Gość: Nettrio IP: *.szczecin.mm.pl 28.09.04, 13:33 forum.miau.pl/viewtopic.php?t=19345&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albert_c Re: kolejny kot potrzebuje pomocy 28.09.04, 14:09 Asiu, po taka slicznotke warto i daleko pojechac:) moje kociaki unormowaly sytuacje, to znaczy do walk dochodzi glownie ok 4 nad ranem, a ich arena zazwyczaj staje sie lozko, ktore dziele z ma ukochana - no ale jak tu sie gniewac na te nasze slicznotki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nettrio Re: kolejny kot potrzebuje pomocy IP: *.szczecin.mm.pl 28.09.04, 14:36 z transportem nie byłoby problemu, ważne tylko żeby znaleźć docelowy dom dla kota Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: kolejny kot potrzebuje pomocy 28.09.04, 15:16 a na co choruje? trochę mi się komp zacina i nie mogę wejść na miau. albercik moje też walczą w łóżku ale tylko o miejsce na podusi i pod kołdrą. cały czas kombinują jak mnie zepchnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nettrio Re: kolejny kot potrzebuje pomocy IP: *.szczecin.mm.pl 28.09.04, 16:33 kotka fizycznie nie jest chora, jest w depresji po oddaniu przez właściciela i nie chce jeść trzymana w schronisku CK nie ma szans,żeby tylko nią się zajmować dlatego tak szybko jest potrzebny nowy dom Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 12:15 czy to nie jest lekka poaranoja, zeby przez internet wrzeszczec na caly swiat, ze kot potrzebuje wlasciciela???? jak ktos ma miekkkie serduszko to zamiast pisac o tym na forum powinienn wyjsc z domu i zaopiekowac sie tlumem kotkow czy pieskow ptajacych sie po naszych ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 12:17 skuter70 napisał: > czy to nie jest lekka poaranoja, zeby przez internet wrzeszczec na caly swiat, > ze kot potrzebuje wlasciciela???? * e tam, wydaje mi sie nie jest to paranoja. masz uczulenie na koty? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 12:19 > * e tam, wydaje mi sie nie jest to paranoja. ile bezdomnych zwierzatek przygarnales? > masz uczulenie na koty? wprost przeciwnie mialem w zyciu trzy i pare dokarmialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nettrio Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.04, 14:04 skuter70 - paranoją niestety ale jesteś TY. Żal mi Ciebie. Nie wszystkie koty potrzebują pomocy. Ale kot, który był już przez jakiś czas w domu, tylko został oddany przez czyjś kretynizm bo mu się zwierzątko znudziło, myślę że zasługuje na pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 14:08 > Żal mi Ciebie. mi tez siebie zal:( > kretynizm bo mu się zwierzątko znudziło, myślę że zasługuje na pomoc. takich kotow/psow jest na peczki w kazdym schronisku i na kazdej ulicy najlepiej daj znac jak sie sprawa skonczy Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 14:09 skuti ja mam trzy koty , wszystkie wczesnuiej bezdomne i do tego kilka dokarmiam. nettrio - daj więcej szczegółów, proszę. wiek i miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nettrio Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.04, 14:31 Pewnie, że takich kotów jest dużo. Ale większość z nich potrafi się dostosować, a dla reszty na gwałt trzeba szukać pomocy. Masza, bo tak nazywa się ta kotka trafiła do schroniska Cichy Kąt w Tarnowskich Górach. Znudziła się właścicielom, którzy stwierdzili że jest za leniwa i do niczego innego jak tylko do głaskania ona się nie nadaje i oddali ją do uśpienia. Niestety kotka zniosła te oddanie tragicznie i nie może się dostosować. Przestała jeść. A dłuższe niejedzenie u kota raczej źle się kończy. W wolantariuszy, którzy się nią zajmują wczepia się i mruczy. Zero agresji. Co do wieku - to jeszcze nie wiem. Musze skontaktować się z dziewczyną z CK, wtedy będę miała więcej informacji. Kotka jest w tej chwili w Krakowie u jednego z wolantariuszy. Została wzięta na wyciągnięcie z głodówki, ale z powrotem do schroniska wrócić nie może bo będzie to samo. Dlatego tak ważne jest znalezienie dla niej domu, bo inaczej kot zagłodzi się na śmierć. A transport zawsze się uda skołować. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: hop: czy kicia ma juz domek? n/t 29.09.04, 14:18 skuter70 napisał: > ile bezdomnych zwierzatek przygarnales? * nie zebym sie licytowal, ale obecnie w moim domu zamiekszuja dwie kicie ktore zostaly przeze mnie przygarniete. druga nie dalej jak 3 tyg temu. > wprost przeciwnie > mialem w zyciu trzy i pare dokarmialem > * to mnie bardzo ucieszyles:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nettrio Re: kolejny kot potrzebuje pomocy IP: *.szczecin.mm.pl 30.09.04, 20:16 co do wieku - to Masza ma około 3 lat Odpowiedz Link Zgłoś