czarnula28 09.11.05, 09:51 po pierwszym porodzie miałam czyszczenie macicy. nie należał do najprzyjemniejszych. czy to robi się każdemu? czy tylko wtedy gdy np. łożysko całe nie wyjdzie? boję się ze tym razem też to mnie czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: zabieg po urodzeniu 09.11.05, 10:41 Tzw.rewizję jamy macicy czyli potocznie czyszczenie robi się tylko jak zostaną resztki łożyska lub łozysko budzi wątpliwości co do jego całości. Także każdej pacjentce nie robią tego zabiegu. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: zabieg po urodzeniu 09.11.05, 12:08 Ja dwa razy miałam czyszczonko a traz nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: zabieg po urodzeniu 09.11.05, 15:27 w zdrojach robia kazdemu-tak mowila polozna ze szk.rodz. ja tam rodzilam i mialam czyszczona macice-nie nalezy do przyjemnosci...Myslalam ze jak urodze dzidziusia to bol bede miala za soba, ale dalo sie wytrzymac :) Odpowiedz Link Zgłoś
neonatus51 Re: zabieg po urodzeniu 20.02.06, 11:08 W Zdrojach nie robią rewizji jamy macicy każdemu,tylko jeśli są wskazania,tzn.wspominane już niecałe łożysko,wtedy należy usunąć pozostałe resztki. Odpowiedz Link Zgłoś
all305 Re: zabieg po urodzeniu 20.02.06, 19:28 Jak to w zdrojach robią każdemu?! To chyba niemożliwe, bez powodu, to jakieś głupie? Nie straszcie, na jutro mam termin. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_ww Re: zabieg po urodzeniu 27.02.06, 09:02 W 2002 rodziłam w Zdrojach- też miałam rewizję- podobno musiała być. Proszę napiszcie że to nie reguła... Odpowiedz Link Zgłoś