Dodaj do ulubionych

Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:50
ZDiTM nalicza kary? a może inspektorzy nadzoru sami wezmą się do roboty i
dokończą remont Mickiewicza. To nie pierwszy przypadek, ze prasa pisze o
opóźnieniach a inwestor mówi spoko, jest ok. No i jest ok, komu przeszkadza,
ze Mickiewicza nadal nieskonczona? Pytanie co dalej?...
Obserwuj wątek
    • ohimmel Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza 12.09.05, 22:27
      Pamiętam jak szybko i sprawnie remontowana była ulica Jagiellońska. Pozytywne
      wrażenie zrobił na mnie profesjonalny sprzęt tej firmy. A na Mickiewicza - stare
      Żuki, Stary itp.
      I rzeczywiście goście się nie przykładają - sam widziałem jak w czwórkę
      siedzieli w Żuku i rżnęli w karty.
      Przecież poprzednik tej firmy też narobił parę lat temu bałaganu w innym miejscu
      Szczecina i zbankrutował przed zakończeniem robót. Dlaczego ponownie go wybrano
      ? Co z tego że był najtańszy ? Wtedy też był.

Pozdrawiam wszystkich,
      użytkownik ul. Mickiewicza.
    • Gość: Ratujmy miasto !!! znam te firme od poczatku powstania, kupa kombinat IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.09.05, 22:42
      orow,jesli to ten PRINZ, co sie miescil na Gdanskiej, pija sobie niezle a
      szefostwo to jakies szemerane cos z pedimu , cos z komfortu czy cos w tym
      rodzaju, zalozone zeby lapac kontrakty i zbijac kaske.
      Z tego widac ze chodzi im o kase a nie o robiene powaznych zadan dla miasta .
      Jak dostana w dupe i poniosa straty moze dadza sobie spokoj z powaznymi pracami.
      I zaczna zbierac kurki i jagody wzdluz drog ktore budowali
    • Gość: nienawidze polakow [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 13.09.05, 02:18
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Gosc Re: idioci, pozwolenia, uprawomocnienia IP: 195.124.114.* 13.09.05, 07:52
        teraz idioci czekaja na deszcz :-) oby pogoda byla ladna wtedy beda udupieni ...
      • Gość: zona pijaka [...] IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.09.05, 08:28
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: cynik Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.chello.pl 13.09.05, 08:26
      Wreszcie miasto będzie miało jakieś dochody lub oszczędności z karnych odsetek.
      To jest pomysł na życie lub przeżycie naszego magistratu. Na koniec roku będzie
      sobie można dać premie.
      • Gość: zona pijaka Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.09.05, 08:41
        Dwa tygodnie temu, na skrzyzowania Mickiewicza, Traugutta, Poniatowskiego - na
        samym srodku skrzyżowania, zaasfaltowali jezdnię. Po dwóch dniach, znowu
        zablokowali skrzyzowanie i widziałam na własne oczy jak zaczęli kuć asfald
        położony dwa dni wcześniej. Najpierw wykuli taki mały otwór metr na metr. Potem
        to znów zalali asfaltem. A na czwarty dzień w tym samym miejscu (na samym
        srodku skrzyzowania, na nitce w kierunku miasta), znowu rozkuli
        asfaltowany "asfalt". I na nowo, ale tym razem z rozmachem - wykop wielkości 3
        metry na 3 metry. Po dwóch dniach znowu zalewali to asfaltem - pełna paranoja
        wykonawcy.
        • Gość: GG Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.bazapartner.pl 13.09.05, 08:51
          Kuli asfalt ponieważ wcześniej zalali betonem studzienki z wojskowymi kablami.
          Uznali że są to poniemieckie studzienki i wlali do nich całą "gruche" betonu.
          Strata ok 80 tys. zł. Każdy kto mieszka na zawadzkiego i posiada wojskowy nr
          tel. pewnie zauważył, że jakiś czas temu był pozbawiony łączności
          telefonicznej.
    • Gość: pawel Błąd na mapce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 08:59
      Całe życie wydawało mi się, że Wernyhory sie przez samo "h" pisze...
    • Gość: Ewa32 Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.chrobry.pl 13.09.05, 10:14
      mam pytanie, dlaczego remont ulicy Mickiewicza nie dotyczy chodników? Asfalt
      może jest i równy ale krawężniki i chodniki wprost proszą się o wymianę.Ja
      rozumiem planowali remont ludzie poruszający się jedynie samochodami, co ich
      obchodzą piesi i wygląd ulicy.
      • Gość: Karo Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.fish.ar.szczecin.pl 13.09.05, 10:57
        Kilkanaście lat temu gdy dla odmiany robili remont torów na Mickiewicza to
        trochę asfaltu wylali i połatali jezdnię, ale o chodnikach też zapomnieli. Tam
        po ciemku można sobie nogę skrecić, a w dzień przejazd dzieckiem w wózku grozi
        wypadnieciem na tych wykrzywionych płytach.
        A jaka to była fajna okazja do wykrojenia ścieżki rowerowej i uporządkowanie
        parkujących aut. Oj, daleko nam do Europy, a już na pewno Mickiewicza w niej
        nie jest.
    • Gość: aka Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:17
      co za beznadziejne miasto :(
      • Gość: JaS Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.asternet.pl 13.09.05, 14:27
        Jest takie powiedzenie: Jaki Pan tak kram.
      • Gość: zona pijaka Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.09.05, 14:40
        Gość portalu: aka napisał(a):
        > co za beznadziejne miasto :(

to sie wyprowadź - won ze Szczecina - bedzie mniej smrodu!. Mnie sie podoba i
        jest to moje miasto.
        • Gość: aka Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:28
          juz sie wyprowadzilem, z sentymentu czytam wasze gazety...
    • Gość: mm Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.pam.szczecin.pl 14.09.05, 10:03
      Hmmm... A kto przygotowywał dołączona do aftykułu mapkę? Wernyhora chyba by sie
      obraziła za pisanie jej jako "Wernychora"....
      • Gość: Talbot Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.chello.pl 14.09.05, 20:10
        Wernyhora chyba by się obraził,że zrobiłeś z niego kobietę.
    • Gość: Talbot Re: Ślimaczy się remont ul. Mickiewicza IP: *.chello.pl 14.09.05, 20:06
      Zniszczyli solidne poniemieckie studzienki i zastąpili je studzienkami
      wykonanymi w polskiej technologii.
      Dam uciąć sobie głowę,że po pół roku zapadną się 20cm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka