Dodaj do ulubionych

Sklepy z dopalaczami zamknięte! Akcja dalej trwa

03.10.10, 22:28
O ile popieram zamykanie fikcyjnych sklepów kolekcjonerskich, to chciałbym się w końcu dowiedzieć, NA JAKIEJ PODSTAWIE są zamykane, bo zaraz się okaże, że ta pokazówa będzie mnie jako podatnika kosztowała kolejne odszkodowanie, za łamanie swobody gospodarczej i znów chłopcy z PO zapłacą za swoją prawną niekompetencję moimi pieniędzmi.
Obserwuj wątek
    • cazz Sklepy z dopalaczami zamknięte! Akcja dalej trwa 03.10.10, 22:35
      Chciałbym aby państwo tak aktywnie przeciwdziałało narkotykom. Tym nielegalnym.
    • Gość: Vlad.H. zaplacimy - dzis to tusk powiedzial IP: *.cable.quicknet.nl 03.10.10, 23:11
      ze wie ze przegra ale mimo to zlamal prawo i uzyl autorytetu panstwa w niewlasciwy sposob... a alkoholu czerpia kase az milo a statystyki policyjne pelen sa opisow wypadkow gdzie powodem zsmierci ludzkiej jest akohol z ktoprego pastwo czerpie niemaly dochod... te pieniadze juz sa dobre...
    • Gość: mmm a od czego internet ? IP: 94.254.251.* 03.10.10, 23:15
      shayanashop.com/
      • prej666 Re: a od czego internet ? 04.10.10, 10:55
        Gość portalu: mmm napisał(a):

> shayanashop.com/

Spoko, to jest Polska. Zamkną internet. :D
    • zed.1 Re: Sklepy z dopalaczami zamknięte! Akcja dalej t 04.10.10, 02:12
      oj, to sie odbije panstwu jeszcze wiekszym osmieszeniem.

tusk glupio zrobil. dal sie wpuscic w najglupszy sposob rozwiazania "problemu".

a autro tekstu to manipulacyjny pajac co ukrywa slowo "samobojstwo" byle tylko wybielic fakty.
    • Gość: rech Re: Sklepy z dopalaczami zamknięte! Akcja dalej t IP: *.chello.pl 04.10.10, 06:14
      Wbrew pozorom, nie jest to pokaz skuteczności rządu ale jego ignorancji. Dobry rząd zawczasu przeprowadziłby normalne rozwiązania prawne ograniczające bądź likwidujące oficjalny handel dopalaczami. Kiepski rząd był zajęty kolejnym meczem premiera, kiepscy politycy woleli codziennie komentować stan zdrowia psychicznego J.K, a teraz na hura organizują akcję i z dumą oświadczają: tak, łamiemy prawo, owszem zapłacimy odszkodowania, ale to przecież w interesie publicznym.
    • eruiluvatar Sklepy z dopalaczami zamknięte! Akcja dalej trwa 04.10.10, 08:01
      Na artykułach sprzedawanych w tych sklepach jest wyraźnie napisane: "Produkt nie przeznaczony do spożycia" (czy jakoś tak), więc każdy, kto sobie nimi zaszkodził, jest sam sobie winny.
      • Gość: as bez zmiany prawa tusk, naraził nas na koszty IP: *.globalconnect.pl 04.10.10, 08:14
        tusk pokazał że jest populistą .W innych krajach jest zakaz handlu produkutami w skład który wchodzą srodki zagrazajace zyciu z wyjątkiem leków i to sprzedawca starający się o sprzedaz produktu musi udowodnić że produkt z podejrzanym składem nie zagraża zdrowiu.
        • Gość: as Re: bez zmiany prawa tusk, naraził nas na koszty IP: *.globalconnect.pl 04.10.10, 08:15
          Dopalacze. Twarde Państwo czy paranoicy?
          Jacek Jarecki, 3 października, 2010 - 19:00 dopalaczepaństwoprawoTuskBlog

Jak to się dzieje, że coś co przez dwa lata budziło sporadycznie lokalne emocje bez mała z dnia na dzień stało się tematem numer jeden i największym zagrożeniem dla zdrowia i życia obywateli?

Jak to się dzieje, że państwo nie potrafi tego zagrożenia zneutralizować na drodze legislacyjnej tylko koniecznie musi popisywać się przemocą i naciąganiem prawa w zgoła niewyobrażalnej skali?

Jak to się dzieje, że bez zmiany prawa coś co do godziny 22 jest legalne, coś czym można handlować i co można zażywać w sposób niemalże dowolny, nazajutrz o 9 jest rekwirowane, zamykane są sklepy a sanepid biega po miastach z policją.

Może jestem wyjątkowym ciemniakiem, ale tego nie rozumiem.

Rozumiem za to, że wszystkie zamknięte sklepy ( firmy) działały legalnie. Były zarejestrowane w urzędach, otrzymały REGON, Nip, zgodę na lokalizację. Zgłaszając działalność wpisały kod tej działalności ( jaki? ) I na wielu szczeblach urzędniczej mitręgi było to akceptowane i przypieczętowane urzędniczymi pozwoleniami a podatki spływały do państwowej kasy.

Tak było, czy może inaczej? - bo ani ze mnie urzędnik ani handlarz dopalaczami a jeśli mam być szczery to nawet takiego sklepu nie widziałem. Wiem za to dobrze, kto będzie płacił odszkodowania, inaczej, z czyjej kieszeni zostaną wypłacone odszkodowania.

Tutaj robienie marsowych min przez premiera niewiele pomoże, tym bardziej, że już rok temu Unijka zgłosiła zastrzeżenia do prób ograniczenia handlu tym szajsem.

Zapotrzebowanie społeczne na tak radykalne popisy oczywiście jest, ale mimo wielu przykładów mówiących, że jest zgoła inaczej, nadal naiwnie sądzę, że Państwo przez duże „P” powinno zapobiegać takim sytuacjom tworząc prawo, nie zaś uganiając się po ulicach w pięć minut po tragedii.

Swoją drogą, ciekawe czy wobec sklepów handlujących „dopalaczami” istniał wymóg odpowiedniej odległości od szkół i miejsc kultu religijnego taki jaki obowiązuje sprzedawców piwa?
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Sklepy z dopalaczami zamknięte! Akcja dalej t 04.10.10, 08:59
      O ile popieram zamykanie fikcyjnych sklepów kolekcjonerskich, to chciałbym się
      > w końcu dowiedzieć, NA JAKIEJ PODSTAWIE są zamykane, bo zaraz się okaże, że ta
      > pokazówa będzie mnie jako podatnika kosztowała kolejne odszkodowanie, za łamani
      > e swobody gospodarczej i znów chłopcy z PO zapłacą za swoją prawną niekompetenc
      > ję moimi pieniędzmi.

PRAWDOPODOBNIE! podstawą jest fakt że w ostatnich czasach sporo osób zatruło się środkami nabywanymi w tych sklepach. Oznacza to że produkty tam sprzedawane są niebezpieczne, nawet jeśli są sprzedawane jako znaczki do kolekcjonowania.
      To jest powód który da się obronić w sądzie. A połączywszy to z zeznaniami tysięcy świadków, którzy powiedzą że kupowali by palić i zażywać, plus wywiady z szefem sieci sprzedaży który przyznaje że wie że ludzie palą jego specyfiki... Sprawa jest mimo wszystko dobrze zabezpieczona.
      • Gość: Funio Więc można walczyć ze złem, teraz czas na Golemę IP: *.pcmedia.com.pl 04.10.10, 09:19
        Jeśli tak energicznie państwo wzięło się do walki z jawnym złem, to dlaczego teraz nie zabierze się za interesy takich jak Golema? Skąd ma pieniądze na zakupy, kredyty to zasłona dymna, jego firmy to pralnie forsy, jak jest z alkoholem w knajpach, są po części bez akcyzy, dlaczego dostaje takie preferencje przy zakupach i dzierżawach, musi korumpować, dlaczego nie budują zgodnie z umową Różanki, nie został obciążony karami, pytań jest mnóstwo, dlaczego składa propozycje jak Ojciec chrzestny uczciwym ludziom i ich przegania z interesu, straszy, itp
      • andreas.007 nie wiem ale sie wypowiem 04.10.10, 11:01
        Nie wiem, co oznacza ze ci młodzi zatruli sie...
        być moze po wypiciu alkoholu każdy lekarz uzna,
        ze tez jestem zatruty... już nie mówiąc po wypalaniu papierosa!
        Wielokrotnie bywalem na imprezach na których po alkoholu człowiek
        leżał na ziemii, widać takich czesto leżących na ulicy -
        zapewne wypili wino czy wódkę i są ZATRUCI!
        Już nie mówiąc, ze są tacy którzy zatruwaja sie Borygo czy denaturatem....
        nie słyszałem jednak głosów o wycofywaniu ich ze sprzedaży, a jestem pewny
        ze skala ZATRUCIA jest duzo większa!

Nie o tym chciałem.... chciałem o widocznym dużym społecznym zapotrzebowaniu
        własnie na takie środki powiedzmy zatruwajace.
        Nie wiem czy w innych krajach tez maja takie problemy, ale widać polska młodzież
        ma ogromne zapotrzebowanie w tym względzie... dilerzy narkotyków
        zapewne zacierają ręce, bo to niezły market jest!

Zapytajmy o przyczyny, z powodu których młodzi ludzie sięgają po środki odurzające...

Młoda dziewczyna popełniła samobójstwo naduzywajac dopalaczy,
        wszyscy oburzeni na dopalacze i znaleźli przyczynę..
        ale nikt nie pyta Czemu ta dziewczyna chciała sie zabić?
        Tu jest problem, a nie winić nóż, którego użyto do zabicia!
        • andreas.007 Marihuana jest bezpieczna i leczy! 04.10.10, 11:04
          Wychodzi na to, ze znana nam Marihuana jest środkiem bezpiecznym,
          nie słyszałem o zatruciu czy samobojstwie z jej użyciem!
          Należy wiec zalegalizować marihuanę i spoko.... luzik.
          Dla bezpieczeństwa naszych dzieci!

;)
          • Gość: Gosc Re: Marihuana jest bezpieczna i leczy! IP: 195.124.114.* 04.10.10, 14:58
            mam nadzieje ze nie przekazales swoich genow nikomu. I wybierz kremacje zeby zapobiec klonowaniu
            • andreas.007 Re: Marihuana jest bezpieczna i leczy! 04.10.10, 15:07
              Za Głosem...
              "- Przypomnijmy sobie klasyczną sytuację z życia. Siedzimy razem ze znajomymi i wspólnie palimy ziele z bonga. Efekty które się wtedy pojawiają to zazwyczaj zrelaksowanie, poprawa nastroju, lekka senność, lepsza percepcja muzyki i barw. - czytamy na forum hyperreal.pl - Jesteśmy w stanie stwierdzić gdzie jesteśmy i z kim, jaka jest data i kiedy musimy iść do pracy/szkoły. Tak jest w przypadku marihuany i "mieszanek ziołowych” zawierających syntetyczne kanabinoidy.

A teraz wyobraźmy sobie, że palimy nową mieszankę ziołową. Po kilku minutach zaczynają się pojawiać pierwsze efekty by po ok. 20-30 minutach poczuć pełnię mocy. Charakterystyczną cechą jest uczucie "biernego obserwatora”, czyli patrzenie się na siebie z perspektywy trzeciej osoby, niektórzy wprost donoszą że dusza opuściła ciało i teraz unosi się nad nim. Kolejną zauważalną cechą jest silne znieczulenie ogólne, można bezpośrednio gasić papierosa na ręce nie czując bólu (M-B ma przez to dużo blizn i pęcherzów). Przy mniejszych ilościach wypalonej mieszanki pojawiają się efekty nieco podobne do kanabinoidów, z tym że występuje bardzo duża obojętność wobec rzeczywistości i utrata zahamowań.

Wypalenie większych ilości skutkuje czymś naprawdę potężnym, uczuciem którego w żaden sposób nie da się opanować. Zaczynają pojawiać się halucynacje, osobowość zostaje rozbita na milion małych kawałeczków, które zaczynają dryfować – każdy w innym wymiarze. Można tu mówić o całkowitej depersonalizacji.

Czuje się specyficzną euforię, wrażenie jakby jakaś część duszy/ciała znalazła się w niebie i czerpie z niego olbrzymią przyjemność. Cały świat faluje i wije się w marzeniu sennym. Mówienie jest niezwykle utrudnione, z trudem wypowiedziane zdania są poplątanie i pozbawione jakiegokolwiek logicznego sensu. Występują duże trudności w poruszaniu się tak jak po dużej ilości alkoholu."
              www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101004/REGION/259977807
              ==========

Niektórzy preferuja znana forme, a mianowicie nawalenia sie wódą do nieprzytomności.
              Tu nie ma problemu - nikt sie nie martwi zatrutym alkoholem... normalka.
      • krzysztofsf Re: Sklepy z dopalaczami zamknięte! Akcja dalej t 04.10.10, 17:16
        Rowniez w ostatnich czasach sporo osob zatrulo sie wodka.
        Podobnie jak sporo osob zatrulo sie roznymi srodkami (farby lakiery, kleje) stosujac je nizgodnie z zaleceniami producnta.
    • siciliano Najwyższy czas 04.10.10, 09:23
      A gdzie kontrole z urzędów skarbowych? Zwykły przedsiębiorca za lipne wpisy w ewidencjach jest po sądach ścigany a tu narkotyki i chemia księgowane są pod setką lipnych nazw i nic?

A gdzie Policja zbierająca dowody w sprawie podejrzenia o usiłowanie zabójstwa przez otrucie?

Dealerów można było pozamykać nawet bez sanepidu.
      • Gość: Co zalatuje lisem Re: Najwyższy czas IP: *.chello.pl 04.10.10, 10:24
        Ostatnia akcja -Stop dopalaczom była przed ostatnimi wyborami . Twoje dziecko jedzie na wakacje to nie kupi tam dopalacza. Cynizm i obłuda tego rządu przechodzi wszelkie granice
        Ten podstawiony szczyl właśnie wypuścił prawników.
        A w łykend dobrze się bawił na swoich urodzinach w loterii można było wygrać mesię za 60 tyś.
        • Gość: gość Re: Najwyższy czas IP: *.chello.pl 04.10.10, 10:32
          Gość portalu: Co zalatuje lisem napisał(a):
          > A w łykend dobrze się bawił na swoich urodzinach w loterii można było wygrać me
          > się za 60 tyś.

Jak zwykle przekręcasz fakty. Nie na swoich urodzinach ale na 2 leciu swojej firmy. No i co to za mercedes za 60 tys? Składak? he he
          • Gość: Co zalatuje lisem Re: Najwyższy czas IP: *.chello.pl 04.10.10, 10:58
            Nowy mercedes Smart wart 60 tyś .
            ktoś wygrał w loterii na baletach u chemicznego szczyla .
            Przekaz w świat był istotny . Organizuje balety w momencie kiedy Tusk zamyka mi moje sklepy.
      • prej666 Re: Najwyższy czas 04.10.10, 11:06
        siciliano napisał:

> A gdzie Policja zbierająca dowody w sprawie podejrzenia o usiłowanie zabójstwa
        > przez otrucie?

A kto kazał zażywać? Czy nie jest wyraźnie napisane na opakowaniu że nie wolno?

> Dealerów można było pozamykać nawet bez sanepidu.

To może pozamykajmy od razu stacje benzynowe. Bo wiesz, ktoś mógłby się napić benzyny i zrobić sobie krzywdę... :D
    • prej666 Sklepy z dopalaczami zamknięte! Akcja dalej trwa 04.10.10, 10:47
      "Główny Inspektor Sanitarny uznał, że sprzedawany w tzw. fun shopach produkt o nazwie Tajfun i substancje o podobnym składzie zagrażają życiu i zdrowiu. Ma to związek z rosnącą liczbą zatruć dopalaczami..."

Jak to dobrze że pozostaną nam w pełni legalne i abosultnie nieszkodliwe używki jak papierosy lub alkohol... :D
      • Gość: mariner Re: Sklepy z dopalaczami zamknięte! Akcja dalej t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 22:15
        A co z butaprenem ?
    • tatemen pożyjemy zobaczymy 04.10.10, 22:23
      Jest duże prawdopodobieństwo, że budżet państwa będzie musiał wypłacać odszkodowania. A przecież wystarczy zmienić ustawę.
      • krzysztofsf Holandia i Czechy? 05.10.10, 11:31
        Czy w tych krajach, ktore zalegalizowaly marichuane, sa rowniez problemy z wszechobecna sprzedaza dopalaczy?
        Przypominam, ze ich sklad co chwile sie zmienia, sprzedaja coraz to inne substancje syntetyczne, mogace sluzyc rowniez do odurzania sie, poza innymi, przyziemnymi celami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka