Dodaj do ulubionych

kolejny kot potrzebuje pomocy

IP: *.szczecin.mm.pl 28.09.04, 13:33
forum.miau.pl/viewtopic.php?t=19345&start=0
Obserwuj wątek
    • ja_aska Re: kolejny kot potrzebuje pomocy 28.09.04, 14:00
      ale trochę daleko?
      • albert_c Re: kolejny kot potrzebuje pomocy 28.09.04, 14:09
        Asiu, po taka slicznotke warto i daleko pojechac:)

moje kociaki unormowaly sytuacje, to znaczy do walk dochodzi glownie ok 4 nad
        ranem, a ich arena zazwyczaj staje sie lozko, ktore dziele z ma ukochana - no
        ale jak tu sie gniewac na te nasze slicznotki:)
    • Gość: Nettrio Re: kolejny kot potrzebuje pomocy IP: *.szczecin.mm.pl 28.09.04, 14:36
      z transportem nie byłoby problemu, ważne tylko żeby znaleźć docelowy dom dla
      kota
      • ja_aska Re: kolejny kot potrzebuje pomocy 28.09.04, 15:16
        a na co choruje? trochę mi się komp zacina i nie mogę wejść na miau.

albercik moje też walczą w łóżku ale tylko o miejsce na podusi i pod kołdrą.
        cały czas kombinują jak mnie zepchnąć.
    • Gość: Nettrio Re: kolejny kot potrzebuje pomocy IP: *.szczecin.mm.pl 28.09.04, 16:33
      kotka fizycznie nie jest chora, jest w depresji po oddaniu przez właściciela i
      nie chce jeść trzymana w schronisku CK nie ma szans,żeby tylko nią się zajmować
      dlatego tak szybko jest potrzebny nowy dom
      • albert_c hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 12:11
        • skuter70 Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 12:15
          czy to nie jest lekka poaranoja, zeby przez internet wrzeszczec na caly swiat,
          ze kot potrzebuje wlasciciela????
          jak ktos ma miekkkie serduszko to zamiast pisac o tym na forum powinienn wyjsc
          z domu i zaopiekowac sie tlumem kotkow czy pieskow ptajacych sie po naszych
          ulicach
          • albert_c Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 12:17
            skuter70 napisał:

> czy to nie jest lekka poaranoja, zeby przez internet wrzeszczec na caly
            swiat,
            > ze kot potrzebuje wlasciciela????

* e tam, wydaje mi sie nie jest to paranoja.

masz uczulenie na koty?
            • skuter70 Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 12:19

> * e tam, wydaje mi sie nie jest to paranoja.

ile bezdomnych zwierzatek przygarnales?

> masz uczulenie na koty?

wprost przeciwnie
              mialem w zyciu trzy i pare dokarmialem
              • Gość: Nettrio Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.04, 14:04
                skuter70 - paranoją niestety ale jesteś TY.
                Żal mi Ciebie.
                Nie wszystkie koty potrzebują pomocy.
                Ale kot, który był już przez jakiś czas w domu, tylko został oddany przez czyjś
                kretynizm bo mu się zwierzątko znudziło, myślę że zasługuje na pomoc.
                • skuter70 Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 14:08

> Żal mi Ciebie.

mi tez siebie zal:(

> kretynizm bo mu się zwierzątko znudziło, myślę że zasługuje na pomoc.

takich kotow/psow jest na peczki w kazdym schronisku i na kazdej ulicy

najlepiej daj znac jak sie sprawa skonczy
                • ja_aska Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 14:09
                  skuti ja mam trzy koty , wszystkie wczesnuiej bezdomne i do tego kilka
                  dokarmiam.
                  nettrio - daj więcej szczegółów, proszę. wiek i miejsce.
                  • Gość: Nettrio Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.04, 14:31
                    Pewnie, że takich kotów jest dużo. Ale większość z nich potrafi się dostosować,
                    a dla reszty na gwałt trzeba szukać pomocy.
                    Masza, bo tak nazywa się ta kotka trafiła do schroniska Cichy Kąt w Tarnowskich
                    Górach. Znudziła się właścicielom, którzy stwierdzili że jest za leniwa i do
                    niczego innego jak tylko do głaskania ona się nie nadaje i oddali ją do
                    uśpienia.
                    Niestety kotka zniosła te oddanie tragicznie i nie może się dostosować.
                    Przestała jeść. A dłuższe niejedzenie u kota raczej źle się kończy. W
                    wolantariuszy, którzy się nią zajmują wczepia się i mruczy. Zero agresji.
                    Co do wieku - to jeszcze nie wiem. Musze skontaktować się z dziewczyną z CK,
                    wtedy będę miała więcej informacji.
                    Kotka jest w tej chwili w Krakowie u jednego z wolantariuszy. Została wzięta na
                    wyciągnięcie z głodówki, ale z powrotem do schroniska wrócić nie może bo będzie
                    to samo. Dlatego tak ważne jest znalezienie dla niej domu, bo inaczej kot
                    zagłodzi się na śmierć.
                    A transport zawsze się uda skołować.
              • albert_c Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 14:18
                skuter70 napisał:

> ile bezdomnych zwierzatek przygarnales?

* nie zebym sie licytowal, ale obecnie w moim domu zamiekszuja dwie kicie ktore
                zostaly przeze mnie przygarniete. druga nie dalej jak 3 tyg temu.

> wprost przeciwnie
                > mialem w zyciu trzy i pare dokarmialem
                >

* to mnie bardzo ucieszyles:))))
    • Gość: Nettrio Re: kolejny kot potrzebuje pomocy IP: *.szczecin.mm.pl 30.09.04, 20:16
      co do wieku - to Masza ma około 3 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka