swarozyc 09.05.03, 13:16 Pogany my Pogany my, dzierskie pogany, I wiara w nas żywa, gorąca, Swarogu my rade Słowiany, A one co krzczone, pies trącał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wpszemek A to znasz? 09.05.03, 13:43 Kto ty jesteś? Polak mały. Polak - znaczy człowiek śmiały, Śmiały myślą, słowem, czynem, Polak - prawym Słowianinem, A Słowianin - to poganin! Tako uczą mnie rodzice, Tako wierzę, tym się szczycę! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Pogany my... 09.05.03, 23:00 Potrzeba Ci wiary Że życie to droga donikąd, Że błoga nirwany ponęta - Pociecha w sam raz niewolnikom, Pasuje w sam raz dekadentom. Z takimi to nam nie po drodze, Nas inna przygoda urzeka, Co płaczą, co duchem ubodzy, Nie pójdą śladami człowieka! Bo człowiek to moc i potęga, I wola, i duma junacka, Wciąż wyżej i dalej on sięga I z bogiem się żadnym nie cacka! Potrzeba ci wiary, Polaku, Byś panem się czuł a nie sługą, Litanie pozostaw żebrakom, Posłuchaj! To woła Zadruga! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Goreją wici 12.05.03, 12:31 Goreją wici Goreją wici w czas rokowy, Dziś znów, jak przed tysiącem lat, Posłanie niosą Miecławowe, I budzi się słowiański świat Słowiańska czestna wiara nasza, My z tych co Lech, Siemowit, Krak, Nie nam zamorskich znać mesjaszy, Swaroga - Roda nosim znak! Bo człowiek miarą jest wszechrzeczy, Nic ponad naszą myśl i dłoń! Z klęczeństwa Polak się wyleczył, Na zaćmę krzyża ma już broń Odzyszcze naród własną duszę I sobą znów zapragnie być, Koło historii drgnie - i ruszy, Bezdziejów gnuśnych zerwie nić Życie człowieka to zadanie, Spełnia się poprzez trud i znój, Dzieło - to twoje powołanie, Dzielny niech będzie żywot twój! Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Re: Goreją wici 12.05.03, 13:03 Czytamy chyba te same książki... Antoni Wacyk się kłania! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.lenin Re: Pogany my... 12.05.03, 13:04 Nie pogany, a ateiści. Oświecone, nowoczesne masy z miast i wsi! Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Noc Kupały - kiedy i gdzie?! 12.05.03, 15:22 No, no, no - ładnych rzeczy się tutaj dowiadujemy Panie Swarożyc. www.wprost.pl/ar/?O=44145 Swoją drogą przejechał bym się na taki zlocik, popatrzeć oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Re: Noc Kupały - kiedy i gdzie?! 12.05.03, 15:31 swarozyc napisała: > Sugerujesz cos? > Niby co? > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Noc Kupały - kiedy i gdzie?! 12.05.03, 15:36 tak mi sie przez chwile wydawalo... Ale to chyba skutek wczorajszych uciech... Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Re: Noc Kupały - kiedy i gdzie?! 12.05.03, 16:15 No dobra, sugerowałem, że jesteś członkiem "neopogańskiego Niklotu". Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: wprzemek IP: *.telia.com 12.05.03, 16:40 Nie moge byc czlonkiem czegokolwiek w Polsce nie mieszkajac w niej... Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy Re: Pogany my... 12.05.03, 16:25 ty to jesteś niezły pojebanin a nie poganin swrogu z twarogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: Pierwszy IP: *.telia.com 12.05.03, 17:09 podpowiedz mi medrco, co takiego pojebanego jest we mnie? Mam klopoty z samoidentyfikacja wiec oczekuje dluzszego wywodu niz zwiastun 'glebokich mysli' z poprzednigo postu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przecinack zosia sfarosia IP: 213.17.250.* 12.05.03, 17:48 Gość portalu: Swarozyc napisał(a): > Mam klopoty z samoidentyfikacja a to widac juz od dluzszego czasu :) chociaz zwracanie sie do innych za pomoca formy "wy" moze naprowadzic na oczekiwany cel... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: zosia sfarosia 12.05.03, 17:50 ogolniki i pustoslowie, klamczuszku... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Pieśń żerców 12.05.03, 19:25 Pieśń żerców Swaroże, Słowiański prawy Boże, Włodyko nasz! Przyjm dary nasze krasne, Ukaż nam lica jasne I drużbą darz Swaroże, Tyś jest Wolą co tworzy Wszechrzeczy byt! Żertwą, pieśnią - zdrawicą Sławim Cię, Czworolicy, Tyś Swantewit! Swaroże, Praojców naszych Boże, My ludem Twym, Chrobre z chrobrych Lucice Twoje nieśli stanice, Niesiem i my. Swaroże, Słowiańskie kędy morze, Arkony chram, Gdzie prochy Jaromarów, Radogoszcz gdzie Radarów - Myśl nasza tam! Swaroże, Wolności modlim zorze, Modlimy tak: Na świętą rać pobiedną Niech złączy Słowian w jedno Świąszczycy znak! Swaroże, Wierni my Tobie Boże W dobrym i złym, Mir Tobie, cześć i sława! A wróżda, wróżda krwawa, A śmierć - niedrugom Twym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przecinack Re: zosia sfarosia IP: 213.17.250.* 12.05.03, 20:23 swarozyc napisała: > ogolniki i pustoslowie, klamczuszku... niech i tak bedzie, komuszku... Odpowiedz Link Zgłoś