zed.1 01.09.11, 11:47 Herb albo flaga to nie logo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Westend Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 12:22 Raczej WARWSIEWO:) Odpowiedz Link Zgłoś
zack1989 Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 01.09.11, 12:28 Warszewo to nie dzielnica a osiedle! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 01.09.11, 12:44 Maja wiec flagę z herbem, jeszcze musza zrobić zapis fonetyczny nazwy - uwaga, koniecznie z błędem! oraz jakieś logo a la otwieracz, no i oczywiście wypracować markę! Jeden z mieszkańców Warszewa na pewno wie jak to zrobić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ryba_0 prezydencik K ufundował sobie 01.09.11, 12:49 z pieniedzy podatników , i swojej parafii oczywiście, , bardzo uczciwie, jak zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
ppd_i_ur_gryf Warszewo zmanierowane 01.09.11, 13:28 Bogactwo jak widać powoduje odbicia, mają nowe drogi, linie autobusowe. Może jeszcze własny niezależny samorząd itd. itp. Tylko co się dziwić, ot dzielnica zmanierowanych działaczy różnej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Warszewo zmanierowane 01.09.11, 13:37 a zgadnijcie kto ulepi największego pieroga ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Warszewo zmanierowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 13:49 Pewnie nie masz pojecia ze Warszewo to nie tylko nowobogaccy i osoby skupione wokol rady parafialnej :) Sa tu jeszce przedwojenne ulice bez utwardzonej nawieszchni i kanalizacji. Oczywiscie, odkad Warszewo stalo sie modne naplneli dzialacze roznej masci, ktorzy skutecznie potrafia zalatwic sobie to co im potrzeba ( duzi deweloperzy rowniez ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdh Re: Warszewo zmanierowane IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 13:53 fajny herb i fajna flaga. Osów też powinien miec swoja flage i herb oraz monete na ktorej bedzie widniec najstarsza dzwonnica koscielna Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Warszewo zmanierowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 14:12 też i sama prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Warszewo zmanierowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 14:09 > Bogactwo jak widać powoduje odbicia, mają nowe drogi, linie autobusowe. > Może jeszcze własny niezależny samorząd itd. itp. > Tylko co się dziwić, ot dzielnica zmanierowanych działaczy różnej maści. ----- TU mam nieco odmienny odbiór. To zależności i spłacanie kredytów zaufania i długów wdzięczności stało się polem. www.youtube.com/watch?v=S41Ib527DXs&feature=related Z bliskim miejscem dla wyboru herbu poznała mnie kilka lat historia inwestora, który oferował ładnie zaprojektowany domek, kilkurodzinny w rozsądnej cenie. Z info biura i pośrednictwa sprzedaży i inwestor bardziej rzetelny, aniżeli planista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 13:59 Art. cyt: "Po przejrzeniu wszystkich zdecydowano się na dwa półksiężyce (symbol wykorzystywany przez cysterki, do których niegdyś należała wieś Warszewo) i krzyż (symbolizuje kościół, wokół którego od początku koncentrowało się życie wsi)." Szkoda, że pomieszanie różnych herbów stanowi powrót do początku. Nic nie wiem, a dziś: www.odk.pl/cysterki-w-dziejach-i-kulturze-ziem-polskich-dawnej-rzeczypospolitej-i-europy-srodkowej,1871.html "Flaga o powierzchni 9 m kw. zostanie wciągnięta na maszt przy warszewskim kościele w sobotę - tego dnia rozpoczną się obchody 750. urodzin dzielnicy." Tu, chce się w cytować "... są dwa światy ..." Miasto Szczecin obchodzi 65...+ urodziny - dlaczego ? Dzielnica w Szczecinie świętuje 750 lat ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.pppoepub.vspace.pl 01.09.11, 14:16 A czy to ważne,skąd się biorą nieścisłości?Ważne jest to,że jest nowa flaga z "logo" (idiota jakim jest autor nigdy nie pojmie subtelnej różnicy) oraz fakt,kto za flagę (i maszt) zapłacił.Reszta jest nieistotna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elita z Pogodna Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.szczecin.mm.pl 01.09.11, 14:43 My, elita tego miasta z dzielnicy Pogodno zdobędziemy tą flagę i zatkniemy na trasie planowanej obwodnicy! Nie będzie Warszewo pluło nam w twarz, obwodnic nam budować!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 15:25 Niestety "....a to się zwykle tak zaczyna ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 15:21 Prezentowany przekaz i działanie odbieram krytycznie TU na każdej płaszczyżnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.szczecin.mm.pl 01.09.11, 15:35 Brakuje jeszcze sedesu z parafii i nocnika Dzięgi. Pan prezydent ma normalnie orgazm ze szczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.pppoepub.vspace.pl 01.09.11, 15:51 Zapomniałeś dodać o obrzyganym i obsranym kamieniu z Jedwabnego oraz o pejsie jakiegoś cadyka..... Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 01.09.11, 18:51 A ćfuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warsiewo zakon cyckerski IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 19:18 To okolica znana z cyckersów zwanych nową burżuazją ,mają logo jak herb. Nowe hrabiostwo zwane Graby Dołgorukije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: zakon cyckerski IP: *.180.180.125.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.11, 20:50 Bukowo Rules ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ulrich66 Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 01.09.11, 22:51 chyba zbiór a nie zbór."dziennikarze" piszcie staranniej.na literówki też zwracajcie uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
ajpitoajpi12 Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 02.09.11, 07:37 Po przeczytaniu Waszych postów mam wrażenie, że Was to nawet śmierć nie będzie chciała zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 11:58 ajpitoajpi12 napisała: > Po przeczytaniu Waszych postów mam wrażenie, > że Was ----- Jaki związek z tworzeniem życia ma porównanie o śmierci ? Nie wiem czy jestem Was, ale wyrażałam opinie własną dotycz.TU - zadań stałych. Art. cyt: "Wszyscy goście festynu dostaną też ulotkę, która przypomni o historii dzielnicy. Możemy na niej przeczytać, że "31 października 1271 roku książę Barnim I darował Warszewo wraz z 48 włókami klasztorowi cysterek w Szczecinie (...)" "15 października 1939 roku wieś została włączone w granice miasta Szczecina jako północna dzielnica"." Więc nie wiem jaki jest obecnie status administracyjny: osiedla ? - czy dzielnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.11, 21:06 Ja tam proponuję inne herb czy tam logo: przestawiający wąską drogę i sznur furmanek. Pasuje jak ulał. Zwłaszcza w okolicach godziny 16. Odpowiedz Link Zgłoś