Dodaj do ulubionych

takiej prawicy Polsce potrzeba !

14.01.06, 22:36
no, ale w Czechach sekty religijne nie mają racji bytu, ujawniono teczki
służb specjalnych Czechosłowacji, rozliczono z działalności aktyw
komunistyczny, oprawców i agentów. Zamiast finansowania papieskich
pielgrzymek, dokarmia się biednych.
Jak będzie w Polsce taka prawica, to pierwszy na nią zagłosuję.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3113622.html
Obserwuj wątek
    • beatrix13 Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! 14.01.06, 22:40
      u nas nie ma ani stricte prawicy ani lewicy,
      jest totalny mix w programach,
      co dadzą uregulowania ustawowe skoro u nas trudno będzie mentalność moherów
      zmienić
    • xxtoja Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! 14.01.06, 22:41
      oni mają inną historię, nie taka traumatyczną jak polska, tak więc ich prawica
      jest inna. Są bardziej tolerancyjni i mniej bitni oraz nie mieli szalonej
      kawaleri i malowanych chłopczyków.
    • paprykarz.szczecinski tutaj heniu! 14.01.06, 22:42
      pisze o pracy, a nie o polityce :))
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=34985224
      • henio56 Re: tutaj heniu! 14.01.06, 22:49
        przepraszam, nie wiedziałem, że ten wątek jest o Czechach
        • paprykarz.szczecinski Re: tutaj heniu! 14.01.06, 22:51
          nie chodzi o przepraszam, ale o żal co ściska !
          ten ból łączy! ale czy się uda żeby twórczo?
          • xxtoja Re: tutaj heniu! 14.01.06, 23:14
            paprykarz.szczecinski napisał:

> nie chodzi o przepraszam, ale o żal co ściska !
            > ten ból łączy! ale czy się uda żeby twórczo?

go połączyć,
    • Gość: czarna żaba Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 22:54
      CO za czasów dozyliśmy - milicja jest za prawicą. Oczywiście za taką, jaka jej pasuje. Jak tam córeczka, heniu, nadal w mackach katolickiej sekty i księdza katechety pedofila?
      • Gość: H56 Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.comnet.krakow.pl 15.01.06, 03:33
        coś Ci sie ksiądz popieprz.ło, ja milicjant ? dzieci na religię chodzą , bo
        muszą. Jak tam kolęda, pewnie troszkę zarobiłeś? Mój kumpel ksiadz, mówi,że
        prawie nic, bo zostawiał pieniadze w biednych rodzinach. Jemu akurat moge
        uwierzyć bo faktycznie porządne i bardzo religijne chłopisko. Gdyby wszyscy
        czarni byli tacy jak on, to pewnie dalej bym praktykował.
        • xxtoja Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! 15.01.06, 06:41
          Gość portalu: H56 napisał(a):
          Jemu akurat moge
          > uwierzyć bo faktycznie porządne i bardzo religijne chłopisko. Gdyby wszyscy
          > czarni byli tacy jak on, to pewnie dalej bym praktykował.

Dlaczego to uzależniasz od innych, czyzby był zewnetrzosterowny.
        • Gość: czarna żaba Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 09:31
          Dzisiaj nikt nie musi chodzić na religię, chyba, że sami rodzice wpychają swoje dzieci w łapska księży. Ten twój argument jest cieniutki. Gdyby wszyscy milicjanci byli tacy jak mój kumpel, też bym się cieszył.
          • Gość: H56 Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.comnet.krakow.pl 15.01.06, 10:07
            tyle ,że policjanci nie są funkcjonariuszami Pana Boga i nie muszą przestrzegać
            zasad obowiązujących duchownych
            • Gość: czarna żaba Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:01
              Tak tak, "funkcjonariusze Pana Boga". Stary dobry termin z poprzedniej epoki. Utkwił w głowie milicyjnej, cooo?
              • kurde.felek Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! 15.01.06, 23:45
                A nie jesteś tym "funcjonariuszem"? Przecież to wyróżnienie służyć Bogu!
                Czyżbyś inaczj pojmował swoją służbę kapłańską?
                No to coś Ci powiem niedouczony Wielebny:
                II Sobór Watykański określając charakter urzędu (zważ - URZĘDU) kapłańskiego,
                starał się pogłębić teologiczne uzasadnienie urzędu kapłańskiego, odwołując się
                do idei szczególnego udziału w trzech urzęch Jezusa (KK 28, DK1 i in.).
                Przypomina też, że owe kapłaństwo urzędowe, jako takie, odnosi się również w
                swoich podmiotach do wiary, łaski i miłości, poniewa kapłan urzędowy, nie tylko
                musi być wyznawcą Jezusa, jak każdy w Kościele, ale uzcestniczy w urzędowym
                zadaniu Koscioła o szczególnym misyjnym charakterze.
                Dobrze by było, byś jednak lepiej się orientował w tym swoim kapłaństwie, bo
                widzi mi się, że chyba przez pomyłkę tarfiłeś do seminarium.
                Żebyś nie wierzgał i nie opluwał mnie tymi swoimi buraczanymi bluzgami, że piszę
                nie na temat, to posługiwałem się przy przypominaniu Tobie, czym jest
                "funcjonariusz Pana Boga" słownikiem teologicznym Karla Rahnera (niemieckiego
                jezuity, jednego z najwybitniejszych nauczycieli teologii XX wieku) i Herberta
                Vorggrimlera (ze wprowadzeniem ks. prof. Alfonsa Skowronka).
                Przestań się wreszcie wydurniać na tym forum.

• Gość: K.F. Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 10:38
        Ewangelizacja za pomocą złośliwostek! Daleko Wielebny tym sposobem nie
        zajedziesz....
        • Gość: czarna żaba Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:02
          Żadna ewangelizacja, bronie swoich praw po prostu. Skoro normalna dyskusja nie jest możliwa, używam chwytów ogólnie dostępnych i stosowanych. Acha, przyjrzyj się przy okazji swoim złośliwościom. No chyba, że nie ma czemu. Jak sądzisz?
          • Gość: H56 Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.comnet.krakow.pl 15.01.06, 15:04
            jeżeli naprawde jesteś księdzem, to chyba za bardzo jesteś wyluzowany.
          • Gość: K.F. Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:18
            Wielebny - nie jestem duchownym, nie podpisuję się Ksiądz!
            Sam zdecydowałeś, że na forum występujesz jako funkconariusz kościelny.
            Nie na mnie ciąży obowiązek świecenia przykładem i świadczenie życiem a więc i
            reakcją na ludzkie wypowiedzi - o służbie Bogu i jego dyrektywom.
            Forum jest miejscem dobrowolnej, ale i świadomej, dyskusji.
            Zapominasz, że Twoja służba to 24 h na dobę?
            Nie masz życia prywatnego.
            • Gość: czarna żaba ehehehe IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 21:55
              Milicjant i protestant ustalają mój styl bycia i granice wyluzowania. A przy dowolnej okazji bez problemu dowalają KK, ile wlezie. Pięknie pięknie. Tyle, że ja się na to nie zgadzam. Kiedyś może byli pokorni i spolegliwi księża. Dzisiaj już nie. Nie zgadzam się na robienie sobie jaj z KK i jego nauczania. Tylko tyle i aż tyle.
              • kurde.felek Re: ehehehe 15.01.06, 23:25
                Ale z Ciebie prymitywny klecha!
                Jaja z nauczania kościelnego własnego Kościoła, Wielebny, to robisz Ty - swoim
                wyzywaniem, epitetami i widzeniem wrogów Kościoła tam, gdzie ich nie ma.
                Nie myśl, że jak 1000 napiszesz na forum,że dowalam Kk - to wszyscy w to uwierzą!
                Nie potrafisz żyć bez wrogów? Przecież to takie ...komunistyczne!
                • Gość: czarna żaba Re: ehehehe IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 23:49
                  Zastanawiałem się, jak ci odpowiedzieć - asertywnie czy nie. W sumie nie będę się wysilał. Wystarczająco skompromitowałeś się tym, co napisałeś. Dobranocka :)
                  • Gość: K.F. Re: ehehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 00:18
                    Przed kim że, to się skompromitowałem, przed Tobą Wielebny?
                    Dobranoc.
                    Mimo wszystko przed snem Ci życzę, byś to swoje forumowe "kapłaństwo" przemyślał.
                    • Gość: czarna żaba Re: ehehehe IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 10:28
                      Dziękuję za dobrą radę. Sprawę już przemyślałem i postanowiłem pozostać przy swoim zdaniu.

prymitywny klecha
                      • Gość: H56 Re: ehehehe IP: *.comnet.krakow.pl 16.01.06, 10:55
                        jeżeli ja jestem milicjantem ,to Ty księdzem pedofilem, to takie oczywiste
                        • Gość: czarna żaba Re: ehehehe IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:13
                          Zdecydowanie wolę być księdzem pedofilem niż milicjantem.
                          • swantevit Re: ehehehe 16.01.06, 11:27
                            Gość portalu: czarna żaba napisał(a):
                            Zdecydowanie wolę być księdzem pedofilem niż milicjantem.
                            ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                            taa.. lepiej byc przestepca niz strozem prawa..
                            Podziwiam tych, ktorzy z tym cymbalem chca dyskutowac..
                            Macie iscie anielska cierpliwosc..
                          • longwehicle Re: ehehehe 16.01.06, 11:30
                            To teraz współwiężniowie przetkają ci dolną "część pleców"!!!;o)))
                            • Gość: czarna żaba Re: ehehehe IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:37
                              Podziwiam podziw panów dla milicji. Cytując klasyka "to takie oczywiste".
    • Gość: Galoty Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:28
      Ja upartuję sukcesu an metodzie prywatyzacji. Kuponowka wprowadzona ponad 10
      lat temu napędziła motor gospodarczy i zmieniła świadomośc dorabiającej się
      części Czechów. W Polsce mamy Narodowe Fundusze Inwestycyjne tzw NFI,
      anstraktacja, socjalizm i katpilaizm polityczny. Trzy w jednym. NFI , z których
      kasę wyjmowlai równo zarówno Ci z prawej jak i z lewej już na starcie ustawiły
      nas na jakieś min. 10 lat w tyle wobec Czechów.
      • swantevit Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! 15.01.06, 16:33
        Gość portalu: Galoty napisał(a):
        kasę wyjmowlai równo zarówno Ci z prawej jak i z lewej już na starcie ustawiły
        nas na jakieś min. 10 lat w tyle wobec Czechów.
        '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        a pamietam te podsmiechujki srodowisk odpowiedzialnych za polska prywatyzacje
        (Lewandowski & Co)z czeskiej prywatyzacji kuponowej..
        Czapke sciagac na widok Czecha, obfajdancy!
        • Gość: . Re: takiej prawicy Polsce potrzeba ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:11
          henio.na.swoje.forum_wracaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka