Gość: Norbert IP: *.chello.pl 23.02.07, 23:39 na www.szczecin.pl nie ma oświadczenia majątkowego Prezydenta czy to jest zgodne z prawem ? i dlaczego tak jest ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pucio Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:33 no właśnie? dlaczego nie ma jego oświadczenia majątkowego? a czasem prokurator nie powinien się tym zająć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:42 Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego nie ma oświadczenia majątkowego Krzystka skoro jest oświadczenie majątkowe np. Dutkiewicz z Wrocławia wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/f7e0c95e-a449-4516-91ea-f4cb71bd8c50/Rafał%20Dutkiewicz_osw2005.pdf to kto dał ciała, Krzystek czy Krupowicz (wojewoda)? A może ręka rękę myje? może koleś kolesia kryje? gdzie jest prokurator!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:46 No i gdzie są media? Jakby to był prezydent z PIS to już urwaliby mu łeb,ale że jest z PO to nikt palcem nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba_normalny Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 24.02.07, 16:02 Gość portalu: jonasz napisał(a): > No i gdzie są media? Jakby to był prezydent z PIS to już urwaliby mu łeb,ale że > > jest z PO to nikt palcem nie ruszy. dlaczego tak sądzisz ? bo ja twierdzę , że gdyby był z PiS-u to sam Jaruś i jego lustrzane odbicie już by zadbali aby się rozeszło po kościach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.chello.pl 24.02.07, 17:56 Pewnie Krzystek sie głowi jak zatuszować to mieszkanko które wyrwał za bezcen. Kiedyś przed UM widziałem 2 osoby trzymały transparent z opisem kto ile zagarnoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 18:04 Coś ty! Oni się teraz głowią jak ukryć fakt,że w oświadczeniu majątkowym Krzystka nie ma nic o dochodach z kancelarii prawniczej. Tych wielkich dochodach, które "sfinansowały" Dumny Szczecin. Niedługo będzie można zadać pytanie, skąd była kasa na bilboardy Krzystka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.szczecin.mm.pl 25.02.07, 11:17 Coś widze że mieszkańcy Szczecina sie tym nie przejmują czy są oszukiwani czy też nie wolą sobie dyskutować o pierdołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też działacz Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:40 Mieszkańcy Szczecina nie pukają na forum.Pukają tylko działacze partyjni z przewagą znaczną działaczy PO a oni nie są zainteresowani żeby ta sprawa była rozstrząsana.Oczywiście nie wtrącają się też w to dziennikarze bo większość z nich chodzi na pasku PO więc sami sobie nie będą smrodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAŻNE Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.chello.pl 26.02.07, 21:47 nasz prezio nie musi mieć oświadczeń majątkowych, to jest szczecin czego wy oczekujecie nam tylko siedzieć i patrzeć na degradacje miasta można wybraliście takiego prezydenta (ja nie głosowałam) to teraz macie liczę tylko że za cztery lata będę miała jeszcze gdzieś wracać, bo mam zamiar przenieść studia do Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas ja wiem! IP: *.centertel.pl 25.02.07, 12:01 zostało po prostu wzorem aneksów do umów z ECE... UTAJNIONE! Prosta sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ja wiem! 26.02.07, 08:17 Gość portalu: andreas napisał(a): > zostało po prostu wzorem aneksów do umów z ECE... UTAJNIONE! > Prosta sprawa! Moze jest integralna czescia tych aneksow? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: ja wiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 08:48 Zapewne. A radni już posady dla swoich protegowanych u Krzystka załatwili, co co się będą go czepiać? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: ja wiem! 27.02.07, 23:51 co wiecej jestem pewien ze miejscy prawnicy wydali odpwoiednia opinie prawna na ten temat Gość portalu: andreas napisał(a): > zostało po prostu wzorem aneksów do umów z ECE... UTAJNIONE! > Prosta sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniu Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:27 a oświadczenia majątkowego Krzystka na stronie miasta jak nie było tak nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.sysnet.pl 26.02.07, 19:32 nie ma i nie będzie nie ma i nie będzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esik Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 21:51 ...to będzie prokurator... mam nadzieję że już się zainteresował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAŻNE Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.chello.pl 26.02.07, 21:53 esik podziwiam, ty jeszcze w cuda wierzysz :P Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 26.02.07, 21:55 GdzieToOswiadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosik Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 22:01 o o o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a może pan Sławek pozyczył i.... zgubił? 26.02.07, 22:10 a moze pan Sławek pozyczył i... zgubił? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 szukajcie tutaj ..................... 26.02.07, 22:13 tutaj chyba..... GdzieToOświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony TU o braku oświadczenia napisano TO... IP: *.sysnet.pl 26.02.07, 22:17 bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11133&soid=DBDD72CE7E834ACB9E519D5CC13077CE Może dlatego go nie ma, że tak Krzystek podał, że kampanię wyborczą przeprowadził nie mając w danym roku dochodów? Coś takiego słyszałem - ale nie wiem, czy to nie złośliwa plotka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: TU o braku oświadczenia napisano TO... 26.02.07, 22:20 albo sie wstydza albo zgubili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosik Re: TU o braku oświadczenia napisano TO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 22:35 ...albo ma coś do ukrycia... I tej wersji będę się trzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: TU o braku oświadczenia napisano TO... 26.02.07, 22:46 ale Ty to podejrzliwy.... jak cos sie utajnia, jak aneksy z ECE czy oswiadczenie podatkowe, to zaraz, ze cos sie ukrywa! przesadzasz i histeryzujesz! Normalnie sie utajnia... po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:33 I dalej nie ma tego oświadczenia. Nie ma też zainteresowania dziennikarzy tą sprawą. Dziennikarze w sposób wręcz obrzydliwy hołubią Krzystka. Gdyby swego czasu nie było oświadczenia Mariana to wisieliby mu u gardła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:04 Fakt. Jednak jest wyjaśnienie tej sprawy. Otóż gdby takiej deklaracji nie złożył Jurczyk to byłoby to naruszenie fundamentów jawności zycia publicznego i zasad demokracji lokalnej. Jednak jak Krzystek z PO tego nie ujawnił to jest to brak czasu . bo facet tak cięzko dla nas pracuje, że nie ma czasu na takie pierdoły jak oświadczenia. Złosliwi twierdzą, że wykonuje teraz ruchy ze swoim majątkiem aby ujawnić to co nie zbulwersuje wyborców ale ja w to nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popik Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:33 Apel do regionalrednacz Wojciecha Jachima! panie redaktorze! zajmijcie się oświadczeniem majątkowym Krzystka,bo omijając ten temat dajecie na razie wyraz swojej dogłębnej stronniczości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciecin Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:10 Gość portalu: popik napisał(a): > Apel do regionalrednacz Wojciecha Jachima! > panie redaktorze! zajmijcie się oświadczeniem majątkowym Krzystka,bo omijając > ten temat dajecie na razie wyraz swojej dogłębnej stronniczości! Chyba śnisz. Wchodząca peowiakom bez mydła GW miałaby zacząć wyświetlać ich machlojki? Prędzej nam wszystkim powyrastają kaktusy jak gmach telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
bonifacy18 Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 27.02.07, 22:44 a jakby to nie było oświadczenia Maryjana to Sobecka z Głosu napisałaby tekst na całą pierwszą stronę. Nie chodzi mi o obronę Maryjana bo na prezia się nie nadawał, ale o to jak "obiektywne" są nasze media - z GW na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 27.02.07, 22:53 to ze go nie ma w internecie nie oznacza że go wogóle nie ma i nie zostało złożone ,zreszta jak pamietam tamte oświadczenia radnych z porzedniej kadencji udostepnione w internecie były delikatnie mówiąc mocno nieścisłe i niedokładne i nosiły przeważnie cechy powierzchownosci oraz zasady "mata i odwalta sie" , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asesor Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:57 Co za stronniczy cymbał z Ciebie. W zasadzie to dobrze, że Krzystek nie złozył tego oświadczenia bo przecież poprzednie były nieścisłe. Tragiczny facet jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 27.02.07, 23:06 cymbał to z ciebie jeżeli wierzysz że nie złozył ,nawet sie nie spóznił tylko wogóle nie złozył i co ? myśl troche cymbale . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estyma Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:15 No to gdzie jest to oświadczenie majątkowe Krzystka matole? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 27.02.07, 23:17 tam gdzie powinno matole , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santana Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:23 myślę że to dobrze że właśnie takie chamiszcza jak ty bronią Krzystka, bo jego buta i arogancja, wyraża się w twoich słowach.nareszcie widać prawdziwe oblicze prezydenta Krzystka który swoje ośiwadczenie ma tam, gdzie mieszkańców Szczecina, czyli w d... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 27.02.07, 23:33 musze cie rozczarowac chamie, nie głosowałem na krzystka i nie bronie jego polityki ani go jeszcze na razie nie rozliczam bo póki co nie ma za co ,daje tylko do zrozumienia forumowych nawiedzonym przygłupom jakie bezmyslnie bzdury wypisuja ,nigdy pierwszy obelg nie zaczynam a na chamstwo zawsze odpowiadam chamstwem a "nie godnosciom osobistom" , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:41 Kompletny świr z Ciebie piter. Takich jak Ty do muzeum dziwolągów wstawić. Broń Krzystka bo go bronisz i po co się tłumaczysz innym zadziorom. Krzystek będzie dobrym prezydentem ale niestety dzięki takim agresywnym trolom jak Ty traci w oczach forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 27.02.07, 23:46 a czy mój pierwszy post był w jakikolwiek sposób agresywny ? ty zakompleksiony prowokatorze w dziesięciu wcieleniach !, (he he),wyśle ci w koncu te buty do wyczyszczenia , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elena Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:04 Oto elektorat Krzystka i PO ... nic DODA ć nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 28.02.07, 23:59 Piotrze myslisz sie. powinno byc na bipie na www.szczecin.pl przykro ze nie potrafisz tego zrozumiec:( piotr33k2 napisał: > tam gdzie powinno matole , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feler Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 08:23 Jakoś nikt nie potrafi tego zrozumieć.Dziennikarze też... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 01.03.07, 13:48 albert_c napisał: > Piotrze myslisz sie. > > powinno byc na bipie na www.szczecin.pl > > przykro ze nie potrafisz tego zrozumiec:( > > piotr33k2 napisał: > > > tam gdzie powinno matole , he he. a ty nie potrafisz zrozumieć (jak te matoły zresztą )ze złożył tylko nie ma tego w necie ,dlaczego tego tam nie ma to nie wiadomo ale to inna sprawa i to nie znaczy ze nie złożył a tu a tym wątku wszyscy bredzą że nie złożył . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony skąd opóźnienie w publikacji w Internecie? IP: *.sysnet.pl 01.03.07, 14:32 Cały czas jednak nie wiadomo, czemu nie zostało to oświadczenie opublikowane w Internecie, szczególnie, że Radnych jakoś się dało.... ... przy okazji - czy prawdą jest, jakoby nasz Prezydent przeprowadził całą kampanię a nie wykazał w zeszłym roku ŻADNYCH DOCHODÓW?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: skąd opóźnienie w publikacji w Internecie? 