1przeciwnik_glupoty
23.09.10, 20:06
Nie społeczeństwo trzeba edukować a wywalić na zbity pysk odpowiedzialnych za to, że przez 4 lata nic faktycznie nie zmieniło się w Szczecinie w zakresie segregacji odpadów. Co ten młody człowiek na stanowisku dyrektora, z rozdania partyjno-koleżeńskiego zrobił przez ten czas?
W tym obsranym mieście nie ma nawet na każdej ulicy jednego kompletu do segregacji odpadów. Firmy segregujące wywożą śmieci jedną cieżarówką, segregowane odpady w Szczecinie są tak samo drogie jak niesegregowane.
Dobrze, że przygłupy, które dotąd jedyne rozwiązanie widziały w budowie spalarni doczytały zalecenia unijne, gdzie spalanie jest ostatecznością w cyklu: segregacja-recykling-spalanie. Tyle, że 4 lata na naukę, to trochę dużo. Przedtem przez lata pieprzyli w mediach głupoty o tym jak ma się budować spalarnię.
Ja się pytam, kiedy w UM ktoś pójdzie po rozum do głowy i postawi na każdej ulicy w mieście 3 pojemniki opróżniane systematycznie?
Bo o to, żeby stały przy co drugiej klatce nie ma co nawet marzyć. W dupę niech sobie wsadzi urzędnik UM swoje głupie teksty o segregacji śmieci, jeśli segregowane i niesegregowane są tak samo drogie. A do najbliższego pojemnika - ja osobiście mam ponad przecznicę.
Mam głupim demagogom z UM podać listę ulic na których powinni od jutra ustawić pojemniki? Będzie to połowa szczecińskiej książki adresowej...
Jak długo będą mieszkańcy obrażani przez takich małolatów, którzy biorą dyrektorskie pensje i nie potrafią przez 4 lata zafundować po jednym komplecie pojemników na każdą ulicę?