Dodaj do ulubionych

Na spotkaniu z radnymi Jarmoliński broni planów...

IP: *.knology.net 10.01.07, 21:29
Etatowy dzialacz "spoleczny" Bartnik,ktory od wielu lat leseruje za podatki
szczecinian jest mistrzem pozoranctwa i permanentnego uprawiania
destruktywnej demagogii.Chlopie,czy ty tylko potrafisz innym noge
podkladac,zeby cie bylo widac?Zrob raz dla odmiany cos z sensem,np. zamknij
sie na kilka tygodni a bedzie z tego wielki pozytek....no i abstynencje
zalecam,to klaruje umysl!
Obserwuj wątek
    • blackexit pan jedrzej 10.01.07, 21:49
      jesli na pulsie moralnosci reke trzyma pan jedrzej to mozmey byc spokojni. nie
      bez powodu pan meyer zrobil go wicedyrektorem w ksiaznicy a inny pan specem w
      zakladach chemicznych. fachowiec od teatru nawozow sztucznych ksiazek i czego
      tam kto potrzebuje. pozdrawiam black
      • Gość: abcd Re: pan jedrzej IP: *.szczecin.mm.pl 10.01.07, 23:35
        Black, dodaj do "zawodów" pana Jędrzeja fach ochroniarza w niejakiej Agencji
        GSG 10. Wyjdzie wtedy nam specjalista od wszystkiego. A jak mówił mój swietej
        pamieci dziadek - "specjalista od wszystkiego to gów..o a nie specjalista". Z
        drugiej strony jestem ciekaw kiedy ktos sie dobierze do tych partyjnych nadan
        na stołki w administracji państwowej i samorządowej.
        pozdrawiam
    • Gość: andy Paweł Bartnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:11
      W tym wypadku Bartnik ma ABSOLUTNĄ rację. Po co ECE mydliło oczy mieszkańcom
      Szczecina projektem nowej Pleciugi? Po to, żeby poprawić sobie zapisy w umowie
      i aneksach z miastem? Przyzwoita firma tak nie postępuje. Ale widać, że ECE nie
      ma szacunku dla szczecinian i ich władz. Nie ośmieliliby się robić takich
      podchodów w innych miastach, gdzie władza jest silna i nie da się prowadzić na
      pasku. Widocznie obecni przedstawiciele władzy nie mają czystego sumienia w
      rozmowach z ECE, bo ich czołobitność w stosunku do tzw. inwestora (czyli
      hipermarketu) jest zadziwiająca...
    • Gość: szyja Na spotkaniu z radnymi Jarmoliński broni planów.. IP: *.astermedia.pl 10.01.07, 23:03
      Ciekawe kto najbardziej forsuje pomysł umieszczenia Teatru w Colosseum lub w
      kinie Kosmos, no komu tak bardzo zależy?????? a kto na tym chce zarobić krocie,
      no kto??????
      • Gość: czytelnik Re: Na spotkaniu z radnymi Jarmoliński broni plan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 07:52
        Szkoda Teatru Lalek Pleciuga.Niestety Krzystek nie nie jest Prezydentem tylko
        DUMNYM REZYDENTEM. Niestety również prawnikiem i nie zrobi krzywdy kolegom
        prawnikom z ECE. Biznes jest biznes, po kadencji będzie miał gdzie wrócić. Po
        co wysyłać na rozmowy Z potężną spółką ECE lekarza?
        • Gość: merlin Re: Na spotkaniu z radnymi Jarmoliński broni plan IP: *.chello.pl 11.01.07, 07:57
          Jak znam zyce i naszych rzadzacych ECE zbuduje nowa Kaskade, a teatr Pleciuga
          NA TRWALE zniknie z mapy kulturalnej Szczecina . Nie po to wydano duzo
          pieniedzy na lapowki , aby teraz dodatkowo wydawac jeszcze na "jakis tam
          teatrzyk" ! A pan prezydent musi sie odwdzieczyc za wydatki na jego kampanie
          wyborcza !!
      • Gość: ufoludek Re: Na spotkaniu z radnymi Jarmoliński broni plan IP: 217.116.110.* 11.01.07, 10:45
        Zarobią Golemy. Czy to nie jest aby czasem spłacanie kampani wyborczej?
        • Gość: szyja Re: Na spotkaniu z radnymi Jarmoliński broni plan IP: *.astermedia.pl 11.01.07, 17:47
          i tu się zgadzamy!!!
    • Gość: rodzic 5 latka brawo Jarmoliński IP: 62.233.145.* 11.01.07, 07:50
      Najważniejsze jest by powstała Kaskada przy utrzymaniu przy życiu pleciugi i to
      miasto ma zapewnione .Spór o miejsce pleciugi jest drugorzędny dla przeciętnego
      szczecinianina i widza , natomiast powstanie jak najszybciej kaskady jest
      piorytetowe .Oczywiscie konkurencja będzie chciała opóżniać jej powstanie co
      teraz widzimy w postawie niektórych radnych
      • Gość: czytelnik Re: brawo Jarmoliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 07:55
        Jestem szczecinianinem i mam gdzieś Kaskadę - kolejny sklep! Proszę nie pisać
        bzdur , że mieszkańcom na niej zależy. O ECE walczą poprzednie i obecne WŁADZE
        Szczecina - bo im na tym zależy - a dlaczego ?
        • stefan.skellen Re: brawo Jarmoliński 11.01.07, 08:08
          Pan prezydent Krzystek ma swiadomość, że Pl. Żukowa jest interesującym kąskiem
          dla developerów np. dla Komfortu. Mamy więc wiele pieczeni na raz, oszczedność
          dla ECE, kasa dla Golemów, działka dla np. Komfortu. Tak wybraliśmy :)) DURNY
          SZCZECIN
      • tombstone5 Re: brawo Jarmoliński 11.01.07, 09:44
        Drogi Rodzicu 5-latka. Wolisz jeździć trabantem czy volkwagenem? Moje pytanie
        nie wydaje sie pozbawione sensu - i to i to jest samochodem niemieckim tylko
        chodzi o kwestie karoserii. Lokacja przy 5 Lipca to błąd - chodzi tu o parking
        dla autobusów, chodniki i o "tubylców", którzy okupują pobliskie bramy sklepu
        całodobowego. Jezeli mi nie wierzysz przejdź się po południu po 5 Lipca i
        zobaczysz ilu znajdziesz przyjaciół - " przyjacielu pożycz mi 50 groszy ...",
        panów sikajacych w bramach i pijacych piwo i inne "szlachetne trunki". Zobacz
        jak czesto jest tam policja nie mówiąc o straży miejskiej.
        Nie bede wspominał o gospodarce przestrzennej potrzebnej dla działalnosci
        teatru typu garderoby, zapadnie itp.
        I na koniec - widze róznice w tym jak ktos obiecuje cos wybudowac a nie
        wyremontować

slawa Bohu
        • Gość: rodzi 5 latka Re: brawo Jarmoliński IP: 62.233.145.* 11.01.07, 11:37
          Pomęczę się 2 razy w roku z tymi przeszkodami co wymieniłeś a czy w rejonie
          gdzie teraz pleciuga jest to jest tak super są żule ( poblikie dachy paryża) o
          ile wiem to też nie ma parkingu dla autobusów tylko miejsca postojowe a jednak
          liczy się to że plac żukowa zostaje do dyspozycji miasta. Powstanie pleciugi na
          5 lipca może ukulturalnić to miejsce i żule naturalnie sie przeniosą. Pogorszy
          sie pracownikom bo będą musieli płacić za strefę przy parkowniu.
    • galoty pytanie 11.01.07, 08:03
      Mnie w dalszym ciągu interesują fakty.
      Czy ECE zobowiązało sie umownie do wybudowania obiektu dla Pleciugi ? Jaki jest
      ten zapis?
      Czy to jakas medialna informacja o zobowiązaniu ECE, która każdy może sobie
      przetwarzać w dowolny sposób.
      Tego w dalszym ciągu nie wiem.
      • Gość: jonasz Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:13
        Tak jak na wysokich szczeblach graja esbeckimi teczkami, tak w tym wypadku gra
        się zapisami umowy i aneksów do umowy. Nikt nic na ten teamt oficjalnie nie
        przedstawia, bo zawsze będzie można dopasować zapisy pod realizację a nie
        odwrotnie.
      • krzysztofsf Jak z Rozanka :( 11.01.07, 11:03
        galoty napisała:

> Mnie w dalszym ciągu interesują fakty.
        > Czy ECE zobowiązało sie umownie do wybudowania obiektu dla Pleciugi ? Jaki jest
        >
        > ten zapis?
        > Czy to jakas medialna informacja o zobowiązaniu ECE, która każdy może sobie
        > przetwarzać w dowolny sposób.
        > Tego w dalszym ciągu nie wiem.

Pamietam, jak przy budowie Seminarium oddano tereny Rozanki, to w mediach informowano, ze bedzie ona zagospodarowana jako ogrod -park do kontemplacji i spacerow seminarzystow, udostepniany mieszkancom w niektore dni.
        A w efekcie, jak sie okalo teren przekazano bez takich zapisow i miasto musialo (o ile sie nie myle) odzyskac go od Seminarium w stanie kompletnej ruiny, dajac w zamian inny teren.
        Obawiam sie, czy z ta Pleciuga nie okaze sie podobnie - duzo wypowiedzi i komentarzy, a nic na pismie :(
        • Gość: Galoty to zna ktoś te zapisy umowy czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:45
          Rozumiem sceptycyzm , rozumiem optymizm ale mnie chodzi o formalne zapisy .
          Jakie one teraz są !!!!
    • Gość: as Re:Korzyść miasta z pleciugi w coloseum IP: 62.233.145.* 11.01.07, 09:28
      tak to rozumiem że ECE wykupuje coloseum od prywatnego i ponosi koszty
      przystosowania dla potrzeb teatru i zostawia to jako miejskie a plac żukowa
      jest dalej terenem miejskim i miasto robi z nim co chce . Z punktu widzenia
      miasta to korzystne rozwiązanie bo zyskuje nowy majątek pleciugę w coloseum za
      które płaci ECE i ma w dalszym ciągu plac zukowa .Natomiast gdyby pleciugę
      budowano na placu żukowa to już drugi raz nie może go wykorzystać pozbawia sie
      majątku.Ekonomicznie miasto zyskuje na pleciudze , która powstanie na każdym
      prywatnym terenie za które płaci ECE.
      • krzysztofsf Niech zrobia jak z multikinami 11.01.07, 09:52
        Nowoczesny funkcjonalny teatr lalek Pleciuga, bedacy integralna czescia obiektu handlowego.
    • Gość: mirek podac tekst umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:46
      najwyższa pora aby została opublikowana umowa z ECE wraz ze wszystkimi
      aneksami. Utajnianie jej zapisów sugeruje tylko jedno. Ktoś ma nieczyste
      sumienie. Jeżeli ECE chce robić interesy z miastem to MUSI to robic przy
      otwartej kurtynie, jeżeli nie to niech robi tajne interesy z władzami Berlina.
      Ciekawe czy pozwoliliby tam utajnić umowę na postawienie kiosku warzywnego a co
      dopiero takiego centrum.
    • Gość: yoro Na spotkaniu z radnymi Jarmoliński broni planów.. IP: *.chello.pl 11.01.07, 11:42
      a może to właściciel hipermarketu rzadzi Szczecinem? kolejny słabeusz i nieudacznik, bez własnego zddania, nie mówiąc o wizji czy koncepcji, został posadzony na miejskim stołku, tylko przez kogo skoro nawet radni z PO są przeciwni Pleciudze w Colosseum...
      głupio i smutno znów zostaliśmy zrobieni w balona
    • serenita123 Pieprzenie w bambus! 11.01.07, 15:22
      co to za bełkot??????
      "pierwszy jest interes wszystkich mieszkańców, tzn. trzeba ustalić, ile mogą
      oni skorzystać na inwestycji ECE - mówił wiceprezydent Tomasz Jarmoliński. -
      Dopiero druga jest potrzeba widzów Pleciugi, a trzecia - teatru"

Różnicowanie mieszkańców Szczecina na tych ważniejszych, bo do teatru nie
      chcodzących i tych mniej ważnych, bo teatr lubiących jest hipokryzją i stanowi
      przejaw swoistego RASIZMU, SEGREGACJI i NIETOLERANCJI.

Ten pan powinien się puknąć w głowę i zamiast iść pokornie na pasku inwestora -
      ŻĄDAĆ w naszym, Szczecinian, imieniu wywiązania się z umowy.

czy ten urząd miejski jest już cłkiem przesiąknięty jurczykowszczyzną???????
    • piotrus1 Re: Na spotkaniu z radnymi Jarmoliński broni plan 11.01.07, 21:18
      a ja słyszałem...

że poprostu ktoś chce położyć łapę na Żukiewskiego ;) - nawet wszyscy tą osobę
      znacie ;)
      • piotrus1 Re: Na spotkaniu z radnymi Jarmoliński broni plan 11.01.07, 21:25
        tfu żukowa ;)
      • krzysztofsf Ekspans!! - Ty milczysz??? 11.01.07, 22:11
        Zamiast ladnego, nowoczesnego obiektu, chca upchnac Pleciuge w ruderze, a ty sie nie wypowiadasz?
      • Gość: as Re: pleciuga w kinie, hala SDS rozbudowana w IP: 62.233.145.* 12.01.07, 07:47
        kierunku pl.żukowa , przykrycie basenu otwartego dachem a na placu żukowa
        obiekty sportowe np korty to nie jest taki zły pomysł by powiekszyć bazę
        sportową w tym miejscu i plac żukowa do tego sie nadaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka