Dodaj do ulubionych

SLD zadłużyło nas "po uszy" po 16.000zł na łba pr.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 07:30

Wczoraj Minister Gilowska podała interesujące dane.
Stajemy się jako państwo niebezpiecznie zadłużeni. W latach 2001-05 dług
publiczny rósł dwukrotnie szybciej niż PKB. Żadne państwo nie może sobie
pozwolić na taką lekkomyślność - uważa minister.
(tak to wyglądają te wspaniałe rządy tzw lewicy i geniuszy lewicowej
ekonomiii :Millera, Belki i Kołodki)
W tych latach - według MF - dług publiczny urósł o 160 mld zł. - Część
obywateli nie jest nawet świadoma, że wszyscy zostaliśmy obciążeni nowym
długiem: 4 tys. zł na głowę, a w przeliczeniu na jednego pracującego - 16
tys. zł - wyliczała z pasją minister Gilowska.

Obserwuj wątek
    • exman Re: SLD zadłużyło nas "po uszy" po 16.000zł na łb 01.02.06, 07:34
      Jak nic, zaczną się teraz tłumaczenia kolesi, że Stany nie odpaliły nam
      obiecanej kaski za wsparcie w Iraku...a tak na ten psi grosz liczyliśmy...
      • Gość: Galoty Re: SLD zadłużyło nas "po uszy" po 16.000zł na łb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 07:47
        Zanim cos wpiszą muszą zaznajomić sie z aktualną wykładnią.
        Jak dziś widzę Cimoszewicza, który nie wiedzieć czemu jako pierwszy w kraju ,
        jeszcze przed rządem i PAPem zakomunikował górnikom podczas kampanii , że
        Prezydent Kwasniewski podpisał ustawkę z wielodziesiąt miliardową dotacją.
    • xyz-xyz Re: SLD zadłużyło nas "po uszy" po 16.000zł na łb 01.02.06, 08:41
      A czegoś się spodziewał propagandysto? Trzeba było jakoś zapłacić za radosną
      twórczość i pseudoreformy poprzedniego wcielenia PiS. (AWS) Za rządy AWS
      będziemy płacić lata. Jak za PRL... A Gilowska zamiast uprawiania propagandy
      powinna się stuknąć w pierś, bo sama w tym maczała palce.
      • Gość: Galoty Re: SLD zadłużyło nas "po uszy" po 16.000zł na łb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:50
        Za jaką twórczośc rządu AWS. Konkretniej. Rozumiem, że jak PiS pociągnie tę
        spirale zadłużenia to również ma od Ciebie moralne prawo powiedzieć, że płaciło
        rachunki za radosną twórczośc SLD.
        Ode mnie nie ma takiego prawa
        • Gość: H56 AWS zadłużyło nas "po uszy" po 16.000zł na łb IP: *.comnet.krakow.pl 01.02.06, 09:40
          xyz, to samo chciałem napisać. Ciekawe jaka będzie spuścizna po rządach PiS-
          owskiej katokomuny
          • Gość: Galoty Re: AWS zadłużyło nas "po uszy" po 16.000zł na łb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:14
            Heniu. Mnie też to ciekawi jako zainteresowanego.
      • lamat te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 10:39
        płacić za komunę i takie farbowane lisy podobne do ciebie bo z sldowskim
        usmiechem niewinności nowej efemerydy na scenie politycznej.
        • ja_aska Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 10:46
          synus a ty wiesz ile xyz ma lat by go obwiniać za komunę?
          • lamat Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 10:52
            a ty córuś wiesz ile on ma ten mlekojad.
            • ja_aska Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 10:55
              wiem a nawet dokładnie wiem.
              • lamat Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 11:10
                a coś ty jego adwokat, to co dzisiaj ty na słuzbie - wyrazy
                współ........łczucia.
                • ja_aska Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 11:43
                  nie adwokat. nie lubię kiedy ktoś rzuca kalumnie i oskarżenia na niewinne osoby.
          • Gość: Galoty Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:38
            Ja nie wiem ? Napisz.
            Czy xyz to Ci synkowie czerwonych funkcjonariuszy , którzy ponoć popierali
            strajki w 80 roku i są wierni postulatom
            • ja_aska Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 11:43
              teraz masz ochotę mieszać rodzinę?
              • Gość: Galoty Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:48
                Nie przesadzaj z tym mieszaniem rodziny. Tekst dotyczył środowiska i howu
                młodego komunisty a nie rodziny sensu stricto.
                Rozumiem, że to ten od postulatów albo jego serdeczny koleś R.N.
                • ja_aska Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 11:53
                  nie on ani nie on.
                  • Gość: H56 galoty IP: *.comnet.krakow.pl 01.02.06, 12:03
                    na czym polega Twoja wyższość nad innymi z która się tak obnosisz ? nie jesteś
                    czasem nowym wcieleniem księdza ?
                    • edmund_felixowicz Re: galoty 01.02.06, 13:05
                      :) to jedno z moich wcieleń...
                    • Gość: Galoty Re: galoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:05
                      Wyższość ? A na czym polega moja wyższość ?
                      Nie podoba mnie się (jak w tytule) fakt, że SLD zadłuzyło niemożebnie ten kraj
                      o dodatkowe 16.000 zł na jednego pracującego a co niektórzy wynonywujący na
                      tym forum propagandę odwracają kota ogonem twierdząc, że zwiększenie zadłużenia
                      to wina poprzednich rządów. By zy dura jak mawia pewien pan, z pewnego kabaretu.
                      Wiem za co masz do mnie żal. Wybacz ale nie mogłem nie zareagować w tej sprawie
                      ale to nie wyższość. Błędy popełnia każdy. Nawet Ty :-)
                      • Gość: H56 Re: galoty IP: *.comnet.krakow.pl 01.02.06, 13:14
                        mogę się zgodzić,ze płacimy za rządy PZPR, ale póżniej, niestety to już zasługa
                        prawicowych reformatorów
                        • Gość: Galoty Re: galoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:24
                          Hen. No jeżeli za rządu SLD wzrosło zadłużenie na łba o kwotę :-) xyz , no to
                          wzrosło. Jak można z faktami dyskutować.
                          Co do rządu AWS, którego daję słowo byłem przeciwnikiem, mają duzo swego na
                          sumieniu ale wzrost zadłużenia o xyz jest faktem.
                          Co do tzw komuny czy PZPR. Zobacz. Węgry i Czechy pod swoją komuną i pod tą
                          samą co My kierowniczą rolą Związku Radzieckiego, funkcjonowały lepiej w
                          gospodarce i dzisiaj również funkcjonuja lepiej.
                          • xyz-xyz Re: galoty 01.02.06, 14:09

> Hen. No jeżeli za rządu SLD wzrosło zadłużenie na łba o kwotę :-) xyz , no to
                            > wzrosło. Jak można z faktami dyskutować.

Można: Galoty wybudował dom. Dziury w dachu, krzywe ściany, nieszczelne okna,
                            wadliwe instalacje i grozi zawaleniem. Po czym dostał kopa od rodziny. Żona
                            Galotów, by doprowadzić dom do stanu używalności i tak by nie zagrażał życiu i
                            zdrowiu, wydała wszystko co miała i zaciągnęła kredyt. Galoty zaś pierniczą, że
                            to żona zadłużyła rodzinę.
                            Każdy normalny wie, że to Galoty narobił bałaganu (sam Galoty tez o tym wie, ale
                            ściemnia) i za jego głupotę trzeba będzie płacić. I płaca, bo mają bezpieczny
                            dom. Choć okna jeszcze nie są szczelne, to nie grozi zawaleniem, instalacje są
                            sprawne, dach nie przecieka i proste są ściany. Niestety Galoty wrócił i
                            zapowiada remont...
                            • Gość: Galoty Re: galoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:28
                              Jeżeli tutejsza zona , moja zona to SLD to .....
                              Nie można: Galoty wybudował dom. Dziury w dachu, krzywe ściany, nieszczelne
                              okna,
                              wadliwe instalacje i grozi zawaleniem. Po czym dostał kopa od rodziny. Żona
                              Galotów nie była taka dyrna tylko miała wykształcenie , Liceum Ekonomiczne bo
                              tyle wystarczy aby zadziałać w takie prostej sytuacji. Oczywiście nie jest
                              idiotka i nie brała kredytu ponadnormatywnego w stosunku do swoich dochodów bo
                              wygłodziłaby dzieci. Nie doprowadzała domu do stanu używalności bo za wiele by
                              to w stosunku do jej dochodów kosztowało. Nie zaciągała kredytu. Sprzedała tę
                              ruinę bogatemu i rozpoczeła zycie za swoją miarę kupując za te pieniądze 2
                              pokoje z kuchnią
                              Galoty pewnego dnia wpadły z kwiatami w przeprosiny. Żona wybaczyła i zyli
                              długo i szczęsliwie przestrzegając wszystkich przed obłudą i kosztowną
                              rozrzutnością i niegospodarnością lewicy.
                              --------
                              PS przyjmujemy, że żona była ucziwa i nie okradała tego domu w formie łapówek i
                              lewej kasy na kampanię wyborczą
                              • xyz-xyz Re: galoty 01.02.06, 15:03
                                Niestety Państwa nie da się sprzedać bogatszemu.
            • harkonnen Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 19:08
              z tego co wiem szczecinski synek czerwonego funkcjonariusza w 80 popieral postulaty....zajadajac szyneczke na obozie dla dzieci prominentych dzialaczy. ja w tym czasie latalem z ulotkami za pazucha..i cieszylem sie bo mikolaj przyniosl banana i moglem zobaczyc jak on wyglada. a dzis.. ten synek bierze co miesiac po 10 tys z naszej kasy... chory kraj..
              • ja_aska Re: te xyz Polska jeszcze długo będzie 01.02.06, 19:13
                kogo synek?
                • Gość: H56 galoty IP: *.comnet.krakow.pl 01.02.06, 19:36
                  Ty nie porównuj Czech i Węgier do Polski. Tam, nie ma czarnej, siły przewodniej
                  narodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka