Dodaj do ulubionych

Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgoryczon...

27.04.13, 19:53
Kibole powinni jechać wagonami towarowymi! Cholera jasna, kiedy kolej zrobi z tym porządek? Od lat kibole paraliżują życie na wszystkich trasach przejazdów i we wszystkich miejscowościach i nic się nie zmienia. Powinni mieć osobne pociągi, pod specjalnym nadzorem!
Obserwuj wątek
    • kingaps Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz 27.04.13, 20:25
      Nawet ciekawy ten list, tylko pan architekt nie napisał na czym miało polegać to niestosowne zachowanie kibiców? Może architekt nie mógł zasnąć bo księżyc zbliżał się do pełni, albo najzwyczajniej ma "lekki sen" i nawet rytmiczny stukot kół pociągu mu przeszkadza.
      Chyba jedna nie było aż tak rażących naruszeń prawa, skoro dzielni policjanci (często interweniujący w mniej drastycznych sprawach) nie interweniowali.
      A może sprawy biznesowe poszły nie po myśli architekta i teraz szuka wymówki.

--------------------------
      SOROBAN
      • Gość: 1960 marcin świetnie zrozumiał artykuł IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 23:21
        25 latek umie czytać ze zrozumieniem, ten leming osiągnąl poziom imbecyla i właśnie dlatego Polska się stacza bo wybiera tych co nie nadają się do rządzenia.Artykuł jest właśnie po to by lemingi tak go zrozumiały jak leming marcin
        • emen-is-me Re: marcin świetnie zrozumiał artykuł 28.04.13, 06:35
          Gość portalu: 1960 napisał(a):
          > 25 latek umie czytać ze zrozumieniem, ten leming osiągnąl poziom imbecyla i wł
          > aśnie dlatego Polska się stacza bo wybiera tych co nie nadają się do rządzenia.
          > Artykuł jest właśnie po to by lemingi tak go zrozumiały jak leming marcin

Rozpisałeś się durniu o nie wiadomo czym, a nawet liczyć nie potrafisz...
        • Gość: ix Re: marcin świetnie zrozumiał artykuł IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 09:01
          Gość portalu: 1960 napisał(a):

> 25 latek umie czytać ze zrozumieniem, ten leming osiągnąl poziom imbecyla i wł
          > aśnie dlatego Polska się stacza bo wybiera tych co nie nadają się do rządzenia.
          > Artykuł jest właśnie po to by lemingi tak go zrozumiały jak leming marcin

co ty bredzisz, jeszcze jesteś na haju?
          • Gość: 1960 Re: marcin świetnie zrozumiał artykuł IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 16:31
            to wam imbecyle wyjaśnię artykuł jest o złej organizacji kolei którą zarządza przez swych kolesi pośrednio ekipa PO, a obarcza się za to winą kiboli .Inni proponują jakieś getta odbierają prawa do podrózowania wolnym ludziom.jeszcze inni narzekają na brak reakcji na złe zac howania,ze strony reprezentantów władzy. Ależ przecież większość lemingów wybrała władze które opowiadają sie za mniejszeą rolą państwa czyli mamy to co większość wybrała i powiem wam więcej ostatnio władza dała sygnał że łapówka też jest ok.Przy urnie wyborczej Polacy zadecydowali że ma być mniej bezpiecznie ,że kara nie grozi gdy się jest bogatym albo znajomym władzy no i opieka medyczna podlega komercji.
            • Gość: panparadygmat Re: marcin świetnie zrozumiał artykuł IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.13, 13:23
              Zła organizacja kolei sprawia że zachowujecie się jak jaskiniowcy? Co jeszcze ciekawego wymóżdżysz intelektualisto?
              • Gość: 1960 Re: marcin świetnie zrozumiał artykuł IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 16:58
                a jak maja zachowywać się pasażerowie jak jest sprzedanych więcej biletów niż miejsc. Jak ta wspaniała kolej nie umie przewidzieć że bedzie mieć więcej pasażerów a skład podaje jak w zwykły dzień. Na miejscu architekta napisałbym do min nowaka , by nie brał kolesi do zarządzania a fachowców.
            • Gość: Peter Re: marcin świetnie zrozumiał artykuł IP: *.globalconnect.pl 28.07.13, 19:24
              Co ma barbarzyńskie zachowywanie się kiboli w pociągu do wybranej władzy? Rozumiem, że po zmianie rządu, kibole dostaną wagony sypialne za darmo aby tylko poszli spać i się nie awanturowali w pociagu?
      • Gość: gość Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.centertel.pl 09.05.13, 22:12
        To może ja napiszę na czym polegało niestosowne zachowanie kibiców i postawa dzielnych (i tu wcale nie ironizuję) szczecińskich policjantów.
        Wsiadłam w Dąbiu do przedziału, w którym miałam wykupioną miejscówkę (mniej więcej w połowie składu). Okazało się, że w nim właśnie szczecińscy policjanci urządzili sobie "posterunek" gdzie spisywali za faktycznie mniej dyrastyczne sprawy, m.in. spożywanie alkoholu (swoją drogą - jak można otwierać browara w przedziale dokładnie obok "posterunku"..., ale to już zostawiam do refleksji owych osób, które wypiły jedno z najdroższych piw w życiu...) czy też wulgaryzmy. W ciągu 1,5 godzinnego przejazdu przez województwo zachodniopomorskie w moim wagonie było spokojniutko... Niestety skończyło się województwo, panowie policjanci (którym naprawdę serdecznie dziękuję za tę pracę, którą wykonali) wysiedli. Mieli ich zmienić inni, ale nie wiem czy oni w ogóle wsiedli ponieważ zaraz za Dobiegniewem zaczęło się kilkugodzinne picie, palenie różnych środków, wciskanie się do przedziałów, gdzie nie mieli miejscówek i głośne tam rozmowy, zaczepianie innych pasażerów, którzy nie jechali do Warszawy w celach "rekreacyjnych". Ja np. jechałam na uczelnię, ktoś inny do pracy.
        Nie mówię już o sytuacji w Poznaniu, za którą ewidentnie odpowiada PKP, która na ten sam peron, niezabezpieczony przez policję (ja przynajmniej ze swojego okna nie widziałam ani jednego funkcjonariusza) wpuściła pociąg z kibicami Lechii. W czasie tego postoju szczerze bałam się o swoje bezpieczeństwo, szczególnie w momencie ataku Szczecinian na drugi pociąg i skopanie kogoś na środku peronu.
        Miałam jeszcze tę nieprzyjemność powracać z Warszawy również z kibicami w niedzielę, którzy ulokowali się w moim wagonie, w którym podróżowały m.in. dwie mamy z małymi dziećmi i pani w ciąży. Ich prośby o powstrzymanie się od wulgarnych słów ze względu na maluchy też nie odniosły skutku. Pociąg dojechał do Szczecina z dwoma gaśnicami mniej, które użyte zostały przez kibiców do zabawy w spryskanie drzwi... Zabawne? Odpowiednie? Stosowne zachowanie kibiców? Dla mnie bardzo jest to wątpliwe... Tutaj jednak znaczna wina po stronie SOKistów oraz Policji, którzy co stację stali na peronie i pilnowali, żeby nikt nie wysiadł ale sami nie wsiedli do środka, mimo próśb kierownika pociągu który co chwila prosił ich o interwencję...

PS. A jak chodzi o jakąkolwiek reklamację - kontroli w piątek w nocy nie było, bilet nie podbity, brak dowodu na przejazd tym pociągiem...
    • marcinnoko Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgoryczon... 27.04.13, 23:27
      to był pociąg rejsowy a nie specjalny. A na taki pociąg każdy może sobie kupić bilet i nim podróżować. Kibol też :) bez pozdrowień
      • marcin1978p Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz 28.04.13, 23:33
        To niech się kibol zachowuje jak normalny człowiek a nie jak bydło! (przepraszam zwierzęta!).
    • Gość: axa_nie_dam_rektu Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 08:58
      marcin1978p napisał:

> Kibole powinni jechać wagonami towarowymi! Cholera jasna, kiedy kolej zrobi z t
      > ym porządek? Od lat kibole paraliżują życie na wszystkich trasach przejazdów i
      > we wszystkich miejscowościach i nic się nie zmienia. Powinni mieć osobne pociąg
      > i, pod specjalnym nadzorem!

Zgadzam się w 100%. I jak rozwalą sracz to niech walą na podłogę albo niech naprawią sobie sami, bo po co pieniądze społeczeństwa trwonić na naprawę tego, co oni i tak zdewastują.
    • mamaigma Też jechałam tym pociągiem 28.04.13, 09:11
      Co z tego że ostatnie wagony były przeznaczone dla kibiców skoro oni i tak byli wszędzie. Jechałam pierwszą klasą "w miarę" na początku pociągu i kibiców na korytarzu było pełno. Jak się zachowywali nie muszę pisać. Fakt palenia papierosów i marihuany na policji nie robił żadnego wrażenia. Ps. PKP sprzedało więcej biletów na ten pociąg niż było miejscówek i ludzie stali na korytarzach przez całą noc.
    • drugi.chochlik Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgoryczon... 28.04.13, 09:46
      Wszyscy niezadowoleni pasażerowie pociągu powinni w pozwie zbiorowym podać Policję, tak Policję, za brak zapewnienia poczucia bezpieczeństwa i nie utrzymanie grupy w wagonach, które były dla niej przeznaczone.
      • Gość: panparadygmat Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.13, 13:25
        Tak, pasażer kolei nie ma nic innego do roboty jak ciągać się ze spółką kolejową po sądach - wszystkich instancji oczywiście :)
        • Gość: kibol Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.szczecin.mm.pl 29.04.13, 15:02
          Panie kropka, gdzie temat o kibicach tam i Ty. W każdym wątku dyskusji, do zarzygania nudny. Znowu szukasz wrażeń? Czy znowu będziesz artykułował swoje marzenia o obciąganiu i karkach z dużymi bicepsami?
          • Gość: panparadygmat Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.13, 15:08
            Obciąganie? Głodnemu chleb na myśli, ciekawe że od tego zaczynasz... mały hitlerku (tu i ówdzie tytułujący się "Sz.").
            • Gość: Sz. Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.88-199-144.vspace.pl 29.04.13, 15:14
              Mnie do swoich fantazji nie mieszaj...Lepiej wspomnij o Kościele katolickim jako źródle zła wszelakiego i Polakach mordujących żydów...A-i nie zapomnij o AIDS w Afryce,za które odpowiedzialność ponosi papież....
              • Gość: kibol Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.szczecin.mm.pl 29.04.13, 15:28
                Kolega "masaż twarzy" skończył na dziś zmianę. Ciąg dalszy wieczorem lub jutro.
                • Gość: overreaction Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.ip.maverick.com.pl 29.04.13, 21:12
                  Dwaj kryptogeje naraz? I co byście chcieli? :)
    • lokke Panie Jareczku... 28.04.13, 13:08
      ...jesteśmy z Panem.
      • Gość: kibol Re: Panie Jareczku... IP: *.szczecin.mm.pl 28.04.13, 17:39
        A ja, jako obywatel tego miasta jestem oszukany przez Pana corocznym wypuszczaniem na rynek słabych i nieumiejących przedstawić jakichkolwiek racjonalnych pomysłów architektów.
        Zamiast pisać rzewne listy do redakcji proponuję zabrać się solidnie do pracy i na tym polu poszukać przyczyny swoich frustracji.
        • Gość: as Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 19:23
          otóż nie .Ale list z którego w podtekście można przedstawić kiboli jako tych złych proszę bardzo.Michnik doceni taki artykuł .Po wszystkich likwidacjach naszych firm czy chcecie czy nie Szczecin ludziom w Polsce kojarzy się z Pogonią.
          • Gość: do debila Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.13, 13:02
            To pewnie Michnik pijany wrzeszczał i rozwalał sracze w pociągu. Przebrał się za kibola!
            • Gość: kibol Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.szczecin.mm.pl 29.04.13, 15:04
              Ile tych "sraczy" zostało "rozwalonych"?
              • Gość: panparadygmat Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.13, 15:09
                Jedź na bocznicę i policz. A później zrób zrzutkę z chłopakami - jeden dzień bez sępienia na jabole, kasa dla Ojczyzny :)
                • Gość: Sz. Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.88-199-144.vspace.pl 29.04.13, 15:16
                  No właśnie-żaden sracz rozwalony nie został...A ile zostało zdemolowanych,gdy długowłosi inteligenci wracali od jąkającego się syna milicjanta z brudstoka?
                  • Gość: kropka/kreska Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.ip.maverick.com.pl 29.04.13, 21:14
                    Sz. wiem że jesteś nikim w środowisku trzecioligowych chuliganów. Ale że zamknęli cię w sraczu żebyś pilnował deski!? Tego się nie spodziewałem :)
                    • Gość: kibol Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.13, 07:50
                      Twoje riposty po godzinach pracy są jednak zdecydowanie mniej błyskotliwe.

Wypij szybko kawę żeby pobudzić te pięć szarych komórek i możesz zaczynać produkować swoje fantazje dzielny szeryfie. Na koszt podatnika, pełniąc rzekomo potrzebną społeczeństwu funkcje.
                      • Gość: masaż dwóch twarzy Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 09:27
                        Policjancie, szeryfie, komendancie... Ty chyba lubisz silnych panów ze spluwą co?
                    • Gość: Sz. Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.88-199-144.vspace.pl 30.04.13, 09:17
                      Każda wymiana poglądów z lewusem kończy się infantylnymi odzywkami na poziomie Niesiołowskiego...Teraz możesz dalej wielbić mesjasza wolności i prawdy-Michnika.
                      • Gość: masaż dwóch twarzy Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 09:25
                        To teraz podziękuj panu Michnikowi że daje ci możliwość pisania - zdaje się że to forum jest twoją jedyną intelektualną przygodą w życiu :)
                        • Gość: kibol Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.13, 12:03
                          W dziedzinie kontaktów z takim frustratem jak ty to na 100%...
                          • Gość: masaż dwóch twarzy Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 12:29
                            Jeśli ja jestem frustratem, to ty chyba zalotnikiem? Szukasz przyjaciela?
                            • Gość: Sz. Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.88-199-144.vspace.pl 30.04.13, 12:33
                              Nie odpowiedziałeś na moje zarzuty:ile kibli zostało zdewastowanych i ile pociągów zdemolowała młodzież od Owsiaka po brudstoku?
                              • Gość: masaż dwóch twarzy Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 15:12
                                Zarzuty to ty możesz matce robić że ci kaszy nie dogotowała, pętaku z gilem u nosa.

A tak a propos: jak ktoś nic nie znaczy w lidze chuliganów, musi sobie odbić straszeniem starszych ludzi w pociągach?
                                • Gość: Sz. Unikasz odpowiedzi... IP: *.88-199-144.vspace.pl 30.04.13, 15:44
                                  Zabrakło (który to już raz?) merytorycznych argumentów....Straszenie starszych ludzi w pociągach?
                                  Liga chuliganów?To może i ustawki przez Internet?
                                  Przytocz może słowa szefa (sic!) lokalnego cbś bredzącego o awanturach przenoszących się z lasu na stadion....
                            • Gość: kibol Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.13, 12:37
                              Aha, teraz znowu wraca ci film na szukanie męskiego towarzystwa, które zapewni ci jakże wyczekiwane wrażenia.
                              • Gość: masaż dwóch twarzy Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 15:20
                                Nie muszę szukać męskiego towarzystwa, bo już znalazłem - mam ciebie, jesteś wierny jak pies i też lubisz chłopców :)
                                • Gość: kibol Re: Czy GW publikuje każdy list mało istotny IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.13, 15:58
                                  Wiesz, skoro dyskusja o kibicach to wchodzę i patrzę co też ludzie napiszą. A że przy okazji zawsze się przyplącze jakiś pedał i marudzi coś o pałkach itp. to już nie moja wina.
                                  Na stadionie takiego się nie uświadczy to chociaż tutaj próbuje.
        • marcin1978p Re: Panie Jareczku... 28.04.13, 23:41
          Typowa odpowiedź kibola. Oni zawsze są ok, tylko to złe społeczeństwo ich prześalduje i ten opresywny system. Otóż powiem tak- pozwala się wam na zbyt wiele! Wynamujcie sobie autobusy i naprawdę specjalne osobne składy eskortowane przez pociąg pełen policjantów. Na wasz koszt rzecz jasna. I płaćcie za wszystkie zniszczenia co do grosza albo naprawiajcie zniszczenia własnymi rekami w ramach kary. Bo apele i argumenty słowne nie działają.
          • Gość: kibol Re: Panie Jareczku... IP: *.szczecin.mm.pl 29.04.13, 06:04
            Widzisz, wynajmujemy sobie te autobusy, pociągi. Płacimy za nie całkiem spore pieniądze, za powstałe zniszczenia płacimy również. Gdy jedziemy normalnymi, rejsowymi środkami transportu to jadąca z nami policja zdecydowanie nie ma pobłażania dla jakichkolwiek występków, nie mówiąc o wykroczeniach.

Myśl lemingu, nie opieraj się tylko na aksjomatach wrzucanych przez gazetę. Chociaż nie sądzę, że cokolwiek zrozumiesz gdyż na takich jak Ty "apele i argumenty słowne... działają", tyle, że od innych osób. Takich jak Ty nazywa się targetem: łykną dowolny bełkot, byle tylko był poparty przez jakikolwiek "autorytet".
            • Gość: panparadygmat Re: Panie Jareczku... IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.13, 13:40
              > za powstałe zniszczenia płacimy również.

Pochwal się, ile zapłaciłeś? Ile strat spowodowanych przez was zostało faktycznie pokrytych z waszych kieszeni?

> jadąca z nami policja zdecydowanie nie ma pobłaża
              > nia dla jakichkolwiek występków, nie mówiąc o wykroczeniach.

No ja właśnie widzę że ma pobłażanie, i to duże. Gdyby nie miała pobłażania, nie byłoby tego artykułu. Kilku z was, cwaniaków mocnych w grupie zostałoby wysadzonych na pierwszej stacji i do domu wracaliby pieszo przez las, z solidnymi mandatami w kieszeni dresu. Reszta siedziałaby do samej Warszawy na dupie.

> Myśl lemingu, nie opieraj się tylko na aksjomatach wrzucanych przez gazetę.

A moim zdaniem pan który napisał list posługuje się konkretami, a aksjomatami posługujesz się ty. Nawet języka nie masz własnego, operujesz schematami zapożyczonymi od tych których popierasz.

Zepsuliście ludziom podróż, naraziliście wiele osób na stres, a co niektórych pewnie na lęk o własne bezpieczeństwo. Więcej nie wiemy, bo autor listu oszczędził nam szczegółów, niektórych być może drastycznych. Przypuszczam że ludzie byli narażeni na słuchanie waszej plugawej mowy, wulgarnych wrzasków, oglądania zapijaczonych gęb.

Dla ciebie to jest może norma, takie masz życie zasraniutkie i nawet o tym nie wiesz że można żyć inaczej, ale przyjmij do wiadomości warchole, że nie każdy musi chcieć to znosić.
              • Gość: kibol Re: Panie Jareczku... IP: *.szczecin.mm.pl 29.04.13, 14:58
                Widzisz panie "masaż twarzy" tudzież "kropka". Potrafisz tylko bredzić coś, nie mając pojęcia o czym piszesz. Tylko na podstawie swoich traum znowu wiesz jak tam było, jak powinna zachować się policja oraz jakie ja mam życie. Oczywiście, z perspektywy własnych, traumatycznych projekcji musi wypaść to kiepsko, ale jaki narrator taka opowieść.

Mógłbym napisać list na przykład do "Wysokich Obcasów" - o sfrustrowanych neurotycznych mężczyznach, tworzących równoległą rzeczywistość. Czytając wtedy, z wypiekami na twarzy może dostrzegłbyś tam sam siebie i z dumą mógłbyś stwierdzić, że też jednak żyjesz w świecie realnym a tworzone przez Ciebie projekcje mają jednak jakiekolwiek odbicie w rzeczywistości. Tyle, że ja się w Wasze zabawy nie bawię.
                • Gość: masaż twarzy/. Re: Panie Jareczku... IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.13, 15:11
                  Coś chciałeś powiedzieć, ale co? Chcesz napisać list do "Wysokich obcasów"? Może nosisz wysokie obcasy na imprezach?
                  • Gość: kibol Re: Panie Jareczku... IP: *.szczecin.mm.pl 29.04.13, 15:18
                    Widzisz jak to z Tobą jest. Jedno proste pytanie weryfikujące Twoją równoległą rzeczywistość na tematy w których się wypowiadasz i zamiast odpowiedzi zaczynasz artykułować swoje chore fantazje.
                    • Gość: masaż twarzy Re: Panie Jareczku... IP: *.ip.maverick.com.pl 29.04.13, 21:15
                      No ale kto tu ma fantazje, panie "List do Wyokich obcasów"?
                      • Gość: kibol Re: Panie Jareczku... IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.13, 07:44
                        To jest panie posterunkowy dodatek do twojej ulubionej gazety. We wzruszających reportażach opisują tam różne dziwne przypadki ludzkie.
                        • Gość: masaż dwóch twarzy Re: Panie Jareczku... IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 09:29
                          Do "naszej" ulubionej gazety. Nie czytam, myślałem że to dla kobiet, ale jak widać - niekoniecznie :) Ok, może zajrzę.
                          • Gość: kibol Re: Panie Jareczku... IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.13, 11:45
                            No tak, koledzy na komendzie też czytają. Ty nie czytasz, polubiłeś z powodu obrazków?
                            • Gość: masaż dwóch twarzy Re: Panie Jareczku... IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 11:58
                              Masz kolegów na komendzie? Myślałem że nie lubisz policji, bo policja złaaaa, i bije kibola. No ale z drugiej strony już gdzieś pisałem o twojej fascynacji mundurem, bronią i pałką...
                              • Gość: kibol Re: Panie Jareczku... IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.13, 12:06
                                Aha, to teraz ja mam kolegów na komendzie i czytuję wg ciebie przytoczony wyżej tytuł. Zdolność projekcji światów równoległych opanowałeś w stopniu wybitnym.
                                • Gość: masaż dwóch twarzy Re: Panie Jareczku... IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 12:27
                                  Jak widać czujesz się w nim dobrze - pewnie dlatego że lubisz męskie towarzystwo, prawda? :)
                                  • Gość: kibol Re: Panie Jareczku... IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.13, 12:31
                                    Czytając twoją rozpaczliwą ekwilibrystykę przy podtrzymywaniu swojej paranoi niekiedy dobrze się bawię :)
                                    • Gość: masaż dwóch twarzy Re: Panie Jareczku... IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 15:17
                                      Chciałbyś cieniasie napisać coś zgrabnego, jakąś ripostę żeby mi dopiec, ale nijak nie wychodzi. Jakieś te zdania pokraczne, ciężkie. A wiesz dlaczego? Bo nie czytasz książek :)

Tylko że jak zaczniesz czytać, to i myśleć zaczniesz, a wtedy przestaniesz pasować do reszty orangutanów ze stada. A tego byś nie chciał :)
                                      • Gość: kibol Re: Panie Jareczku... IP: *.szczecin.mm.pl 30.04.13, 15:56
                                        A po co miałbym ci dopiekać skoro sam z siebie robisz błazna?
          • Gość: steward marcin potwierdzasz że jesteś lemingiem IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 08:38
            czyli osobą nie umiejącą samodzielnie myśleć POdatną na manipulację.Twój świat to zły kibol który zagraża pozostałej reszcie społeczeństwa oczywiście wiedzę posiadacz tylko z gazety .Nie bierzesz pod uwagę żę GW jest w konflikcie z kibolami . W dzisiejszym świecie materializmu kibol to jednak jeden z nielicznych idealistów który płaci materialnie i niematerialnie za przywiązanie do klubu.W swiecie gdzie 2 tysiące Ukraińców jest w stanie przekrzyczeć 50tys Polaków podczas meczu reprezentacji.W świecie gdzie 3/4 mlodych Polaków nie wie jak nazywa się hymn Polski i kto jest jego twórcą.Czy wiesz że dzieki kibolom i ich staraniom podczas oprawy młodzież łyka trochę rocznic państwowych o których nie dowiedziała ze szkoły o tym nie dowiesz się z GW.
            • marcin1978p Re: marcin potwierdzasz że jesteś lemingiem 29.04.13, 12:28
              Dzięki, ale się obejdzie. Znam wszystkie rocznice i hymn Polski. Wiem też co wyrabiają kibole i to nie z gazet ale od osoby która was niestety musi spotykać. Relacje są wstrząsające. I nie opowiadaj mi o patriotyzmie bo mylisz prymitywny nacjonalizm z tym co patriotyzmem naprawdę jest. Niestety wam daleko do patriotyzmu. Kolejne obchody absurdalnych rocznic i miesięcznic katastrofy smoleńskiej nic nie mają wspólnego z patriotyzmem. Wykrzykiwanie bzdur o "białej sile" i "Wielkiej Polsce" tak samo. Nie pozdrawiam.
              • Gość: steward Re: marcin potwierdzasz że jesteś lemingiem IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 15:32
                to co takiego robią kibice na stadionie bo chyba nie zauważam ?Zrób sondę wsród młodych jak znają rocznicę , nawet ostatnio coś rzecznik sld bredził o powstaniu warszawskim z1988 .A czy Ty coś robisz dla jakieś idei, coś gdzie trzeba poświęcić się materialnie i czasowo?co to są absurdalne rocznice może rocznice obchodów żołnierzy wyklętych.A co jest patriotyzmem?Może dzissiejsze działania tuska ż likwidacją polskich przedsiębiorstw. Zdaje się że w chwili zagrożenia po kibolach można bedzie się więcej dobrego spodziewać niż od przecietnego. Tak było we wrocławiu 1996 lub 7 gdzie kibice bronili ostrów tumski przed zalaniem podczas powodzi.a ostatnie hasła o białej rasie itd jak chodzę na mecze to nie słyszałem.Akle fakt że boję się uzywać słowa murzynek w cukierni.
    • tertium-non-datur Architekt ktorego nie stac na samolot 28.04.13, 19:49
      Przewoźnik ordynarnie oszukał podróżnych z pełną świadomością, że sprzedając bilet na miejsce "sypialne", nie będzie w stanie zapewnić minimum standardu związanego ze świadczeniem usług

Przewoźnik nie odpowiada za zachowanie kibiców. PKP nie jest wróżką i nie mogło przewidzieć, że do jej składu wsiądzie użalający się architekt, któremu nie przeszkadzał stukot kół pociągu i konduktor sprawdzający bilety, ale za to bardzo przeszkadzali mu kibice.

Trzeba było iść na skargę do kierownika pociągu, a skoro była tam też policja to trzeba było napisać skargę na policję, a nie mieć pretensje do PKP o to, co wyprawiają pasażerowie.

Nie podoba się! Pisz reklamację i domagaj się zwrotu pieniędzy. Choć i tak ci się nic nie należy, bo to nie wina PKP że jedni pasażerowie są przewrażliwieni a drudzy potrzebują policji.
      • Gość: Gosc polska policja to c_i_p_y IP: 195.124.114.* 29.04.13, 11:29
        czesto jezdzilem pociagami gdzie podrozowala holota zwana kibicami Hansy Rostock i Polizei nigdy sie z nimi nie pie...la ... wysadzanie na wioskach, puszkowanie co najbardziej agresywnych i warunki stawaly sie znosne, oczywiscie poza toaleta tam bydla nie szlo juz upilnowac ... przewoznik powinien oznakowac takie "specjalne" pociagi zeby normalni ludzie mieli mozliwosc ominiecia takich atrakcji ... nie rozumiem dlaczego PKP skazuje normalnych podrozujacych na towarzystwo takiego bydla ...chore panstwo, chory kraj
        • tertium-non-datur Re: polska policja to c_i_p_y 29.04.13, 15:58
          Gość portalu: Gosc napisał(a):

> ji ... nie rozumiem dlaczego PKP skazuje normalnych podrozujacych na towarzystw
          > o takiego bydla ...chore panstwo, chory kraj

bo jest monopolistą i stosuje zasadę: nie podoba się jedź samochodem, samolotem, czy motorówką

PKP nie musi rozstrzygać czy dana grupa pasażerów będzie łamała prawo, czy nie. Może to zrobić, ale nie musi, bo na torach nie ma konkurencji.
      • Gość: Mirek Szkoda że GW nie napisała IP: 80.50.149.* 30.04.13, 11:58
        Cytat z jednego z portali:
        "Za nami finał konkursu „65 lat Pogoni”.
        W finale wystąpiło trzech finalistów, panowie Zenon Celeban, Maciej Mokrzyc i Piotr Więcław.
        Po serii 10 pytań, na 30 możliwych punktów, wszyscy uczestnicy uzyskali po 27 pkt.
        Potrzebna była dogrywka; w pierwszej serii Panowie Celeban i Mokrzyc odpowiedzieli bezbłędnie, pomylił się Pan Więcław i tym samym zajął trzecie miejsce.
        Następny zestaw pytań i tym razem mały błąd [ 2 pkt.] popełnia Pan Mokrzyc, ponieważ wcześniej 3 pkt. zdobył Pan Celeban, wszystko stało się jasne.
        Nieformalny tytuł „króla kibiców szczecińskiej Pogoni” zdobył Pan Zenon Celeban.
        Zwycięzca otrzymał puchar, dyplom, aparat fotograficzny ufundowany przez firmę „Calbud”, oraz karnet na sezon 2013/14 i piłkę z autografami ufundowane przez Pogoń Szczeci S.A.
        Pan Maciej Mokrzyc oprócz pucharu i dyplomu zdobył karnet na rundę „jesień 13” oraz piłkę z autografami piłkarzy Pogoni.
        Trzecie miejsce, ale biorąc pod uwagę poziom jaki zaprezentowali Nasi finaliści wcale nie ostatnie zajął Pan Piotr Więcław. Oprócz pucharu, dyplomu i piłki otrzyma też dwa bilety na mecze Pogoni w tym sezonie.
        I tylko żal, że nie można było uhonorować całej trójki nagrodami jakie zdobył Nasz zwycięzca.
        Puchary i nagrody wręczali; Olgierd Moskalewicz, Bartosz Ława i Eugeniusz Różański, dyplomy zaś prezes „Pogoni Walczącej” Józef Nowak.
        Zabawa była przednia i tylko szkoda że media nie wykazały zainteresowania, widać że ciągle pokutuje przekonanie, że jak kibice coś organizują to szkoda zachodu, chyba, że krew się leje i jeszcze że dwie ofiary, to wtedy kamery by się znalazły.
        Organizatorzy dziękują wszystkim którzy wsparli tą szczytną idę podtrzymania tradycji naszego patrona Floriana Krygiera i polecają się na przyszłość.
        Wkrótce zamieścimy foto relacje z całej imprezy. JRB "
        • Gość: Sz. Re: Szkoda że GW nie napisała IP: *.88-199-144.vspace.pl 30.04.13, 12:40
          Niedawno autokar z kibicami Lechii się przewrócił-wówczas kibola zastąpił kibic...Poza tym-resztka czytelników tego szmatławca jest tak zaślepiona i tak twardo osadzona w swych myślowych dybach,że przez myśl im nie przejdzie,że nie każdy na stadionie to diler lub morderca....
          • Gość: Sz. jak Szogun Re: Szkoda że GW nie napisała IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.13, 15:22
            A propos dilerów:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13831115,Pseudonim__Szogun___Szef_rozbitej_przez_CBS_grupy.html?lokale=poznan#BoxWiadTxt
            A teraz do dzieła - broń patriotów piesku!
            • Gość: Sz. Re: Szkoda że GW nie napisała IP: *.88-199-144.vspace.pl 30.04.13, 15:37
              Nie zamierzam bronić "żydów" z cracovii (mała litera nieprzypadkowo).Co ciekawe-sami siebie nazywają "żydami" i kiedyś w Poznaniu flaga "Jude Gang" została uznana za....antysemicką.Ile wspólnego ma to z Pogonią Szczecin i jej kibicami lewatywko?Znów nie trafiłeś...
    • Gość: gosc Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.easynet.co.uk 29.04.13, 12:26
      skoro gazeta nie pisala o zadnym incydencie zwiazanym z kibolami (a przecie z kazdy wie jak gazeta jest uczulona na to zjawisko i donosi o kazdej odpalonej racy i kazdym bandyckim zachowaniu, kazdym wystawionym mandacie), to znaczy, ze tam naprawde nic niestosownego sie nie dzialo. tylko jasnie pan architekt mia problem ze snem, szukajac winy u kibicow.
      • Gość: Gosc Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: 195.124.114.* 29.04.13, 12:48
        wierzysz w te glupoty, ktore wypisujesz ? czy jak menel pusci pawia w korytarzu to jest temat dla GW ? napie...nie kopami w drzwi i wrzaski "nie spac zwiedzac" tez sie lapia ? mam wrazenie ze jestes z tych co jak ktos na nich leje to mowia ze to deszcz pada ...
    • igor1944 Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgoryczon... 01.05.13, 09:54
      Kibice powinni jeździć wagonami towarowymi tzw. bydlęcymi, w sam raz dla nich
    • Gość: e.beata Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.13, 14:33
      absolutnie nie jestem za tym aby kiboli wozić wagonami towarowymi albo znakować wagony pasazerskie. Znowu ucierpią spokojni pasazerowie, znowu zapłacimy za szkody z naszych podatków, a chamscy kibole, wandale będą nadal rozrabiali.
      Są odpowiednie przepisy na zakłócanie porządku, jest policja. I niech do cholery przestanie się bać i weźmie za robotę. Moze trzeba rodziny z dziećmi szefów policji i szeregowych wysłać na taką przejaźdzkę z kibolami?????? To rozpasanie była jest tylko i wyłącznie wynikiem uległego spoleczeństwa, braku działań policji. Nie zduszono tego w zarodku, pozwolono hydrze urosnać. Teraz czują się pewnie i bezkarnie i mają rację. Do tego to ich normalne zachowanie, codzienne, więc nie rozumieją kim jest cywilizowany człowiek. Dla tej patologii to lalus i wykształciuch.
    • Gość: abc kibica Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.13, 18:48
      łooooo ale sie stało :) mają NAS w dupie to my ich tez, dzieki nara
      • Gość: logo Re: Niesypialny pociąg z kibicami. LIST rozgorycz IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.13, 10:00
        kotku, my nie mamy was w d...., my mamy was dosyć. Waszego chamstwa, braku jakichkolwiek norm cywilizacyjnych. Zachowujecie się jak bydło i to FAKT. Gdybyś sam jechał na ważną rozmowę i to z dziewczyną w ciazy, a w przedziale miał np. chamką młodzieżówkę jakiejs partii, pijaną i wulgarną do granic możliwości, to moze coś by dotarło. choć mam wątpliwości. Bo dla Ciebie i twoich kolegów to normalka, nie jesteście w stanie zrozumieć zarzutów. Nawet w tym wątku pełno na to dowodów. Brak empatii, beton emocjonalny... zal was, bo już na wstępie przegraliscie życie. Na własne zyczenie.

Waszego tchórzostwa - bo pojedyńczo zachowujecie się jak króliki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka