Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno-P...

IP: *.globalconnect.pl 28.01.07, 21:47
a możeby tak ankietkę anonimową o zachowaniach tych i jeszcze tych ważniaków
wtedy, gdy nikt ich nie widzi. Ile razy to i ile razy tamto. Acha, koniecznie
przeanalizować i podać do wiadomości opinii publicznej. Czy znają jakiegoś
złodzieja, czy z żoną jest tak jak trzeba, co i ile razy wypisują w
internecie, czy to co mają zdobyli uczciwą pracą a ile wykombinowali
wykorzystując swoje stanowiska i pozycję w partii (jakiej partii?) i w ogóle
jak uzdrowić wszystko i wszystkich i hop siup tralala Kapturek 62.
Obserwuj wątek
    • Gość: zmęczony zero wiedzy o badaniach socjologicznych IP: 195.28.182.* 28.01.07, 22:01
      Niestety w narodzie jest przekonanie, że się umie wszystko nie mając pojęcia o podstawach... wystarczyłaby urna na karty i żadne kodowanie niepotrzebne. Do celów statystycznych potrzebny jest agregat rocznikowy - czyli najpierw przejść się po wszystkich klasach z urną dla klas pierwszych, później opróżnić, zrobić to dla drugich itd.

I wtedy nikt nie doszedłby kto i co napisał. Tak wyniki będą niewiarygodne a ktoś finansuje te popyliniarskie badania...
    • Gość: demolek Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno-P.. IP: 195.28.182.* 28.01.07, 22:21
      dodam tylko tyle że na arkuszu pisało:
      ankieta wypełniona 2006
      nie miałbym nic przeciwko w pełni anonimowej ankiecie;
      "Ankieta jest przeprowadzana za zgodą dyrektora w ostatnich klasach szkół
      podstawowych i gimnazjach."
      i pytanie : czemu tylko w ostatnich klasach? czyżby dlatego, że problem opuszcza
      mury szkół w których do tej pory się uczyły dzieci i pedagodzy niczego złego w
      ich zachowaniu nie zauważyli?
      Szkoły starają się unikać wyjścia ich problemów poza mury i duszą je w sobie -
      wtedy o szkole za zewnątrz się nie mówi - ta szkoła jest the best; ale w sumie
      jest to winą rodziców którzy wiele mają do powiedzenie ale nie w trakcie
      wywiadówek [na które i tak duża ich część nie przychodzi]
      • Gość: matka Re: Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno IP: *.chello.pl 29.01.07, 14:31
        nie jest to prawda ze tylko w ostatnich klasach podstawówki,od syna ,ucznia III
        klasy dowiedziaBam sie ze pw pytaniach byly informacje m.in.ile w domu jest
        komputerów czy tez samochodów....to |enujace |e dowiedziaBam sie od dziecka a
        nie od nauczycielki
    • Gość: oburzona Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno-P.. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.07, 01:09
      Skandal!
    • galoty za delikatnie 29.01.07, 06:56
      Komentarz Szylińskiego jest zbyt delikatny. To ekstremalny skandal.
      • galoty kto wyraził zgode na tę ankietę ? n/t 29.01.07, 06:57
        galoty napisała:

> Komentarz Szylińskiego jest zbyt delikatny. To ekstremalny skandal.
    • yasso Re: Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno 29.01.07, 09:02
      Wniosków kilka. Kilka wręcz oczywistych.
      1. Skandal, bez dwóch zdań.
      2. Brak kompetencji przy konstruowaniu ankiety - niestety.
      3. Nie wypełniać tejże ankiety, zabronić wypełniania dziecku.
      4. Gdyby kultura prawnicza w naszym społeczeństwie była większa, a i sądy
      nieopieszałe, owo Centrum zostało by zarzucone pozwami. Cywilnymi, z postulatem
      odszkodowania. Zaręczam, że następna ankieta byłaby profesjonalna i wówczas
      (być może) czemuś by służyła. A tak mamy zwykłą głupotę i niepotrzebne
      zdenerwowanie.
      5. Rodzice dzieci kolejny raz są traktowani jak bezmózgie narzędzie. Bo ktoś
      przecież wie lepiej...
      6. A wobec tych, którzy wpadli na ów niefortunny i niedopracowany pomysł,
      oczywiście nikt nie wyciągnie konsekwencji...
      7. I poczekamy do następnego głupiego pomysłu takiej, czy innej instytucji,
      która wie lepiej niźli my, jak wychowywać nasze dzieci. Przykre.
    • Gość: Matka Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno-P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:09
      Oburzeni są tylko Ci co mają coś na sumieniu lub ich dzieci-koniec kropka !!Ja
      jestem w porzadku i moje dzieci też i nie mam czego się wstydzić lub ukrywać a
      Wy jesteście hipokryci i zakłamani.
      • Gość: j Re: Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:17
        Tiiiiaaaaaaaa Matko - jesli twoje dziecko siedzi przed kompem - ne zdziw sie ze
        jakiś dwunastolatek /Mam na mię Wojtek ;-)/ nagle się nim zainteresuje.
        Wyciekają informacje polskiego wywiadu, co za problem dotrzec do szczeniaków.
      • Gość: demolek Re: Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno IP: *.sysnet.pl 29.01.07, 15:23
        Gość portalu: Matka napisał(a):

> Oburzeni są tylko Ci co mają coś na sumieniu lub ich dzieci-koniec kropka !!Ja
        > jestem w porzadku i moje dzieci też i nie mam czego się wstydzić lub ukrywać a
        > Wy jesteście hipokryci i zakłamani.

nie zgodzę się z tą wypowiedzią gdyż też nie mam nic do ukrycia, ale nie jestem
        pewien czy inni rodzice wypełnili by ja zgodnie ze stanem swojej wiedzy o swojej
        pociesze. Zresztą jak mam byc pewien że rodzic ucznia X napisze prawde skoro
        przed wywiadówką na korytażu mówi że nie podoba mu się to czy tamto a jak już w
        klasie nauczyciel pyta się czy są jakieś uwagi lub pytania to "łeb ma spuszczony
        w blat ławki". I co ja sie pytam? taki rodzić napisze że jego dziecko uprawia
        nierząd, że siedzi całymi dniami przed kompem bo tatuś z mamusia musza siedzieć
        w pracy bo szef kazali?
        przestańmy się oszukiwać - żaden kochający rodzić nie da powiedzieć o swoim
        dziecku mimo iż nabroi coś w swoim okresie nauki [TAKŻE ŻYCIA? - bo któż nie
        popełnił w nim błedów będąc małolatem?], że coś lub tamtoś.
        Jeżeli natomiast ankieta była by anonimowa to wiekszość ludzi podała by pewne
        fakty wybryków swoich dzieci - ale nie wieżę ze 100%

Zauważmy że mimo wypełnianych wielokrotnie w ciągu czasu nauki w danej szkole
        naszego milusińskiego NIGDY ale to nigdy nie usłyszałem jaki wniosek nasunął się
        osobom które takowa ankietę wymyśliły. Dla szkoły? to tylko kolejna możliwość
        poznania z imienia i nazwiska ucznia z którym moga być problemy na którego
        trzeba zwrócić wiekszą uwagę. Ale o pomocy dla jego osoby raczej nie liczyłbym
        ze strony szkoły. Ta sama szkoła nie poinformuje na swoich stronach że w tym i
        tym roku było np.: 2 samobójstwa na terenie szkoły, przyłapano 4 uczniów na
        kradzieżach przedmiotów innym uczniom, stwierdzono 20 pobić miedzy uczniami.
        STYSZYMY TYLKO ZE ZDAWWALNOść TO 99,8 %, SREDNIA OCEN UCZNIóW TO 4,4, WSZYSCY
        ABSOLWENCI NASZEJ SZKOłY DOSTALI SIę DO NAJLEPSZYCH GIMNAZJóW ITP.
        co mnie drazni w szkołach najbardziej [a raczej w personelu który jest
        zatrudniony w w/w placówkah?
        EDosyć często na zwracane uwagi czy próby rozwiązania problemów naszych dzieci
        słyszymy odpowiedz jak się panu nie podoba nasza szkoła to proszę ją sobie
        zmienić. czy ze wszystkimi bolączkami musimy biegać do kuratorium? nie ale nie
        rozwiazemy ich jeżeli ich rozwiązanie nie jest na rękę szkole.
    • 1.bazyl Re: Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno 29.01.07, 10:22
      A ja z Wami, drodzy forumowicze, ktorzy spedzacie tyle czasu w internecie? U
      ilu z Was zaskutkowalo to uprawianiem nierzadu, przynaleznoscia do grup
      przestepczych i samookaleczaniem sie?
    • beatrix13 Re: Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno 29.01.07, 10:27
      te ankiety są tak samo anonimowe i skuteczne jak spotkania trójek giertychowych
      z rodzicami w obecności dyrektorów szkół a z dziećmi w obecności ich nauczycieli
      • galoty Re: Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno 29.01.07, 10:53
        Sądząc z milczenia autora publikacji, bo przeciez nikt mi nie wmówi, że nie
        zagląda na forum , do dyskusji o tej sprawie, podejrzewać mogę, że inicjatywa
        takiego badania mogła być zaaprobowana przez Dumną Masojć. Proszę nie zmieniać
        literki "M" w "Dumną " na inną bo słowo może nabrać innego znaczenia.
    • Gość: Marek Domżalski Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno-P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:55
      Miałem wątpliwą przyjemność wypełnić tą ankietę na zebraniu klasomym. Poziom
      merytoryczny bardzo niski(np. udziel odp. tak/nie na pyt. Czy masz wiedzę, czy
      twoje dziecko zawiera znajomości przez inetrnet?-do Autora możliwe są: tak/tak,
      tak/nie, nie/tak, nie/nie ) i kilkanaście podobnie niespójnych logicznie pytań.
      Szczytem zaś były takie gdzie w opcji było tylko 5/6 negatywnych rodzajów
      zachowań i żadnej opcji np. ten problem u mnie nie występuje albo nie mam
      wiedzy. Jeśli ktoś za to wziął pieniądze to powinien je zwrócić. Czy
      psychologów już nie obowiązuje logika? Pozdrawiam
    • Gość: Monja Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno-P.. IP: *.vlan365.dengo.lubman.net.pl 29.01.07, 13:14
      Taka ankieta nie powinna być anonimowa! Przecież chodzi o to,żeby podejrzane
      elementy zidentyfikować i mieć na nie oko!
      • Gość: szcz Re: Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:02
        Jak ktoś napisął taką ankietę to tylko by zaistnieć i zgarnąć forsę
        Dla Pani Prezydent wszystkie idiotyczne pomysły są dobre. Bo wszystko robi na
        czuja bez przygotowania.
        Coraz bardziej zgadzam się z stwierdzeniem
        że nauczycielem zotają osoby którym nic nie wyszło /Pan prezydentteraz wyszło/
        Bo moi nauczyciele z małymi wyjątkami byli kochani
      • Gość: zmęczony do Monja IP: *.sysnet.pl 29.01.07, 14:52
        A Ty jesteś tak totalnie naiwna, że sądzisz, że "podejrzane elementy" się w niej przyznają, że są podejrzane??
      • afilipinka Re: Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno 04.02.07, 14:53
        Jasne, najlepiej umieścić ich od razu w specjalnych obozach!! Gdybyś kobieto
        widziała tę ankietę to myślę, że jednak zmieniłabyś zdanie. Ja tylko dziwię się
        rodzicom, którym ankieta się nie podobała i nawet "odważnie" komentowali
        niektóre bzdurne pytania, że potulnie ją wypełnili, bo Pani Wychowawczyni
        kazała. Ta ankieta to skandal,strata czasu i pieniędzy, podobnie zresztą jak
        spotkania z trójką giertychowską - też pani z kuratorium rozpoczynając w naszej
        szkole spotkanie stwierdziła, że wie , że to porządna szkoła i wszystkie
        problemy i bolączki o których ostatnio głośno to występują tylko na poziomie
        gimnazjum a nie podstawówki - i po co było nas ciągać do szkoły, skoro ona już
        wszystko wie i to lepiej?
    • Gość: dorosły Kontrowersyjna ankieta Centrum Psychologiczno-P.. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.07, 21:41
      Uważam , że specjaliści z tej branzy powinni od czasu do czasu zorganizować
      sobie warsztaty i bawić sie tam w ankietowanie siebie nawzajem.
      Może odzyskaliby zdrowy rozsądek. A tak ogólnie ludzie z podobnych branży
      co jakiś czas powinni iść na dłuższe urlopy z zakazem kontaktowania się z
      ludżmi i nakazem leczenia z choroby zawodowej , która objawia sie u nich
      niepohamowaną żądzą doradzania , oceniania , wpychania się w cudze zycie,
      poglądy ,pouczania.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka