Dodaj do ulubionych

straż miejska wstyd!!!!!!!

21.09.13, 01:34
Należy zwrócić uwagę na kompletny brak kompetencji i kultury, który można spotkać u Pani- bardziej konkretnie blondynki, strażniczki miejskiej w Darłowie/Darłówku oraz Pana z wąsem w średnim wieku, nieco już siwego... W weekend, kiedy mieliśmy koniecznie wracać do domu, trzeba było szukać tych państwa po całej okolicy, gdyż wyznaczają odpowiadające wyłącznie im daty i dokładne, późne godziny wstawienia się za jakieś błahe wykroczenie typu parkowanie, a telefon stacjonarny, który podają nie odpowiada. Ci Państwo zamiast pilnować bezpieczeństwa w szczególności przykładowo dzieci gubiących się w tłumie wczasowiczów oraz bezpieczeństwa turystów wypoczywających nad morzem, nie znających przecież dokładnie okolicy, wolą zajmować się wyłącznie wypisywaniem wysokich, KURIOZALNYCH mandatów za złe parkowanie tym, którzy przykładowo nie wiedzą gdzie w Darłówku znajduje się lasek komunalny(zupełnie nie lub baaaardzo słabo oznakowany), przy którym to podobno nie wolno parkować mimo, że mnóstwo turystów w tym niejako już "ujechanym", bezpiecznym miejscu zaparkowało swoje auto nie widząc znaku zakazu, który jest lub nie jest???? umieszczony być może gdzieś na początku dłuuuugiej ulicy, na początku, obok którego większość niestety nie przejeżdżała nawet... Na miejscu usłyszysz, że możesz jechać i Pan strażnik u siebie, na mapie(!!!)- jakiejś mapie, nie znaku, pokarze Ci gdzie w Darłówku są lasy komunalne... I 300 złotych, częściej 600 złotych za tak błahe wykroczenie w miejscowości turystycznej, gdzie wielu kierowców przykładowo jeździ z nadmierną prędkością... może warto tym problemem zając się bardziej... może warto oznakować lepiej te nieznane wczasowiczom rejony? Może warto nauczyć strażników miejskich kultury lub jakiegoś języka obcego, gdyż było mi wstyd tłumaczyć przypadkowo anglikowi co strażnik miejski próbuje mu nieumiejętnie przekazać jakimiś rysunkami... Wstyd było powtarzać zdania typu: "Nie, firma dla której Pan pracuje/jeździ nie może wysłać tych pieniędzy za mandat..." ??????(od kiedy??!!), "To trzeba wozić więcej naszych pieniędzy, jak nie ma tyle to pojedzie z nami, posiedzieć...". Co to "gadka" strażnika, który sam stoi w miejscu, w którym nie można parkować, zajęty wypisywaniem za to wykroczenie mnóstwa wyyyysooookich mandatów...???? Po zakończeniu nie usłyszałam nawet "Ok, dziękuje za pomoc". Czy Ci Państwo na pewno posiadają odpowiednie kwalifikacje do wykonywania tego zawodu? Przecież to wstyd... Pozostaje smutek, że nie mając worka pieniędzy wracasz kompletnie bez niczego z wakacji, na które ciężko cały rok pracowałeś... Biedny wraca zupełnie bez pieniędzy bo płaci tak wiele za "wykroczenie", które powinno być obciążone upomnieniem bądź dużo niższym mandatem... i na dodatek zastanawia się czy STRAŻNICY MIEJSCY w Darłowie/ Darłówku to osoby wzięte z jakiejś "łapanki" na ulicy? Brakuje Im więcej niż kultury, kompetencji i taktu... A samej okolicy brakuje odpowiedniego oznakowania, a jeśli jest, to jego ubogość dobija. Ci "STRAŻNICY" powinni zadbać by turyści widzieli zewsząd oznakowania zamiast szczerzyć zęby na pieniądze wyłudzane od biednych ludzi. Skoro mnóstwo ludzi parkuje przykładowo na ul. Słowiańskiej to chyba logiczne, że jest za mało znaków, nie widać ich, bądź ich nie ma.

Obserwuj wątek
    • omer111 Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 14.08.15, 01:14
      nic się nie zmieniło , nadal najczęstszym widokiem jest druczek z wypisanym mandatem za wycieraczką samochodową szczególnie w części wschodniej tego miasteczka
    • wrozbitawojciech Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 21.06.16, 00:31
      W Darłówku zachodnim jest ulica, równoległa do deptaku, obok niej parking na kilka aut, ulica na tyle szeroka, że można przy niej parkować. Z zaskoczeniem obserwowałem regularne kursy strażników na tą ulicę (kilka razy w ciągu dnia) i wypisywanie mandatów wszystkim, którzy mieli czelność przy niej zaparkować. Skoro uliczka jest szeroka, spokojna a parkujące samochody nikomu nie przeszkadzają, może warto zlikwidować zakaz?
    • anowa2205 Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 14.08.16, 18:12
      Pojechałam z mężem i moją mamą która porusza się o kulach ponieważ jest przed operacja na biodra do Darłowa na jednodniową wycieczkę. Stanęliśmy w uliczce w miarę blisko morza na uklepanej ziemi, pokrytej śmieciami miedzy drzewkami na której stało wiele samochodów ,jednak w niektórych autach na papierowych talerzykach były napisy Hotel Apollo lub bar.Po powrocie z nad morza zastaliśmy kartkę za wycieraczką od straży miejskiej. Pojechaliśmy pod wskazany adres gdzie czekała nas niemiła niespodzianka. Otóż 16.08.2016 dyżur miał siwiejący z wąsem pan strażnik niesamowicie chamski oraz młodszy otyły strażnik któremu wydaję się ,że jest strażnikiem teksasu a nie tylko strażnikiem miejskim !!! Kultura obu panów poniżej podeszwy obuwia, wstyd dla reszty Strażników miejskich !!! Naskoczyli na nas jak na przestępców.Próbowałam wytłumaczyć iż w aucie mam niesprawną mamę ale starszy pan bez sumienia krzyczał na mnie jak na swoją córkę !!! Na tym posterunku obaj panowie reprezentowali CHAMSTWO WYSOKIEJ KLASY !!!Nie otrzymaliśmy pouczenia tylko mandat na 300 zł za niszczenie zieleni, mimo iż nie złamałam nawet gałązki a samochody zaparkowane obok mnie ale podpisane bar czy goście hotelu legalnie mogą niszczyć zieleń!!! WCZASOWICZE OMIJAJCIE DARŁOWO DUŻYM ŁUKIEM !!! Kolejne pismo będę kierowała do burmistrza Darłowa ponieważ straż miejska to maszynka do robienia pieniędzy na wczasowiczach.
      • hlaski Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 26.02.18, 19:47
        Dziękuję za informację. Nie pojadę na wczasy do Darłowa gdzie turysta jest po to żeby z niego zdzierać w tak bestialski sposób. Kiedyś ważniacy ze straży miejskiej się przeliczą i trafią na zieloną trawkę bo miasto turyści będą omijać z daleka. Zawsze przed wyjazdem na urlop czytam opinie i teraz wiem że tam moja noga ani mojej rodziny nie postanie a mogli zarobić więcej na mnie niż na mandatach które ludziom wystawiają.
        • niutaki Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 11.05.18, 19:48
          i dobrze, jednego mniej...
    • japaszc Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 16.07.18, 19:51
      To są niedouki - ale za to bardzo gorliwi - i to z racji , że z pozycji swej mają za sobą prawo. To bzdura - lecz to My zawsze będziemy winni. Ale jeszce gorsi są "staruchy" z Szabla - to kompletna ciemnota i głupota. Od "takiego" usłyszałem. cytuję "masz się słuchać " - to jakieś SBewckie odzywki. Prostactwo i chamstwo.
    • dexia Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 20.07.18, 00:21
      Dziś miałam mało przyjemna w skutkach wizytę w straży miejskiej. Łaskawie 200zl mandatu za wjazd pod jakiś wymyślony pod koszenie kasy zakaz. Niestetuy bylam jedna z wielu, w kolejce do SM zarówno mieszkańcy Darłowa jak i turyści. Żenujące to i przykre.
      • dexia Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 20.07.18, 00:25
        Dodając do tego wysoka opłatę klimatyczna wynikiem jest, że już gminie Darłowo za wakacje podziękuję. Tu nawet nie chodzi o pieniądze, tylko o szacunek dla turysty, który przyjeżdża wypocząć i odstresowac się,a dostaje kopa w d :D
        • niutaki Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 20.07.18, 10:29
          pa
      • niutaki Re: straż miejska wstyd!!!!!!! 20.07.18, 10:31
        "200zl mandatu za wjazd pod jakiś wymyślony pod koszenie kasy zakaz"
        gdzie ten zakaz? to Ci powiem czy wymyślony czy nie, bo przyjedzie pańcia i od razu się rządzi, że zakaz z dupy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka