Dodaj do ulubionych

Pomorzany czy Police?

26.12.06, 23:24
Zaczynam niedłgo 6 miesiąc i zastanawiam się nad szkołą rodzenia i szpitalem.
W gre wchodzą Police i Pomorzany. Moj lekarz przyjmuje w Policach, ale nie
jestem na 100% przekonana. Moze podzielicie sie własnymi doświadczeniami?
Obserwuj wątek
    • andzela28 Re: Pomorzany czy Police? 27.12.06, 19:00
      rodzilam w Miejskim i polecam kazdemu!!!!!!!!!!!
      • moniaj77 Re: Pomorzany czy Police? 27.12.06, 20:40
        ja rodziłam na pomorzanach i z uwagi na to że nie ma tam możliwości na
        znieczulenie i dlatego też że miałam wredną położną wybrałabym Police
    • joanna_74 Re: Pomorzany czy Police? 27.12.06, 20:48
      Miałam podobny dylemat do Twojego. Mój gin. też jest z Polic ale ja wybrałam
      Pomorzany... i nie żałuję. Na Pomorzanach są trzy osobne sale porodowe ( jest na
      nich dość przyjemnie - jest wanna, prysznic, worki sako no i piłki, które gorąco
      polecam ). Rodziłam 16 września i na personel też nie mogę złego słowa
      powiedzieć, no może siostry czasami mają za dużo pracy.... ale myślę że wszędzie
      pod tym względem jest podobnie. Jeżeli masz jeszcze jakieś konkretne pytania...
      to proszę.... z chęcią odpowiem :)
      • alis82 do joanna_74 28.12.06, 13:26
        Cały czas się zastanawiam. Myślę, że w następnym tygodniu pojadę na Pomorzany i
        zorientuję się jak tam wszystko wygląda. Mam do Ciebie pytania: po pierwsze czy
        można wybrać sobie pozycję w jakiej chciałabym urodzić? Czytałam, że jest ona
        narzucana przez lekarzy. Po drugie co ze studentami? Czy można odmówić ich
        obecności? I czy chodziłaś tam do szkoły rodzenia? I jeszcze jedno: co
        ostatecznie zadecydowało o tym, że zdecydowałaś się na pomorzany? Z góry
        dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
    • annall Re: Pomorzany czy Police? 28.12.06, 07:19
      witaj,
      ja synka urodziłam w Policach- ogólnie było super, personel miły , fachowy itp.
      prawie 8 tygodni temu trafiłam tam na "patologię" bo mojej maleńkiej zbyt się
      śpieszyło- i jestem zadowolona, więc mam nadzieję moje kolejne dziecię tam
      urodzić. Natomiast na Pomorzany chodze na USG genetyczne i w sumie też miło, ale
      na oddziale nie leżalam więc się nie wypowiem...
      pozdrawiam
      Ania
    • sylvia2005 Re: Możesz nie zdążyć... 28.12.06, 15:34
      niestety cała ginekologia z Polic będzie przeniesiona od marca na Unię
      Lubelską. Zaczynają remont.
      • alis82 Re: Możesz nie zdążyć... 28.12.06, 20:18
        No to chyba problem się sam rozwiązał...:)
      • ulaa4 Re: Możesz nie zdążyć... 29.12.06, 22:00
        szkoda... tylko chyba tam jest ZZO...
        • zappka Re: Możesz nie zdążyć... 02.01.07, 12:49
          Witajcie, ja rozmawialam dokladnie w piatek ze swoim lekarzem prowadzacym
          (Piotr Banach) i tak jak pierwszy porod odbyl sie ze znieczuleniem tak i drugi
          planuje podobnie. Termin mam na koniec czerwca i bylam zaniepokojona tymi
          zmianami, bo jak juz ktos wspomnial zzo jest tylko w Policach. Lekarz zapewnil
          mnie, ze bez wzg na miejsce wraz z ich tymczasowym przejsciem,
          znieczulenie "wedruje" razem z personelem. Przyznam ze nie usmiecha mi sie
          rodzic na Unii, ale mam nadzieje ze do konca czerwca wszystko sie ulozy.
          Pozdrawiam
          • ulaa4 Re: Możesz nie zdążyć... 02.01.07, 13:55
            ja mam termin na 1 kwietnia, więc raczej nie zdążą skończyć remontu :(
            a na Unię nie pojadę rodzić.
          • alis82 Re: Możesz nie zdążyć... 02.01.07, 16:32
            Chodzimy do tego samego lekarza :) Ale ja mam termin na początek maja więc marne
            szanse, że urodzę w Policach. A poza tym tam jest tylko jedna położna na
            oddział, więc czasu za dużo nie ma aby poświęcić pacjentkom i dzieciom. Coraz
            bardziej przekonują mnie pomorzany. Za dwa tygodnie idziemy tam do szkoły
            rodzenia. Pozdrawiam.
            • aga2831a Re: Możesz nie zdążyć... 02.01.07, 21:50
              Dziewczyny z tego co czytam wnioskuję że w policach można prosic o
              znieczulenie??? Czy dobrze rozumiem??? Termin mam za 3 tyg.
    • maadam Re: Pomorzany czy Police? 10.01.07, 11:28
      Pomorzany sa klinika i gdyby...cokolwiek...wszyscy lekarze sa "pod reka". Moja
      kolezanka wykupila zzo w Policach...i anestezjolog nie dojechal, po prostu nie
      zdazyl. Ja rodzilam na Pomorzanach, poza jedna mloda i wredna pielegniarka z
      neonatologii caly personel byl zyczliwy i kompetentny. Dla mnie znaczacym
      argumentem bylo miejsce urodzenia wpisane w metryke czyli Szczecin (tak jak
      mama i tata).
      • ewetka Re: Pomorzany czy Police? 10.01.07, 12:12
        Anestezjolog nie dojechał???
        Sory a co w wypadku cesarki?
        Coś ściemą trąci.
        Ja rodziłam w Policach rok temu bez zzo, ale miałam problem bo nie chciało mi
        odejść łożysko. Przez godzinę non stop była przy mnie położna i jakiś lekarz, w
        końcu postawili kilku lekarzy na nogi, wezwali anestezjologa i mnie uśpili.
        Ręcznie mi łożysko na śpiocha wyciągali i było przy tym 3 lekarzy.
        Zawsze jest jakiś anestezjolog na miejscu, w końcu ten szpital nie ma tylko
        oddziału położniczego, poza tym musi być jeden conajmniej na dyżurze w razie
        komplikacji i nagłej cesarki.
        Ja mogę z całego serca polecić Police, z nikim się na nic nie umawiałam
        chciałam jedynie rodzić na sali do porodów rodzinnych, za którą co prawda
        musiałam zapłacić, ale naprawdę personel na porodówce stanął na wysokości
        zadania. Położna w czasie porodu cały czas chwaliła, ze świetnie mi idzie i
        uwierzcie to dodaje sił. Pierwsze dziecko rodziłam w zupełnie innym mieście i
        tam położne zamiast dodawać otuchy to wciąż za coś ganiły i w cale mi to nie
        pomagało.
        • aga2831a Re: Pomorzany czy Police? 10.01.07, 12:36
          co to jest to zzo , które nalezy wykupić??????????
          • ewetka Re: Pomorzany czy Police? 10.01.07, 16:46
            Zzo to jest znieczulenie zewnątrzoponowe, w niektórych szpitalach podają je
            bezpłatnie w innych rządaja opłaty za taki luksus.
            Ja rodziłam dwoje dzieci i bez znieczuleń, - za szybko rodzę i najczęściej jest
            już za późno na znieczulenie :D
            Ewka z Maciusiem (19-11-2003) i Anią (01-12-2005)
            MoJe DwA SzCzĘśCiA
    • alis82 Re: Pomorzany czy Police? 10.01.07, 13:36
      Wiecie co? Chyba jednakl zdecydujemy się na Zdroje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka