Dodaj do ulubionych

Listwy przypodłogowe

23.04.07, 12:20
Piszę o listwach drugi raz bo mój wątek z piątku,zaginął. Jezli robię coś
niezgodnego z regulaminem proszę o informacje na maila.
Mój problem polega na wyborze litew przypodłogowych. naczytała sie na forum
pochwał na tema białych szerokich listew patrz pokój Gabi. Chciałabym prosić o
zasady jakimi kierować się przy wyborze listwe. Dlaczego wszyscy zachwycają
sie tymi szerokimi i białymi. Może wklejcie przykłady dobrego smaku i obciachu
jeżeli chodzi o ten "drobiazg" w naszych wnętrzach.
Obserwuj wątek
    • margie Re: Listwy przypodłogowe 23.04.07, 12:25
      watek polecial, bo nie ma zdjec. Moze ktos sie ulituje, ja nie:0 Ale ci napisze: bardzo
      trudno, wrecz niemozliwe jest dobranie podlogi, drzwi i listwe w identycznym kolorze
      drewna, chyba ze mocno skontrasowanym i pod warunkiem ze drzwi beda przynajmniej
      fornirowane. Wiekszosc miezzkan ma biala stolarke okienna ( najczesciej pcv), stad
      najbezpieczniej jest dac biale listwy przypodlogowe i biale drzwi. Albo drzwi i listwy
      zamowione w komplecie u stolarza.
      Im szersze, tym ladniejsze, aczkolwiek bez pzresady:) 10cm w zupelnosci wystarczy.

Bilae sa zawsze ladne, zawsze modne i do wszystkiego pasuja. CVhociaz ja ostatnio
      wpadlam na pomysl wymiany liswet u siebie na czarne, ale ja nie mam tradycyjnych
      drzwi wcale.....
    • kajak75 Re: Listwy przypodłogowe 23.04.07, 12:44
      Cokoly sa dla sciany jak rama dla obrazu. Bez nich czegos brakuje. Szerokie podkreslaja
      pewien zamysl estetyczny, a nie tylko maskuja laczenie sciany z podloga. Popularnosc
      bialych bierze sie tez z tego, ze coraz czesciej sciany malowane sa na inny kolor niz biel i
      to fajnie kontrastuje.
      Ja zdecydowalam sie na biale sciany, okna, drzwi i parapety. Biale listwy to bylby dla mnie
      nadmiar szczescia, dlatego wybralam debowe- olejowane razem z podloga.
    • oldysz2 Re: Listwy przypodłogowe 24.04.07, 09:22
      Dziękuję za wasze rady, ale i tak nie mogę się zdecydować. Podłogę już kupiłam,
      jest to dąb rustic, planowałaM drzwi wewnętrzne porta w kolorze wenge z mlecznym
      szkłem (ale jeszcze nie kupiłam więc może jakieś sugestwie), czy do tego zestawu
      będą pasować białe (okna i parapety są białe), czy szukać listew w kolorze
      drzwi. Wydaje mi się, że listwy w kolorze drzwi będą za ciemne tym bardziej, że
      planuję w dwóch pokojach jasne meble. A co z kuchnią gzie do połowy będzie
      podłoga, a do połowy płytki. Proszę poradźcie bo muszę podjąć decyzje i szukać
      kolejnych elementów wyposażenia. Z góry pieknie dziekuje i pozdrawiam
    • idalia666 Re: Listwy przypodłogowe 24.04.07, 10:41
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,61286766,61286766,0,2.html?v=2
      Zapraszam do dyskusji :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka