14.09.13, 07:54
Schizofrenia jest upośledzeniem umysłu człowieka inteligentnego który próbuje zrozumieć więcej.
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 07:57
      Przełamywanie pewnych barier świadomości, jest dosyć niebezpieczne dla zdrowia psychicznego.
      Ludzie to robią i będą robili, problem schizofrenii nigdy nie minie i nie będzie cudownego leku.
      Nie można umysłu zaszufladkować.
      • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 08:42
        schizofrenia zawsze będzie skutkiem ubocznym przebicia się umysłu i świadomości na wyższe etapy świadomości naszego ego i świata a także wszechświata.
          • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 11:49
            Schizofrenia to towarzysz najlepszych z jalepszych filozofówwink
            • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 11:52
              wiec Ditto że eureki nie odkryjemy ale sobie luźno popiszemy.

• uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 12:06
                a czy trzeba mieć psychozę i znieksztacać sobie świat? czy też nie?
                Odpowiedz mi w końcu Ditto?
                • eszmeralda.i.papugi Re: Ditto 14.09.13, 12:24
                  to, na co patrzysz, jest dla ciebie takie, jakim to widzisz. Oczywiście, możesz spuścić z uwięzi fantazję i spojrzeć na tę samą rzecz inaczej. No i oczywiście doskonale to sam wiesz, piszę tylko, by pokonwersować wink
                  majaki i wizje są niezależne od twej woli lub też starań.
                  • ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 12:57
                    <a czy trzeba mieć psychozę i znieksztacać sobie świat? czy też nie?>

> majaki i wizje są niezależne od twej woli lub też starań.>

To jest odpowiedź Uwierzu.
                  • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 14:01
                    eszmeralda.i.papugi napisała:

> to, na co patrzysz, jest dla ciebie takie, jakim to widzisz.

Ale ja nic dziwnego nie widzę, widzę to samo co wywink
                    • ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 14:20
                      No skoro widzisz tak jak ja czasami no to.............sam Salvador wysiada,zresztą i on napisał
                      "Myślę, że jes­tem prze­ciętnym ma­larzem. Za ge­nial­ne uważam je­dynie mo­je włas­ne wiz­je, a nie to, co tworzę."
                      • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 14:57
                        ditta12 napisała:

> No skoro widzisz tak jak ja czasami no to.............sam Salvador wysiada,zres
                        > ztą i on napisał
                        > "Myślę, że jes­tem prze­ciętnym ma­larzem. Za ge­nial­ne uważam je­dynie mo­je
                        > włas­ne wiz­je, a nie to, co tworzę."

A Salvador wysiada przy tobie? nie wiem nie znam go, przeczytałem tylko kim był.
                        • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 14:59
                          uważasz że czasami? wytłumacz mi.
                          • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:01
                            a co ja czasami widzę?
                            • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:04
                              Różnica polega na tym że ty się uczyłaś a ja nie muszę,Ditto to jest przepaść.
                              • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:06
                                ludzie latami się uczą sztuki.
                                Wiesz ile mam wspólnego ze sztuką? tyle co z kawiorem.
                                • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:07
                                  a czemu? bo jednego i drugiego nie lubię.
                                  • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:09
                                    Tzn inaczej nie interesowałem się i nie interesuję, to co wstawiła eszmera mnie zainteresowało,dlatego się zainteresowałem.
                                    ,,A jak to się mówi trening czyni mistrza", ale ty potrafisz tak jak jawink
                                    • ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 15:18
                                      <A Salvador wysiada przy tobie>

To ja przy nim wysiadam.

Sztuki nie trzeba się uczyć.Obrazki są dla oczu.Patrzysz i zaczynasz coś odczuwać albo nie.
                                      Czego chciałbyś się nauczyć?
                                      Ja rozpoznaję malarzy ale ni wszystkich,po stylu bo wiele obrazków obejrzałam/
                                      To tak jak rozpoznawanie piszącego po stylu jego pisania.
                                      • ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 15:20
                                        Lubię czytać o malarzach bo sama maluję.
                                        • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:24
                                          nie ważne w zasadzie.
                                          • ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 15:25
                                            Masz wielką wrażliwość Uwierzu.
                                            • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:41
                                              ditta12 napisała:

> Masz wielką wrażliwość Uwierzu.

Nie zdenerwowałem się ale się wkurzyłem trochę doskonale wiesz czym.
                                              Z drugiej strony wiesz doskonale też że na sztuce trzeba się znać, lub przynajmniej mieć jaką kolwiek styczność żeby ją zrozumieć, a powiedz że nie? to skłamiesz.
                                              • ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 15:45
                                                Gdy oglądasz film to też musisz skończyć Akademię Filmową?Gdy czytasz książkę to trzeba skończyć Wydział Literatury a gdy słuchasz muzyki.......itd.
                                                Ja się niczym nie denerwuję,a po co?smile
                                                • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:48
                                                  Mnie to nie denerwuje ale wiesz doskonale co wkurzyło,nie owijaj w bawełnę, nie ze mną te numerywink
                                                  • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:49
                                                    To możesz wciskać przyjaciółce co studentów uczybig_grin
                                                  • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:51
                                                    Właściwie masz rację powinni uczelnie zlikwidowaćwink
                                                  • ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 15:54
                                                    Człek się całe życie uczy wszak.
                                                  • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:56
                                                    wszak kultura nie zabrania z człeka robić bałwana.
                                                  • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 16:04
                                                    Tak czy siak na sztuce się nie znam, ty Ditto to lubisz masz zamiłowanie, ja się nie interesuję,tylko tym obrazem eszmery bo interesowało mnie to co malarz myślał i czuł to malując.
                                                  • ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 20:05
                                                    Myślę że miał lęk przestrzeni-agorafobię dlatego malował wielkie przestrzenie.
                                                  • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 20:14
                                                    ditta12 napisała:

> Myślę że miał lęk przestrzeni-agorafobię dlatego malował wielkie przestrzenie.

Nie wiem nie znam się Ditto ty powinnas wiedziec masz talent i znasz sie.
                                                  • ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 20:58
                                                    ja maluję czego się boję
                                                  • uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 21:03
                                                    ditta12 napisała:

> ja maluję czego się boję

To ty , on namalował siebie na tym wstawionym u góry a innych nie ogladałem.Na tym co wstawiłem namalował swoj swiatopoglad.Myślę że przedstawia swoje spojrzenie.Ale nie wiem przecież widziałem tylko dwa obrazy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka