Dodaj do ulubionych

napieralski rezygnuje ale ..... . apel

19.10.11, 06:50
grzegorz napieralski rezygnuje bo przegrał. to oczywiste. stop.
jednak jakie decyzje podejmie sld wobec doradców czy ludzi stanowiących zaplecze intelektualne napieralskiego. jak wiadomo "po pierwsze gospodarka i ekonomia" a więc czy nie warto utrzymać co cenniejszych doradców wyborczych napieralskiego jak na przykład flejterskiego-profesora. dla przypomnienia to ten co siedział obok napieralskiego podczas dyskusji rostowski-napieralski. łatwo go odróznić od gomułki (tez obok) bo nie odzywał się. nie "wylewajcie dziecka z kąpielą" i nie pozbywajcie się ludzi o śmiałych poglądach z precyzyjną, lewicową wizją finansów i ekonomii polskiej. niech sld rozważy o ile chce odrobic swoje błędy i odzyskać siły czy powinno pozbywać się tak cennych ludzi z zespołu napieralskiego i środowiska ordynackiej jak flejterski, który był brylantem w środowisku intelektualnym napieralskiego.
ten kto wymyślał tego kandydata poniósł wielkie zasługi dla rozwoju lewicy w polsce.
Obserwuj wątek
    • bigdeal2011 Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel 19.10.11, 11:59
      Jacy doradcy taki wynik !
    • Gość: Myślący Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.11, 13:45
      No tak... Od Flejterskiego znacznie lepszy Piątak z Nowogardu od Palikota, co to nie potrafi ani "be" ani "me" i nie zabija norek, tylko je usypia. No i sławieńska megagwiazda polityki "agent" Gdańska Bartosz, spadochroniarz z Koszalina Gawłowski i pogromca Opli rodem z Połczyna - Sławomir.

Pogratulować Szczecinianom reprezentacji w Sejmie. Niebawem w mieście zostanie jedynie okienko Poczty Polskiej SA oddział w Koszalinie filia w Szczecinie.
      • aysy.1 Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel 19.10.11, 13:53
        twoj nick powinien byc myslacy inaczej albo delikatnie myslacy z frustracja :)
        widzisz chlopie taki zwykly elektryk walesa wiecej zrobil dla polski jak ja , ty i flejterski razem wzieci a tez w podobny sposob jak ty teraz z piataka i innych sie wysmiewasz z walesy tez sie wymiewali komunisci. w tym na zajeciach z ekonomii politycznej kapitalizmu i socjalizmu :)
        nie kategoryzuj ludzi w ten sposob.
        • Gość: Myślący Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.11, 14:22
          Mój nick, jest moja prywatna sprawą. Ja nie przeliterowuję twojego. Wałęsa w istocie oddał krajowi wielkie przysługi. Ale my mówimy o naszych przyziemnych szczecińskich problemach. Piątak pokazał się z jak najgorszej strony i moim zdaniem nie rokuje poprawy. Może się mylę. Jedak nawet jeśli się mylę, to jak sądzę, Pan Piątak będzie dbał głównie o to, by mu Zieloni lub SLD nie bruździło zanadto w interesach.

A co do efektu wyborów, to masz już przykład. Tunel do Świnoujścia odłożony na lepsze czasy, zaś Arkadiusz Litwiński pełni rolę rzecznika gdańskiej inwestycji.

Frustracja? Oczywiście, że tak!! Jak można było wybrać Arłukowicza, czy Piątaka?! Szczecinianie się po prostu nie popisali myśleniem.
          • Gość: Dr humbolt Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 14:55
            Kogo obstawiacie Miller - Kalisz?
            Miller jest zdziwiony, że na szefa SLD ma wielki wpływ jego przyjaciel z wyborczej Adam Michnik, to on ma decydować kto tę fuchę dostanie i tak ustawia media i innych działaczy.
            Miller zapomniał, że reprezentuje cały czas organizację mafijno -przestępczą z ośrodkiem decyzyjnym na Kremlu -Łubiance w Moskwie, co gorsza zapomniał, że teraz ich interesy i decyzje przekazuje jego przyjaciel. Co miesiąc na ważnych rozmowach w Moskwie i na 2 tygodnie przed wyborami też .
            Jako stary prawicowiec, to mi po prostu żal tego SLD. Przecież to oni mieli przełożenie na wszelkie stare komusze służby i te służby tak ich zdradziły.
          • bigdeal2011 Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel 19.10.11, 16:04
            Kolego, forumowiczu Myślący.
            Uważasz, że wybór senatora RP to lokalna sprawa ? Żartujesz czy nie rozumiesz ?
            Skandaliczne jest Twoje twierdzenie,że szczecinianie nie popisali się myśleniem. W Twojej głowie tkwi coś z lat komunistycznych. To jest demokracja i szczecinianie wybrali. Nie ma lepiej myślących wyborców i durnych (zdaniem myślącego) wyborców. Każdy ma jeden głos.
            Ciebie w sumie nie wybór frustruje ale demokracja. Marian Jurczyk, zwykły magazynier zrobił więcej dla Polski niz Piątak i Twój Idol.
            • Gość: Dr humbolt Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 17:29
              Aleksandra Jakubowska wraca do gry , czyli Grupa Trzymająca Władze- forever. Rywin, Nikolski Kwiatkowski , Jaskiernia, Wiatr, długo by wyliczać.
              Ale i tak wolę wyrachowanego cynika, niż ten beczkowóz z nalepką jaguara.
            • Gość: Myślący Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.11, 13:34
              Słowem nie wspomniałem o wyborze senatora. Pisałem o wyborze posłów. Moja opinia o wyborze Szczecinian jest wyłącznie opinią. Czy jest skandaliczna? Trudno orzec. Jeśli negatywnie oceniam wybory moich ziomków, to znaczy, że w mojej głowie tkwi komunizm? Mógłbym to sam tobie zarzucić, wszak wyrażanie opinii, jest moim konstytucyjnym prawem.
              Ja nie oceniam systemu politycznego. Szczecinianie wybrali, jak wybrali i muszę się z tym pogodzić. Samemu systemowi nie mam niczego do zarzucenia. Nie mogę natomiast zgodzić się z twoja opinią, że nie ma wyborców myślących lepiej bądź gorzej. Otóż są. Jedni wykazują się większą biegłością w rozumieniu otaczającej nas rzeczywistości, inni radzą sobie z tym gorzej. Biegłość w myśleniu nie determinuje ilości głosów. Jak drzewiej mawiano, taki sam głos ma profesor filozofii i menel odurzony alkoholem. To oczywiście nie determinuje tego, który lepiej ogarnia rzeczywistość. Wszak profesor na ogół jest teoretykiem, zaś pan menel tą rzeczywistość praktykuje. Staram się jednak wskazać błąd w twoim rozumowaniu.
              Konkludując:
              Mam prawo uważać, że Szczecinianie nie popisali się właściwą oceną rzeczywistości i zamiast zadbać o własny interes, wybrali spadochroniarza ze Sławna - agenta Gdańska oraz hodowcę norek, który nie ma bladego pojęcia o tym, czym jest izba niższa naszego parlamentu, i który otwarcie mówi, że interesuje go wyłącznie ta hodowla.
              I nie ma to ci wspólnego z moją oceną demokracji, jako systemu politycznego w Polsce.
              Nie wiem, co Marian Jurczyk zrobił dla Polski. Pamiętam go jako Prezydenta Szczecina i twierdzę, że dla naszego Miasta nie zrobił nic, choć mógł. Piątak, to geszefciarz. A kogo masz namyśli mówiąc "Twój Idol", do prawdy, nie wiem.
              • Gość: Ordynat Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 15:54
                Jurczyk nie zrobił nic dla Szczecina? Przecież utworzył fundusz poręczeń i postawił w nim "doradcę" Napieralskiego, pózniejszego kandydata na senatora rekomendowanego przez SLD- profesora Flejterskiego. To wyjątkowo dalekowzroczna decyzja kadrowa. Jak to nic Jurczyk nie zrobił ?
                • Gość: Myślący Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.11, 16:29
                  Czyli potwierdzasz, że nie zrobił nic. A twoje filipiki przeciwko SLD, Flejterskiemu, czy Napieralskiemu, mało mnie interesują.
                  Szkoda tylko, że jedynego polityka ze Szczecina, który w Warszawie miał cokolwiek do powiedzenia, sami Szczecinianie odesłali z kwitkiem stawiając na spadochroniarza ze Sławna, agenta Gdańska.
                  • Gość: ordynat Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 16:40
                    Kto taki mial cos do powiedzenia ? Kogo masz na mysli ?
                    • Gość: Myślący Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.11, 19:30
                      Napieralskiego! Ile by na nim psów nie wieszać, słusznie, czy nie, to był najbardziej znaczącym politykiem ze Szczecina. I nie ma znaczenia, czy był z SLD, czy z KGB. Szczecinianie odesłali do kąta najbardziej wpływową osobę, a postawili na spadochroniarza i mordercę norek.
                      Efekt jest taki, że tunel do Świnoujścia zabrał nam Gdańsk, a Litwiński podwładny koszalińskiego Gawłowskiego i sławieńskiego agenta, zamiast walczyć o tunel, kibicuje Gdańskowi.
                      Pogratulować.
          • aysy.1 Re: napieralski rezygnuje ale ..... . apel 21.10.11, 05:44
            Gość portalu: Myślący napisał(a):

> Mój nick, jest moja prywatna sprawą. Ja nie przeliterowuję twojego. Wałęsa w is
            > tocie oddał krajowi wielkie przysługi.
            twoją wypowiedzia szarpią emocje ale nie zawiera ona treści. naprawde nie zrozumiałeś? nie wielce wykształceni często decydowali o słusznych wyborach w polsce a np anna walentynowicz , niewykształcona suwnicowa, 7 klas zrobiła więcej dla polski niz np 100 flejterskich lub innych salonowooperowych intelektualistów. na wykładach adama michnika w pierwszym rzędzie siedzi często wpatrzona jak w obraz (dzisiaj) grupa formalnych profesorków, którzy w tym czasie kiedy michnik dostawał za te poglądy po ryju od ubeków to ci profesorkowie srając w gacie odbywali cykle pzpr rozmawia z młodzieżą i robili tzw kariery.
            >Ale my mówimy o naszych przyziemnych szczecińskich problemach.
            no własnie nie. mówiąc o wyborach do parlamentu nie mówimy o naszych lokalnych , szczecińskich problemach ale mowimy o problemach krajowych, państwowych przede wszystkim. proszę nie ciągnij tej akademickiej sofistyki twierdząc np, że ma to wpyw na sprawy lokalne bo ma ale to nie były wybory radnych wojewódzkich ani miejskich
            >Piątak pokazał się z jak najgorszej strony i moim zdanie
            > m nie rokuje poprawy. Może się mylę. Jedak nawet jeśli się mylę, to jak sądzę,
            > Pan Piątak będzie dbał głównie o to, by mu Zieloni lub SLD nie bruździło zanadt
            > o w interesach.
            się przyczepiłeś do tego piątaka. tak robił stoklosa z sld a pęczkak z sld dbał o firanki w mercedesie. jak można posądzać kogos (tu piątaka) o zrobienie czegoś czego jeszcze nie zrobił. to czysto komunistyczna metoda jak z kafki.
            > A co do efektu wyborów, to masz już przykład.
            wybory to nie mecz piłkarski. taka jest wola społeczeństwa w tym konkretnych warunkach ...i tyla.
            > Frustracja? Oczywiście, że tak!! Jak można było wybrać Arłukowicza, czy Piątaka
            > ?! Szczecinianie się po prostu nie popisali myśleniem.
            ta wypowiedż wskazuje ,że nie rozumiesz demokracji ale prawa do takich poglądów ci nie dobieram przecież więc nie wypłakuj się tutaj na temat praw konstytucyjnych do wypowiedzi:)
            ps
            twój nick "myślący" świadczy o czymś ale nie wiem o czym na pewno. może to być : wyalienowanie się i głęboka frustracja lub też narcyzm i zrozumiałość.
            weż sie w garść , zbierz siły i ...i wygraj następne wybory. wygraj z piątakiem !:)
    • aysy.1 tak mi brakuje tych migawek w tv z wyborów 22.10.11, 07:46
      kiedy to po jasnych błoniach z uśmiechami jak w reklamie pasty do zębów lub jakie maja pacjenci pewnych szpitali, przechadzali się : wijas, wieczorek, mańkowski i napieralski.
      jak bardzo mi brakuje w jednym obrazku telewizyjnym potężnego ładunku wiedzy o gospodarce i finansach oraz skąd wziąć pieniądze na tablety dla wszystkich dzieci, gdy w okienku widziałem napieralskiego a za nim wybitnych ekonomistów od ekonomii politycznej. koledzy profesorowie przepraszali mnie za niego. naprawdę !
      jakoś tak smutno bez nich.
      bardzo zależy mi aby powstała w polsce lewica ale jeszcze z 2 kadencje upłyną zanim ta banda kariorowojaguarowa padnie już ostatecznie.
      niech przyjdą czasy gdy taki aktywista lewicowy nie będąc polinistą nie zdecyduje sie odbierac pieniędzy ubogim pełniąc funcje szefa marketingu w szczecińskich śmieciach.
      kto w szczecinie ? czy autorzy smsów, którzy usmiechali się do grzesia ( a nóz widelec wygra) a tymczasem jak te biurwy wysyłali smsy do kolesi z ordynackiej aby nie gosowac na niego..... :) taka partia, taki styl... tfu jak capi piekłem i brakiem zasad od nich. capi też kloakolicja. no bo nie koalicja jak pisze xyz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka