sarah.melody.church 03.01.09, 11:54 wiadomosci.onet.pl/1889947,441,item.html po prostu kocham ludzi, którzy się zabierają za takie sprawy bardzo chciałabym mieć kiedyś dość energii i wiary (albo braku wiary), by o coś tak zawalczyć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 12:04 to ze se wola o pomoc swojego boga to wolnosc sumienia w sumie, gorzej jak kurdupel kleka z cala swoja swita przed benedyktem, badz co badz glowa innego panstwa Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 12:08 napierdalaja_i_napierdalaja napisał: > gorzej jak > kurdupel kleka z cala swoja swita przed benedyktem jak do angielskiej królowej jedzie to też zachowuke się zgodnie z protokołem ok. prawie zawsze Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 12:12 a gdzie jest taki protokol i po co niby ma byc jesli jest za to masowe klekanie pod sad ich powinni dac, obraza moje uczucia patrijotyczne obywatela suwerennego kraju Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 12:05 w ogóle humaniści to bardzo zabawne istoty jakby w określeniu 'człowiek' czaiła się jakaś godność co z tego, że jesteśmy ludźmi skoro nie potrafimy być szczęśliwi? dlaczego zdefiniować siebie można tylko w opozycji? Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 12:16 czyli jak w sejmie, czyste chamowo, a nazywaja siebie dzentelmenami i mowia ze niejaki palikot to niedorosl do nich. Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 12:36 jak nie ma opozycji to nie ma zindywidualizowania. a w owczym pedzie szczesliwiej? a godniej to szczesliwiej? Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:00 napierdalaja_i_napierdalaja napisał: > a w owczym pedzie szczesliwiej? co to jest owczy pęd? to, że ludzie podobnie żyją? może tak im wygodnie może nie da się inaczej może taka ludzka konstrukcja > a godniej to szczesliwiej? szczęśliwiej, to mniej boleśnie a godność co ma do tego? mojm zdaniem niewiele w każdym razie razem - szczęśliwie i godnie się nie da bo godnie, musiałoby być uczciwe być uczciwym, widzącym i zadowolonym osobiście po prostu nie wypada. zaczynam nawijać jak jezuita. lepiej kawy sobie zaaplikuję nie znalazłam protokołu watykańskiego prawdopodobnie nie ma w nim wiele o padaniu na kolana nie nakazowo. ale jeśli ktoś lubi, lub ma miękkie rzepki to co zrobić... Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:13 to bylo na terenie palacu prezydenckiego na krakowskim przedmiesciu a nie w watykanie. i nigdzie nie ma protokolu zeby klekac, bo nikt by do niego nie przyjechal, ani do krolowej. Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:28 może to naleciałość warszawska? a może pan prezydent w granicach własnej wolności sumienia padł na kolana był? Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:31 nie. jak sklada przysiege, to sklada ja czlowiek, ktory ma zostac prezydentem, no i moge to zrozumiec, ze chce se tam cos dodac i jeszcze kilka slow do narodu przekazac, taka osobsta uroczystosc. a tam to juz sa normalne funkce panstwowe. Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:33 odbierasz podmiotowość człowiekowi, który posiadł funkcję? czyż przestał on być człowiekiem? Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:34 tak, odbieram podmiotowosc lotnikowi lini pasazerskich do robienia fikusnych akrobacji z pasazerami. w robocie nie placa za samorealizacje. Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:42 napierdalaja_i_napierdalaja napisał: > tak, odbieram podmiotowosc lotnikowi lini pasazerskich do robienia fikusnych > akrobacji z pasazerami. w robocie nie placa za samorealizacje. czy serce zawałem Cię potraktowało, gdy facet padł na kolana? jeśli nie, to nie widzę analogii Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:45 ja tez juz przestaje, jak przyjdzie niemiec do jade na wakacje. Odpowiedz Link
fall.apart Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:51 napierdalaja_i_napierdalaja napisał: > ja tez juz przestaje, to niedobrze bo ten argument z klekaniem przed glowa innego panstwa jest dobry jesli to oficjalne spotkanie, to mnie tez klekanie obraża Odpowiedz Link
fall.apart Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:37 > czyż przestał on być człowiekiem? zalezy w ktorym momencie raz czlowiekiem, raz urzedem Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:43 o - raz tym, a raz tamtym trzeba by ustawę na to napisać i kupić stoper Odpowiedz Link
fall.apart Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:46 sarah.melody.church napisała: > o - raz tym, a raz tamtym > trzeba by ustawę na to napisać i kupić stoper i dlatego sa ustawy, ktore wyliczaja kiedy jest urzedem Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:51 a czy napisano w nich, że przestaje być człowiekiem? Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:49 w czasie przysiegi, mowiac glosno o bogu uznaje ze chce zapewnic spoleczenstwo ze tak jak miluje waznego pana boga tak bedzie sie staral pracowac dobrze. niech se zapewnia na zdrowie jesli czuje potrzebe. nie wiem czemu zakazywac podnoszenia reki do gory, a klekania ktore tez jest wyraznym symbolem czegos i to nie jest suwerennosc nie Odpowiedz Link
fall.apart Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:54 trzeba pamietac, ze oni pewnie tez walcza o wywalenie kazdego krzyzyka wiszacego w klasie wiec inny poziom minimalnego progu obrazania (sie) Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:56 chyba marnie walcza bo tam trzeba sie chyba jeszcze modlic przed lekcjami, ale moze juz to zniesli niedawno nie wiem Odpowiedz Link
fall.apart Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 14:03 > chyba marnie walcza bo tam trzeba sie chyba jeszcze modlic przed lekcjami, ale > moze juz to zniesli niedawno nie wiem jak slucham tego filmiku to wydaje mi sie, ze calkiem sporo juz wywalczyli pl.youtube.com/watch?v=Ojo2WDfHOpc u nas do wielkiej afery wystarczyl mit dziadka z wehrmachtu Odpowiedz Link
fall.apart Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:01 Zdaniem ateistów, słowa "Tak mi dopomóż Bóg" mają na celu "promowanie poglądu, iż Bóg istnieje". w pl te slowa mozna dodac, a nie trzeba. wolna wola, zgodnie z wlasnym sumieniem. jesli w usa jest podobnie, to uzasadnienie tego wniosku wyglada mi na dosc marne. juz chyba lepiej byloby, gdyby napisali, ze pan barack nie reprezentuje od tego momentu siebie, tylko caly kraj, ktoremu wszelkie religie powinny byc obce Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:03 ależ nieistotne, czy można, czy trzeba nawet jeśli można tylko dodać to doda = bo trzeba - bo tam wyborcy lubią wierzyć, że wierzą Odpowiedz Link
fall.apart Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:07 sarah.melody.church napisała: > ależ nieistotne, czy można, czy trzeba istotne, bo wyznacza cel istnienia takiej "mozliwosci". celem jest to, aby osoba obejmujaca urzad mogla postapic wgodnie z sumieniem, wiec uzasadnianie odwolujace sie do promowania czegokolwiek jest bez sensu promowana jest w tym przypadku wolnosc, a nie bog Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:24 fall.apart napisała: > sarah.melody.church napisała: > > > ależ nieistotne, czy można, czy trzeba > istotne, bo wyznacza cel istnienia takiej "mozliwosci". > celem jest to, aby osoba obejmujaca urzad mogla postapic wgodnie z > sumieniem, wiec uzasadnianie odwolujace sie do promowania > czegokolwiek jest bez sensu > promowana jest w tym przypadku wolnosc, a nie bog idźmy dalej - czy możliwa jest rezygnacja z 'tak mi dopomóż bóg' i wstawienie w to miejsce 'tak mi dopomóż frodo' co to za wolność, gdy masz do wyboru nic i tylko boga (nawet jeśli Atenę i Śiwę też pod to podciągnąć) Odpowiedz Link
napierdalaja_i_napierdalaja Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:33 frodo byc nie moze bo wyznawcy frodo sa mniej agresywni niz wyznawcy bogow wiekszych, ktorzy umieja ostro reagowac jak ktos pomniejsza ich pozycje. Odpowiedz Link
fall.apart Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:34 > idźmy dalej - czy możliwa jest rezygnacja z 'tak mi dopomóż bóg' > i wstawienie w to miejsce 'tak mi dopomóż frodo' na moj rozum tak, ale prawnikiem nie jestem skoro pierwsza czesc wierszyka powiedzial jak trzeba, to slubowanie wazne. niech sobie potem gada co chce. narod wybral, wiec pewnie to madry czlowiek i wie co robi Odpowiedz Link
sarah.melody.church Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:46 a ważne równie dobrze mógłby kichnąć wszelako prawdziwa wolność wymagałaby zapisu, że może się odwołać do boga albo innego aspektu powiązanego z jego osobistymi wierzeniami Odpowiedz Link
fall.apart Re: tak mi dopomóż 03.01.09, 13:49 > równie dobrze mógłby kichnąć i pewnie moze wlasnie o tym piszę Odpowiedz Link