afrika - Co w Polsce grozi za pedofilię? 21.03.08, 10:24 - Przeniesienie do innej parafii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak-ateista a to zalezy kim jestes... jak ksiedzem to nic IP: 87.105.164.* 21.03.08, 10:32 Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 10:44 Panu Zygmuntowi Kamińskiemu z zawodu arcybiskupowi coś sie w łepetynie popierniczyło. Polska dzisiaj nie jest największym krajem. W przeszłoś ci była o wiele większym. Ale to obecnie w Polsce egzystuje i to bardzo dobrze 40. tysięczna armia konsekrowanych. Od tysiąca lat nigdy nie było tyle kościołów i instytucji katolickich. Do tego należy dodać uczelnie teologiczne, których w takiej ilości nigdy nie było. Wydawnictwa praso we, książkowe, radia i telewizja. Ameryka ! Żyć nie umierać ! Atu takie ponure stwierdzenia o prześladowaniu. A forsa którą Kościół trzepie z narodu tytułem konkordatu ? Panie Kamiński ! Pan sie Boga nie boi ! Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardfilip "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 11:00 Bpe rznie glupa,jak by powiedzial,pewien slaski b.posel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak-ateista którego zresztą nie ma:) ale pieniądze i wladza są IP: 87.105.164.* 21.03.08, 11:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: którego zresztą nie ma:) ale pieniądze i wlad IP: *.dclient.hispeed.ch 21.03.08, 13:11 Nie ma Boga, Jezusa i Twego pradziadka, bo ich nie widziales... Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 kościól to MY! Ty, ja, on i oni. A nie klechy 21.03.08, 11:28 w większości to posażyty Odpowiedz Link Zgłoś
p.wlodziu "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 11:44 W wielki czwartek abp Kamiński powiedział "kapłani są prześladowani",a ja uważam,ze kościół (czyt.kapłani)zasłużył na taki osąd.Swoimi postępkami, zachowaniem,i wypowiedziami psują opinie kościoła,są grzesznikami,choć nie powinni, a najgorsze- nie eliminują ze swego grona grzeszne owieczki, tuszują całe zło pzed wiernymi,ktorzy też są kościołem.Jak można nazywać to prześladowaniem kościoła? Natomiast w wielki piątek abp Gocłowski pięknie mówi"niech kapłani zajmą się kościołema nie polityką" niech swoją postawą dają dowód dobrego kapłaństwa.Słowo abp-a przeciw słowu abp-a i bądż tu mądry katoliku.Uważam,że abp Gocłowski zawsze będzie górą ze swoimi poglądami i wypowiedziami i takich nam kapłanów trzeba. I kto tu mówi że świat milczy? Ciekawe,który abp wypowie się w wielką sobotę- będziemy mieli triduum? Odpowiedz Link Zgłoś
honkers "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 12:11 Jak widzać są księżą i księża, biskupi i pseudobiskupi. Jeżeli ktoś nie widzi różnicy między Gocławskim a tym błaznem to już do końca swych dni pozostanie ślepcem... Odpowiedz Link Zgłoś
przem-ch "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 12:47 Niech sie krajowe kleszki ciesza, ze nie sprawuja swojego "poslania" w USA. Tutaj za molestowanie trafiliby do pierdla a diecezja oblozona zostalaby potezna grzywna. No ale tacy pasterze, jakie owieczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIDERMAN Rozwalić ten Katoland mafijny IP: 217.153.73.* 21.03.08, 13:36 czarnuchy zboczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 13:49 Sami sobie zgotowaliście taki los.Wleżliście z brudnymi butami wszędzie gdzie si ę dało.A na kazaniu krzyczycie iż wierny w kapłanie widzi chrystusa.Tylko mając 18 lat widziałem jak kapłan udzielił ślubu a po dwoch tygadniach młoda gziła się z tym kapłanem.Od tamtej chwili wykluczyłem pośrednika między mną a Bogiem.Idąc do ślubu z pelną premydytacją zmuszono mnie do spowiedzi , ale ja dałem przedstawienie.Wierzę w Boga ale nie w pośredników.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Kur..ski Kali.!!! 21.03.08, 14:01 Zamilknij człowieku i wstydu sobie i nam oszczędź. Najgłośniej drze ryja złodziej -=- ***łapać złodzieja***. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" IP: *.chomiczowka.waw.pl 21.03.08, 14:14 Jak Kapłani i Kościół są prześladowani to ja jestem Królowa Angielska! Gdyby taki zwyrodnialec nie nosił czarnej lub purpurowej szaty to by go sąd z miejsca zapuszkował na 12 lat, a współwięźniowie odpowiednio takiego zboczeńca obrobili. Trzeba by się zastanowić czy ta cała struktura nie powinna się doczekać zarzutów bo mieli widzę o dokonaniu przestępstwa a tuszowali sprawę ile się da. Pan Bóg patrzy z góry i widzi. STRZEŻCIE SIĘ FAŁSZYWYCH PROROKÓW BO ZWIODĄ WIELU. Toż to wilki w owczych skórach. Sami nie wiedzą jak żyć a nas chcą tego uczyć. Babę sobie znaleźć, rodzinę założyć, to odechce się głupich myśli. Tfuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: war Re: "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 14:25 w calej rozxciaglosci popieram to co napisales Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 14:41 Kapłani są prześladowani a świat milczy si, szczególnie w Polsce przez fiskusa...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajus "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 14:52 Modlą się pod figura a mają diabła za skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Siatka prederastów w kościele jest strasznie silna 21.03.08, 15:11 Zniszczą każdego normalnego księdza !!! Od dziesiątek lat kościół nie czyścił się z gejów i pedofili , teraz problem nabrzmiał - nasycenie kadr odchyleńcami jest tak wysokie , że nie mogą sobie sami z probleme poradzić . Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof075 "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 15:43 KAPŁAŃSTWO MA BYĆ POSŁUGĄ,NIE ZAWODEM-kard.DZIWISZ Odpowiedz Link Zgłoś
maj.47 ArcyłotraKaminskiego prześladuje Belzebub z Toruni 21.03.08, 15:50 Sni mu się po nocach, jak gania na golasa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom48 Stara zasada zlodziei "lapac zlodzieja" IP: *.238.83.130.ip.airbites.pl 21.03.08, 15:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Stara zasada zlodziei "lapac zlodzieja" IP: *.chello.pl 21.03.08, 16:08 Zakłamanie i tylko zakłamanie płynie ze strony kleru, im tylko zależy na "mamonie" i władzy. Patrząc na historię tej "sekty" widać to najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof075 "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 16:13 CENNIK USŁUG: ŚLUB-500ZŁ minimum,POGRZEB-300ZŁ+BENZYNA,CHRZEST-200ZŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bostonczyk "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" IP: *.hsd1.il.comcast.net 21.03.08, 16:40 przykre ze czlowiek o godnosci arcybiskupa opowiada i glosi brednie-- -afery homoseksualne w kosciele probuje sie tuszowac, zamiatac pod dywan zamiast uczciwie i rzetelnie to wyjasnic--sa to czarne owce kosciola i nalezy je usuwac z swojego grona--a nie belkotac o atakach na kosciol---brednie w ustach tych urzednikow Pana Boga sa zenujace--a moze by tak arcybiskup wspomnial o ofiarach--czyli tych dzieciach???--bo jakos nigdzie nie uslyszalem slow bolu i przeproszenia---wstyd za tych urzedasow---i nie dziwcie sie ze kosciol traci wplywy a co za tym idzie pieniadze---bo czyz nie o to wam chodzi goscie w czarnych sutannach---PIENIADZE---to tez powiedzcie jasno i uczciwie zamiast opowiadac banialuki..... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof075 "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 16:44 ciekawe co biskup ma dzis na obiad? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof075 "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 16:48 prokurator nie może,biskupi też nie-to trzeba isć do gazety-proste Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 16:56 Dlaczego pan Kamiński przezywany arcybiskupen i drugi pan Stefanek zwany biskupem nie mają jeszcze postawiony zarzytów prokuratorskich za ukrywanie fakty przestępstwa przez swojego podwładnego? Gdzie wymiar sprawiedliwośći, gdzie wolna nieskrępowana prasa? Czyżby kościól katolicki w Polsce nadal stał ponad prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
apache5 "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" 21.03.08, 17:05 Arcybiskupie, moim zdaniem grzechem jest, że nie przeprosiłeś dziś tych młodych ludzi który może krzywdził inny ksiądz, a Kuria zasłony upuszczała nad sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: "Świat milczy na prześladowanie Kościoła" IP: *.chello.pl 21.03.08, 18:51 I teraz widać w tej " czarnej mafi" stosunek do wiernych. Tak zakłamanej częsci społeczeństwa jakiej jest kler trudno znaleść. W każdej swojej wypowiedzi zaprzeczają tym co głoszą. Odpowiedz Link Zgłoś