Dodaj do ulubionych

Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski

01.09.11, 11:47
Herb albo flaga to nie logo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Westend Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 12:22
      Raczej WARWSIEWO:)
    • zack1989 Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 01.09.11, 12:28
      Warszewo to nie dzielnica a osiedle!
    • andreas.007 Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 01.09.11, 12:44
      Maja wiec flagę z herbem, jeszcze musza zrobić zapis fonetyczny nazwy -
      uwaga, koniecznie z błędem! oraz jakieś logo a la otwieracz,
      no i oczywiście wypracować markę!

Jeden z mieszkańców Warszewa na pewno wie jak to zrobić.
      ;)
    • ryba_0 prezydencik K ufundował sobie 01.09.11, 12:49
      z pieniedzy podatników , i swojej parafii oczywiście, , bardzo uczciwie, jak zawsze :)
    • ppd_i_ur_gryf Warszewo zmanierowane 01.09.11, 13:28
      Bogactwo jak widać powoduje odbicia, mają nowe drogi, linie autobusowe. Może jeszcze własny niezależny samorząd itd. itp. Tylko co się dziwić, ot dzielnica zmanierowanych działaczy różnej maści.
      • exman Re: Warszewo zmanierowane 01.09.11, 13:37
        a zgadnijcie kto ulepi największego pieroga ?
      • Gość: mariner Re: Warszewo zmanierowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 13:49
        Pewnie nie masz pojecia ze Warszewo to nie tylko nowobogaccy i osoby skupione wokol
        rady parafialnej :) Sa tu jeszce przedwojenne ulice bez utwardzonej nawieszchni i kanalizacji.
        Oczywiscie, odkad Warszewo stalo sie modne naplneli dzialacze roznej masci, ktorzy skutecznie potrafia zalatwic sobie to co im potrzeba ( duzi deweloperzy rowniez ).
        • Gość: fdh Re: Warszewo zmanierowane IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 13:53
          fajny herb i fajna flaga. Osów też powinien miec swoja flage i herb oraz monete na ktorej bedzie widniec najstarsza dzwonnica koscielna Szczecina.
        • Gość: czy-telniczka Re: Warszewo zmanierowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 14:12
          też i sama prawda :)
      • Gość: czy-telniczka Re: Warszewo zmanierowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 14:09
        > Bogactwo jak widać powoduje odbicia, mają nowe drogi, linie autobusowe.
        > Może jeszcze własny niezależny samorząd itd. itp.
        > Tylko co się dziwić, ot dzielnica zmanierowanych działaczy różnej maści.
        -----
        TU mam nieco odmienny odbiór.
        To zależności i spłacanie kredytów zaufania i długów wdzięczności stało się polem.
        www.youtube.com/watch?v=S41Ib527DXs&feature=related
        Z bliskim miejscem dla wyboru herbu poznała mnie kilka lat historia inwestora,
        który oferował ładnie zaprojektowany domek, kilkurodzinny w rozsądnej cenie.
        Z info biura i pośrednictwa sprzedaży i inwestor bardziej rzetelny, aniżeli planista.
    • Gość: czy-telniczka Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 13:59
      Art. cyt:
      "Po przejrzeniu wszystkich zdecydowano się na dwa półksiężyce (symbol wykorzystywany przez cysterki, do których niegdyś należała wieś Warszewo)
      i krzyż (symbolizuje kościół, wokół którego od początku koncentrowało się życie wsi)."

Szkoda, że pomieszanie różnych herbów stanowi powrót do początku.
      Nic nie wiem, a dziś: www.odk.pl/cysterki-w-dziejach-i-kulturze-ziem-polskich-dawnej-rzeczypospolitej-i-europy-srodkowej,1871.html

"Flaga o powierzchni 9 m kw. zostanie wciągnięta na maszt przy warszewskim kościele w sobotę - tego dnia rozpoczną się obchody 750. urodzin dzielnicy."

Tu, chce się w cytować "... są dwa światy ..."

Miasto Szczecin obchodzi 65...+ urodziny - dlaczego ?
      Dzielnica w Szczecinie świętuje 750 lat ?!

• Gość: Sz. Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.pppoepub.vspace.pl 01.09.11, 14:16
        A czy to ważne,skąd się biorą nieścisłości?Ważne jest to,że jest nowa flaga z "logo" (idiota jakim jest autor nigdy nie pojmie subtelnej różnicy) oraz fakt,kto za flagę (i maszt) zapłacił.Reszta jest nieistotna....
        • Gość: Elita z Pogodna Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.szczecin.mm.pl 01.09.11, 14:43
          My, elita tego miasta z dzielnicy Pogodno zdobędziemy tą flagę i zatkniemy na trasie planowanej obwodnicy!
          Nie będzie Warszewo pluło nam w twarz, obwodnic nam budować!!
          • Gość: czy-telniczka Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 15:25
            Niestety "....a to się zwykle tak zaczyna ..."
        • Gość: czy-telniczka Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 15:21
          Prezentowany przekaz i działanie odbieram krytycznie TU na każdej płaszczyżnie.
      • Gość: Jazon Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.szczecin.mm.pl 01.09.11, 15:35
        Brakuje jeszcze sedesu z parafii i nocnika Dzięgi. Pan prezydent ma normalnie orgazm ze szczęścia!
        • Gość: Sz. Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.pppoepub.vspace.pl 01.09.11, 15:51
          Zapomniałeś dodać o obrzyganym i obsranym kamieniu z Jedwabnego oraz o pejsie jakiegoś cadyka.....
          • lehoo Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 01.09.11, 18:51
            A ćfuj !
    • Gość: warsiewo zakon cyckerski IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 19:18
      To okolica znana z cyckersów zwanych nową burżuazją ,mają logo jak herb. Nowe hrabiostwo zwane Graby Dołgorukije
      • Gość: Kasia Re: zakon cyckerski IP: *.180.180.125.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.11, 20:50
        Bukowo Rules ;-)
    • ulrich66 Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 01.09.11, 22:51
      chyba zbiór a nie zbór."dziennikarze" piszcie staranniej.na literówki też zwracajcie uwagę.
    • ajpitoajpi12 Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski 02.09.11, 07:37
      Po przeczytaniu Waszych postów mam wrażenie, że Was to nawet śmierć nie będzie chciała zabrać.
      • Gość: czy-telniczka Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 11:58
        ajpitoajpi12 napisała:

> Po przeczytaniu Waszych postów mam wrażenie,
        > że Was
        -----
        Jaki związek z tworzeniem życia ma porównanie o śmierci ?
        Nie wiem czy jestem Was, ale wyrażałam opinie własną dotycz.TU - zadań stałych.

Art. cyt:
        "Wszyscy goście festynu dostaną też ulotkę, która przypomni o historii dzielnicy. Możemy na niej przeczytać, że "31 października 1271 roku książę Barnim I darował Warszewo wraz z 48 włókami klasztorowi cysterek w Szczecinie (...)"

"15 października 1939 roku wieś została włączone w granice miasta Szczecina jako północna dzielnica"."

Więc nie wiem jaki jest obecnie status administracyjny: osiedla ? - czy dzielnicy ?
    • Gość: aaa Re: Warszewo ma własne logo. A la zakon cysterski IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.11, 21:06
      Ja tam proponuję inne herb czy tam logo: przestawiający wąską drogę i sznur furmanek. Pasuje jak ulał. Zwłaszcza w okolicach godziny 16.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka