exman 12.01.07, 21:36 Jedni polecają mi tego na Niepodległości k/Vienna. inni tego przy Piastó/Jaguiellonśkiej. Wcinałem i tu i tam. Każdy inny ale żaden nie lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Który kebab ? Turecki oczywiscie! 12.01.07, 22:01 Bo kebaby w Polsce sa z kurczaka, ew z dodatkiem indyka. A powinny byc z baraniny, no i koniecznie w takim tradycyjnym tureckim "nalesniku", a nie w bulce! Najgorszy w zyciu keab jadlam w Toruniu przy Promenadzie. W grubej bulce, kurczaka jak kot naplakal, natomiast olbrzymia ilosc zielenizny polana kwasnym sosem! Wszystko zimne! Juz w trakcie jedzenia zoladek wywracal mi sie na druga strone, a potem to odchorowalam trzydniowym niezytem zoladka. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Który kebab ? Turecki oczywiscie! 12.01.07, 22:08 Exman sprobuj tego w barze libanskim na Malopolskiej, na tylach dawnego Swiata Dziecka znaczy sie;-) w ogole sprobuj tej kuchni jest jak dla mnie wyborna i wcale niedroga ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Który kebab ? Turecki oczywiscie! 12.01.07, 22:16 albert ma rację,' w Marhabie dobrze jeść dają i herbatki też pyszne do tego Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Który kebab ? Turecki oczywiscie! 12.01.07, 22:18 herbatka z imbirem jest okej, ale kawa po libansku i tak jest debest Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Który kebab ? Turecki oczywiscie! 12.01.07, 22:31 a mnie najbardziej falafele smakowały Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Który kebab ? Turecki oczywiscie! 12.01.07, 22:35 tez to dobre jest. Albercikowa za tym przepada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Który kebab ? Turecki oczywiscie! IP: *.160-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.01.07, 14:27 > Bo kebaby w Polsce sa z kurczaka, ew z dodatkiem indyka. > A powinny byc z baraniny, no i koniecznie w takim tradycyjnym > tureckim "nalesniku", a nie w bulce! I tu się mylisz. Zgoda co do baraniny ale kebab może być i w naleśniku (pita durum) i w bułce (pita). Oczywiście bułka w Polsce jest polską bułką. Kuchnia importowana do innego kraju nabiera nieco cech tego kraju. Wyjątkiem jest chyba tylko sushi. A jeśli chodzi o kebab to polecam jedynie w Istambule. Tylko tam jest najlepsza baranina. Odpowiedz Link Zgłoś
andzela28 Re: Który kebab ? 12.01.07, 22:21 Uwielbiam smieciowe jedzonko,jadłam kebab nie jeden w Szczecinie.Dobry jest w Farmie na Piastów ale jaeśli by ktoś miał okazje polecam w Chojnie! Rewelacja!!!!! na przeciwko CPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kay Re: Który kebab ? IP: 213.155.180.* 12.01.07, 23:25 W Londynie przy stacji metra Tuffnell Park ;) A tak na poważnie - jest w ogóle w Szczecinie jakieś miejsce, gdzie można zjeść prawdziwego kebaba? Nie mówię o tych drobiowych ścinkach w bułce, które obok kebaba nawet nie leżały, tylko o prawdziwym kebabie z baraniny. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re: Który kebab ? 12.01.07, 23:31 lubie ten koło apteki na placu żołnierza, widać dobry bo nawet radiowozy tam przyjeżdżają może nawet wożą na dworzec jak pociągi odjeżdżają???? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Który kebab ? 13.01.07, 01:18 Baranina jest wspaniala:) A maja gdzies dobry humus? Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Który kebab ? 13.01.07, 06:25 Ja tylko powiem, że ten obok Vienna, na Niepodległości okazał się dla mnie takim rozczarowaniem, że wyplułem ugryziony kawałek na miejscu i poprosiłem sprzedającego o przekazanie uwagi, że jego kebaby to syf nad syfami. Byłem głodny jak pies a musiałem wyrzucić wsio; taki syf. Odpowiedz Link Zgłoś
kobow Re: Który kebab ? 13.01.07, 12:15 Kiedys bralem u tego dziadka kolo fali na wyzwolenia byl b.dobry pewno swinina ale dobrze dopieczony rozne warzywka ser feta itp.bula ze sam ledwo zjadlem.ale generalnie to chyba sie przyzwyczilem do tych z bramy portowej koguciki. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Który kebab ? 13.01.07, 13:59 Tak się pytam, bo w tym na Jagiellońskiej/Piastów zawsze siedzi sporo śniadych gości, oni swoje wiedzą chyba ... chodzi mi o kuchnię wyłącznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Który kebab ? IP: *.chello.pl 13.01.07, 16:48 Ja polecam kebab na rogu Piastów i Jagiellońskiej. Często siedzi tam właściciel, Turek, i można ponegocjować ceny:) Słyszałem też, że bardzo dobry jest podawany w lokalu na roku Jagiellońskiej i Śmiałego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxtoja Re: Który kebab ? IP: *.chello.pl 13.01.07, 23:11 ten pan jest kierownikiem, a właścicielem jest kobieta. A Ty exmenie zamieniasz się Włóczykija. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Który kebab ? 13.01.07, 23:28 ja tych w wersji arabskiej nie lubie bo te sosy(jakieś jogurtowo-śmietanowe ?) maja beznadziejne a mięso z indyka do kebabu to już wogóle obrzydliwość .dobry był kiedyś w rabie na krzywoustego a ten na bramie portowej też moze być ,oczywiscie wszystko wieprzowe bo baraniny w polsce raczej nie uświadczysz chyba ze w jakiś "exlusiwach" ale nie po to sie ewentualnnie chodzi do "exlusiwów" żeby jadać jakiś kebab, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Który kebab ? 15.01.07, 08:26 piotr33k2 napisał: oczywiscie wszystko wieprzowe bo baraniny w polsce raczej nie uświadczysz > chyba ze w jakiś "exlusiwach" ale nie po to sie ewentualnnie chodzi > do "exlusiwów" żeby jadać jakiś kebab, he he. .. no i tak w Polsce nie umieją zabijać Baraniny, raczej to jest odwrotnie, hehe A tak na powaznie, nie opłaca się hodować. W arabii ona stoi na nogach przy sklepach, jak klienet sobie zażyczy, to w łeb. Oni maja specjalne zbijanie tych baranów, aby mięso dobrze smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borewicz72 Re: Który kebab ? IP: 81.190.124.* 14.01.07, 00:10 Tutaj znajdziesz odpowiedż www.doener365.de Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Kilka słów o "arabskich" kebabach i restauracjach 14.01.07, 00:38 www.arabia.pl/content/view/287866/2/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas niestety IP: *.orange.pl 14.01.07, 13:12 niestety nie przepadam za tym daniem... Jadłem nie tyle kebaby co dania w tym Jagiellonska/Śmiałego, a takze w tym na Małopolskiej co Albert wspomina! Dla mnie oba wysmienite i miła obsługa! Ale najlepsze żarcie tego typu przywozili z Niemiec z Hanoveru, ten placek, do tego różnosmakowe pasty, różniste oliwki i niesamowite inne bajery... ale nie miesne! A cukierki takie ze zeby moga wypaść! Ciasta to juz w ogóle odlot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabi Re: Który kebab ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:58 mówcie i piszcie co chcecie ale najlepszy kebab jest w Szczecinie na rogu ul.Jagielońskiej i śmiałego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno wątpliwy Re: Który kebab ? IP: *.chello.pl 14.01.07, 16:33 po chu... kebab. Jak baranina , to tylko u nas w górach super szaszłyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermania Re: Który kebab ? IP: *.chello.pl 14.01.07, 16:42 Najlepszy kebab w Szczecinie można zjeść w Mac Kwaku przy Al.Wojska Polskiego.Nie jest co prawda z baraniny,tylko z mięsa wieprzowego,ale jest gorący i bardzo smaczny.Kupowałam w wielu miejscach,ale nigdzie nie był tak dobry jak w Mac Kwaku.Goraco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmed Re: Który kebab ? IP: *.mofnet.gov.pl 15.01.07, 09:54 Bywam czasem w Szczecinie i najlepsze kebaby jadłem: 1. na rogu Jagiellońskiej i Śmiałego 2. przy przystanku autobusowym okok ZPO "ODRA" (naprzeciko Vieny) 3. imbis obok "Vieny" 4. na rogu piastów/jagiellońska 5. na rogu w.polskiego/jagiellońskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebecca Re: Który kebab ? IP: *.chello.pl 14.01.07, 17:35 najlepsze kebaby są na Placu Pigal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Który kebab ? IP: *.chello.pl 15.01.07, 10:06 jak dla mnie to najlepszy kebab jest u Turasa pod aldikiem w schwedt!jeżeli jeszcze funkcjonuje bo dawno tam nie byłem... Odpowiedz Link Zgłoś