Gość: zen Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.chello.pl 01.11.09, 07:24 grupa trzymająca władzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiowiec Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.chello.pl 01.11.09, 10:38 Don Arturo 70 km jeżdzi po pracy służbowym autem do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.centertel.pl 02.11.09, 23:18 Całkiem jak za komuny. Listy poparcia i w obronie. Ruszyli do boju "tylko koni żal". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 05.11.09, 21:22 A jaką masz pewność? A wiesz że za posądzenia i nie słuszne oskarżenia państwo nakłada przymus państwowy w postaci sankcji karnych? (a tak na marginesie - to ubezpieczyciel za błędy i celową mylną interpretację nie ponosi kosztów odszkodowawczych?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.centertel.pl 06.11.09, 06:58 Zdjęcie samochodu służbowego pod domem Kuratora to czysty przypadek. Przechowywanie prywtnego samochodu w garażu wynajmowanym przez KO to też czysty przypadek. To zakrawa na bezczelne kłamstwo i manipulacje. Nic dodać i nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.09, 12:47 No naprawdę, ale jesteś doskonale poinformowany gdzie kto mieszka. To chyba jest bezczelne.A zdjęcia można zrobić wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.09, 12:58 Szkoda prądu, odgrzewane kotlety - to jest bezczelne. Zdjęcie można zrobić wszędzie. A odnośnie terminu "manipulacja" - należy jeszcze zapoznać się z jego znaczeniem. Szkoda prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.centertel.pl 06.11.09, 18:27 Nie ma co udawać, że nie jest to jest oczywiste. Czy dziennikarze mogli sobie pozwolić na manipulacje robiąc zdjęcie pod domem Gałęskiego i publikując je? Nie sądzę. Nie można udawać, że nic takiego sie nie dzieje bo to się dzieje w KO i UW pokazuje jaką mamy klasę polityczna bez klasy, pazerną na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.09, 21:55 Jestem z Nowogardu, a co byś powiedział gdyby to miejsce (fotografia?)to nie adres zamieszkania Gałęskiego? I tu drogi kolego już mowa o pomówieniu, (kodeks cywilny). To nie ze złośliwości, ale może czasami trzeba kogoś poznać osobiście, żeby móc o nim mówić, albo pisać. A wierz mi jest to człowiek, który nie siedzi w oświacie żeby robić kasę, a napewno nie poto żeby kogoś (oszmacić) z kasy, prędzej oddałby swoją. A za każdym dzieckiem skoczyłby w ogień. Niemów więc że jest złym człowiekiem bo wielu z nas chciałoby być chociaż w połowie takim jak on. Krzyczeć każdy potrafi, a zrobić coś dobrego? Potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.09, 22:06 Wiesz co, poda mi się z tobą rozmowa, zadajesz pytania mądre i nie reagujesz agresją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.09, 22:24 A co do udowadniania, a może ktoś celowo nakręca sprawę, no bo np. temat dzisiejszy art. o Domu Nauczyciela - dlaczego wypowiadają się osoby które już z nim nic wspólnego nie mają? A może należałoby je zapytać dlaczego już tam nie pracują? Myślę że nie dlatego że solidnie wykonywały swoją pracę, tylko dlatego że nie mogły się pogodzić że czas pracować a nie jak dawniej udawać że się pracuje. Myślę że to mściwość ludzka a niem obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.centertel.pl 06.11.09, 22:44 Nie znam kuratora i nie znam wojewody prywatnie i nie wypowiadam się na ich tamat prywatnie, odnoszę sie tylko publikacji w gazecie. Do chwili obecnej żaden z nich nie podważył żadnego z faktów przedstawionych w artykułach gazety. To niestety nie świadczy o tych politykach najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.09, 23:15 Napewno, ale zastanówmy się jak mogą się do tego odnieść? W chwili obecnej jest kontrola i już jest krzyk że napewno nic nie wykarze. Ok słowo nic nie znaczy, kontrola nic nie znaczy, co zatem ma znaczenie? Została podważona ich wiarygodność i co by teraz nie powiedzieli i tak będzie fe. Powiem ci że: jak bardzo zawsze stawiam się wobec niesprawiedliwej ocenie, też w takiej sytuacji zamilkłabym bo co bym nie powiedziała byłoby be. Wiem natomiast że dobro w tych ludziach już dawno dostrzegli Ci którzy potrzebowali pomocy - mowa o dzieciach. Ci dwaj, a przynajmniej Gałęski nie zajmowali jeszcze stanowisk urzędniczych. Zastanówmy się zatem jak postrzegają to dziś już chyba nie dzieci a dorośli ludzie? A odnosnie Domu Nauczyciela, powiedz, dlaczego tak wojują pracownice które odeszły, dlaczego część z nich została? Mówisz że nie znasz ich prywatnie - ok, dlaczego więc nie zadasz sobie pytania typu: dlaczedo mam wierzyć publikacją? Albo dlaczego on został kuratorem? A może tak jak mi nasówa się odpowiedź: może nie chce żeby było jak za komuny, jak masz tatę prominenta to zdałeś? albo (jakaś plotka? - Nowogard?)odnośnie ucznia - jesteś słaby to tracisz całe uzębienie. A jeśli chodzi o administrację? co o tym myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.09, 23:22 Bardzo lubię z tobą rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.centertel.pl 07.11.09, 08:21 Siła faktów jest miażdżąca. Sam napisałeś "Została podważona ich wiarygodność i co by teraz nie powiedzieli i tak będzie fe". Czyli obaj panowi stracili wiarydoność i ręka, ręke myje. Wyjście z sytuacji - kontrola UW i KO przez niezależną komisję z kancelarii premiera. No cóż byłe pracownice DN maja prawo a nawet obowiązek reagować w wypadku złych praktyk osób publicznych. Może w tym wypadku warto powiedzieć przepraszam, wstyd mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 07.11.09, 09:09 A ja myślę że sprawa jest poprostu rozdmuchana, mówią o zatrudnianiu kolesi, rodziny, a jak się nie mylę to już poprzednio pracował i jakiś kurator i chyba jego brat jako wizytator - a to to było ok? Co do byłych pracownic, myślę że nie chodzi o dobro społeczne a o zwykłą mściwość, ciekawe jak się czują ich koleżanki które tam zostały? Myślę że to typowa nagonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.xdsl.centertel.pl 07.11.09, 10:34 A odnośnie jak mówisz "faktów" - to raczej nie fakty a domniemania - jest między tymi dwoma terminami dość duża różnica. Zresztą powiem uczciwie, miałam dobre zdanie o prasie, w chwili obecnej uważam że brak w niej obiektywizmu. Zatem nie widzę możliwości dyskusji w tym temacie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 21:42 Miałam również dobre zdanie o prasie, ale pewne doświadczenia nauczyły mnie, że prasa w trakcie redagowania i doboru faktów dla uzasadnienia tematu również uprawia politykę jako IV władza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kurator .... i jego dwór IP: *.GtokyoFL81.vectant.ne.jp 10.11.09, 11:13 Cooratorovi oooy w doo..pem, oh sorry - dwur w poopem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Kurator .... i jego dwór IP: *.chello.pl 12.12.09, 15:48 "Kontrola w zachodniopomorskim kuratorium oświaty rozpoczęła się pod koniec października po publikacji w "Gazecie Wyborczej" na temat zatrudniania w kuratorium członków nowogardzkiej Platformy Obywatelskiej oraz wykorzystywania przez kuratora Artura Gałęskiego służbowej skody superb do celów prywatnych. Kontrola objęła także Dom Nauczyciela, w którym nocował ojciec zachodniopomorskiego wojewody Andrzej Zydorowicz po zaniżonych stawkach, a na stanowisku specjalistki ds. marketingu zatrudniona była siostra kuratora". Nic z tej kontroli konkretnego nie wyniknie. Nitras rządzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Re: Kurator .... i jego dwór IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:50 Chociaż wykorzystywanie stanowiska do prywatnych i partyjnych celów jest tu faktem, posłanka od Nitrasa chwali kuratora oświaty. Kurator Artur Gałęski nie przyczynił się do powstania kodeksu etyki dla polityków Platformy Obywatelskiej - powiedziała w "Rozmowie pod Krawatem" Magdalena Kochan. "Zachowanie kuratora Artura Gałęskiego, ujawnione w raporcie zleconym przez wojewodę, nie przyczyniło się do tego, że powstanie kodeks etyki dla polityków Platformy Obywatelskiej - powiedziała w Rozmowach pod krawatem Magdalena Kochan. Projekt kodeksu przygotowuje poseł Jarosław Gowin. Kodeks ma m.in. określać zachowania - zdaniem jego twórcy - nieetyczne. - W tym kontekście kurator zachodniopomorski nie powinien mieć sobie nic do zarzucenia - uważa posłanka PO. - Uważam, że pan Gałęski jest jednym z lepszych kuratorów, jaki przydarzył się Pomorzu Zachodniemu. Jak powiedziała, Platforma nie ma powodu wyjaśniać rzekomych nieprawidłowości w Kuratorium, ponieważ z raportu służb wojewody wynikają - jak powiedziała - "bardzo pozytywne rzeczy dla pana kuratora". Kochan dodała, iż nie widzi niczego niestosownego w tym, że dyrektor podległej kuratorowi placówki zatrudnia kogoś z rodziny. Jeśli chodzi o samochód służbowy, kurator oddał pieniądze za paliwo. Miała to wykazać przeprowadzona w Kuratorium kontrola". Chociaż wykorzystywanie stanowiska do prywatnych i partyjnych celów jest tu faktem, poseł od Nitrasa chwali kuratora oświaty. "- Cała ta sprawa to burza w szklance wody - oświadczył na czwartkowej konferencji prasowej poseł Marcinkiewicz. - Zarzuty są tendencyjne i nieprawdziwe. Poseł przekonywał, że efekty pracy Gałęskiego są znakomite. Wyliczał, że uczniowie zachodniopomorskich podstawówek, gimnazjów i liceów w statystykach po egzaminach i maturach zajmują coraz lepsze miejsca w ogólnopolskim rankingu. - Nie jest też prawdą, że nie prowadził konsultacji ze związkami zawodowymi - mówił Marcinkiewicz. - Zaproponował spotkania co trzy miesiące. Zdaniem posła związkowcy z ZNP są "z innej epoki", a Adamowi Zygmuntowi, prezesowi ZNP w regionie "poprzewracało się w głowie". - Związkowcy nie mogą decydować o obsadzie stanowisk - mówił Marcinkiewicz. Zdaniem posła Gałęski atakowany jest za to, że "nie pozwolił związkom wejść sobie na głowę". "Gazeta" spytała, po co kurator tworzył nowe stanowisko kserografa dla 20-letniego członka PO Michała Bacy. Marcinkiewicz odparł, że robienie z tego zarzutu jest "żenujące". Kuratora broniła też radna Urszula Pańka (jej córka była zatrudniona w kuratorium - jak przyznał kurator po znajomości - na umowy-zlecenia). Długo opowiadała o umiejętnościach swojej córki. - Mimo zalet mogła być zmuszona szukać pracy za granicą, a ja chciałam tego uniknąć - stwierdziła". Działacze od Nitrasa nie podważyli ani jednego ustalonego faktu! Odpowiedz Link Zgłoś
nefrolog Re: Kurator .... i jego dwór 05.01.10, 20:28 To nieprawda, że w szczecińskiej PełO pod wodzą Sławka z Połczyna są same kanalie. Jest tam przecież jeszcze Renata z Recza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Kurator .... i jego dwór IP: *.centertel.pl 05.01.10, 22:39 Dziwne, że jedynym politykiem, któr zajał sie Kuratorem był Zaremba. SLD i PiS nie ruszają sprawy, może też zatrudnił kolesi z PiS i SLD. Obrotny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez_wyboru Re: Kurator .... i jego dwór IP: *.chello.pl 05.01.10, 23:04 A w Szczecinie to w ogóle występuje taka rasa jak politycy?! Proszę nie mylić polityków z polytologami czerwonego uniwersytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torge Re: Kurator .... i jego dwór IP: *.ctinets.com 24.08.11, 21:52 Powstaje pytanie, co musiałby zrobić ten partyjniak, aby być odpowiedzialnym za swoje czyny. www.youtube.com/watch?v=MTPneNBcnCw&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.chello.pl 10.01.10, 22:45 Członkowie Zarządu Regionu Zachodniopomorskiego PO ponad wszystko. Tu zasady nie zobowiązują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boy Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.chello.pl 19.02.10, 21:42 Zwolnione pokojówki górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.chello.pl 23.05.10, 12:50 Bronek Katastrofa pokryje wszystko z pieniędzy przywiezionych w reklamówce. Dajcie mu tylko szansę w wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.chello.pl 11.11.10, 11:10 Pieniądze z reklamówki poszły w ruch i teraz się dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 14:50 > Pieniądze z reklamówki poszły w ruch i teraz się dzieje! Kto był/jest sponsorem kotylionów? wg Wikipedii: "Kotylion (fr. cotillon) to zbiorowa zabawa taneczna, w czasie której pary tancerzy noszą ozdobne oznaki, przypięte do piersi, zwane też kotylionami. Zazwyczaj są to wzorowane na orderach małe wstążeczki, rozetki, bukieciki lub kokardy". "Pary jednakowych kotylionów są na początku zabawy rozdzielane między tancerzy i tancerki - zabawa polega na tym, aby posiadacze jednakowych kotylionów odnaleźli się na sali i tańczyli parami". "Zabawą kieruje wodzirej. Losowanie jest często "ustawiane", aby połączyć określone pary. Klasyczny kotylion to taniec wirowy, podobny do walca wiedeńskiego [1]". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ) Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.chello.pl 11.11.10, 15:39 Nie zdziwiłbym się gdyby sponsorem kotylionów, przynajmniej tych w Pałacu Namiestnikowskim, byli Miro i Jaro albo Kuna i Żagiel. Przecież podatnicy nie mogą bezpośrednio i na okrągło finansować ten syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1984 Re: Kurator Artur Gałęski i jego dwór IP: *.scnet.net 28.08.11, 00:01 Mylisz się, polscy podatnicy mogą wiele znieść! -- www.polskawbudowie.info Odpowiedz Link Zgłoś