Dodaj do ulubionych

Netia ma kłopoty, klientka głuchy telefon

15.12.09, 14:33
Netia - sretia!
Ja czekałem aż 6 m-cy na przełączenie telefonu i internetu z TP do Neti!
Umowa z TP wygasła a Netia ciągle miała jakies wymówki: a to że to wina TP. a to ze moja "końcówka" została zajęta przez kogoś innego.
Po 4 miesiącach podali mi tzw. hasła tymczasowe do korzystania z internetu - hasło takie było ważne 30 dni i zmieniało się co miesiąć. Za każdym razem gdy wygasło musiałem dzwonić najpierw na infolinie, tłumaczyć swoją sytuacje, konsultant 20 min. sprawdzał w systemie i... przełączał mnie do konsultanta z pomocy technicznej, a tu znów 20min tłumaczenia, sprawdzania aby w końcu z łachy dali hasło tymczasowe.
Zgłosiłem sprawę do Urz. Reg. Telekom i dopiero to pomogło....
Obserwuj wątek
    • swietyna A spróbujcie dodzwnionić sie do UPC... To koszmar! 15.12.09, 14:48
      UPS ma klientów gdzieś. Niech każdy to sprawdzi i spróbuje się do UPC
      dodzwonić w swojej sprawie...
      Maja bajzel, bo raz przesyłają, że klient ma nadpłatę, a potem, że niedopłatę,
      a wyjaśnienie sprawy to koszmar, bo nie można się do nich dodzwonić, a na
      odpowiedź mailową czeka się 2 tygodnie...
      Arogancja do kwadratu!

Niech jakikolwiek dziennikarz to sprawdzi, to sam zobaczy...
      • Gość: total Re: A spróbujcie dodzwnionić sie do UPC... To kos IP: *.chello.pl 15.12.09, 18:15
        może to wstęp do totalnego podsłuchiwania
    • exman Re: Netia ma kłopoty, klientka głuchy telefon 15.12.09, 18:20
      Pisanie na tym forum o Netia lub Heyah to czysta strata czasu.
      • Gość: CDN Re: Netia ma kłopoty, klientka głuchy telefon IP: *.chello.pl 15.12.09, 18:38
        Przepisze się spokojnie z internetem z UPC ( jupisi- jak mówi pańcia) do tepsy.
        W tepsie przynajmniej miło się rozmawia.
    • hytry_tatar Netia ma kłopoty, klientka głuchy telefon 15.12.09, 18:58
      wielka szkoda ze taka sytuacja miala miejsce, oby dla tej Pani bylo dobre
      zakonczenie tej historii.... osobiscie radzilbym osobom starszym neostrade, ma
      dobra sprawdzaona infrastrukture!
      • Gość: Jacek Rekompensata-dodatkowy miesiąc za złotówkę?!?!!!!! IP: *.sky24.pl 15.12.09, 21:00
        To jest kpina! W krajach o normalnym poziomie konkurencji i prawie
        telekomunikacyjnym Pani nie płaciłaby "abonamentu" lub za wybraną usługę
        wcale... Myślałem, że to żart jednak niestety to jest PRAWDA.
    • wyp.ych Re: Netia ma kłopoty, klientka głuchy telefon 15.12.09, 21:58
      można zmienić operatora
    • Gość: obieżyświat Re: Netia ma kłopoty, klientka głuchy telefon IP: *.static.arcor-ip.net 15.12.09, 22:26
      Netia to firma kompletnie niepoważna. Odradzam każdemu. Też miałem z
      nią umowę, ale nie telefonu ani internetu. To już chyba tepsa jest
      lepsza!
    • qb1979 Moja historia z NETIA 16.12.09, 08:34
      Ja Wam powiem cos o Netii, to jest kupa jakich malo i to MALO powiedziane.

Od trzech lat jestem uzytkownikiem Netia Wimax (brak kabla w mojej okolicy) to co sie dzialo przy przylaczeniu to tragedia. Tak samo jak ta Pani zostalem bez telefonu (internet o dziwo byl) ale telefon byl wazniejszy gdyz jest to lokalizacja FIRMOWA wiec nie mialem kontaktu z klientami.

Co do dzialania internetu nie moge miec pretensji chociaz 2Mb wyciaga dopiero jak sie odpali kilka transferow naraz.

Co do dzialania telefonu...
      Po pierwsze przy przeniesieniu numeru z tepsy robili jakies dziwne numery, konsultanci na infolini mowili zupelnie co innego - zero kompetencji, zaskutowalo to BRAKIEM TELEFONU PRZEZ 3 TYGODNIE!!! Kiedy w koncu udalo mi sie wywalczyc przelaczenie numeru (przyznam ze ku mojemu zaskoczenui tepsa sie okazala duzo bardziej kompetentna i przyjazna w zalatwianiu sprawy) to moje szczescie nie trwalo dlugo.

- przerwy w transmisji
      - czasami sie nie mozna dodzwonic do mnie
      - czasami mozna sie dodzwonic ale slychac jakies trzaski
      - czasami jest tak ze wybieram numer i jest siec zajeta albo glucho a przy wybraniu z komorki wszystko dziala
      - najlepszy numer jest przy tym jak ktos do mnie dzwoni a tu sie akurat rozmawia - wtedy zamiast sygnalu zajetosci wita nas NIC lub jakis dzwiek taki jak jest stanardowo przy awariach...

Mozna by wiecej wymieniac, ale mi cisnienie skacze
    • Gość: taksówkarz Re: Netia ma kłopoty, klientka głuchy telefon IP: *.chello.pl 16.12.09, 11:05
      też tak kiedyś miałem i wywaliłem kable zamawiając inne rozwiązanie, w
      końcu mam spokój,nikt mnie nie naciąga i nie mam przerw z internetem
      czy dzwonkiem
    • michjurek Netia ma kłopoty, klientka głuchy telefon 24.12.09, 12:48
      wcale mnie to nie dziwi. Ja podpisałem umowę z Netią we wrześniu, i od tego czasu nie mogę się doczekać poprawnie wystawionej faktury. Włączają mi pakiety, których nie chcę i w umowie nie mam, a nie włączają tych, których sobie życzyłem przy podpisywaniu umowy. Wystawiają zawyżone faktury. Na infolinii nic nie można załatwić, bo po chwili rozmowy wszyscy odwieszają słuchawkę - dzisiaj udało mi się złożyć reklamację dopiero za czwartym podejściem, bo drodzy konsultanci po prostu olewają klientów. A kiedy się dziwiłem, jak to możliwe - przecież rozmowy są nagrywane - to się okazało, że konsultanci ich nie rejestrują, tzn. można sprawdzić, że dzwoniłem, ale już nie da się sprawdzić, z kim rozmawiałem. Teraz już jestem mądry i zapisuję nazwiska konsultantów, z którymi gadam. SKANDAL!!! Trzymajcie się od Netii jak najdalej!!! Po Tepsie myślałem, że już nie może być gorzej w kwestii obsługi klienta, ale Telekomunikacja to Himalaje jakości obsługi w porównaniu z Netią!!!
    • Gość: bolo Re: Netia ma kłopoty, klientka głuchy telefon IP: *.chello.pl 27.12.09, 18:16
      można zmienić operatora
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka