h5n12 14.08.13, 07:51 Jutro Festiwal Róż w Dobrej www.dobraszczecinska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1825:zaproszenie-na-festiwal-ro-do-dobrej&catid=156:festiwal-ro&Itemid=199 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: Festiwal Róż w Dobrej 14.08.13, 08:33 i co, nie stac cię na komentarz, po co wklejasz link ? Odpowiedz Link Zgłoś
h5n12 Re: Festiwal Róż w Dobrej 14.08.13, 22:18 exman napisał: > i co, nie stac cię na komentarz, po co wklejasz link ? A czego nie rozumiesz w tym nateriale ? Wydaje mi się że jest napisany tak przystępnym językiem że nawet Ty nie powinieneś mieć kłopotów ze zrozumieniem tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Festiwal Róż w Dobrej 15.08.13, 05:38 Dobra to godna podziwu w swojej aktywności gmina. wiele interesujących imprez organizowanych przez gminę. byłem niedawnoa na wycieczce rowerowej do niemiec organizowanej przez właśnie dobrą. było wielu szczecinian. świerna impreza. rodziny, dzieciaki, burmistrz blankensee, rewelacja. tak trzymać dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Festiwal Róż w Dobrej IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 10:58 wnioskujmy więc o przyłączenie Szczecina do Dobrej! w końcu lepiej podpiąć się pod DOBREGO! fajtłapy tak mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Festiwal Róż w Dobrej IP: *.183.163.180.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.08.13, 18:57 Znacie przysłowie - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma? Ja mieszkam w Dobrej i czasem mam jej serdecznie dość. Przykład? Brak zimowego utrzymania głównych dróg. Ok to drogi powiatowe ale gmina ma to w nosie. Jak drogi po zimie zrobiły się dziurawe to na stronie gminy opublikowano zdjęcia tych dziur:-) Oczom nie wierzyłam. Wolałabym wiedzieć, że gmina COŚ robi w tym kierunku. Jakoś naciska na starostwo. A tu nic. Za to obstawiono nas radarami. Myślę, że nawet straż w Szczecinie tak aktywna nie jest (patrz link poniżej) A jaki to piękny wywiad 24kurier.pl/Aktualnosci/Region/Police/Fotoradar-na-zadanie szkoda, że z malutkimi kłamstewkami. W okolicy szkoły na Bezrzeczu nie ma pomiarów:-) www.dobraszczecinska.pl/index.php?option=com_content&view=category&id=155&layout=blog&Itemid=198 Sporo można by jeszcze pisać. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma:-) Odpowiedz Link Zgłoś
h5n12 Festiwal Róż w Dobrej. Do Ja. 16.08.13, 11:04 Do Ja. Też mieszkam w Gminie Dobra i dlatego wiem że po prostu kłamiesz. Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę że np chodniki po których chodzisz przy drogach powiatowych wybudowała gmina mimo że jest to jedno z podstawowych zadań... Starostwa powiatowego. Owszem jeśli chodzi o dziury w drogach gmina mogła by je załatać ( nimo że obowiązek taki spoczywa na Starostwie polickim) ale wtedy jęczałbyś że np nie ma nowej szkoły w Mierzynie. Co do zimowego utrzymamia dróg nie raz widziałem jak odśnieża je firma opłacana przez Gminę. Co do fotoradaru to po prostu jeździj zgodnie z przepisami a jestem pewien że mandatu nie dostaniesz :) a radarami nas nie obstawiono bo zakupiono tylko jeden. Gmina Dobra na utrzymanie swoich dróg przeznacza kwotę około dziesięcio krotnie większą iż Starostwo na utrzymanie wszystkich dróg powiatowych w całym powiecie. Problem więc leży nie po stronie Gminy a starostwa powiatowego i nieudolnego gospodarza powiatu polickiego który o dziurach w drogach wie od kilkunastu lat.. Jeśli faktycznie tak źle mieszka Ci się w Dobrej to może mała wyprowadzka do ruder na Śląśkiej czy Pocztowej jest jakimś wyjściem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Festiwal Róż w Dobrej. Do Ja. IP: *.183.177.189.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.08.13, 14:43 h5n12 napisał: >Do Ja. Też mieszkam w Gminie Dobra i dlatego wiem że po prostu kłamiesz. Przedstawiłam swoje zdanie. Mam do tego prawo. Zimą drogi wyglądają tragicznie. Jechałeś z Dobrej do Szczecina (zwłaszcza przez drogi otoczone przez lasy)? Tworzy się tam piękny lód. Jest super. Jeżeli mieszkasz bliżej to Twój fart. Szkoda, że nie skomentowałeś tego co powiedział strażnik gminny o fotoradarze w pobliżu szkoły na Bezrzeczu? To ewidentne wprowadzanie w błąd. > Owszem jeśli chodzi o dziury w drogach gmina mogła by je załat ać Nie twierdziłam, że gmina powinna łatać dziury. Chciałabym wiedzieć, że współpracuje ze starostwem, że wywiera presję. Że COŚ robi w tym kierunku. A nie tylko publikuje zdjęcia dziur i przekierowuje sprawy na starostwo. Powinno być info o spotkaniach, rozmowach itd. Nawet jeśli mało to da to chciałabym wiedzieć, że coś się dzieje w temacie. > ale wtedy jęczałbyś że np nie ma nowej szkoły w Mierzynie. W Mierzynie akurat nowa szkoła rusza w tym roku. Ja (jak i wieeelu innych mieszkańców gminy) nie korzystam z placówek oświatowych w Dobrej. Nie będę komentować dlaczego. > Co do zimowego utrzymamia dróg nie raz widziałem jak odśnieża je firma opłacana przez Gminę. Ja też widziałam ich nie raz. Widziałam ich kilka razy (na całą zimę). A skąd wiesz, że było to opłacone przez gminę?:-) Mówię o głównych drogach. Ja widz ęje codziennie jadąc do pracy. Nie dziwi mnie śnieg bezpośrednio po opadach. Dziwi mnie biała droga gdy w Szczecinie od kilku dni drogi są czarne. > Co do fotoradaru to po prostu jeździj zgodnie z przepisami a jestem pewien że mandatu nie dostaniesz :) a radarami nas nie obstawiono bo zakupiono tylko jeden. Moje zdanie jest takie, że obstawiono nas radarami. Każdy ma prawo do swojego zdania. Za dużo tych miejsc. A brak ich tam gdzie są potrzebne (np. okolice szkół) Mandatu jeszcze nie miałam więc nie martw się o moją jazdę. > Gmina Dobra na utrzy > manie swoich dróg przeznacza kwotę około dziesięcio krotnie większą iż Starostw > o na utrzymanie wszystkich dróg powiatowych w całym powiecie. Problem więc leż > y nie po stronie Gminy a starostwa powiatowego i nieudolnego gospodarza powi > atu polickiego który o dziurach w drogach wie od kilkunastu lat Wiadomości z pierwszej ręki?:-) Co do Starostwa to zgadzam się. Ja jednak chciałabym żeby gmina (np. we współpracy ze starostwem) ułamek tej kwoty przeznaczyła na utrzymanie głównych dróg. Bo statystycznie większość mieszkańców gminy pewnie pracuje w Szczecinie. Co do utrzymania ulic wewnętrznych nie mam do gminy żadnego ale. > Jeśli faktycz > nie tak źle mieszka Ci się w Dobrej to może mała wyprowadzka do ruder na Ślą > śkiej czy Pocztowej jest jakimś wyjściem ? Ojjj jaki Jesteś miły. Prawdziwa polska życzliwość:-) Zmiany już planuję więc dziękuję za wskazówki. I tak na koniec - w tej rozmowie nie chodzi o pyskówkę. Nie taki był mój zamiar. Starsznie agresywnie mnie atakujesz, a nie słyszysz nawet części z tego co chcę powiedzieć. Szkoda. Pozdrawiam i szczerze życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n12 Re: Festiwal Róż w Dobrej. Do Ja. 16.08.13, 20:35 Upieram się jednak przy swoim: 1) Radar jest jeden więc nie można < obstawić > jak piszesz, całej gminy. W okolicach szkół pewnie nie widać go często bo mamy jeszcze wakacje. 2) Spotkania w sprawie dróg powiatowych organizowane były wielokrotnie ale niestety pan starosta nie znalazł chęci czy odwagi cywilnej by w nich uczestniczyć, Co najwyżej przysyłał pana Jasia Ja Nic Nie Mogę. 3) Wiadomości faktycznie z pierwszej strony, wystarczy tylko kliknąć na BIP Gminy i powiatu a później przeanalizować 4) Jeśli nażekasz na drogę Dobra - Szczecin to znaczy że zupełnie nie orientujesz się w problemach komunikacyjnych gminy. 5) Piszesz że: jak i wieeelu innych mieszkańców gminy nie korzystasz z placówek oświatowych w Dobrej. Więc skoro nie to nie to pewnie ta inwestycja nie była potrzebna :) Zapewniam Cię że większoooość mieszkańców gminy nie zgodziła by się z Tobą. 6) Jeśli twierdzisz że zbyt agresywnie Cię atakuję to przepraszam gdyż nie to było moim zamiarem. Po prostu nie cierpię marudzenia dla samego... marudzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Festiwal Róż w Dobrej. Do Ja. IP: *.183.181.75.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.08.13, 01:18 1. Ok jest jeden. Ja po drodze do domu mam aż trzy punkty, w których może stać. Do tej pory w kilku miejscach dość często stała policja. Nie przeszkadzało mi to. Drażnią mnie jednak takie podchody jak robi straż w Wołczkowie, gdzie np. stawia się radar za reklamą mechanika. A straż myk do lasu. Mam nadzieje, że radar nie uderzy w tych, którzy nieznacznie przekraczają prędkość, tylko w takich, którzy jadą ile fabryka dała. Ale wiesz co, jeżeli zobaczę, że kasa z mandatów idzie "na drogi", w tym na utrzymanie zimowe to przeproszę za to marudzenie:-) 2. Wierzę na słowo. Ale skoro jesteś w temacie to może wiesz dlaczego starostwo nie ubezpiecza dróg? Czy nie ma takiego obowiązku? 3. Klikam też i na stronę i na Bip (stąd zresztą harmonogram rozstawienia fotoradarów), jednak nie wiem czy piaskarka, którą mijam jest opłacona przez gminę czy przez starostwo. Ale tak jak już pisałam, na głównych drogach widziałam ją kilka razy. A stłuczek i aut w rowach widziałam sporo. Niestety. 4. Dlaczego? Ja piszę o tym, co dla mnie jest problemem. Wiem, że drogi w okolicy Buku, droga na Dobieszczyn, czy nawet droga na Bezrzeczu są w złym stanie. 5. I tu się zdziwisz. Zawsze cieszą mnie inwestycje w oświatę. Nawet pojechałam zobaczyć tą szkołę w Mierzynie. Tu akurat wielki punkt dla gminy. Mam ogromną nadzieję, że kolejnym krokiem będzie szkoła w Dobrej. Bo aż się prosi o rozbudowę. I podtrzymuję to co piszę. Wieelu ludzi posyła dzieci do szkół w Szczecinie. Wiem, że są i tacy, którzy meldują się w mieście ze względu na przedszkole czy szkołę. Mieszkańcy naszej gminy stanowią dość znaczny odsetek uczniów w szkołach podstawowych takich jak Piwoni, Tak, Salezjanie, Głębokie itd. 6. :-) Czasem można tylko pomarudzić. Z bezsilności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Festiwal Róż w Dobrej. Do Ja. 17.08.13, 07:08 jeżeli chodzi o mnie to wypowiedziałem się tylko w kwestii organizowanych przez gminę imprez. podziwiam i mam uznanie. PS co wy chcecie od radaru ? nie rozumiem. przecież to poprawia bezpieczeństwo na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś