Dodaj do ulubionych

Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:45
smieciowi kaponicy, jestem wzruszony tą ormowską pracą gazety, ale to mnie
nie jest w stanie zdziwić. nauczycielki gimnazjum z 15-latkami uczy
donosicielstwa, inna pani mówi o terenie bez administratora, a przecież to są
zawsze tylko tereny gminy... jestem naprawdę poruszony. straznicy miejscy
waszym niedołęstwem jestem wzruszony - zakapowałem na tym forum zditm i brud
ze smrodem na chodnikach centrum, i co? i brud jak był tak jest, a wy bawicie
się we "władzę"
Obserwuj wątek
    • Gość: pieszy i nic tylko pic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=61322007
    • Gość: mechan Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:04
      "Dziewczyny są zdeterminowane. Jeżeli będę świadkiem wysypywania jakichś stert
      śmieci, to mogę nawet zeznawać później w sądzie - zapowiada Kamila."
      I będziemy mieli czysty Szczecin - poświęcając 15 letnią dziewicę Kamilę.
      Ale wstyd i żenująca sytuacja.
      Tylko, żeby determinacja nie osiągnęła skali odwołania władz miasta? Ile
      jeszcze dać im czasu? Aż swąd g.....a wyparuje w letnich upałach?
      I o czym to świadczy, że dzieci się biorą za dorosłych. Naomi Campbel Szczecina
      nam nie posprząta - ale oprócz Kamili zeznającej w sądzie - to najlepsza
      propozycja.
      • Gość: MIchał Re: Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.bazapartner.pl 24.04.07, 23:10
        Nie mozna sie cale zycie bac. A jesli chodzi o donosicielstwo, to owszem.
        Trzeba donosic na brudasow co po sobie nie sprzataja i tylko brudza, a pozniej
        tacy wlasnie brudasi najwiecej krzyku robia, ze nie czyni sie nic, co by
        polepszylo czystosc miasta. Tacy ludzie powinni sie wstydzic swego
        zachowania... A moi poprzednicy swojego nastawienia do sprawy. Troche
        optymizmu ! Młodziez chce walczyc z brudasami to niech walczy. I w ogole co ma
        znaczy to " dziewictwo " ?!
        • Gość: pieszy Re: Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:14
          panie Michale prosze mnie nie pouczać, jakie mogę mieć i w jakiej sprawie
          zdanie.
        • Gość: mechan Re: Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.zchpolice.com 25.04.07, 08:23
          Nie zderzałbym 15 letnich dzieci z sądem ani ze strażą miejską (wszak nie mają
          jeszcze 18 lat). Nie narażałbym 15 letnich dzieci na zemstę brudasów, którzy
          wyrzucają śmieci. A to jest zderzenie i znalezienie się pierwszy raz w
          sytuacji, w której się nie było. A straż miejska już nas przyzwyczaiła, że nie
          kiwnie palcem w naszej sprawie. Gimnazjaliści mogą nie rzucać papierków albo je
          pozbierać, mogą zrobić zdjęcie, wskazać miejsca zaśmiecenia. Moda na
          wolontariat, gdy są do tego dobrze opłacani ludzie też jest paranoją. Ktoś
          bierze pieniądze a będzie się zasłaniał 15 letnimi wolontariuszami, którzy za
          niego załatwią sprawy w sądzie? O czym to świadczy?
    • Gość: wr Re: Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:12
      Ty, "pieszy" ormowcu przeczytaj swój post jeszcze raz. Po mojemu masz problem z
      rozróżnieniem "Kali mieć, Kali być". Pomyśl też o tym, dlaczego mieszkania na
      obrzerzach Szczecina są droższe od tych w centrum?!
      • Gość: pieszy Re: Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:16
        gosciu wr, jezeli teskno ci za słuzbą to do roboty, śmieci i smród czekaja
      • Gość: urzędas Re: Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:11
        proponuję przenieść redakcję wyborczej do urzędu, będzie łatwiej
    • Gość: yoyo Pieszy pedz stad Dziadu IP: 213.155.191.* 24.04.07, 23:46
      Nachlales sie beltow oi mieszasz, sa inne portale i fora jak np geje idz tam i
      nadawaj. tu chodzi o doprowadzenie szcecina do stanu abysmy mogli powiedziec ze
      jest czysty , wyprzatany i domyty. Z sprawna straza egzekwujaca powinnosci
      zarzadcow.Z gospadarzami posesji i terenow . z urzednikami reagujacymi na
      sygnaly mieszkancow. a to ze mlodziez sie angazuje to chwala im za to i
      szacunek, brawa dla pan nauczycielek. A panowie wielcy urzednicy z magistratu
      koniec waszego slodkiego nierobstwa i zaslanianaie sie brakiem pieniedzy i
      trudnymi warunklami pracy macie myslec podpatrywac sasiadow z dobrymi
      przykladami i czasem samemu przejsc sie po miescie .
      • gabbamastah Re: Pieszy pedz stad Dziadu 25.04.07, 08:16
        Dokladnie, zgadzam sie z przedmowca.

Nie wiem skad w obywatelach naszego miasta (kraju?) taka reakcja na
        "donosicielstwo" co tak naprawde jest informowaniem wladz o tym czego byc
        moze nie sa w stanie same wylapac. Jezeli ktos jest na tyle tępy by to
        krytykować to polecam wyjazd do europy zachodniej. Tam taka kontrola mieszkancow
        to norma,
        niech ktoś sprobuje np na osiedlu wysypac smieci lub zaparkowac auto na
        trawniku sasiada, ten zaraz dzwoni po policje (tak jest w szkocji).

A ze juz w temacie, strasznie zirytowala mnie podobna kwestia "donosicielstwa w
        USach". Skarbowka az sama narzeka ze ma za duzo pracy przez to. I znow polecam
        odwiedzic kraje skandynawskie, sprobujcie tylko kupic sobie lepsze auto niz wasz
        status spoleczny wskazuje, gwarantuje wam wizyte skarbowki, ktora sie o tym
        dowie od sasiada w ciagu kilku dni.

Pozdrawiam i zycze powodzenia, bo akcja czysty szczecin, to od wielu lat
        naprawde napawajace optymizmem dzialanie mieszkancow naszego miasta.
        • Gość: :) Re: Pieszy pedz stad Dziadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:28
          > Pozdrawiam i zycze powodzenia, bo akcja czysty szczecin, to od wielu lat
          > naprawde napawajace optymizmem dzialanie mieszkancow naszego miasta.

to już mamy wieloletnią tradycję :)))))))))))))00
        • Gość: precz z donosami Re: Pieszy pedz stad Dziadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 09:31
          Hahahaha, więc ku takim standardom mamy zmierzać?? To jest ten zachodni raj? :)

gabbamastah napisała:

> niech ktoś sprobuje np na osiedlu wysypac smieci lub zaparkowac auto na
          > trawniku sasiada, ten zaraz dzwoni po policje (tak jest w szkocji).
          Normalny sąsiad zapyta o zgodę. A jeśli nie może (np. nie ma mnie), to po
          zwroceniu uwagi odjedzie. W czym tu problem? Po co policja?

> odwiedzic kraje skandynawskie, sprobujcie tylko kupic sobie lepsze auto niz
          was
          > z
          > status spoleczny wskazuje, gwarantuje wam wizyte skarbowki, ktora sie o tym
          > dowie od sasiada w ciagu kilku dni.
          Bo sąsiad w krajach skandynawskich służy do kontrolowania moich finansów? Moje
          pieniądze - moja sprawa. Nie wyobrażam sobie sąsiada donoszącego na mnie, a już
          na pewno nie z takich powodów. To musi być rozkosz - wizyta skarbówki, bo
          sąsiadowi coś się wydawało. Rozumiem, że może zainterweniować w razie
          przestępstwa. Ale tylko dlatego, że mam lepsze auto niż powinienem?

Przedstawione tu przykłady pokazują kompletny brak porozummienia między ludźmi
          ("sąsiadami"). Jedź se sam/sama do takiego raju. Ja wolę moich sympatycznych,
          miłych sąsiadów, nie wciskających nocha w nie swoje sprawy.
          • gabbamastah Re: Pieszy pedz stad Dziadu 25.04.07, 10:45
            Tak to jest ten zachodni raj, raj gdzie uciekaja Polacy za praca, a Ci co jada
            na wycieczki i wracaja to mowia że u nas: brud, syf, zlodziejstwo, hamstwo itd.

Właśnie dlatego tam tego nie ma, bo społeczeństwa skutecznie sobie radzą z
            jednostkami które zatruwają Zycie dla ogółu.

Mowisz ze Twoje finanse to Twoja sprawa, oczywiscie ze tak. Ale jezeli ja place
            uczciwie podatki, liczac ze idą one na cos w tym panstwie bo takie sa reguly
            zycia w spoleczenstwie, a sa osoby ktore kradna, oszukuja itp, to sory ale nie
            bede tolerowal ich zachowania. Albo chcemy zyc w normalnym kraju albo nie
            marudzmy na Polske za kazdym razem gdy porownujemy ja z zachodem. Podobnie ze
            sprzetaniem, służby miejskie nie mogą być wszedzie, wiec jeżeli widze ze jakis
            baran znalazł sobie oszczędność i wywala smieci gdzie popadnie, zamiast zapłacić
            za wywoz, to sory, ale niech placi kare, bo mamy prawo zyc w czystym otoczeniu.

Pozdrawiam.
          • Gość: tomek Re: Pieszy pedz stad Dziadu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 08:50
            zapomniałeś(łaś) dodać :" siedzenie we własnych odchodach - bo mnie to rajcuje".
        • Gość: X Re: Pieszy pedz stad Dziadu IP: *.chello.pl 25.04.07, 10:31
          > USach". Skarbowka az sama narzeka ze ma za duzo pracy przez to. I znow polecam
          > odwiedzic kraje skandynawskie, sprobujcie tylko kupic sobie lepsze auto niz was
          > z
          > status spoleczny wskazuje, gwarantuje wam wizyte skarbowki, ktora sie o tym
          > dowie od sasiada w ciagu kilku dni.

Masz chyba na myśli Norwegię - tam każdy obywatel składa oświadczenie majątkowe publikowane potem w internecie. Dlatego nikt nie kombinuje np. samochodów na lewo.
          • jam-agru Re: Pieszy pedz stad Dziadu 29.04.07, 17:09
            Ludzie, myślnijcie sobie raz.
            Jest taka skala: obojętność - reakcja - donosicielstwo.
            Znaj proporcją, mocium panie. Czy mam wszystko olewać, żeby nie zostać kapusiem?
    • Gość: czyścioch Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.chello.pl 25.04.07, 09:33
      Z przyjemnością popatrzę na wszystkich naszych " wielkich" ,troszczących się o
      miasto jak w niedzielę , po mszy, maszerują z miotłami , workami na wielkie
      sprzątanie miasta, a nawet poprzyglądam się, jak im to idzie.
    • Gość: Dionizy Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.04.07, 09:38
      W lasach komunalnych dzielnicy Dąbie wykonano bardzo dobrą robotę. Lasy są
      dzisiaj czyste i oby spacerowicze utrzymali ten stan najdłużej. Słowa uznania
      należą się inicjatorom akcji. Zastanawiam się jednak kto i kiedy uprzątnie
      worki ze zgromadzonymi śmieciami, które znajdują się przy leśnych drogach. Aby
      porządek w naszych okolicznych lasach utrzymać może warto pomyśleć o
      rozstawieniu na ich terenie koszy na śmiecie, a może też w miejsscach
      szczególnie uroczych postawić dla spacerowiczów ławeczki. Koszt niewielki, bo
      materiał znajduje się na miejscu.
    • Gość: kamelka Re: Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 10:55
      Będę bardzo zadowolona jeśli ta akcja rzeczywiście przyniesie wymierne efekty i
      Szczecin będzie czystszy. To chyba naturalne, że społeczeństwo bierze sprawy w
      swoje ręce gdy urzędnicy zawodzą.
      Życzyłabym sobie również, aby niejako "przy okazji" zacząć walczyć z
      bezdomnością zwierząt w naszym mieście, aby wykształcić takie mechanizmy, żeby
      przeciętny człowiek, który zaobserwował np. skupisko wolno żyjących kotów, mógł
      wykonać jeden telefon i spowodowałoby to przyjazd odpowiednich służb, zabranie
      zwierząt na sterylizację, odwiezienie ich po zabiegu, zapewnienie im w miejscu
      ich bytowania jakichś budek, schronień.
      Życzyłabym sobie również wyciągania konsekwencji wobec ludzi, którzy zasilają
      bezdomność bezmyślnie rozmnażając swoje zwierzęta domowe.
      Czas zacząć głośno mówić o tym, że topienie, zakopywanie żywcem szczeniąt/kociąt
      jest skandaliczne.
      Czas zacząć naprawdę propagować sterylizację jako metodę walki z bezdomnością
      zwierząt, a nie tylko wydawać ogromne pieniądze na utrzymanie schroniska, które
      z zapobieganiem bezdomności nie ma przecież nic wspólnego.
    • fifrock Re: Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy 25.04.07, 11:32
      Dawno juz do moich rodakow nie poczulem takiego wspolczucia, jak po przeczytaniu
      paru postow w tym temacie.

Edukacja to podstawa, to prawda... niektorzy widac zatrzymali sie na tej rodem z
      PRLu. Jezeli ktos uwaza, ze skierowanie do odpowiednich sluzb informacji o tym,
      ze ktos zasmieca park, tereny rekreacyjne po ktorych w weekend spaceruja
      szczecinianie i nie tylko, wyprowadza psa na trawnik gdzie wyraznie jest
      napisane ZAKAZ WYPROWADZANIA, za sciana slychac krzyki dziecka ktore leje
      nawalona matka to donosicielstwo to... przerazajace w jakiej pogardzie ma innych
      , myslac tylko w wlasnej d... Albo moze inaczej- w ogole nie myslac.

W cywilizowanych krajach zachodnich, z ktorych niektorych rozwiazan lepiej nie
      importowac (co prawda to prawda), jest to regula, do ktorej juz dawno wszyscy
      sie przyzwyczaili, poniewaz jedno lub parokrotne zwrocenie uwagi przez
      straz/policje poparte sowitym mandatem, najwiekszego chama jest w stanie
      nastepnym razem zmusic do myslenia.

Czy pomysl Gazety jest dobry czy kiepski? Wiecie co...? Wystarczylo bysmy nie
      smiecili. Proste jak konstrukcja cepa.

Jesli wyrzucam jakis smiec na ulicy i widze ze nie wcelowalem, to garbie ten moj
      sarmacki kark i schylajac sie zbieram i wrzucam jeszcze raz. To nie boli.
    • siciliano Bezrobotni do sprzątania !!! 25.04.07, 14:24
      Zrobiono juz tak gdzieś w Polsce.

Gazeta powinna "lobbować" za tym aby wszystkich bezrobotnych którzy chcą
      dostawać zasiłki i ubezpieczenie wysłano do sprzątania miasta.

Prezydent i urzędasy mogą to zrobić jednym dekretem. Z dnia na dzień liczba
      pobierających zasiłki spadnie o 80% i wszyscy na tym zyskamy.

• Gość: michał Re: Bezrobotni do sprzątania !!! IP: *.bazapartner.pl 25.04.07, 14:31
        Jak mi wiadomo, sprzątając osoba będzie miała pracę bo wynagrodzeniem za
        sprzątanie będzie zasiłek ... czyli pieniądze. Ale jeśli ktoś nie chcę
        sprzątac, a nie brudzi ? To czy musi sprzątac po innych. W tej akcji chyba
        chodzi o to aby spowodowac zmniejszenie zasmiecania, a nie sprzatania po
        smiecacych ...
        • Gość: pieszy pieszy zawsze daleko od dziadów, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:17
          daję wam słowo pustaczki.
          przykro mi, że myślenie kilku tu piszących jest pozbawione najmniejszej
          refleksji, za to wypełnione agresją niczym szczecińskie ulice moczowym odorem.
          gazeta, która promuje metody działania rodem z ormowskiego rynsztoka wyznacza i
          sobie standardy dzałania.
          a zditm jak mysli tak myśli zamiast sprzątać, a straż miejska razem z nimi
          popija herbatkę
          • swarozyc Niedziela czynu partyjnego... 25.04.07, 20:34
            I poszli szaleni, zażarci,
            I poszli szorować i myć,
            I poszli jak zawsze uparci,
            Jak zawsze za honor się myć.

Runęli przez ogień, straceńcy!
            Niejeden z nich dostał i padł...
            Jak ci z Samosierry szaleńcy,
            Jak ci spod Rokitny, sprzed lat.
            Runęli impetem szalonym
            I doszli. I udał się szturm.
            I sztandar swój biało-czerwony
            Zatknęli na gó..e wśród chmur.
            • swantevit GW w szczecinie 26.04.07, 10:04
              za wszelka cene stara sie pracowac na konto Muminka...
              :-))
              • Gość: pieszy Re: GW w szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:01
                kapuję: w centrum brud i smród, a strażnicy razem z zditm śpią
                • Gość: pieszy Re: GW w szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:58
                  i gdzie efekty kapowania, ja kapuję już tydzień, a smród, żygowiny, obszczane
                  chodniki mają się dobrze (GW, zditm i straznicy miejscy też)
              • Gość: czytelnik Re: GW w szczecinie IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 20:00
                swantevit napisał:

> za wszelka cene stara sie pracowac na konto Muminka...
                > :-))

dobrze mieć własną tubę propagandową
                • piotrus1 Re: GW w szczecinie 27.04.07, 20:29
                  a ja myślę sobie że po coś jest straż miejska...

widać że zamiast pilnować i wystawiać kary, potrzebują ludzi którzy będą im
                  mówić gdzie jest brudno jakby sami tego nie zauważali...

jak ja sobie nie radzę w pracy to mnie zwalniają...

chyba ta cała idea jest podsumowaniem pracy strażników...

pozdrawiam

• Gość: widz Re: GW w szczecinie IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 20:32
                    piotrus1 napisał:

> a ja myślę sobie że po coś jest straż miejska...

oni pilnują miejsc parkingowych dla radnych i ich samochodów, co by ktoś nie
                    zarysował, albo nie rozbił, jak niektórzy kierowcy
                    • Gość: pieszy dla nikogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:24
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=61539598
                      (w centrum bez zmian podobnie jak w zditm i strazy miejskiej)
                      • Gość: pieszy Re: dla nikogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:38
                        okrążę bramę portową, zerknę na ulice wyzwolenia, jagielly i bolesława
                        smiałego - zobaczę jak się ma tam szczeciński syf
                        • Gość: pieszy Re: dla nikogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 00:52
                          wczoraj i przedwczoraj: syfik mały a strażniki miejskie wczoraj ładnie kołowały
                          sobie po miastku (jacyś tacy skolowani czy co?
    • Gość: Hic Mulier Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 17:17
      Nie rozumiem czemu tak wiele osób jest przeciwnych tej akcji. Może się ona
      jednym podobać innym nie. Ale nikt nikogo nie zmusza, akcji podejmują się tylko
      ochotnicy, więc jeśli chcą działać to czemu w ogóle ich za to krytykować? Że
      niby donosicielstwo? A czemu to niby mamy trzymać sztamę z brudasami i kryć ich
      przed konsekwencjami? W imię czego? Ja chcę aby miasto było czyste i jeśli
      ludzie będą świadomi konsekwencji zanieczyszczania (nie degradacji środowiska -
      bo to do nich nie dociera - ale kar pieniężnych) to wtedy będzie czyściej.

Mam tylko nadzieję, że zapał ochotników i służb porządkowych nie opadnie i że
      akcja faktycznie okaże się sukcesem - czyli miasto będzie czystsze.
    • andreas.007 ja zycze powodzenia! 01.05.07, 19:23
      akcja jak akcja, dobrze ze udało sie zebrac wolontariuszy!
      Natomiast powodzenie akcji zalezy niestety nie od wolontariuszy,
      ale słuzb porzadkowych po prostu!

Bo jak beda zgłaszane te same miejsca, a nikt nie posprzata,
      albo za miesiac czy dwa znowu tam bedzie bałagan....
      to akcja tylko uczyni rozczarowanych malkontentów!

Nie chce nic pisac o pracy zamiast Strazy Miejskiej,
      ale wiem ze ta słuzba jest niewydona,
      a jej komendant publicznie przyznał sie,
      ze nie pamieta kto dnia poprzedniego z nim rozmawiał...
      Tak wiec jedyna nadzieja w wolontariuszach
      wypełniajacych obowiazki nieudolnych strazników miejskich!

Natomiast powtórze - jezeli słuzby porzadkowe nie posprzatają,
      to bedzie kleska akcji... zupełnie jednak niezalezna
      od pracy i zapału wolontariuszy!

Ja zycze powodzenia, bo powodzeniem bedzie czysciejszy Szczecin!
      • Gość: pieszy do nikogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:25
        deszczyk trochę polepszy czystość szczecińskich chodników.
        pozdrawiam zditm i straż miejską, też ormowych wolontariuszy i GW.

(temat był, a brud jest)
        • Gość: obserwator Re: do nikogo IP: *.sysnet.pl 07.05.07, 21:30
          ważne,że spotkanie w urzędzie było udane i Wyborcza opisała
          • Gość: pieszy do wodzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:37
            mniej smrodu za sprawą deszczu więc czas na premie w zditm i straży miejskiej
            (kontrole - po deszczu - wykazały poprawę czystości)
            • Gość: pieszy do wodza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:25
              czy jeżeli miasto zacznie sprzątać to też trzeba zapłacić opłatę adiacencką?
              czy wystarczy, że deszcz sprząta i już należy płacić?

zditm ze strażą miejską śpią, czy grają w karty? a może z ormowcami zakładają
              teczki?

hmm?
    • Gość: trzepak Koalicja Czysty Szczecin rusza do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:13
      tradycyjnie:
      cyt:"Domagali się nadzoru ze strony miasta nad właścicielami firm, warsztatów i
      domków jednorodzinnych - czy mają podpisane umowy na wywóz śmieci."
      zawsze prywatne, male osoby na celowniku.
      a moze w koncu ZbiLK i podlegle mu BOM-y wezma sie do roboty?
      same umowy nie rozwiazuja problemu, zacznijcie te smieci wywozic!
      popieram pieszego - zabawa we wladze
      • Gość: pieszy ormowa dokumentacja pracy zditm i str. miejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:49
        czystyszczecin.blox.pl/html
        (jak sfotorafować smród - dzięki deszczoewej wodzie teraz mniejszy - obszczane
        chodniki i kupy może można, ale śmieciowe ormo jest na to ślepe)
        • Gość: pieszy do lub od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 10:20
          po wczorajszym deszczu jakoś mniej smrodu na ulicach. znaczy sie jest powód do
          nagradzania, premiowania i dyplomowania w zditm oraz straży miejskiej (a i
          śmieciowi ormowcy mają trochę radości)
          • Gość: pieszy od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 20:04
            i znowu deszcz posprzątał i umył, jaka ulga, ze ktoś o tym myśli
            • Gość: pieszy raz bedzie czyściej, może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 23:11
              radni dali pieniądze na sprzątanie przed regatami - chcę żeby regaty były
              ciągle i cały czas.

(a swoją drogą, to dlaczego płacić za coś za co już zapłaciliśmy zamiast na
              bruk do sprzątania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka