrów? Pozdrawiam wszystkich, którzy są na diecie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Halina Re: Dieta Kopenhaska IP: *.ip-pluggen.com 03.07.04, 12:22 Przy kazdym odchudzaniu trzeba trenowac, bo inaczej zamiast TLUSZCZU stracisz MIESNIE. Konieczne jest przejscie 1-2 godzin w dosc szybkim tempie lub minimum godzine jazdy rowerem. W ogole RUSZANIE SIE! To moze byc odkurzanie odkurzaczem, mycie okien i podlog,chodzenie po schodach gaszenie telewizora recznie a nie pilotem... Chodzenie do silowni nie jest wcale konieczne. Napelnij dwie duze plastikowe butelki woda i podnos je do oporu albo rob nimi ruchy na wszystkie strony (gimnastyka z obciazeniem). Tak, ja tez najpierw czuje ze mnie mniej cisnie w pasie, chocby z tego powodu ze zaoladek sie oproznil i jest mi lzej. Wazyc powinno sie rano na czczo, bez ubrania, po wizycie w ubikacji. Tak nauczono mnie przed laty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szagata Re: Dieta Kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 18:37 Ja mam dziś dzień II tej głodowej diety. Niby mnie nie skręca, bo biorę dodatkowo Meridię. Jadam zamiast befsztyków biusty kurzęce. Mam nadzieję, że to nie ma większego znaczenia. Zamiast sałaty, która rośnie mi w gębie ugotowałam sobie młodą kapustę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Acha chodzę 2X w tyg. na siłownię. Jeszcze nie padłam. Nastrój też w normie. Ale jak robię kolację moim domownikom to chlebek pachnie mi jak nigdy. Dużo bym nie chciała - jakieś 3 małe kilogramki, no może 4. Odezwę sie po weekendzie. To będzie najtrudniejszy czas.Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anualar Re: Dieta Kopenhaska IP: *.rato.pl / 81.210.11.* 03.07.04, 12:45 Jak wyszłam ze szpitala przy 178cm ważyłam 68(przed 78), fajny płaski brzuch, chude nóżki-kroplówki robią swoje...po 8 miesiącach wzrosło do 75- choć mężczyzna mój mówi, że jest ok, to mi fałdki na brzuszku trochę przeszkadzają.Miałam zacząć dietkę w poniedziałek, ale zaszalałam i zaczęłam dziś. Już nie jeden raz zaczynałam dzień kubkiem kawy i ciągnęłam tak do wieczora, ale potem było jedzonko...:)a teraz bye, bye...ale damy radę...Rodzi mi się trochę pytań: -jak przygotować ten befsztyk- tradycyjnie? -czy łyżeczka cukru to tyle samo co kostka;)? Dlaczego Gazeta tak niedokładnie opisała potrawy w tej fajnej dietce? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misia Re: Dieta Kopenhaska IP: 217.96.25.* 03.07.04, 14:53 to znowu ja:)mija dzien czwarty i jakos sie trzymam-chociaz jest weekend i domownicy jedza pyszotki:truskawki ze smietana,lody,ciasteczka:/ ale postanowilam byc twarda i dac rade! wazylam sie dzis i 1,5 kilo mniej-zawsze to jakis sukces;)! trzymam kciuki za nas wszystkich!!! ps. buziaczki dla niny za podtrzymanie mnie na duchu:)! Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Dieta Kopenhaska 03.07.04, 15:46 A ja zachecona dyskusjami, jem dzis tylko warzywa i owoce. Chce sobie przede wszystkim oczyscic i skurczyc zoladek, bo ostatnio sie obzeralam. Bede sie musiala polozyc wczesnie spac aby nie czuc glodu. Normalnie jem NAJWIECEJ po godz 18 00, i potrafie sie nawet budzic w nocy z glodu. Natomiast w dzien glod mi specjalnie nie przeszkadza! Odpowiedz Link Zgłoś
maurika Re: Dieta Kopenhaska 03.07.04, 18:52 Witam, dziś mija 4 dzień kopenhaskiej.Wynik -2kg. DOść restrykcyjna dzieta...ale kompot jest super i jogurty mi pasują. Rybę lubię, pomidory i sałatę też. W pracy tylko się ze mnie śmieją. Waga wyjściowa 59kg, waga oczekiwana 54kg przy wzroście 177cm. Zobaczymy jak będzie;-))) pozdrawia i powodzenia, Jana Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Halina Re: Dieta Kopenhaska IP: *.ip-pluggen.com 03.07.04, 23:09 To musi byc ZMODYFIKOWANA dieta kopenhaska. Ta ktora byla przedstawiona w szwedzkim reportazu telewizyjnym jako autentyczna z Rikshospitalet w Kopenhadze byla zupelnie inna! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 15dozgubienia Re: Dieta Kopenhaska IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 14:03 Nie mam za duzo czasu, ale tak mnie powaliły twoje słowa, że muszę się odezwać. Po co się wpędzasz wniedowagę??? Przeciez najniższa dopuszczalna waga przy Twoim wzroście to jakieś 58kg, a idealna waga dla twojego wzrostu wynosi 67,7kg!!! Piszesz, żeby komus zaimponować? przecież Ty jesteś chudzielcem. Przy wzroście 177 ważysz 59kg. strasznie mnie wkurzaja takie osoby jak Ty, mogłabyś zamiast sie odchudzać sprubowac rozwinąć jakieś swoje pasje, bo niszczysz swoje zdrowie. Skrajności są szkodliwe, szczególnie nadgorliwość. tyle ci powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
coegeneratione Re: Dieta Kopenhaska 05.02.09, 16:41 Gość portalu: 15dozgubienia napisał(a): > Nie mam za duzo czasu, ale tak mnie powaliły twoje słowa, że muszę się odezwać. > > Po co się wpędzasz wniedowagę??? Przeciez najniższa dopuszczalna waga przy > Twoim wzroście to jakieś 58kg, a idealna waga dla twojego wzrostu wynosi > 67,7kg!!! Piszesz, żeby komus zaimponować? przecież Ty jesteś chudzielcem. Przy > > wzroście 177 ważysz 59kg. strasznie mnie wkurzaja takie osoby jak Ty, mogłabyś > zamiast sie odchudzać sprubowac rozwinąć jakieś swoje pasje, bo niszczysz swoje > > zdrowie. Skrajności są szkodliwe, szczególnie nadgorliwość. tyle ci powiem. Mówi się, że nadgorliwość jest gorsza od... na właśnie od czego? A jak to źle wpływa na zdrowie, wszyscy wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Dieta Kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 18:34 mam zupełnie tak samo... mam nadzieje ze ci wyzło :))) pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Basia Re: Dieta Kopenhaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 22:52 Mam tylko takie jedno małe pytanko. Tak tylko dla pewności. Te befsztyki się gotuje, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m m t Re: Dieta Kopenhaska IP: *.icpnet.pl 04.07.04, 10:27 ile razy w tygodniu ten aerobik? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gohanka Re: Dieta Kopenhaska IP: *.globit / 217.98.57.* 04.07.04, 15:29 szczerze mówiąc ja smażę i staram się maksymalnie odsączyć przed jedzeniem, bo jak to tak, befsztyk gotowany..? ale chętnie się dowiem od jakiegoś SPECJALISTY, bo zasiałaś ziarno niepewności w sercu mym :) Pozdrawiam, DAMY RADE! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 15dozgubienia Re: Dieta Kopenhaska IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 13:49 Też miałam zgryz z tymi befsztykami, no i sprawdziłam jak się je robi w internetowej gazecie w dziale kuchnia, a daslej: nauka gotowania, byłam zdziwiona, bo wczesniej grillowałam wołowinę i jadłam podeszwy. Myslę, że należy befsztyki robic tak jak to pokazuje filmik tam zamieszczony. Zajrzyjcie tam i powiedzcie, co o tym sądzicie. Jestem w piatym dniu diety i zamierzam dzisiaj właśnie wrąbać taki befsztyczek, bo dosyć mam żucia zeluwek wołowych. Schudłam 4kg. Ale nic nie zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti befsztyki IP: 204.52.187.* 05.07.04, 15:46 Powiem wam dziewczyny co wiem z własnego doświadczenia domorosłej kucharki. Befsztyki najlepiej robić z polędwicy wołowej, jest miękka i soczysta. Smarzyć trzeba na rozgrzanej patelni, szybko, w zależności od tego jak ma być krwisty ( polędwicę wołową można jeść nawet na surowo więc nie ma się czego bać). Im dłużej będziecie smarzyć, tym bardziej suche i gumowe się zrobią. Niestety ja to robię na wyczucie i nie mogę dać konkretnych wskazówek. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maaaa Re: Dieta Kopenhaska IP: *.icpnet.pl 04.07.04, 17:23 gotowany befsztyk? bleeeee... ja stwierdzilam, ze jak usmaze bez tluszczu to wyjdzie na to samo. bylo w miare smacznie, ale sama nie wiem czy mozna tak kombinowac... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Halina Re: Dieta Kopenhaska IP: *.ip-pluggen.com 04.07.04, 17:36 Wiem ze przy wszystkich dietach griluje sie albo piecze na ruszcie. Chodzi o to zeby ani jedna niepotrzebna kropla tluszu nie "wzbogacila" befsztyku. Jesli ktos ma dobra patelnie do smazenia BEZ tluszczu, to czemu nie? Gotowane tez moga byc, szczegolnie rybe rekomenduje sie gotowac. Befsztyk to mieso, gotowane tez sie da zjesc, ale boje sie ze wtedy w wodzie zostana pewne skladniki i nie bedzie tak wartosciowy. Czas gotowania bedzie tez chyba dluzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: Dieta Kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 18:37 Cześć ! Ja zaczynam 13stkę jutro, mam nadzieję że wytrzymam, mam zamiar trzymać się jej restrykcyjnie, strasznie jestem ciekawa ile schudnę, chciałabym 6, 7 kg. Pozdrawiam wszystkich kopenhaskich, nie dajcie się !! Zwyciężymy !! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maa Re: Dieta Kopenhaska IP: *.icpnet.pl 04.07.04, 20:11 przyznam, ze to forum motywuje. dzisiaj bylam na zakupach(by kupic skladniki) ostatkiem sil oderwalam sie od okna cukierni :))) jak dobrze pojdzie za dwa tygodnie w piatek kupie sobie jakies ciastko w nagrode:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EfkA Re: Dieta Kopenhaska IP: *.elbi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:38 jest dziś siódmy dzień mojej diety i dałam se upust,nie dlatego żeby było mi ciężko,ale zgubiłam tylko 2 kg znudziło mi się to sztywne stosowanie do diety,co to za dieta jak przestałam się wypróżniać?. Dwie kolezanki robiły tę dietę i dopuki baaaardzo się oszczędzały w jedzeniu to waga się utrzymywała,gdy tylko zaczeły jeśc normalnie to kg przybywały/Ania waży teraz więcej niż przed dietą/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gohanka Re: Dieta Kopenhaska IP: *.globit / 217.98.57.* 08.07.04, 11:02 jojo to jojo, po diecie trzeba się pilnować i tyle :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: matchbox20 Re: Dieta Kopenhaska IP: *.intermedia.com.pl 19.07.04, 18:16 niom wlasnie skads to znam to jojo i to przyszlo gdzies dopiero po 2 miesiacach , momentalnie nie wiadomo skad , nawet czlowiek nie zauwazyl , szybko ubylo i tak szybko przybybylo , teraz chce stosowac ta diete jeszcze raz, czy moze ktos spotkal sie z takim problemem jak ja ?? Tak wogole to pozdrawiam wszystkich i zycze wytrwalosci i powodzonka . Mnie rowniez sie ono przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znowu Dieta Kopenhaska-znowu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 22:22 Ja ruszam od jutra czyli 21 Sierpnia. Juz chyba setny raz ale zawsze byly efekty. Tylko z utrzymaniem było gorzej. Jak zwykle przysiegam sobie ze odchudzam sie ostatni raz w zyciu,ale skutecznie. Może tym razem się uda.Ktos dołączy?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiencja86 Re: Dieta Kopenhaska-znowu! 19.07.07, 07:33 Raatuuuuuuunnnkuuu! znowu to samo :-((( Cały czas mam problem z zachowaniem sylwetki. Lato w pełni a ja przed kompem. Kumpela ostatnio poleciła mi siłownie , byłam dwa razy ale ogolnie porażka. Szukam czegoś, żebym nie musiała z tymi wszytskimi miśkami na jednej sali ćwiczyć, bo zwariować można ;-))) Czy ktoraś z Was drogie kolezanki probowała tego? allegro.pl/item217365317_fitness_na_wakacje_schudnij_z_ttf_hit_z_usa_.html I jakies pasy jescze byly ale nie moge znalezc teraz adresu. Kurde, no juz nie wiem czego mam probowac:-( HELP ME!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misia Re: Dieta Kopenhaska IP: 217.96.25.* 05.07.04, 11:16 oj ciezko na tej diecie przezyc:( wychodzi ze mnie teraz lakomczuch:P jak widze te pysznosci wszystkie,ktore inni jedza az mnie skreca:) dzis dzien 6. mojej dietki,ale troszke ja zmodyfikowalam-zamienilam salate na kapuste i pomimo,ze dzis sie nie je owocow zjadlam kilka truskawek,mam nadzieje nie zepsuje efektu? pozdrowionka gorace dla wszystkich wytrwalych i tych troche mniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maa oszukac zoladek IP: *.icpnet.pl 05.07.04, 14:27 mialam dzisiaj duzy owoc. z tej okazji poszlam na targ, by zakupic jakis smakolyk i oswiecilo mnie! kupilam prawie kilo arbuza (mial byc przeciez duzy owoc:)) sprawdzilam w tabeli, kalorii ma malo (12 w 100g). moze zjadlam o te pol kilo za duzo, ale i tak polecam arbuza za wzgledu na wlasciwosci "wypychajace". po prostu czuje sie najedzona, zaspokoilam moja ochote na slodycze itd. taki obiad i deser w jednym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti Re: oszukac zoladek IP: 204.52.187.* 05.07.04, 15:48 Boski pomysł z arbuzem! Pochwycę na mój jutrzejszy 9 dzień...dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
erykah Re: oszukac zoladek 05.07.04, 17:39 elo kochani ja tez jutro na dietke juz sie boje ale postaram sie wytrwac dodatkowo zapisuje sie z kolezanka na silke yyy a dwa jaja nie sa niesmaczne? no i jak zjesc jajko bez majonezu :((( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evelak Re: oszukac zoladek IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 10:49 jeżeli bedziesz czuc mocno głód polecam połknąć ranigast lub malox lub inne tabletki spowalniające wydzielanie soków żołądkowych. ja juz jestem piąty dzień na diecie i czuje się dobrze rano na śniadanie łykam witaminy i pije magnez Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti Re: oszukac zoladek i o moich jajkach IP: 204.52.187.* 06.07.04, 10:51 Ja też na początku myślałam że jajka będą bleeee i łeeeej, nigdy ich nie jadłam chętnie, a nagle się okazało że jakoś idzie. Moim zdaniem kiedy są ugotowane tak na lekko twardo są smaczniejsze, no i oczywiście świerze, czyli gotowane tego samego dnia. Da się zjeść, z sałatką z pomidora czy tartą marchewką są zaskakująco zjadliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: erykah Re: oszukac zoladek i o moich jajkach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 13:11 taa wlasnie jestem przed pierwszymi jajmi (ble) na szpinak to sie nawet nie oszukuje ze dam rade wiec brokuly bede grane a tak BTW: to czy mozna brac w trakcie diety l karnityne i inne takie? jak myslcie? pzdr eryka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda polecam sałatę lodową! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 13:32 Jestem w trakcie drugiego dnia i czuję się po prostu świetnie ! Schudłam już nawet 1 kg ;)Spróbujcie sałaty lodowej, jest pyszna, kruchutka i je sie ją z przyjemnością, zwykłą sałatę musiałabym jesć na siłę, z obrzydzeniem, a lodowa jest OK. dzisiejszym lunchem to sie nawet najadłam ! trzymajcie sie i nie rezygnujcie ! magda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MaDz!a Re: Dieta Kopenhaska IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 06.07.04, 16:10 wow ale jest duzo osob ktore stosuja ta diete! Wlasnie trwa moj drugi dzien i czuje sie dobrze, tylko troche mnie skreca jak wszyscy zajadaja sie pysznymi nalesnikami z serem polanymi koktajlem truskawkowym :( Acha! mam tylko taki problem, musze przerwac diete po 7 dniach , bo wyjezdzam na oboz taneczny... boje sie ze nie bedzie zadnego efektu ...:( bo po 2 dniach brzuszek wisi jak wisial... noi czy jesli w 1 dniu nie zjadlam befsztyku( wrocilam pozno do domu) a pomidor przenioslam na drugi dzien stanie sie cos ? aa noi nie jadam zadnych witaminek jak tu niektorzy, a cwiczyc chyhba zaczne bo mnie przestraszyliscie;) zycze powodzenia wszystkim i jesczze sie skontaktuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iziss Re: Dieta Kopenhaska - 2 dzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:40 Tez wlasnie trwa moj drugi dzien. Na szczescie chwilowo jestem sama i nikt mnie nie kusi "zakazanym jedzonkiem", a mysle, ze za kilka dni juz nic mnie nie ruszy. Jak na razie nic nie zmieniam (tzn. oprocz zamiany szpinaku na brokuly!) i cwicze (wczesniej tez cwiczylam). Lykam witaminki i magnez. Wlasciwie to zdecydowalam sie dzieki wpisom na forum - jesli tylu osobom sie udalo, to dlaczego mnie by sie mialo nie udac. Trzymam kciuki za wszystkich i dziekuje za motywacje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AJZET Re: Dieta Kopenhaska IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.02.05, 17:00 Gdzie można znoleźć tę dietę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: viola136 Re: Dieta Kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:27 znajdziesz ją dosłownie wszędzie jeśli tylko wejdziesz w google i wpiszesz to hasło. ja już skończyłam, straciłam 3 kg mimo reżimu, a więc nie wszyscy reagują tak dobrze , jak piszą niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś