Dodaj do ulubionych

LPR: ocena z religii wliczana do średniej

18.01.06, 08:14
a do tego matura z religii.
zaczyna się robić ciekawie.
Obserwuj wątek
    • piotrus1 Re: LPR: ocena z religii wliczana do średniej 18.01.06, 08:41
      Igrzyska

Ja się zaczynam zastanawiać CO JA TU ROBIĘ!!!!

Potem codziennie paciorek w kierunku wschodu słońca i na koniec dnie w drugą
      stronę.
      Codzienne czytanie pisma świętego
      Itd.

Jesteśmy coraz świętsi a ostatnio czytałem że co trzeci dom przyjmuje księdza
      po kolędzie

Czyżby to na pokaz?

• Gość: Remi Re: LPR: ocena z religii wliczana do średniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 08:43
        Co trzeci ? U nas w bloku 8 na 10
        • ja_aska Re: LPR: ocena z religii wliczana do średniej 18.01.06, 09:32
          a u mnie 10 na 71
          • Gość: XXL inwazja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 09:44
            Przez mała 50 lat mieliśmy inwazję CZERWONYCH WARANÓW
            teraz nastała era CZARNYCH WARANÓW!!!!!
            Myslę że w tym egzotycznym kraju
            nie doczekam emerytury, czas się pakować:-(
            • piotrus1 życie 18.01.06, 10:10
              Popatrzcie jak skończyła się czerwona inwazja…

A historia lubi się powtarzać ;)

Poczekajmy !
    • Gość: czarna żaba katolactwa rulezzz! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 10:33
      Pogadajcie sobie jeszcze :) Śliczny bełkocik :) LPR traktuje religię czysto populistycznie, a wy czepiacie się KK. A mnie się marzy matura z filozofii, i to obowiązkowa!
      • xyz-xyz Kłamstwo to grzech padre. 18.01.06, 14:25
        ) LPR traktuje religię czysto pop
        > ulistycznie, a wy czepiacie się KK.

Sugerujesz, że KK nie ma nic wspólnego z pomysłem moherów. Kłamiesz:

"Kilka dni temu kolejny powód do rozważań w sprawie religii w szkołach dali
        ministerstwu biskupi z Rady Naukowej Konferencji Episkopatu Polski. - Skoro
        można zdawać egzamin maturalny z wiedzy o tańcu, to dlaczego nie z religii? -
        takie pytanie postawił w wypowiedziach dla Katolickiej Agencji Informacyjnej bp
        Stanisław Wielgus, przewodniczący Rady. Brak religii wśród przedmiotów
        maturalnych nazwał "niedowartościowaniem, spychaniem na margines". - Kto nie zna
        Biblii, nie rozumie malarstwa, nie rozumie literatury, która jest pełna
        biblijnych odniesień - powiedział. Biskup Wielgus zaznaczył, że pomysł
        wprowadzenia religii do kanonu maturalnych przedmiotów ma być jeszcze
        konsultowany z całym Episkopatem."
        • Gość: czarna żaba Re: Kłamstwo to grzech padre. IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:03
          Poproszę o link źródłowy.
          • xyz-xyz Re: Kłamstwo to grzech padre. 18.01.06, 15:14
            serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3117798.html
            • Gość: Krzysiek Ciekawe wyniki IP: *.prenet.pl 18.01.06, 15:28
              Czy mimo takich wyników sondażowych LPR i Kościół zrealizują swoje pomysły?

Czy religia powinna znaleźć się wśród przedmiotów maturalnych?

Odpowiedź: Wyniki:

Tak 13%

Nie 84%

Nie mam zdania 3%

Głosów

Moje pytanie raczej retoryczne
            • Gość: czarna żaba Re: Kłamstwo to grzech padre. IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:42
              Teraz to się naprawdę wkurzyłem! Rzeczywiście biskupi myślą o tym. Przepraszam, nie doczytałem jak trzeba. Zły jestem na siebie, ale bardziej na naszych pasterzy. Niektórzy od dawna nie mają nic wspólnego z rzeczywistością i swoimi decyzjami de facto wykańczają polski Kościół. A może to i dobrze? Czas już, aby z tradycyjnego tłumu zamienił się w prawdziwą wspólnotę.
              • xyz-xyz Re: Kłamstwo to grzech padre. 19.01.06, 08:33
                Zaczynasz gadać z sensem.
                • Gość: czarna żaba Re: Kłamstwo to grzech padre. IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:16
                  Jakoś tego nie zauważyłem.
      • Gość: e.beata Re: katolactwa rulezzz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:14
        mi też i koniecznie logika w szkołach!!
        • Gość: czarna żaba Re: katolactwa rulezzz! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:49
          Logika jest na początku średniej szkoły w ramach matematyki. Lecz podawana w taki sposób, że jest najczęściej koszmarem dla ucznia niż skarbem.
    • northstar Re: LPR: ocena z religii wliczana do średniej 18.01.06, 11:00
      To jakie sa wyniki sondazy? LPR ponizej 5 %progu ? Niech te wybory beda jak
      najpredzej !!!
      • dyrgosia Re: LPR: ocena z religii wliczana do średniej 18.01.06, 11:20
        Niech te wybory beda jak
        > najpredzej !!!

podpisuję się dwoma rękami i mam nadzieję, że zdcydowana większość tym razem
        pójdzie do urn...
    • Gość: Galoty Re: LPR: ocena z religii wliczana do średniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:14
      Niedługo może się stać, że religia (rzymskokatolicka) będzie przedmiotem
      obowiązkowym na maturze a może i na egzaminach na coniektóre uczelnie. To
      smutne :-(
      • beatrix13 Re: LPR: ocena z religii wliczana do średniej 18.01.06, 11:16
        liberum veto!
    • Gość: komuch pod pretekstem obrony wiary,czai się wróg klasowy IP: *.agro.ar.szczecin.pl 18.01.06, 11:29
      Podczas gdy:...) Przed szkołą stoi zadanie o wielkiej doniosłosci państwowej -
      wychowanie uwiadomionych politycznie, uzbrojonych w wiatopogląd
      marksistowsko-leninowski, wysoce wykształconych i wszechstronnie
      rozwiniętych obywateli kraju socjalizmu, gorąco miłujących swoją
      ojczyznę, bezgranicznie oddanych partii Lenina-Stalina,
      zdyscyplinowanych, pełnych inicjatywy, mężnych bojowników
      komunizmu,
      aktywnych budowniczych społeczeństwa komunistycznego. (...)
      By tresć wiary dzieci wskazywała na ich bezgraniczną miłosć
      do ojczyzny, narodu i towarzysza Stalina. (...)
    • Gość: mysza4 Re: LPR: ocena z religii wliczana do średniej IP: *.iscnet.pl 18.01.06, 13:14
      Za moich czasów religia była w salkach katechetycznych przy kościele i uważam ,
      że to było OK. Nie było żadnego powiązania ze szkołą, na religię uczęszczał ten
      kto chciał,a nie dlatego że tak wypada,/ bo co powiedza inni w klasie, szkole/.
      Zauważcie co się dzieje na tych lekcjach, gadanie ,odrabianie innych
      przedmiotów,,gry,sms-y.Ponadto godziny rozpoczęcia zajęć 7,00 rano -absurd.
      Uwazam , że religia powinna wrócić do kościoła, bo tam jej miejsce.
      • piotr33k2 Re: LPR: ocena z religii wliczana do średniej 18.01.06, 13:21
        najpierw palec potem całą rekę ,to jest sprzeczne z konstytucyjnym rodziałem
        kościoła od państwa .
    • xxtoja w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 13:22
      oj dobrze, że bedą nowe wybory. Pa pa Giertych na zieloną trawkę do kóz i
      baranków..
      ..
      A może tak panów i panie z LPR przeegzaminować bo o katechiźmie zapomnieli, co
      tam pisze i tworzą nowe skrajne poglady. No tak czas na nowe stosy czarownic,
      biedni buddyści, muzułmanie, protestanci, prawosławni, gnostycy i inni.
      nastanie przemoc - obrazy aborcyjne bedą miały gdzie stanąć -
      ..
      za to będzie za to więcej satanistów i innych dziwnych skrajności.
      ..
      jo-aska, a gdzie Ty to wyczytałaś, taką informację, przeciez to jest takie
      nierosądne, że aż trudno uwierzyć.
      • beatrix13 Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 13:27
        info jest w wiadomościach portalu
      • ja_aska Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 13:50
        główne wydanie GW
        • xxtoja Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 13:54
          jestem zdecydowanie za nowymi wyborami, wiecej strat będzie niz zysku jak ten
          sejm bedzie tak działał - następne "becikowe" obciążajace budźet.
          • piotr33k2 Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 14:04
            becikowe to najmiejszy problem bo jak pis bedzie chciał to nie będzie żadnego
            becikowego ( ma senat i prezydenta) więc to nie jest powód do nowych
            wyborów ,nowe wybory powinny być bo pis. nie jest zdolny obecnie do żadnej
            koalicji ,parlament mozna rozwiazać ,pis-u na nieszczęście nie można .
            • xxtoja Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 14:25
              napisałes piotrze jak będzie chciał i to jest problem, bo go przeciez kościół
              bardzo popierał.Jestem ciekawa co im za to obiecali, bo na pewno jakieś rozmowy
              były. A kto Ci ten prlament rozwiąże, jak się wszyscy boją wyborów. Ja bym
              chciała, aby wybory były, ale posłowie nie chcą, a Jarek bredzi, bo jest
              zapędzony w kozi róg.
              • piotr33k2 Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 14:39
                jeżeli pis omami i zmusi obietnicami do głosowania za ich ustawami w tym
                budżetem samoobrone lub psl to do wyborow teraz nie dojdzie jezlei nie to
                parlament zostanie w lutym rozwiązany ,ale pis nie chce prawdziwej koalicji z
                nimi (wogóle z nikim nigdy nie chciał i łgąl jak pies od poczatku) tylko
                takiej "na gębe" ,jednym słowem szuka frajerów i szantażuje ,platforma i sld
                sięwyborów nie boi bo "swoje" i tak w nich ugra a reszta sie boi i nie wiadomo
                czy nie zostaną tymi frajerami.
                • xxtoja Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 14:58
                  kurde jest tak pomieszane, że trudno wiedzieć jak jest tak naprawdę. Oni
                  wszyscy tam oszukują, a my myślimy, ze to wszystko robia w imię naszego dobra,
                  tak aby mniejsze ubóstwo było,aby sie gospodarka rozwijała. już niedługo i ja
                  się przekonam, że polska to kraj wysokiego ryzyka. jeszcze daleko do
                  normalności, ale teraz ja się zastanawiam jaka i czyja to definicja określi
                  normalność.
                  ..
                  a tak wszystkie chwyty sa dozwolone, teraz to bigos, a co dalej to trza
                  poczekać, my teraz to małe żuczki i już co mozemy zrobic.?
                  • piotr33k2 Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 15:11
                    przed chwila się to wszystko potwierdziło, kaczynski zapowiedzial
                    przedstawienie specjalnego "pakiet stabilizacyjnego" który krótko mówiac ma
                    polegac na poparciu w ciemno ich kilkunastu ustaw ,dokładnie o tym
                    mówiłem ,nigdy nie chcieli z nikim żadnej koalicji- albo bedziecie nas
                    popierać,nasz rząd mniejszosciowy albo nowe wybory gdzie wy możecie nie wejść a
                    my napewno wygramy i sami bez niczyjej łaski bedziemy rządzić, taka jest i była
                    cały czas filozofia pis-u ,oszukali cały naród nawet tych co na nich glosowali.
                    • xxtoja Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 15:39
                      tak oszukali tych co na nich głosowali. U nich chyba tylko liczy sie lojalność
                      i my mamy rację, a nie rozwój społeczeństwa
                      • piotr33k2 Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 15:54
                        kaczyńscy znani są z tego od lat ,dziwie sie że ludzie tak nagle naraz im
                        uwierzyli w te ich bajki , ale jak byli sfrustrowni korupcją którą codzinnie
                        przez miesiace serwował im miller i spółka to chcieli kogoś kto im da "prawo i
                        sprawiedliwośc"( ha ha !), no to mają.
                        • xxtoja Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 16:05
                          w sumie teraz w polityce nie można nikomu zaufać.
                          • piotr33k2 Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 16:34
                            xxtoja napisała:

> w sumie teraz w polityce nie można nikomu zaufać.
                            platforma chciała naprawde uczciwej koalicji, ba nawet woli żeby pis stworzył
                            ją z kims innym jeżelei nie chce z nią ale oni nie są do tego zdolni ,taka jest
                            prawda .
      • Gość: Krzysiek Re: w czyim imieniu te innowacje, IP: *.prenet.pl 18.01.06, 14:05
        Możesz sobie poczytać do woli.

fakty.interia.pl/kraj/news?inf=707487
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8156601&rfbawp=1137573879.997&ticaid=1ec7

wiadomosci.onet.pl/1230060,11,item.html

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3117798.html

Pozdrawiam
        • xxtoja Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 15:10
          A uczeń, któremu będzie zależało na celującej ocenie z religii, będzie się
          angażował w życie parafialne, pomagał innym, z tego byłoby wiele korzyści.

a ilu tych uczniów bedzie się angażowało,tzn. że teraz coraz mniej młodzieży
          przychodzi do kościoła i pomaga.
          Episkopat chce. a jak rozwiązał ten problem parafian, gdzie nie chcieli
          ksiądza, bo był agresywny do dzieci na katechezie, no tak ale dzieci i ryby
          głosu nie mają,
          ..
          Pisze sie jako przedmiot - religia, ale jest ich dużo, to może dodadza jeszcze
          jaka. Bo przeciez na etyce są inne rodzaje, oj jakież to rozróżnienie
          • ja_aska Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 21:02
            jakoś mi się nie podoba, że "wychodzi na moje" aż tak wcześnie.
            • xxtoja Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 21:21
              a co byś chciała, miecz ma dwie strony. Jak szkoła jest publiczna, a nie
              katolicka i to jest różnica, a społeczeństwo jest róźne. Zawsze byłam przeciw
              indokrynacji młodzieży.
              • ja_aska Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 21:23
                mnie przeraża , że jest tak jak za komuny. też kto inny decyduje.
                • xxtoja Re: w czyim imieniu te innowacje, 18.01.06, 21:26
                  ale to już nie ma takiej mocy jak kiedyś. A jak to zatwierdzą, to my pójdziem
                  do wyborów i odwołamy to.
                  • ja_aska Re: w czyim imieniu te innowacje, 19.01.06, 09:26
                    nie sądzę.
                    • Gość: miesz(k)aniec Re: w czyim imieniu te innowacje, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:55
                      z jednej strony ciemnogrod z obowiazkowa religia
                      z drugiej strony marsze zboczencow
                      a gdzie w tym wszystkim umiar, normalnosc i zloty srodek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka