Gość: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 15:43 jak to bylo? ... oskarzeni i dzialnie na szkode spolki prezesi ... to jak, skoro wyglada na to ze to nie oni dzialali na szkode Porty to na kogo teraz bedzie wystawiony akt oskarzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Piotrowski przechodzi do kontrofensywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 15:44 i o ile mni epamiec nie myli to nie Stachura tylko Stypa sprzedal Porte Petrol.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunkierka Re: Piotrowski przechodzi do kontrofensywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 17:41 Sprzedał krótko goszczący w tym zarządzie Z. Stypa. Sprzedał firmie, w której pracował lub dla której pracował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzierżyński A dlaczego Piotrowski nie siedzi? Czy ktoś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 18:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: A dlaczego Piotrowski nie siedzi? Czy ktoś wi IP: *.net.pl 13.04.04, 19:58 Bo już się Piotrowskiemu nie należy. Sprawy przestępstw gospodarczych są dość długie i poważne z konieczności zebrania wielu wątków oraz w wielu wypadkach podparciem się opinii biegłego np ekonoma - kiedy taki Piotrowski powinien zgłosić upadłość. Jeżeli takowy a na pewno miał pieniądze krzyczeli wraz z adwokatem, że bez sensu jest, żeby taki bogaty obywatel siedział to sąd go zwalnia i już człowiekus złodziejus nie siedzi i będzie durnowaty ja się da posadzić do tej samej sprawy. Potem odpowie z wolnej stopy - karę zaliczą mu na poczet grzywny - siedział pół roku to będzie z 50.000 PLN - i już grzywny nie płaci. Potem za to, że nie był karany dostanie 3 lata w zawiasach na pięć i po zawodach bo ile można dostać za oszustwo pierwszy raz - jest do ośmu ale tego chyba jeszcze nikt za demokracyi nie wyłapał - na tyle sadza się morderców i po 5 latach wypuszcza. Pan prezes sporo zarobił i za półroczną poniewierkę do końca życia powinno mu być dobrze. To jest normalne, że każdy bogaty w Polszy musi odcierpieć jak nie od mafii haracze to od państwa podatki. Tak naprawdę to jest tak jak wcześniej pisałem na forum - to bardzo złożony i poważny proces a wina leży bardziej po stronie cyrku na Wiejskiej w Warszawie niż tego człowieka i nie chcę wcale go bronic. Proszę podać jeden holding w Polsce, który utrzymał sie dłużej niż 5 lat. Ta struktura ze względu na podatki musi utonąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Holding IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 20:43 >Proszę podać jeden holding w Polsce, który utrzymał >sie dłużej niż 5 lat. NP : Kulczyk Holding Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalista Re: Holding IP: *.pomorzany.v.pl 13.04.04, 21:42 utrzymał sie holding pod nazwa SOLIDARNOŚĆ a pare lat dluzej Kosciol katolicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Holding IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:30 O, Pardon. Kościół katolicki to nie Holding ale Trust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: A dlaczego Piotrowski nie siedzi? Czy ktoś wi IP: *.utp.pl 14.04.04, 00:42 Bardzo dobre pytanie. Jesteśmy świadkami bardzo interesujacej rozgrywki: jeśli prezes Piotrowski&Company nie zostanie szybko skazany prawomocnym wyrokiem, lub w najbliższym czasie nie przydarzy mu się coś złego, to logicznie rzecz biorąc - za jakiś czas powinien udowodnić przed eurotybunałem, że padł ofiarą grubymi nićmi szytej intrygi. Jeśli Piotrowski jest niewinny, albo nie tak winny jak chciałby akt oskarżenia, to minister Jacek Piechota, Wiesław Kaczmarek oraz Leszek Miller powinni stanąć przed Trybunałem Stanu za sabotaż gospodarczy. Najwyraźniej Piotrowski poczuł krew konającego SLD, ale powinien pamiętać, że konające zwierzęta bywają nieobliczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Gratuluje odwagi Piotrowskiemu i zycze sukcesów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 12:46 orlengate=portapetrolgate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Piotrowski przechodzi do kontrofensywy IP: *.net.pl 14.04.04, 18:22 Dobre te holdingi i trusty w końcu w gdańsku w kurii też biskupowi kilka drogich gratów zajęli - takich parę rupieci i złomu tak samo i tu. Na tym myślę temat holdingów skończony. Szkoda niestety że tak mało o tym się mówi bardziej publicznie. Gryzipióry i łapiduchy z TV mają opcję. Teraz na przykład same super wieści deficyt się kurczy z 42 miliardów jest niższy o 400 milionów. Ludzie się cieszą, że zera się popieprzyły i analitycy twierdzili, że 400 milionów "zysku" to my za rok będziemy pytać ile Ameryka kosztuję bo ją do MACIERZY wciągniemy - ano, hej Odpowiedz Link Zgłoś