Dodaj do ulubionych

Sesja w jedną stronę

IP: *.fnet.pl 01.09.04, 21:01
Jak zwykle warszawka swoje paluchy wystawia po nie swoje ...
Najwyższy czas pogonić buraków ze wschodu.
Wolne Miasto Szczecin-Stolica Wolnego Pomorza.
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: poseł PiS krzyczy IP: *.comnet.krakow.pl 02.09.04, 07:11
      niech sobie pokrzyczy w Sejmie. Skoro przedsiębiorstwo jest państwowe to podlega
      rządowi, nie może tak być aby prezes czy dyrektor jakiejś firmy stawiał sie
      ponad prawem bo stworzy się precedens bezprawia. Ministra za jego decyzje
      powinno sie rozliczać a nie tylko odwoływać, on nie działa sam, bo ma cały sztab
      doradców.Jednak jak narazie żaden jeszcze nie stanął przed Trybunałem Stanu, co
      upewnia wszystkich politycznych kacyków o swojej bezkarności.
    • Gość: Bodi Re: Sesja w jedną stronę IP: *.pl / *.smsnet.pl 02.09.04, 07:21
      Pan Linke - sekretarz Rady Pracowniczej został vice-prezesem na "Ładodze"
      wiadomo dzieki komu.Musi bronić swego dobrodzieja i udowodnić swą lojalność.
      Ale pora rozliczeń jest bliska!
    • Gość: seaman Re: Sesja w jedną stronę IP: *.one.pl / *.one.pl 02.09.04, 07:38
      Popieram dzialania pana Brzezickiego! Plywam w PZM-ie i przeszlismy razem przez
      trudne chwile, zaloga sie scementowala i ufa sobie, wiec panie ministrze:
      prosze tylko zostawic nas w spokoju, damy sobie rade sami! st.of.
      • Gość: Gienek Barony SLD sięgają po stołki IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 02.09.04, 10:06
        Mam na ten temat tylko jedną teorię - łatwo posadzić kolegę z SLD na stołku
        dobrze prosperującej firmy. Panie Piechota! jakiego kolegę już pan wyznaczył?
        • Gość: uve Re: Barony SLD sięgają po stołki IP: *.pl / *.smsnet.pl 02.09.04, 10:18
          A co Brzezicki ? jest inny? Jak jego chór pieknie zaśpiewał! Facet zrobił
          zadymę na całe miasto.Wszystke jego dupolizy wyległy ze strachem i okrzykiem na
          ustach: Rece precz od PZM.Parodia ale zycie.On im posady a oni mu
          wdzieczność.Dawno takiego cyrku nie widziałem.Swoja drogą dyrygent jest
          przebiegły.On nic to jego bronią.Zyskał na czasie by wszystko na 21 pietrze
          uporzadkowac i wyczyścić.A przedmówca zapomniał jak kredytował z własnej pensji
          3 m-ce program naprawczy.Co mówiłeś żonie: że przyszedł wybawca i za Twoją
          pensję wszystko naprawi a potem byc moze Pan Perzyński Cie wypieprzy? Nie dajmy
          sie zwariować, to Brzezicki bez PŻM-u nic nie znaczy ale nigdy nie odwrotnie!
    • Gość: port macierzysty Re: jak feniks z popiołów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:45
      O co walczycie, czego bronicie? Czyżby o firmę której cały majątek odwołany
      Dyrektor przeniósł do Warszawy? Niby dla dobra firmy z jednej strony, a z
      drugiej według tego samego odwołanego Dyrektora to niby w Warszawie pracują
      sami debile. PŻM upadnie w Szczecinie( zobaczycie ), a ŻP będzie kontynuować
      jego dzieło w Warszawie, ale bez udziału Szczecina. To jest oczywiste majątkowe
      wyprowadzenie firmy z naszego miasta, po to by Ci co tu mieszkają i
      rzeczywiście ją tworzyli nie mogli oponować z tym co z nią zrobią ludzie którzy
      z historią firmy nic nie mają do czynienia ( gdyż nie mają związku i nigdy nie
      mieli związku z tym regionem ). Ci ludzie nie bronią miejsc pracy w naszym
      Szczecinie, tylko walczą o to jak się uwłaszczyć na majątku i spółkach
      statkowych (o ile już tego nie zrobili, gdyż tak skrzętnie ukrywana przez 5
      lat, pomimo negatwynej opinii MSP, zmiana o jeden udział w ŻP im to być może
      umożliwiła), a Ci co ich bronią, to ślepi wasale, kupieni stołkami i robią to
      jedynie dla kasy i niczego więcej, a załoga PŻM i tak pójdzie na bruk i zasili
      szeregi bezrobotnych, a wyflagowane statki i tak zatrudnią tańsze załógi z
      innych krajów. Takie imperium ludziego i nie zagrożonego szcześcia stworzył
      odwołany Dyrektor, który z braku argumentów cudze sukcesy zapisuje jako własne
      ( np jego wczorajsza wypowiedź na sesji rady miasta, szczególnie w częsści o
      wybudowanych statkach ). Pamięcią ludzką, jak widać można manipulować do tego
      stopnia, że się zaczyna wierzyć w złudzenia.
      • Gość: pokoa Re: jak feniks z popiołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:08
        Witamy pana przewodniczącego związku zawodowego - i teraz do wyboru OPZZ lub
        Solidarność - działającego poza PŻM. Ataki wynikają z jasnych powiązań pomiędzy
        panem Piechotą a panem Komołowskim dla których PŻM stanowi smakowitą synekurę.
        I nie należy patrzeć na udawane podziały prawica/lewica bo panowie pogodzą sie:
        tobie na łyżeczkę, tobie na miseczkę a tobie na spodeczek.
      • Gość: utert Re: jak feniks z popiołów IP: *.pl / *.smsnet.pl 02.09.04, 13:27
        A czy nie pora już by o Brzezickiego zapytała ABW? - czy znowu się spóźnią
        • Gość: ? Re: jak feniks z popiołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:09
          pytał swój o swego???
    • enancjo Re: .. kto mieczem wojuje od miecza ginie .. 02.09.04, 17:38
      .. lub może zginac ..
      .. szkoda, ale przepychanki kompetencyjno terminowe
      wygladaja raczej na zadyme ukierunkowana na polityczne
      tory, ale jedynie przez sam PZM ..
      Enancjo
      • absztyfikant Re: .. kto mieczem wojuje od miecza ginie .. 02.09.04, 19:59
        Otoz to. Polecam tekst z ostatniej 'POLITYKI', gdzie autor chlodnym okiem
        spojrzal na cala sprawe. Nie bede sie wypowiadac o calej sytuacji w PZM bo mam
        za mala wiedze, ale skomentuje te cala medialna hucpe. Kontrofensywa
        Brzezieckiego byla doprawdy imponujaca.

Artykuly sponsorowane we "WPROST", dzieci z rodzicami skandujace pod Urzedem
        Wojewodzkim i zalosna nadzwyczajna sesja rady miasta, ktorej doiprawdy jedynym
        celem bylo bicie piany. Zabawne slowa posla PiS Jacka Sauka, ze "to skandal, ze
        ministerstwo olalo nasze spotkanie". Wcale bym sie nie zdziwil, gdyby
        Brzeziecki oglosil, ze wystartuje w najblizszych wyborach.

Inauguracja kampanii doprawdy imponujaca.
        • student1 Re: .. kto mieczem wojuje od miecza ginie .. 02.09.04, 20:10
          nic dziwnego absztyfikant że popierasz Piechotę z jego koncepcją odwołania
          Brzezickiego i nasadzenia na stołek jakiegoś komunistycznego geniusza
          Krzysztof Derbiszewski został prezesem PRD Gryf cktokolwiek z tych geniuszy
          mógłby zostać także dyrektorem PŻM
          Wijas albo Dużyński doskonale sprawdziły sie na tym stołku
          a na księgową może Ela Malanowska
          wiem
          niedawno deklarowałeś swoją miłość do Runowicza
          proponuję abyś zaczął propogować hasło
          Runowicz na dyrektora PŻM
          proste
          nieskomplikowane
          bez przenośni i podtekstów
          takie wasze socrealistyczne
          i razem z sojusznikiem Jurczykiem postawicie drugi pomnik
          za życia
          geniuszowi Szczecina
          Jackowi Piechocie

• absztyfikant czesc! 02.09.04, 20:14
            C

> nic dziwnego absztyfikant że popierasz Piechotę z jego koncepcją odwołania
            > Brzezickiego

Nigdzie tego nie napisalem.

>i nasadzenia na stołek jakiegoś komunistycznego geniusza

jw.

> Krzysztof Derbiszewski został prezesem PRD Gryf cktokolwiek z tych geniuszy
            > mógłby zostać także dyrektorem PŻM

jw.

> Wijas albo Dużyński doskonale sprawdziły sie na tym stołku
            > a na księgową może Ela Malanowska
            > wiem
            > niedawno deklarowałeś swoją miłość do Runowicza

Klamstwo i manipulacja, przytocz zrodlo.

> proponuję abyś zaczął propogować hasło
            > Runowicz na dyrektora PŻM
            > proste
            > nieskomplikowane
            > bez przenośni i podtekstów
            > takie wasze socrealistyczne

Apoteozna socrealizmu to domena Jurczyka i Malgorzaty Jacyny-Witt

> i razem z sojusznikiem Jurczykiem postawicie drugi pomnik
            > za życia
            > geniuszowi Szczecina
            > Jackowi Piechocie

Pomniki stawia sie zmarlym, no z malym wyjatkiem dla JPII
            • student1 Re: czesc! 02.09.04, 20:31
              absztyfikant
              >Ja glosowalem na Runowicza.
              • absztyfikant Re: czesc! 02.09.04, 20:35
                No to prawda. I jestem z tego dumny, ze w drugiej turze zaglosowalem na
                Runowicza. Ty tego nie zrobiles, a ja tak. I to dzieki takim jak ty mamy teraz
                Jurczyka.
                • student1 Re: czesc! 02.09.04, 20:39
                  na Runowicza czyli
                  Piechotę
                  Malanowską
                  Dużyńskiego
                  Jerzyka
                  Napieralskiego
                  Meyera
                  Derbiszewskiego
                  itd
                  ja zagłosowałem w drugiej turze na obywu
                  Jurczyka i Runowicza
                  i mam czyste sumienie
                  a przynajmniej komuchy nie mogły sfałszować mojego głosu
                  • absztyfikant Re: czesc! 02.09.04, 20:49
                    Potrafisz zepsuc kazda dyskusje, ona nie jest poswiecona mojej skromnej osobie,
                    ani Twojemu stosunkowi do mnie. Ale skoro zaczales, to cos Ci powiem.

Tak, glosowalem na Runowicza, bo lepiej chorowac na katar (Runowicz) niz
                    umierac na raka (Jurczyk).

Ale to byl tylko jeden glos. W klubie radnych Od Nowa, ktory lansujesz na forum
                    zasiada za to niejaki Jerzy Kobylanski, dawniej w nieboszczce PZPR, a potem
                    dzialacz prominentny SLD.

Za sukcesem wyborczym Jurczyka stoja m.in. twoje idolki Lubinska i Jacyna-Witt.
                    Swoja droga ta druga jest Ci znacznie blizsza:)))) I dobrze, ze masz tego
                    swiadmosc. Bo Od Nowa to zlepek przegranych politykierow z PO, SLD, UW czy
                    Ordynackiej.

Dosyc! Farbowanym lisom z Od Nowy dziekujemy!
                    • student1 Re: czesc! 02.09.04, 21:01
                      a na czym to prominentność Kobylańskiego polega
                      czyżby piastował jakieś wysokie stanowisko publiczne
                      brał za to ciężką kasę
                      i nic nie robił tak jak ty
                      a może został dyrektorem Euroafrica w podzięce za numery w mieście i ESPEBEPE
                      a może został marszałkiem województwa i mądrze rozdziela kase unijna
                      nie ośmieszaj się absztyfikant
                      bonisz złodziei i malwersantów którzy nigdy nie kiwnęli palcem żeby zarobić
                      złotówkę tylko żarli z koryta bo sam do nich należysz
                      i atakujesz przyzwoitych ludzi
                      udajesz rozsądnego i obiektywnego
                      i nagle zasmrodzisz tekstem jak w przypadku PŻM
                      nie zmieniłem tematu
                      to ty zacząłeś jak zwykle
                      • absztyfikant Re: czesc! 02.09.04, 21:05
                        Nikogo nie bronie. Polecilem Forumowiczom lekture POLITYKI. I stwierdzilem, ze
                        hucpa Brzezieckiego moze miec charakter polityczny. Bo nie powiesz mi, ze
                        dzieci pod UW maja cos wspolnego z merytoryczna ocena pezetemowskiego szefa.

Nie zdziwie sie wcale jak zobacze kiedys Brzezieckiego pod sztandarami PiS,
                        LPR, albo Od Nowy. No ten ostatni wybor oznaczalby desperacje z jego strony...

A Kobylanski? Coz, zakladal spoldzielnie mieszkaniowa na gruzach PRL z synem
                        ostatniego pezetpeerowskiego wojewody. Nomenklatura. Pasuje do Od Nowy jak ulal.
                        • student1 Re: czesc! 02.09.04, 21:35
                          no to rzeczywiście prominentny działacz Kobylański
                          ha ha
                          nie ośmieszaj się
                          i nie sprowadzaj wszystkich swoich tekstów do Od Nowa
                          bo wygląda to na obsesję
                          jesteś żałosny

--------------
                          hasła wyborcze absztyfikanta
                          Piechota albo śmierć z głodu
                          • absztyfikant Re: czesc! 02.09.04, 21:38
                            haslo wyborcze studenta1

student1 - 52% poparcia
                            • student1 Re: czesc! 02.09.04, 21:53
                              już ci napisałem
                              żałosny jesteś z tymi obsesjami
                              masz kompleksy i poczucie niedowartościowania
                              widocznie mamusia cię nie kochała
                              a kobiety nie zwracają na ciebie uwagi
                              kasy też nie za wiele
                              samochód stary
                              buty rozdeptane
                              spodnie wypchane na kolanach i wytarte na tyłku
                              oddech nieświerzy
                              pazury nie obcięte tylko obgryzione
                              niestety
                              na zminę życia absztyfikant jest już za późno
                              -----------------------------
                              • absztyfikant Re: czesc! 02.09.04, 21:55
                                "student" do steru - maruderzy za burte - miasto na dno...
                              • absztyfikant Re: czesc! 02.09.04, 21:58
                                Nie radze startowac w najblizszym narodowym dyktandzie:))))))))))

student1 napisał:

> oddech nieświerzy
                                • student1 Re: czesc! 02.09.04, 22:02
                                  nie startuję
                                  jestem techniczny
                                  robię błędy jak szybko piszę
                                  i jest to moja jedyna wada
                                  ty może i ich nie robisz
                                  i jest to twoja jedyna zaleta
                                  ----------------------
                                  hasła wyborcze absztyfikanta
                                  Piechota albo smierć z głodu
                                  • absztyfikant Re: czesc! 02.09.04, 22:05
                                    Koncze dyskusje z Toba, bo czekaja na mnie bardziej interesujacy rozmocy. W
                                    dodatku z dobrym winem. Rok akademicki juz niedlugo, wiec zamiast bic piane na
                                    forum zacznij kompletowac piornik :)) Milej nocy.
                                    • student1 Re: czesc! 02.09.04, 22:30
                                      a co
                                      dali flaszkę za załatwienie sprawy
                                      no to smacznego
                                      chyba zapomniałeś tatuśku na czym polega studiowanie
                                      żałuj
                                      to się nie wróci jak brzmi bezposrednie tłumaczenie z czeskiego
                                      i nie oczekuj ode mnie kulturalnego pozdrowienia w rodzaju dobranoc czy życzę
                                      miłych snów
                                      tacy jak ty i twoi kolesie obrzucacie się publicznie błotem a potem idziecie
                                      razem na wódę
                                      zakłamanie i hipokryzja
                                      • Gość: wolker Re: NOWE HASŁO IP: *.pl / *.smsnet.pl 02.09.04, 23:50
                                        Proponuje nowe hasło: BRZEZICKI! - RĘCE PRECZ OD PŻM-U BRZEZICKI GO HOME!!!!
                                      • Gość: vicek Re: Easy,easy student1 i absztyfikant IP: *.gryfnet.szczecin.pl 03.09.04, 00:09
                                        .. jak chcecie prać się po pysku to idzcie za stodołę... nie bądźcie tak
                                        zapatrzeni we własne ego bo i tak wiadomo kim jesteście. Jak interesuje was
                                        sprawa PŻM i Brzezicki to wypowiadajcie się o niej a nie pokazujcie własnych
                                        frustracji.
                                        I chcę do niej wrócić. Czytałem Politykę i ten artykuł jak i możliwie wszystkie
                                        które się dotąd pokazały w tej kwestii. W dzisiejszej GW ukazał się również i
                                        moim zdaniem najbliższy prawdzie w oparciu tylko o fakty bo zarówno jedna jak i
                                        druga strona została zmuszona do mówienia prawdy przynajmniej w części, bo do
                                        tej pory ile artykułów tyle prawd lub półprawd.
                                        Miałem to szczęście że udało mi się napisać tydzień wcześniej na tym forum
                                        bardzo zbliżony w meritum tekst. Znałem z autopsji trochę więcej faktów.
                                        GW obarcza obie strony winą za błądzenie mediów w odkryciu prawdy: Brzezickiego
                                        za przebiegłość w 1999 r a MSP za indolencje do lipca -sierpnia 2004. NIK
                                        zapytał zapewne MSP czy wiedzą o tym że kontrola MSP w PŻM jako PP nie jest
                                        absolutna, dyrektor firmy ma dużą swobodę w działaniu na majątku no i poczuli
                                        nie tylko urażeni w swoich władczych ambicji, ale że też mają 'rękę w nocniku'.
                                        Od lat pięciu. Gwałtowna reakcja w stylu "komitetowym" i następny babol;
                                        kurator tylko z sądu opiekuńczego i rodzinnego-dla niegrzecznego chłopca.
                                        'Przebiegłość' Brzezickiego, co go w oczach nobilituje nawet wrogów, jest chyba
                                        przesadzona. Tonący brzytwy się chwyta a sprzedaż tej jednej akcji ŻP SA
                                        trochę poprawiała sytuację i umożliwiała szybkie reagowanie na zagrożenia.
                                        Jakie były to wiadomo tak jak wiadomo jakim brakiem kompetencji legitymują się
                                        urzędnicy z MSP i jak potrafią spowolnić wydawanie pilnych decyzji. PŻM był
                                        skazany na bankructwo podobnie jak w tym czasie inni armatorzy (przekształceni
                                        w JSSP). Nagle okazało się że reanimowany daje nikłe oznaki życia, a relikt
                                        przeszłego systemu czyli PP stał się respiratorem. (temat przynajmniej na 1
                                        doktorat). Trudno jest uwierzyć w spontaniczność załogi PŻM w obronie
                                        Brzezickiego. Moim zdaniem było to wyrachowanie tejże okrojonej załogi bo
                                        faktycznie to Brzezicki stał się zakładnikiem firmy nawet jeśli przyjął
                                        wodzowski styl rządzenia a strach był jedną z metod. Nie kradł jak to dawniej
                                        bywało i jemu podlegi ludzie, nie dlatego że nie mógł ale dlatego że się bał.
                                        Bardziej tych 'wielkich' z zewnątrz. Zjedli by go natychmiast. Efekt; wszystko
                                        co należy do PŻM (też te 1499 akcji ZP SA) należy do Skarbu Państwa poza
                                        kontrolą merytoryczną firmy przez MSP ale również możliwości swobodnych też
                                        politycznych decyzji na majątku publicznym urzędników MSP i innych koteryjnych
                                        grup. To w tym jest cały problem.
                                        Ani artykuły w mediach ani wypowiedzi ministerstwa i PŻM nie dają jednej
                                        odpowiedzi;dlaczego wyciąga się sprawę po tak długim okresie (5lat) jak pacjent
                                        wyzdrowiał? Dlaczego zdejmuje się dobrego "ekonoma" by dokończył dzieła?
                                        (nieunikniona prywatyzacja). Dlaczego konflikt pomiędzy właścicielem a
                                        wynajętym przez tego właściciela do zarządzania dyrektorem ma rozstrzygać sąd?
                                        Na te pytania musi być znana odpowiedź. I to prawdziwa.
                                        • absztyfikant ho ho ho panie vicek 03.09.04, 12:22
                                          Sypie czolo popiolem za scysje, ale ja mialbym bic osobe kryjaca sie za nickiem
                                          student1 po ryju. No za kogo ty mnie masz;)
                                        • student1 Re: Easy,easy student1 i absztyfikant 05.09.04, 08:40
                                          sorry ale wątków na temat PŻM jest dużo a miałem okazję wykazać że absztyfikant
                                          to jazgoczący i łatwo dający się wyprowadzić z równowagi dupek
                                          w dodatku wygłaszając sądy na określone zakamuflowanie tematy popierający takie
                                          miernoty komunistyczne jak Piechota Runowicz czy Malanowska
                                          • Gość: Antyknajak I wykazales precyzyjnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 09:09
                                            student1 napisał:
                                            > sorry ale wątków na temat PŻM jest dużo a miałem okazję wykazać że
                                            absztyfikant
                                            > to jazgoczący i łatwo dający się wyprowadzić z równowagi dupek
                                            > w dodatku wygłaszając sądy na określone zakamuflowanie tematy popierający
                                            takie
                                            > miernoty komunistyczne jak Piechota Runowicz czy Malanowska

Zostalo to przez Ciebie wykazane. Tradycyjnie w momencie kiedy absztyfikantowi
                                            brakowalo argumentow gdyz zostal zacytowany jako proRunowicz, dostal agresji i
                                            przeszedl na tradycyjny swoj temat-obsesje.
                                            • absztyfikant Re: I wykazales precyzyjnie 05.09.04, 14:48
                                              A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of.

Oscar Wilde
      • Gość: vicek Re: .. kto mieczem wojuje od miecza ginie .. IP: *.gryfnet.szczecin.pl 03.09.04, 00:20
        ..spłycasz problem enancjo. Ambicje polityczne w PŻM to już przeszłość, a
        każdemu może marzyć się prezydentura. Jak chcesz popytać o tych przeszłych
        ambicjach to daj znać.
    • Gość: wsm ile statkow ma PZM ? ntxt IP: *.espol.com.pl 04.09.04, 18:13
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka