maj112 20.02.10, 08:15 Proponuję pisać: termin oddania do użytku- przed wyborami.A na Lagunie tłok co raz większy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mihal111 Jakoś mi się wydaje.... 20.02.10, 11:17 ... że nie do końca wyglądać to będzie w rzeczywistości tak jak na projekcie, nie mówię że będzie wyglądać źle, ale czy na pewno te duże przeszkole górne tafle z projektu wyglądają w tej chwili na budynku? Jakoś się podzieliły na mniejsze, ciemniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Jakoś mi się wydaje.... IP: *.vspace.pl 20.02.10, 11:32 nie martw się, będzie wyglądać bardzo ładnie podczas imprez sportowych, które będą zapewnie trwały 24 godziny na dobę przez 12 miesięcy w roku - jak zapewniają architekci i prezydentura, poza tym czasem - czyli w normalnym ukladzie będzie kaszanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Powiedz co wiesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 11:46 Architekt projektujący basen to na pewno szwagier Krzystka, a Krzystek ma na celu oszpecenie i zniszczenie Szczecina. Zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Powiedz co wiesz! IP: *.vspace.pl 20.02.10, 15:38 bingo ! zgadłeś ! tylko powiedz co ma z tym wspólnego Krzystek i architekt wyszła kaszanka i tyle... Szczecin jest już tak zniszczony i oszpecony wielkopomnymi dziełami naszych rodzimych architektów,cże na dzisiaj starczy. więc zgadłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.mysmart.ie 20.02.10, 15:08 niesamowite. termin oddania przed wyborami a termin rozpoczecia po tamtych wyborach. moze to wszystko przez krzystka taki zbieg okolicznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 15:33 A to ci przypadek! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Czy szklane panele szpecą budynek basenu? 20.02.10, 16:10 Są gusta, jednym się podoba innym pewni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfita1 Litości.... 20.02.10, 16:11 Litości! Przestańcie w końcu narzekać na wszystko i wszystkich. Szanowni internauci, trochę więcej optymizmu i pokory. A pierwszemu z tej serii narzekaczy chcę powiedzieć, że budowany basen o wymiarach olimpijskich, nie ma nic wspólnego z wodnymi centrami rekreacyjnymi typu Laguna. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 maruderom nic nie dogodzi 20.02.10, 19:29 na wieżę Eiffel'a też byście narzekali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: maruderom nic nie dogodzi IP: *.cable.quicknet.nl 20.02.10, 20:30 ?? wiesz ze w Polsce byl najwyzszy o niedawna obiekt inzynieryjny jaki powstal na Ziemi - maszt nadawczy w Konstantynowie dopoki nie runal byl najwyzsza budowla na Ziemi - wieza Eiffla? daj spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: maruderom nic nie dogodzi 20.02.10, 20:37 wiem, czytałam kiedyś o tym maszcie wieża to był tylko przykład wiadomym przecież jest,że to basen olimpijski,a nie cud-aquapark,a więc bardziej projektanci skupili się na fukncjach uzykowych,a nie estetycznych btw. aquapark od dawna powinien u nas powstać, na miejscu zgliszczy po Gontynce i jeszcze jeden na Prawobrzeżu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: maruderom nic nie dogodzi IP: *.chello.pl 21.02.10, 14:06 "wiadomym przecież jest,że to basen olimpijski,a nie cud-aquapark,a więc bardziej projektanci skupili się na fukncjach uzykowych,a nie estetycznych " No tak samo jak z Galaxy - też skupili się na funkcjach użytkowych ;-)))) Gdzie indziej potrafią te obie funkcje połączyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: maruderom nic nie dogodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 00:04 Już ja widzę tę romantyczną kolację z ukochaną, na szczycie masztu w Konstantynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc a kwestia parkingow i 20.02.10, 16:33 przygotowania obiektu dla osob niepelnosprawnych jak wyglada? Pomysleliscie, czy glowka bolala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: a kwestia parkingow i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 17:57 Parking na 100 samochodów i 6 autokarów będzie umiejscowiony przy kompleksie od strony ul. Wąskiego, a także na rogu Wąska/Niedziałkowskiego. Co do niepełnosprawnych - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rugby basen dla sportowców a nie akwapark IP: 62.69.221.* 20.02.10, 16:42 maj112 napisał: > Proponuję pisać: termin oddania do użytku- przed wyborami.A na > Lagunie tłok co raz większy. Popływasz sobie na jednym torze - to jest basen przeznaczony dla sportowców a nie rekreracyjny akwapark. Fajnie że to powstaje ale pożytek z obiektu mieszkańcy spragnieni kąpieli będą mieli niestety znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.chello.pl 20.02.10, 16:56 Czyli zamontowano coś drogiego, co będzie ładnie wyglądać wieczorami ;-))). A w dzień będziemy mieli bunkier nr2. Kolejny architekt teoretyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacS Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.globalconnect.pl 20.02.10, 17:39 Ręce opadają jak się czyta takie artykuły i takie komentarze. 90% artykułów tej gazety to narzekanie i szukanie dziury w całym. Odnoszę wrażenie że są pisane tylko po to by nakręcić na forum takich matołów jak sobiepan1, e.beata, anty-zed-bredzik itp. Czy ktoś z was był chociaż raz w ciągu ostatniego miesiąca w okolicy budowanego basenu i widział te panele na żywo? Razem z przeszklonymi gładkim szkłem ścianami prezentują się znakomicie. Ale nie, wy tu widzicie tylko wybory, Krzystka i syf. Jak się tak wszystko nie podoba to wyjedźcie sobie w jakieś fajniejsze miejsce... cały świat stoi przed wami otworem, proponuję Tworki albo Gorzów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 19:06 Nie płaczcie, mleko się jeszcze nie rozlało.Exman przepraszam. W stosownym czasie, za odpowiednią gratyfikację pokropek jest przewidziany i on rozwieje wszystkie wasze niecne wątpliwości - wierni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.chello.pl 21.02.10, 14:04 byłam i widziałam, inaczej głosu nie zabieram. I rozumiem - rzecz gustu. Dla mnie to kolejny bunkier. Oszklony ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacS Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.globalconnect.pl 21.02.10, 18:28 A co w takim razie nie będzie dla Pani bunkrem? Tak to już zwykle bywa, że do budowania używa się cegieł i betonu... do budowania bunkrów też. Rozumiem, że wszystkie budynki na świecie zbudowane z tych materiałów to dla Pani bunkry... a może chodzi o kształt? a jeżeli tak to jaki ma być falowany w gwiazdeczki czy może w serduszka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.10, 15:29 o rodzina pana architekta? Po pierwsze zadnej logiki w wypowiedzi. Rozmawiamy o szkle a nie cegle i betonie ;-))) Chociaż z cegły i betonu też może powstać ciekawy architektonicznie budynek. Nie każdy betonowiec prowszę MacSa jest bunkrem. Jż. chodzi o kształt? Moze być falowany, w gwiazdeczki i serduszka - choć to wzór nie kształt - byleby zwracał formą uwagę, i to nie tylko mieszkańców ale i architektów. Uwazam, ze w dzisiejszych czasach, przy tak szerokim dostępie materiałów dobrego architekta moze ograniczac wyłącznie koszt. Z tym, że dobry architekt, tak jak dobry kucharz z niczego potrafi cudo wyczarowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error Najlepiej niech to będzie mur Pruski IP: *.szczecin.mm.pl 22.02.10, 09:37 najlepiej niech robią w szczecinie z muru pruskiego, tylko to można zaakceptować, ostatecznie może być karczma w stylu góralskim, tez polecam, a jak cos ma być bardzo nowoczesnego to koniecznei musi mieć jakies łuki albo ronda żeby nawiązac do niesaowitych szczecińskich ulic !!! A przecież lepiej wziąść kogoś z krakowa kto umie robić nie tylko mariny szczecińskie ale napewno i baseny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.chello.pl 22.02.10, 04:39 Wyjeżdżać nie mam ochoty. Zmienimy Prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
jobibabu Czy szklane panele szpecą budynek basenu? 21.02.10, 09:28 Jesteście niesamowici! gdyby przyjechali górale i zbudowali ten basen z bali, to byście piali z zachwytu! Na szczęście, "Pan Jerzy ze Szczecina" itp. zatroskane egzemplarze nie mają i nigdy nie bądą mieli najmniejszego wpływu na cokolwiek w Szczecinie, bo ich mniemanie, co jest blaszakiem a co nie jest i czy blaszak jest ładny albo nie, nikogo nie interesuje. Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? 21.02.10, 10:17 Przychylam się do opinii, że w tym przypadku malkontenctwo jest przedwczesne. Mi się tam podoba to co już widać a jak do tego dojdzie jeszcze ten zapowiadany nocny efekt to dla mnie będzie bomba. Jogibabu :) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Zara, zara... 21.02.10, 21:52 czy pokolenie Stefana Zeromskiego nie marzylo o szklanych domach? a wam sie marza domki finskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.globalconnect.pl 22.02.10, 22:13 No to ja z innej beczki. Większości szkiełko się nie podoba tylko dla zasady. Tak ,by sobie ponarzekać i odreagować po ciężkim dniu. Ostatnio jest na to jakaś dziwna moda. Nikt z forumowiczów nie poruszył takiego problemu, a ciekaw jestem czy projektanci to przewidzieli. Przecież szkiełko szybko ulega zabrudzeniu i ciemnieje tak samo jak elewacje innych budynków. Ciekawe jak często obiekt będzie myty (pewnie mycie wysokociśnieniowe nie wchodzi w rachubę ze względu na uszczelnienia)? A może już po dwóch latach cudowna zieleń stanie się szarobura. Sprawa druga to uszczelnienia pomiędzy kształtkami, które to zwykle nie są najmocniejszym punktem takich rozwiązań. Póki budynek będzie w okresie gwarancyjnym, usterki zostaną naprawione, później może być tylko gorzej. Ciekawe kto będzie tego pilnował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.chello.pl 22.02.10, 23:04 szkło będą czyściły ulewne , zacinające z czterech stron świata deszcze. Małe wiaty na przystankach nie mają daszków czyszczonych, na wielu w rynnach kwitna mlecze, a ty chcesz elewację basenu myc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error jak szkło złe to moze tynk? IP: *.szczecin.mm.pl 23.02.10, 11:14 no w sumie lepiej tynk było połozyć, ten to się cudownie czyści... Co to wogóle za temat, czy się czyści źle ? to z czego wykonać budynek żeby był zawsze czysty? TYNK? KAMIEŃ ? BLACHA? DREWNO? dla każdego materiału można marduzić że nikt niebędzie czyścił...ale jak ktoś szuka dziury w całym to i nielogiczne argumenty używa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 15:59 jak to to Gazecie przeszkadza ale jak szpecą i b iura lokują w naszych miejscach to okSkandal, skandal i bezmyślośc. Gazeta zamiast namawiac i promowac aby w budynkach przy Deptaku nie było biur, baków itp., to wykupuje sobie biura w bezsensownym dla Szczecinian miejscu. To bezmyślosc władz, że na takie głupoty pozwalają. Po co nam depttak, jak przy nim nie będzie dziesiątek knajpek, kawiarenek. To nie miejsce na biurowce ale widac naszym jak zwykle brakuje rozumu. Wywalili Duet aby dac miejce Gazecie, to jakieś żarty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error Re: Czy szklane panele szpecą budynek basenu? IP: *.szczecin.mm.pl 01.03.10, 10:45 Duet był na parterze, gazeta jest na piętrze przygłupie...a pozatym przeciez na pasazu Bogusława są knajpki i kawiarenki nawet w dużej ilości, chyba nawet większosć lokali ma charakter gastronomiczny? więc oco ci chodzi? Jedz już na ten konwent Pis, napewno powiedzą ci co dalej pisac.... Odpowiedz Link Zgłoś