01.03.07, 14:45 i to jest właśnie właściwe pytanie , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony Re: skąd opóźnienie w publikacji w Internecie? IP: *.sysnet.pl 01.03.07, 14:53 Przecież już tutaj pokazywałem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=57930004&a=58086363 To jest pytanie kogo należy zwolnić za blokowanie ujawniania obowiązkowej do ujawnienia informacji... nie ma żadnych powodów, by kłamać o tym, że dopiero po powrocie od Wojewody można to opublikować. Ta informacja powinna być od dnia jej złożenia na stronie internetowej... wszelkie opóźnienia są po prostu wciskaniem kitu ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 01.03.07, 21:33 Piotrze jest obowiazek opublikowania tego z BIPie na stronie www. osiwdczenia nie ma, wiec jest zasadne podejrzenie ze moze w ogole tego oswiadczenia nie ma lub 'cos sie z nim dzieje' co dziac sie nie powinno Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze 01.03.07, 21:41 nie wiem czy jest obowiązek publikowania w necie ,jest obowiazek zlożenia i udostępnienia ale tu nikt nie sprawdził czy jest dostepne tylko że go nie ma w necie .radziłbym zachować umiar w osądach bo z publikacjami w internecie różnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc [...] IP: *.1blu.de 01.03.07, 21:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony piotr - zacznij myśleć IP: *.sysnet.pl 01.03.07, 22:40 Rozumiem, że na oficjalnej stronie BIP mającej zgodnie z ustawą być formą informacji publicznej - wg Ciebie kłamią? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: piotr - zacznij myśleć 01.03.07, 22:47 czemu? co do myślenia to "myśle" że gdyby krzystek nie złożył takiego oświadczenia fizycznie( a nie wirtualnie) to juz by glosowano nad jego odwołaniem i uniewaznieniem mandatu jeżeli już by nie był odwołany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony Re: piotr - zacznij myśleć IP: *.sysnet.pl 02.03.07, 13:56 A wg mnie złożył oświadczenie, które wstyd opublikować, bo nie spełnia podstawowych wymogów oświadczenia... Jednak nie odpowiedziałeś na pytanie, czy skoro jest oświadczenie i ma być jawne to dlaczego niedopełniający obowiązków jeszcze pracują... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: piotr - zacznij myśleć 02.03.07, 19:02 wojewoda jest zdaje się z pis-u ,więc trudno go posądząć o polityczne koneksje z krzystkiem który zdaje się jest z po. he eh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulek Re: piotr - zacznij myśleć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:36 Nie. wojewoda jest od Milczanowskiego, tak jak Krzystek jest od Milczanowskiego a Obrycki jest od Puzyny, kumpla Milczanowskiego. A wszyscy razem są od Piechoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi prawo nakazuje prezydentowi ujawnienie oświadczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 14:52 Więc trochu cierpliwości bym zalecał. W Szczecinie jak w Watykanie dokumenty muszą swoje odczekać nim trafią do wiadomości. Ot taki mały wyraz pogardy wobec wyborców i okazania swojej wadzy urzędniczej w całej okazałości. "Informacje zawarte w oświadczeniu majątkowym są jawne, z wyłączeniem informacji o adresie zamieszkania składającego oświadczenie oraz o miejscu położenia nieruchomości...Jawne informacje zawarte w oświadczeniach majątkowych są udostępniane w Biuletynie Informacji Publicznej" oraz "Kto, wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi, nie udostępnia informacji publicznej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku." Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: 81.190.124.* 28.02.07, 19:44 To jest podejrzane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 23:23 hmmm dobre stwierdzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
zbednydlaregionu Re: podbijanka do skutku 01.03.07, 10:40 Gość portalu: pucio napisał(a): Ciekaw jestem co powiedziałby tak obecnie aktywny w mediach Tusk na konkrety z "jego" prezydentem w Szczecinie.Platforma to twór rynkowo-marketingowy. Ładne opakowanie a w środku, w towrze często, zbyt często zdarza się pleśń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enron Re: podbijanka do skutku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 13:53 znaczy się towar wybrakowany, lekko podśmierdujący...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sella Re: podbijanka do skutku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 16:13 A dlaczego wojewoda nie oddał tego oświadczenia? wojewoda chce pomóc Krzystkowi? tylko czy w dobrej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony GW wazelinuje Krzystkowi IP: *.sysnet.pl 01.03.07, 18:10 Niestety bylejaki oddział GW (chyba najgorszy w całym kraju) nie spłodził dotąd ani jednego krytycznego artykułu o Krzystku. Po Jurczyku jeździli od pierwszych dni jakby się szaleju najedli a o Krzystku złego słowa nie można przeczytać - to przecież ćwoki nie zapytają o dokument... wazeliniarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Zagladajac do zrodel... 01.03.07, 23:48 Fugazi juz przwolal zrodla w oparciu o ktore powinnismy toczyc spor w tym watku i warto by bylo go toczyc wlasnie w oparciu o zapisy ustawy, ktore postaram sie nieco przyblizyc w bardzo skroconej formi: Otoz ustawa z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym mowi, w art 24 h p.4 ze wojt (czyli takze prezydent) jest zobowiazany do zlzoenia swojego oswiadczenia w terminie 30 dni od dnia zlozenia slubowania. Z tego cow iemy to Krzystek takie oswiadczenie zlozyl i zgodnie z ustawa, a konkretnie art. 24h ust. 3 pkt 2 przekazal takowe oswiadczenie wojewodzie. I tu trafiamy na pewien problem ktory wymaga od nas wyborcow sporej dozy cierpliwosci - otoz ustawodawca nie zobowiazal wojeowdy zadnym terminami do oddania kopii (bo oryginal osiwdczenia wedruje do urzedu skarbowego tj przekazuje go tam wojewoda) oswiadczenia wojtowi (po jego sprawdzeniu rzecz jasna - na czym te sparwdzenie ma polegac tego tez ustawodawca nie sprecyzowal). Tak wiec wojeowda moze dosc dlugo przetrzymywac to oswiadczenie. Tyle ustawa - znaczy sie wiele wiecej, ale nie bede przynudzal. idac dalej warto sprawdzic czy ta opieszalosc wojewody tyczy sie li i tylko Krzystka czy tez innych prezydentow miast. W tym celu udalem sie na strone Koszalina: www.koszalin.pl/ i tam dalej: bip.koszalin.pl/?c=721 swoja droga jeden z najgroszt\ych serwisow bip jakie kiedykolwiek ogladalem. i coz sie dowiadujemy - otoz nie ma oswiedczenia majatkowego Mikietynskiego na stronach bip oraz adnego info gdzie jest to oswiadczenie. Czy tylko zbiegiem okolicznosci nalezy tlumaczyc ze obaj i Krzystek i Mikietynski sa zwiazani z PO? udezram dalej - tym razem do Swinoujscia: www.swinoujscie.pl/ i dalej: bip.um.swinoujscie.pl/?cid=2317 a tam brak akyualnego oswiadczenia, a poprzednie to...pusta kartka... a prezydent Swinoujscia z SLD jest. tak wiec moim zdaniem nalezy sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac na to osiwadczenie i nie siac na razie defetyzmu. Krzystek w tej materii jak widac nie odbiega od reszty wojewodztwa - tak wiec ja stawiam na to, ze wojewoda nie przekazal jeszcze kopii oswiadczen do wojtow - tak wiec pretensje nalezy kierowac do pisowskiego wojeowdy, a nie do Krzystka. co wiecej napisze nasz szczecinski bip wg mnie jest najlpeszym bipem w wojewodzwie, a i pokusze sie o teze ze byc moze najlpeszym w kraju! pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony GW włazi bez wazeliny... IP: *.sysnet.pl 02.03.07, 00:02 Pozostaje pytanie następujące - co kogo obchodzi WOJEWODA? To oświadczenie ma być jawne czy nie ma być jawne? W świetle prawa do 30 dni od wyboru?? Swoją drogą moralnie Krzystek się tutaj kompletnie rozmienia na drobne. Gorzej niż przy tym mieszkanku, co to pobożnie wziął za 32 tys a warte teraz 400 000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony Albercik, zacznij czytać prawo... IP: *.sysnet.pl 02.03.07, 00:09 Art. 24i. 1. Informacje zawarte w oświadczeniu majątkowym są jawne, z wyłączeniem informacji o adresie zamieszkania składającego oświadczenie oraz o miejscu położenia nieruchomości. 2. Wojewoda i przewodniczący rady gminy przekazują wójtowi kopie oświadczeń majątkowych, które im złożono. 3. Jawne informacje zawarte w oświadczeniach majątkowych są udostępniane w Biuletynie Informacji Publicznej, o którym mowa w ustawie z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz.U. Nr 112, poz. 1198 oraz z 2002 r. Nr 153, poz. 1271). bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11133&soid=DBDD72CE7E834ACB9E519D5CC13077CE to co tu jest napisane jest więc GŁUPOTĄ. Z drugiego ustępu nie wynika WCALE, że te informacje nie mogą być ujawnione - wg mnie łamane jest prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Albercik, zacznij czytać prawo... 02.03.07, 00:13 a wg mnie nie - gdyz opublikowanie oswiadczenia nastepuje po przekazaniu kopii przez wojewode do wojta. Obecnie Krzystek nie moze opublikowac tgeo oswiadczenia gdyz jego dysponentem w mysl ustawy jest wojewoda, tak wiec Krzystek nie ma posiada teraz tego oswiadczenia, wiec fizycznie nie jest w stanie go opublikowac! oczywiscie ze z 2 ust nie wynika ze informacje nie moga byc jawne - o jawnosci mowi ust 1 i 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jąder Re: Albercik, zacznij czytać prawo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:53 A dlaczego wojewoda nie przekazuje tego oświadczenia? Przecież oświadczenia prezydentów Krakowa czy Wrocławia są już na stronie BIP. Czyżby w tym oświadczeniu coś było nie tak? To tym bardziej powinno zostać upublicznione. Chyba,że wojewoda w ten sposób kryje Krzystka przed konsekwencjami Odpowiedz Link Zgłoś
zbednydlaregionu Re: Albercik, zacznij czytać prawo... 02.03.07, 12:02 Za Krzystka po prostu wszystko zaczyna się robić tajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony Albercik słyszał o kserokopiarkach?. IP: *.sysnet.pl 02.03.07, 11:24 Alberciuku - wystarczy ksero... a jak tego mało - wystarczy przejść się do notariusza... Konkludując - wg mnie Krzystek łamie prawo a bylejaki oddział szczecińskiej GW włazi Krzystkowi i nie opublikuje publicznie zapytania do Jaśnie Prezydenta "Zamknij szkoły" "Sprzedaj 7 Młynów" "Buduj stadion na Bagnach" "Zrób dobrze właścicielom Colloseum" "Zrób Dyregentowi synekturkę" Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Albercik słyszał o kserokopiarkach?. 02.03.07, 12:17 smieszny jestes tak piszac. Niestety ale jest ze dokumnet jakim jest sowiadczenie publikuje sie po otrzmaniu zwrotu kopii od wojewody - czy to sie Tobie podoba czy nie. Zapewne nie, mi takze sie nie podba, bo powinno byc tak ze w momencie przekazywania do wojewody trzeba opublikowac to w bipie. Jezeli juz sie mamy kogos czepiac w temacie to wojewody. Wskazalem powyzej ze aktualnie brak jest rowniez oswiadczen prezydentow Koszalina i Swinoujscia - prawdopoodbnie takze jeszcze nie wrocily od wojewody. co do kserokopiarek - to zeby Krzytsek mogl wywiesic kopie w bipie potrzebne by bylo oparcie w ustawie - takowego jednak nie ma. tak wiec rzekne raz jeszcze - dobrze by bylo zebsysmy potrafili dyskutowac w oparciu o ramy prawne towarzyszace temu problemowi to raz, a drugie zebysmy potrafili ktrytycznie spojrzec na to prawo i wskazac co nam sie nie podoba w nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony chyba nie rozumiesz co piszesz IP: *.sysnet.pl 02.03.07, 13:52 Gdzie Ty "śmieszny jesteś" masz napisane w ustawie, że trzeba to publikować dopiero po otrzymaniu kopii od wojewody?? Co Ty za bajki tu głodne opowiadasz. Podałem Ci paragrafy - nie ma tam nic, że przekazanie do wojewody uniemożliwia opublikowanie. Od tego są notriusze by potwierdzić kopie dowolnego dokumentu. Poza tym nie ma żadny przewiskazań, by zamieść kopię. Oświadczenie staje się oświadczeniem w momencie jego OŚWIADCZENIA a nie w momencie, kiedy je przeczyta wojewoda. Albercik - widać, że próbujesz Krzystka bronić, czego się po wazelinie GW spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Brak oświadczenia majątkowego Krzystka dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:53 skoro to przeststępstwo to dlaczego jeszcze nikt nie złożył zawiadomienia o jego popełnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś