IP: *.devs.futuro.pl 23.09.02, 15:34
Czy ktoś wie jaki jest najmłodszy pomnikw Szczecinie??? Niechodzi mi o
Colleoniego bo to przecierz stary pomnik.

Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ZetKa Re: Pomnik IP: *.net.com / 3.111.148.* 23.09.02, 16:00
      > Czy ktoś wie jaki jest najmłodszy pomnikw Szczecinie??? Niechodzi mi o
      > Colleoniego bo to przecierz stary pomnik.
      Bodajze Pilsudski na Placu Sprzymierzonych, ktory przysparza niektorym nie lada
      klopotu, bo ulica Pilsudskiego jest tuz obok, a plac nazywa sie inaczej :>
      • Gość: mike102 Re: Pomnik IP: *.bauboden.com, 23.09.02, 16:16
        Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> > Czy ktoś wie jaki jest najmłodszy pomnikw Szczecinie??? Niechodzi mi o
        > > Colleoniego bo to przecierz stary pomnik.
        > Bodajze Pilsudski na Placu Sprzymierzonych, ktory przysparza niektorym nie
        lada
        > klopotu, bo ulica Pilsudskiego jest tuz obok, a plac nazywa sie inaczej :>

Tez w pierwszej chwili bym obstawil na Pilsudskiego ale wydaje mi sie ze jest
        nowszy (bodajze "Niepodleglosci") na Slonecznym. Nie jestem jednak tego pewnien
        bo na Slonku bywam raz na rok. Pamietam jednak ze byla uroczystosc otwarcia.

Nowe jest tez popiersie Wyszynskiego przy kosciele na Bogurodzicy.
        • Gość: Quszcz Re: Pomnik IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 16:27
          Wyszynski jest postawiony w calej okazalosci.
          Przynajmniej 1:1.
        • Gość: maleństwo Re: Pomnik IP: *.devs.futuro.pl 23.09.02, 21:36
          Jednak pomnik niepodległości jest najnowszy, a ponim Wyszyński. Pytałam się, bo
          moja klasa dostała takie zadanko w szkole. Ale w zadanku było takrze pytanie
          kim był ten człowiek, a pomnik niepodległości chyba nikogo nieprzedstawia...
    • Gość: JACEK Re: Pomnik IP: 64.9.159.* 23.09.02, 16:33
      A od czasu jak gwiazde stracono z pomnika na placu lotnikow to to cos powinno miec status nowego pomnika i wiek
      jego winien byc liczony od czasu stracenia gwiazdy!!!! Bo pomnik niby ten sam ale zupelnie inny !!! Gwiazda to byla
      jak kropka nad i . jak kropke " i " zabierzesz to bedziesz mial kreske To wlasnie teraz mamy , pomnik kreski ;-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka