Dodaj do ulubionych

KOSZALIN 2020!!!

06.08.05, 10:20
Jak Waszym zdaniem bedzie wyglądało nasze miasto i sytuacja w nim za 15 lat?
Oczekuję zarówno poważnych jak i dowcipnych wypowiedzi. Wątek zaciągnięty z
forum toruńskiego, gdzie można się nieźle ubawić:)
Obserwuj wątek
    • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 07.08.05, 23:33
      Widzę ze wątek nie podpasił:( Czyżby nasi mieszkańcy nie mieli fantazji:)
      • sloggi Re: KOSZALIN 2020!!! 07.08.05, 23:37
        andre3b napisał:

> Widzę ze wątek nie podpasił:( Czyżby nasi mieszkańcy nie mieli fantazji:)

Nic się nie zmieni - stąd milczenie.
        • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 07.08.05, 23:46
          Nie ma takiej możliwości żeby się nie zmieniło. Jakbyś się cofnoł o 15 lat to
          bys K-lina nie poznał...
          • sloggi Re: KOSZALIN 2020!!! 07.08.05, 23:49
            andre3b napisał:

> Nie ma takiej możliwości żeby się nie zmieniło. Jakbyś się cofnoł o 15 lat to
            > bys K-lina nie poznał...

Ja mam świetną pamięć - pamiętam.
            • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 07.08.05, 23:54
              To może opowiedz co pamietasz ?
              • sloggi Re: KOSZALIN 2020!!! 07.08.05, 23:57
                andre3b napisał:

> To może opowiedz co pamietasz ?

A czego Ty nie pamiętasz?
                • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:21
                  Pamiętam 80 procet "maluchów" na ulicach, szare obdrapane budynki w centrum,
                  które teraz są pięknie odnowione, pamietam sześć skrzyżowań z sygnalizacją
                  świetlną, może z cztery restauracje, z trzy kawiarnie i zero pubów, pamietam
                  jak dziś przeciekający dach amfiteatru, brak fajnych sklepów i podziurawioną jak
                  ser szwajcarski ulice Zwyciestwa. Nie było tez moich ulubinych kręgielni,
                  niezbednych obecnie do życia telefonów komórkowych i internetu. Nie przypominam
                  sobie też żeby
                  istniało wtedy Radio Północ, Plus i TV MAx. Nie było EMKI, MC Donalda, wiele
                  placów w centrum straszyło chwastami i pawilonami pamiętającymi dożynki. Wydaje
                  mi się też że nasz Poliechnika była WSI i gnieździła sie jedynie na Racławickiej
                  i Partyzantów. Pamiętam jesze wiele róznych rzeczy, ale już mi się nie chce
                  pisać. No a teraz czas na Ciebie? Co pamiętasz z przed 15 lat?
                  • sikor102 Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:38
                    Piszesz o rzeczach, które zmieniło każde miasto i miasteczko.
                    • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:46
                      No i...?
                      • sikor102 Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:53
                        A Ty andre myślisz, że co zmieni się w Koszalinie za 15 lat, biorąc pod uwagę
                        dotychczasowe tempo zmian.
                        • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 01:03
                          Powiem Ci tylko że jestem dobrej mysli. Mam wrażenie że zaczyna wszystko iść w
                          dobrym kierunku.. A jeśli chodzi o wyjazdy i powroty to nie mam żadnych
                          kompleksów, bo niby czym mi taki Szczecin ma zaimponować? hipermarketami? heheheheh
          • sikor102 Re: KOSZALIN 2020!!! 07.08.05, 23:58
            Myślę, że Sloggi ma rację. Gdy około 15 lat temu wracałem z wizyty w Koszalinie
            (a bywam b.często) do mojego miasteczka, miałem wrażenie, że wracam z jakiejś
            metropolii, tętniącego życiem miasta. Dzisiaj wracam tylko z trochę większego
            miasta i nic więcej. Wniosek: Koszalin stoi w miejscu, reszta idzie troszkę
            szybciej.
            • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:09
              Mam wrażenie że troszke przesadzasz... opowiedz proszę czym objawiało sie to
              tętniące życiem miato u schyłku szerej epoki komunizmu?
              • sloggi Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:13
                Ilość miejsc pracy była kilkukrotnie większa - a jak ludzie maja pieniądze to je
                wydają - nakręcają koniunkturę.
                • sikor102 Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:27
                  Szary Koszalin na tle jeszcze bardziej szarych prowincjonalnych miasteczek,
                  wyglądał całkiem atrakcyjnie. Dzisiaj to tylko różnica w ilości mieszkańców. I
                  nic więcej.
                  • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:32
                    Jak zwykle przesadzasz...:)
                    • sloggi Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:33
                      andre3b napisał:

> Jak zwykle przesadzasz...:)

A Ty jak zwykle masz już wypieki z przejęcia :)
                      • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:44
                        Wypieki to ja ma co najwyżej od popijania Heinekena...
                        • sloggi Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:55
                          andre3b napisał:

> Wypieki to ja ma co najwyżej od popijania Heinekena...

Nie pijasz koszalińskiego piwa?
                          • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:58
                            A jest jakies koszalińskie piwo? Czyżbyś miał na myśli duńskiego Broka? Sambor
                            jest niezły ale dzisiaj mam na biurku Heinekenka:)
                            • sloggi Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 01:02
                              Mam na myśli piwo produkowane w Koszu.
                            • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 01:09
                              Brok to jest juz tak samo Koszaliński jak OPel Gliwicki :) Ok Idę spać, a
                              wszystkim piszącym tutaj :GŁOWA DO GÓRY, BĘDZIE DOBRZE!!!:) A jak nie odpowiada
                              komus "szary, biedny Koszalinek" to zawsze możne sie przenieść to którejś z
                              osciennych metropolii heheheh
                              Pozdrawiam
                  • pedro21 Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 12:25
                    Dzisiaj Koszalin na tle miast typu Poznań , Szczecin, czy Gdańsk, a o łodzi nie
                    wspomnę jest ładny, zadbany, czysty, zielony i przyjazny mieszkańcą czego
                    dowodem jest 17 miejsce w rankingu jeśli chodzi o komfort mieszkania( w zeszłym
                    roku). Wielu moich znajomych i rodzina na wakacje zjeźdża w nasze okolice i są
                    zachwyceni
                    wyglądem miasta
                • pedro21 Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 09:35
                  > Ilość miejsc pracy była kilkukrotnie większa

Matko Boska !! To jakie jest bezrobocie w Koszlinie? 400 procent?:)

• gagunia Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 16:30
                    Stopa bezrobocia w miescie Koszalinie wynosila 20% w maju br. W powiecie
                    bezrobocie siegalo ponad 37%.
                    W miescie bylo 10.002 bezrobotnych, w tym 5.261 kobiet. W powiecie 8.341, w tym
                    4.444 kobiet.

Dane ze statystyk PUP Koszalin.
    • andre3b Re: KOSZALIN 2020!!! 08.08.05, 00:51
      Ale jak ruszyłem wątek hehehehehehh Co prawda nikt nie zrozumial moich intencji
      bo tu sami pesymisci na kompach siedzą, ale w ciągu godziny 17 wpisów to chyba
      rekord na tym forum hehehehehheheh
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka