Dodaj do ulubionych

gdzie lepiej???

22.11.04, 23:47
mam termin na 1 grudnia:) juz tak blisko:)ale nie wiem gdzie mam rodzic...
podczas ciazy lezalam na piotra skargi, ale na temat tamtejszej porodowki
slysze same zle rzeczy, zastanawiam sie nad miejskim i nad pomorzanami,
pomozcie...:)
Obserwuj wątek
    • doticzek Re: gdzie lepiej??? 23.11.04, 11:18
      ja rodzilam na pomorzanach, juz wypowiadalam sie na temat tego szpitala (mozesz
      poczytac na www.dzieckoinfo.com/forum/showflat.php?
      Cat=&Board=opis&Number=691206&page=1&view=collapsed&sb=5&part=, polecam go z
      czystym sercem
      pozdrawiam
      Doti
      • atena80 Re: gdzie lepiej??? 23.11.04, 11:47
        Czesc,

czy żadna ze szczecińskich mam nie zamierza rodzic na Unii, chyba oprócz mnie
        to żadna z Was nic nie wspomniała na temat Unii, czy naprawde jest tam z tak
        źle?

Pozdrawiam
        Aneta
        • doticzek Re: gdzie lepiej??? 23.11.04, 11:49
          z tego co wiem, na unii jest bardzo dobry oddzial patologii ciazy, natomiast
          porodowka i noworodkowy...slyszalam wiele zlych opinii, zobacz w watku "jak
          rodzilam Dawidka" tam cos bylo napisane
          pozdrawiam
          Doti
        • isabelka20 Re: gdzie lepiej??? 23.11.04, 12:18
          witam
          ja mimo ze mam termin dopiero na poczatek maja juz dzis wiem ze bede rodzic na
          Uni jak narazie nie slyszalam od zadnych znajomych zlych opini o tamtejszej
          porodowce i polozniczym, pare kolezanek tam rodzilo i kazda byla zadowolona, a
          poza tym mam na uni 10minutek na piechote :)
          Pozdrawiam goraco
          iza
    • mazuba Re: gdzie lepiej??? 23.11.04, 17:08
      dzisiaj slyszalam, ze Unia jest zamknieta... skonczyl sie im limit na porodowke
      i odsylaja do zdroi... przyjmuja tylko panie z patologii...

dla mnie to jest chory kraj i mozecie nie wierzyc, ale to prawda niestety:(
      pozdr
      magda

• 1979pi Re: gdzie lepiej??? 23.11.04, 17:11
        Ja z kolei słyszałam że na porody nie ma limitów?A jak tam pojedzie z
        rozwarciem na 10 to ją wywalą niech rodzi na ulicy?Porąbany kraj...
        • mazuba Re: gdzie lepiej??? 23.11.04, 17:20
          nie wiem jak to dokladnie jest, ja tez slyszalam, ze nie ma limitow, ale to juz
          drugi raz slysze, ze kogos odeslali na inna porodowke...wiec widocznie mozna.
          jest przeciez tez kwestia lozek i innych rzeczy, wyobrazam sobie, ze nie mozna
          pacjentki na ziemi polozyc... a moze sie przeciez tak zdazyc, ze jednego dnia
          przyjedzie do danego szpitala rodzic wieksza liczba pacjentek niz jest mozliwa
          do przyjecia...
          naprawde nie wiem jak jest, po prostu pisze co uslyszalam, wcale nie z
          dziesiatej reki...
          pozdr
          magda
          • 1979pi Re: gdzie lepiej??? 23.11.04, 17:40
            Brak wolnych łóżek to rozumiem ale jak tu określić statystycznie ile ma się
            urodzić dzieci?Myślałam że jest na amen zamknięta:)
            Ja na pomorzanach słyszałam że jak po środzie popielcowej zwaliły się pacjentki
            do porodu to te co mogły czekać to odsyłali do innych szpitali a te z patologi
            czekały na korytarzu i salowe z mopem bo co chwile którejś wody odpływały.Fajne
            zamieszanie było urodziła i siup na łóżko ido zabiegowego na zszycie i następna
            do porodu taśmowo.
            • mazuba Re: gdzie lepiej??? 24.11.04, 12:04
              > Brak wolnych łóżek to rozumiem ale jak tu określić statystycznie ile ma się
              > urodzić dzieci?Myślałam że jest na amen zamknięta:)
              "zamknieta" - mialam na mysli zamknieta przed naplywajacymi rodzacymi oprocz
              pan z patologii ciazy:0
              gdyby byla zamknieta na amen to madia by o tym trabily:)
              chociaz o tym co sie dzieje tez powinny, tylko , ze to juz nic nie daje...
              pozdr
              magda
              • doticzek Re: gdzie lepiej??? 24.11.04, 13:20
                a jak z ta rejonizacja? weszlo to juz u nas? mialo byc tak ze jak sie wzywa
                pogotowie to wioza do wyznaczonego szpitala...przy porodach bedzie pewnie tak
                samo, zawioza tam gdzie maja wyznaczone...lepiej dziewczyny uwazajcie :)
                pozdrawiam
                Doti
                • 1979pi Re: gdzie lepiej??? 24.11.04, 18:17
                  Z pogotowiem jest tak że wiozą tam gdzie najbliżej,czyli nie możesz zażyczyć
                  sobie że chcesz jechać np. ze słonka na pomorzany.No chyba że zapłacisz za kurs
                  karetką albo urodzisz w karetce:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka