agacius 07.01.05, 19:52 moim zdaniem deptak powinnien znajdować się przy ulicy, gdzie znajduję się foftograf "Czepe" i salony Plusa i Ery. Powinni otworzyć tam jeszcze kawiarenkę i deptak gotowy! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keyzan Re: Deptak... 07.01.05, 22:51 Gdzie sa salony Plusa i Ery?Czy myslisz o tej ulicy, która biegnie z rynku od banku PKO BP w stronę stanicy? A czy są plany jakies- konkretna mapa do przegladnięcia jak właściwie planowano deptak oraz jak się mają plany do rzeczywistości i wykonania? Odpowiedz Link
selion Re: Deptak... 07.01.05, 23:01 Służę pomocą jak mogę, mapa miasta zapewne sie przyda :) www.pilot.pl/przelotowki/42954_2_zlocien.gif Odpowiedz Link
keyzan Re: Deptak... 08.01.05, 20:23 Dzieki za mapkę!Czy ul.Piłsudskiego jest zamknięta czy dlatego, jak mówia niektórzy ludzie ze Złocienca spadł utarg w sklepikach przy tej ulicy? Odpowiedz Link
33kk Re: Deptak... 10.01.05, 10:17 To troche mało jak na deptak. Pomimo wielu zastrzeżeń jestem za zamknięciem dla ruchu ul. Boh. Warszawy od Starego Rynku, Piłsudskiego w całości. Odpowiedz Link
lukasz83zloc Re: Deptak... 14.01.05, 23:56 na wiosne ma ruszyć przebudowa deptaka. Powstanie nowa nawierzchnia i będą ławeczki itp. pewne źródła Odpowiedz Link
keyzan Re: Deptak... 16.01.05, 12:25 Oby Rada Miasta zdążyła się z tym uwinąć przed zesonem. Odpowiedz Link
zlocieniec Re: Deptak... 17.01.05, 14:22 Tu powstaje pytanie: "po co zamukano tę ulicę tak wcześnie, jak przebudowa ma ruszyć dopiero na wiosnę"??? Odpowiedz Link
keyzan Re: Deptak... 17.01.05, 19:51 Włąśnie po to przecież,aby solidnie przygotować GRUNT pod przebudowę.No ale to był z mojej strony niesmaczny tekst. Odpowiedz Link
mwi Re: Deptak... 05.04.05, 12:23 szczyt głupoty nie ma teraz gdzie zaparkować a parking na dole jest płatny ciekawy jestem co za głupek delikatnie mówiąc to wymyślił i po co zamiast fajnie wyremontować rynek albo zrobić alejkę nad rzeką i park tam przynajmniej fajnie się spacerujeto to w mieście ulice zamykają i utrudniają ruch tylko gruba ze straży miejskiej jest zadowolona bo ma teraz kogo łapać na zakazie wjazdu jedna wielka parodia aż się dziwię że ludzie sie nie zbuntowali Odpowiedz Link
qrka2 Podac winnych powstania deptaka! 05.04.05, 16:08 Popieram mwi !a przy okazji prosze podac nazwiska tych inteligentów od deptaka.Nalezy się im "poządne podziekowania" ;-) Odpowiedz Link
selion Re: Deptak... 05.04.05, 17:49 Ja bym najbardziej chciała, żeby zagospodarowano stanicę. Trochę ładnej zieleni, odnowiony pomost i ławeczki... może to lepsze miejsce na zmianę niż obecny "deptak". CO do tego: "fajnie wyremontować rynek albo zrobić alejkę nad rzeką i park tam przynajmniej fajnie się spacerujeto" Najlepej będzie zrobić projekt, zebrać podpisy i wnieść wniosek.. ale komu się chce prawda? Lepiej sobie ponarzekać na forum ;D Odpowiedz Link
33kk Re: Deptak... 10.11.05, 11:48 Z "pewnych" źródeł donoszą, że ul. Piłsudskiego nie będzie zamknięta. "Handel" górą! Odpowiedz Link
amara961 Re: Deptak... 05.04.05, 18:23 A ja co raz bardziej przekonuję się do deptaka na ul Piłsudskiego. Łatwiej i przyjemnej robi się zakupy . Niewygodnie było „pląsać” wśród wyjeżdżających z każdej uliczki samochodów których kierowcy nie zwracali uwagę na pieszych. Niedługo sezon. Przybędzie ludzi i zwiększy się ruch samochodowy. Oczywiście na chwilę obecną teraźniejszy deptak tak naprawdę nie ma jeszcze charakteru prawdziwego deptaka. Ale kiedy będą ławeczki, nowa nawierzchnia myślę że będzie ładnie. A jeśli chodzi o parkowanie to jeszcze przed zamknięciem ul. Piłsudskiego były kłopoty. Odpowiedz Link
selion Re: Deptak... 05.04.05, 23:48 Z ławeczkami może być problem, bo musi być miejsce dla samochodów dostawczych niestety. Jednak bardzo mi się podoba, że w końcu ktoś docenił dobre chęci radnych :) Odpowiedz Link
qrka2 Re: Deptak... 06.04.05, 10:21 że w końcu ktoś docenił dobre chęci > radnych :) no dzieki za takie checi:-/ Odpowiedz Link
qrka2 Re: Deptak... 06.04.05, 10:25 amara961 napisala:Niewygodnie było „pląsać” wśród wyjeżdżających z każdej uliczki samochodów których kierowcy nie zwracali uwagę na pieszych -przeciez nadal samochody tam jezdza :-) Ale kiedy będą ławeczki, nowa nawierzchnia -nowa nawierzcnia jest!w zeszlym roku został połozony nowiutki asfalt:-)jedyna chyba równa droga w miescie:-) A jeśli chodzi o parkowanie to jeszcze przed zamknięciem ul. > Piłsudskiego były kłopoty. -teraz są juz wieksze:-/ Odpowiedz Link
amara961 Re: Deptak... 06.04.05, 11:06 qrka2 napisał > -przeciez nadal samochody tam jezdza :-) - ale nie w takiej ilości jak przed zaminięciem ul Piłsudskiego Odpowiedz Link
zlocieniec Re: Deptak... 06.04.05, 12:49 qrka2 tu nie chodzi o dobre checi radnych, ale o skuteczną i w pełni PRZEMYŚLANĄ działalność. Pewnego dnia obudzimy się i zobaczymy że zamknięte jest skrzyżowanie przy poczcie, bo kilku radnych miało chęc zrobienia w Złocieńcu ronda!!! Odpowiedz Link
qrka2 Re: Deptak... 06.04.05, 14:09 Zlocieniec napisal: Pewnego dnia obudzimy się i zobaczymy że zamknięte > jest skrzyżowanie przy poczcie, bo kilku radnych miało chęc zrobienia w > Złocieńcu ronda!!! Rondo jest najbezpieczniejszym skrzyzowaniem!moze to by nie był głupi pomysł? Odpowiedz Link
zlocieniec Re: Deptak... 07.04.05, 23:11 Tak, tylko przy naszych samorządowcach od momentu zamknięcia skrzyrzowania do otwarcia ronda minąłby szmat czasu... (o to mi chodziło) Odpowiedz Link
zosia711 Re: Deptak... 16.04.05, 15:45 wasze miasto jest super. zdecydowanie zmiany idące w kierunku zamknięcia Piłsudskiego są ok. Odpowiedz Link
sircom2 Re: Deptak... 21.04.05, 02:22 Deptaki są teraz w modzie Drawsko ma deptak Czaplinek ma deptak to Złocieniec też będzie miał deptak w myśl zasady , albo reklamy , wszyscy mają deptak mam i ja :) A czy będziemy deptać po tym naszym deptaku to się okaże jak już bedzie, bo narazie to jest zamknięta ulica. Ale może .... Odpowiedz Link
gregmar7 Re: Deptak... 04.06.05, 21:45 Niestety na rondo jest za mało miejsca nie zmieszczą się na nim ani autobusy ani cieżarówki przejeżdżające przez miasto, rądo jest najbespieczniejszym skrzyżowaniem ale niestety nie w tym przypadku. Dla porównania polecam rondo które zrobiono na środku trasy między Złocieńcem a Szczecinem jest większe od placu skrzyżowania a i tak auta ciężarowe się nie mieszczą. Trzeba natomiast pamietać że ta droga należy do często używanej trasy przelotowej a nie tylko do ulicy miejskiej po której jeżdżą same osobówki. Odpowiedz Link
gregmar7 Re: Deptak... 04.06.05, 21:38 O mamo deptak.... Ludzie jeśli koniecznie chcecie deptak to powinien on być na tej ulicy od "białego domku", na której jest pizzernia do skrzyżowania przy poczcie. Droga jednokierunkowa od rynku będzie dalej przejezdna bo tuz za "białym domem" jest zrobiona ulica. I tak oto mamy piękny deptak z pizzernia i innymi lokalami które można zagospodarowac a miasto dalej jest przejezdne i co ważne wyjazd z ulicy jednokierunkowej tez byłby bezpieczniejszy. Taki deptak trzebabyłoby ładnie odgraniczyc od skrzyżowania sporymi betonowymi palikami oraz postawic na środku lampy (jak w Czaplinku) i wybrukować... Dodatkowo mozna zagospodarować ten mały placyk po lewej stronie na którym stoi warzywniak i jest wypożyczalnia... Ot i mamy piekny deptak bez kombinacji i paraliżowania miasta... Proste... Ja się tylko zastanawiam kto i ile wziął kasę za wykonanie a potem za likwidację deptaka, a pewnie kupę kasy na to poszło i wsiąkło w czyjąś kieszeń... Odpowiedz Link
selion Re: Deptak... 05.06.05, 18:15 To się zastanawiaj dalej i napisz książkę "Teoria spisku", albo "Jak odkryłem, kto ile bierze". Jak masz pomysł to zrób projekt i zanieś go do urzędu, zamiast pluć na innych za to co zrobili, lub czego nie zrobili. Odpowiedz Link
qrka2 Re: Deptak... 05.06.05, 18:36 Czyzby autorem tego chorego deptaka byl selion?bo raczej nikt inny by nie bronil tej głupoty zwanej"deptakiem" Odpowiedz Link
selion Re: Deptak... 05.06.05, 20:10 Nie chodzi mi już nawet o deptak, bo gdybyś czytał uważniej wiedziałbyś, że pisałam, iż deptak zorganizowano w nietrafionym miejscu, chodzi mi o waszą postawę typu "Na pewno ktoś brał za to w kieszeń" albo "Wszyscy prócz mnie to idioci", co się stało z tymi Złocienianami? Kiedyś ludzie w Złocieńcu byli bardziej optymistyczni i przyjaźnie nastawieni, teraz domeną coraz większej ilości Złocieniaków jest narzekanie i wytykanie wszystkich palcami. Odpowiedz Link
wuster Re: Deptak... 05.06.05, 20:14 Ja bronię! I przeciwstawiam się grupce "biznesmenów" którzy widzą tylko czubek własnego nosa i własny interesik. Odpowiedz Link
pawelek86 Re: Deptak... 14.11.05, 12:12 Wszyscy piszą o pewnych źródłach więc zaczne tak samo. Pewne źródła donoszą ze rondo to nie wymysł naszych tutejszych wodzirejów, a Zarządu Dróg Krajowych bo jak wiecie jest to droga krajowa. Gmina musi do tej inwestycji niestety dołożyć na co nie bardzo chce się zgodzić ale nie bardzo ma też inne wyjście. Sam pomysł ronda no cóż pozostawiam bez komentarza zobaczymy jak już będzie gotowe na razie podczas budowy panuje straszny chaos komunikacyjny. Oby zakończył się wraz z zakończeniem budowy:P Gdy zostanie otwarte już rondo (prawdopodbna nazwa pochodząca z pewnych źródeł to: Rondo George'a Washington)idea deptaku z ulicy Piłsudskiego padnie ponieważ głupio jest wychodzić z deptaku na ruchliwe rondo. Odpowiedz Link
zlocienianin Re: Deptak... 26.11.05, 00:26 Idea deptaku jest dobra. Ulica Piłsudskiego do tego się nadaje, tylko jakoś brak sklepów i kawiarenek letnich. Mam nadzieję, że z wiosną to wszystko ruszy i będzie jak w Toruniu czy Krakowie. Rondo jest jak na razie w budowie, ale doda uroku miastu. Jedynym zmartwieniem jest to, czy TIRY się zmieszczą? Odpowiedz Link
33kk Re: Deptak... 27.11.05, 22:32 Sądząc po tym jak wyglądają krawężniki przy nowym rondzie miasto nie rezygnuje z koncepcji zamknięcia ul.Piłsudskiego. Odpowiedz Link
pawelek86 Re: Deptak... 29.11.05, 10:33 Ulica Piłsudskiego zostanie zamknieta. powstanie na niej deptak. Pomysł dobry gdyż ulice objazdowe są już prawie gotowe. Dokładnie to brakuje fragmentu jednej. Tylko zeby ulica stała się deptakiem to nie wystarczy jej zamknąć. Odpowiedz Link
wuster Re: Deptak... 29.11.05, 21:47 Nawet w mieście takim jak Szczecin "budowa" deptaka trwa wiele lat. Trochę cierpliwości. Odpowiedz Link