uwierz_w_to 14.09.13, 07:54 Schizofrenia jest upośledzeniem umysłu człowieka inteligentnego który próbuje zrozumieć więcej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 07:57 Przełamywanie pewnych barier świadomości, jest dosyć niebezpieczne dla zdrowia psychicznego. Ludzie to robią i będą robili, problem schizofrenii nigdy nie minie i nie będzie cudownego leku. Nie można umysłu zaszufladkować. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 08:42 schizofrenia zawsze będzie skutkiem ubocznym przebicia się umysłu i świadomości na wyższe etapy świadomości naszego ego i świata a także wszechświata. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 11:49 Schizofrenia to towarzysz najlepszych z jalepszych filozofów Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 11:52 wiec Ditto że eureki nie odkryjemy ale sobie luźno popiszemy. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 12:06 a czy trzeba mieć psychozę i znieksztacać sobie świat? czy też nie? Odpowiedz mi w końcu Ditto? Odpowiedz Link
eszmeralda.i.papugi Re: Ditto 14.09.13, 12:24 to, na co patrzysz, jest dla ciebie takie, jakim to widzisz. Oczywiście, możesz spuścić z uwięzi fantazję i spojrzeć na tę samą rzecz inaczej. No i oczywiście doskonale to sam wiesz, piszę tylko, by pokonwersować majaki i wizje są niezależne od twej woli lub też starań. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 12:57 <a czy trzeba mieć psychozę i znieksztacać sobie świat? czy też nie?> > majaki i wizje są niezależne od twej woli lub też starań.> To jest odpowiedź Uwierzu. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 14:01 eszmeralda.i.papugi napisała: > to, na co patrzysz, jest dla ciebie takie, jakim to widzisz. Ale ja nic dziwnego nie widzę, widzę to samo co wy Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 14:20 No skoro widzisz tak jak ja czasami no to.............sam Salvador wysiada,zresztą i on napisał "Myślę, że jestem przeciętnym malarzem. Za genialne uważam jedynie moje własne wizje, a nie to, co tworzę." Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 14:57 ditta12 napisała: > No skoro widzisz tak jak ja czasami no to.............sam Salvador wysiada,zres > ztą i on napisał > "Myślę, że jestem przeciętnym malarzem. Za genialne uważam jedynie moje > własne wizje, a nie to, co tworzę." A Salvador wysiada przy tobie? nie wiem nie znam go, przeczytałem tylko kim był. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:04 Różnica polega na tym że ty się uczyłaś a ja nie muszę,Ditto to jest przepaść. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:06 ludzie latami się uczą sztuki. Wiesz ile mam wspólnego ze sztuką? tyle co z kawiorem. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:09 Tzn inaczej nie interesowałem się i nie interesuję, to co wstawiła eszmera mnie zainteresowało,dlatego się zainteresowałem. ,,A jak to się mówi trening czyni mistrza", ale ty potrafisz tak jak ja Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 15:18 <A Salvador wysiada przy tobie> To ja przy nim wysiadam. Sztuki nie trzeba się uczyć.Obrazki są dla oczu.Patrzysz i zaczynasz coś odczuwać albo nie. Czego chciałbyś się nauczyć? Ja rozpoznaję malarzy ale ni wszystkich,po stylu bo wiele obrazków obejrzałam/ To tak jak rozpoznawanie piszącego po stylu jego pisania. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:41 ditta12 napisała: > Masz wielką wrażliwość Uwierzu. Nie zdenerwowałem się ale się wkurzyłem trochę doskonale wiesz czym. Z drugiej strony wiesz doskonale też że na sztuce trzeba się znać, lub przynajmniej mieć jaką kolwiek styczność żeby ją zrozumieć, a powiedz że nie? to skłamiesz. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 15:45 Gdy oglądasz film to też musisz skończyć Akademię Filmową?Gdy czytasz książkę to trzeba skończyć Wydział Literatury a gdy słuchasz muzyki.......itd. Ja się niczym nie denerwuję,a po co? Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:48 Mnie to nie denerwuje ale wiesz doskonale co wkurzyło,nie owijaj w bawełnę, nie ze mną te numery Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:49 To możesz wciskać przyjaciółce co studentów uczy Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:51 Właściwie masz rację powinni uczelnie zlikwidować Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 15:56 wszak kultura nie zabrania z człeka robić bałwana. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 16:04 Tak czy siak na sztuce się nie znam, ty Ditto to lubisz masz zamiłowanie, ja się nie interesuję,tylko tym obrazem eszmery bo interesowało mnie to co malarz myślał i czuł to malując. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ditto 14.09.13, 20:05 Myślę że miał lęk przestrzeni-agorafobię dlatego malował wielkie przestrzenie. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 20:14 ditta12 napisała: > Myślę że miał lęk przestrzeni-agorafobię dlatego malował wielkie przestrzenie. Nie wiem nie znam się Ditto ty powinnas wiedziec masz talent i znasz sie. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: Ditto 14.09.13, 21:03 ditta12 napisała: > ja maluję czego się boję To ty , on namalował siebie na tym wstawionym u góry a innych nie ogladałem.Na tym co wstawiłem namalował swoj swiatopoglad.Myślę że przedstawia swoje spojrzenie.Ale nie wiem przecież widziałem tylko dwa obrazy. Odpowiedz Link