Dodaj do ulubionych

Brawurowe lądowanie helikoptera w parku

• martineres1 a potem myli im sie wioska z terrorystami 03.09.08, 08:37
      jw
    • cezas74 Brawurowe lądowanie helikoptera w parku 03.09.08, 08:38
      Jestem przerażony artykułem... Często chodzimy na Jasne Błonia z
      naszym 3 letnim synkiem a teraz czytam:
      "...niech lecą na Unii Lubelskiej - mówi por. Podchorodecki. -
      Śmigłowiec tam poleciał, ale piloci, krążąc nad lotniskiem,
      stwierdzili, że w pobliżu są samochody i mogą je uszkodzić
      podmuchem."
      Wychodzi na to, że w wojsku obowiazują inne zasady: ważne są dobra
      materialne niż zdrowie ludzi.
      Ponadto z tego co wiem na Unii Lubelskiej często lądują śmigłowce
      medyczne i żaden nie ma takich problemów z samochodami.
      Piloci śmigłowca narazili na utratę życia i zdrowia postronnych
      mieszkańców, którzy korzystali z Jasnych Błoni.
      "Korzysta z tego miejsca Lotnicze Pogotowie Ratunkowe (stąd
      najbliżej do szpitala przy ul. Wojciecha). Lądowanie zawsze
      poprzedza jednak interwencja policji. Funkcjonariusze pojawiają się
      na błoniach i usuwają ludzi na bezpieczną odległość (pod platany).
      Na miejscu jest też straż pożarna."
      Wzywam więc oficjeli miejskich na czelez prezdentem Krzystkiem do
      wyjaśnienia tej sytuacji...
      I jeszcze jedno.... Za czasów PRL-u ponad prawem było ZOMO i MO a
      teraz dolącza Wojsko Polskie i to ku mojemu żalowi 12 Dywizja.
      Nieastety położyło to cień na tej jednostce, zwłaszcza na por.
      Marcelu Podchorodeckim, oficererze prasowym 12. Dywizji
      Zmechanizowanej w Szczecin

• Gość: apsik Re: Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 09:39
        bla bla bla... dodaj jeszcze ze to cud, ze nikt nie zginal. aha, podeslij swoje przemyslenia faktowi, pojawia sie w najblizszym wydaniu z dodanymi zdjeciami z katastrof lotniczych...
        • bambussi Re: Brawurowe lądowanie helikoptera w parku 03.09.08, 09:51
          jak nie masz nic mądrego do napisania to idź posprzątaj zabawki...

cezas74 ma 100% racji - za tą bezmyslnośc powinni nieźle beknąć...
        • cezas74 Re: Brawurowe lądowanie helikoptera w parku 03.09.08, 10:12
          Panie Apsik... Pierwsza rzecz, która mi się rzuca w oczy, że Pan
          potrafi krytykować wypowiedzi innych jako gość a to dla mnie Pana
          dyskryminuje w dyskusji jako osobę anonimoą, która nie umie obronić
          własnych poglądów. Co do Pana bla, bla, bla....
          jako podatnik mam prawo do tego by organy administracji publiczej,
          wojskowej itd. gwarantowały mi poszanowanie podstawych praw
          obywatelskich zawartych w Konstytucji.
          Proszę sięgnąc do przepisów Urzędu ictwa Cywilnego a nie pleść
          dryndymały
          Jęzeli o czymś sie nie wie to się o tym nie wypowiada
          Z wyrazami szacunku
          C.
          • Gość: apsik Re: Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 11:00
            > jako gość a to dla mnie Pana
            > dyskryminuje w dyskusji jako osobę anonimoą, która nie umie
            > obronić własnych poglądów.

apsik rozni sie od cezas74 tym, ze ten 1. nie ma konta na gazecie, to tyle w temacie anonimowosci czy jej braku.
            a co do smiglowca- wielkie halo.
    • naprawdetrzezwy Bo to struktury mafijne 03.09.08, 08:39
      "Wojsko broni pilotów."

Zawsze bronią kolesi, a wydają tylko im niewygodnych.
      Tak samo jak lekarze.
    • Gość: m19 Bezmyślność... IP: *.tktelekom.pl 03.09.08, 08:39
      Jezu przecież taki podmuch mógłby takie 18 miesięczne dziecko po prostu wywiać...

Wojsko jest bezmyślne...

• Gość: adam Re: Bezmyślność... IP: *.171.22.242.crowley.pl 03.09.08, 08:44
        Ja myślę, że solidna grzywna dla osoby odpowiedzialnej za to
        bezhołowie będzie wystarczająca przestrogą dla ew. naśladowców.
        Panie prokuratorze, kończ Waść poranna kawę i do roboty!
      • Gość: arbajter Panika i zadyma z niczego...polactwo :/ IP: *.static.qsc.de 03.09.08, 08:51
        Tobie chyba mózgownicę wywiało do reszty.
        Nie wiem gdzie to dziecko musiałoby być, żeby się oderwało od ziemi samo - chyba bezpośrednio pod głównym wirnikiem.
        • bambussi umiesz czytać idioto? 03.09.08, 09:52
          "Chwyciłem dziecko z wózka, zasłoniłem mu buzię i zaczęliśmy z żoną
          uciekać. Kątem oka widziałem, jak pchnięty powietrzem wózek
          odjeżdża, przewraca się się i, koziołkując, uderza w skarpę koło
          platanów."
          • Gość: ola Re: umiesz czytać idioto? IP: *.chello.pl 05.09.08, 20:04
            ojojojoj, ja tam bylam z 3-letnim synkiem i ....porwalo mu czapeczke!!!gdzie to
            powinnam zglosic???
    • Gość: Rusek_z_moskwy Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: 80.240.36.* 03.09.08, 08:40
      Na pewno na pokladzie znajdowal sie zwierznik sil zbrojnych, wielki Kaczor Latajacy, ktory rozkazywal pilotowi, laduj tutaj, tchorze, bo k...wo, cie zwolnie.
    • Gość: Rusek_z_moskwy Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: 80.240.36.* 03.09.08, 08:44

jskowy pilot w Moskwie, juz by siedzial pod Trybunalem. To dokazuje, jaka w waszym wojsku panuje dyscyplina. Jak bedzie powazne starcie, to sie rozbiezycie sie jak Gruzini, rzucajac bron amerykanska
    • Gość: Rusek_z_moskwy Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: 80.240.36.* 03.09.08, 08:46
      Hey, czemu Polaczki trzozliwi obraziliscie ?
      Przeciez ten helikopter nawet nie zrzucil bomby i rakiety do ludnosci cywilnej, zwyklych mieszkancow wsi, jak to robil w Afganistanie.
      Nastepnym razem napewne, bedzie cwiczyl uderzenia rakietowe, zeby spolecznosc polska nareszcze uswiadomila sobie, czym wasze polaczkowe wojsko zajmuje sie w Afganistanie i Iraku.

P.S. Gdyby cos takiego zrobil wo jskowy pilot w Moskwie, juz by siedzial pod Trybunalem. To dokazuje, jaka w waszym wojsku panuje dyscyplina. Jak bedzie powazne starcie, to sie rozbiezycie sie jak Gruzini, rzucajac bron amerykanska
    • ipswich1 No niestety, potwierdza sie prawda ze, 03.09.08, 08:48
      TREPY TO DEBILE!!! Gowniarze, ktorzy za nie swoje pieniadze bawia
      sie drogimi, nie swoimi zabawkami. Ja bym gnoja w tym smiglowcu
      kamieniami obrzucil i h...uja by mi zrobili. A jakby sie stawial, to
      w dziob szczyla i kopa. Mialby akcje ratownicza lepsza niz w
      Afganistanie, debil skonczony.
    • Gość: rusek_z_moskwy Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: 80.240.36.* 03.09.08, 08:48
      Na pewno na pokladzie znajdowal sie zwierznik sil zbrojnych, wielki Kaczor Latajacy, ktory roz kazywal pilotowi, laduj tutaj, tchorze, bo k...wo, cie zwolnie.
      • Gość: nh Re: Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: *.um.krakow.pl 03.09.08, 09:58
        kacapie, powtarzasz się chyba piąty raz, płacą wam od posta?
        • Gość: rusek_z_moskwy Re: Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: 80.240.36.* 03.09.08, 10:16
          ja cie krakowski lachu, nie obrazalem wyzwiskami.
          a czy ty za darmo piszesz tu swoe bzdety w obronie Kaczorow, no nie glupi jestes ?
        • robot_humano UM Kraków 03.09.08, 11:24
          Panie urzednik! Robota stygnie a pan w necie siedzisz?
    • koljax Brawurowe lądowanie helikoptera w parku 03.09.08, 08:48
      Szczecina to miast cudow. Pod tym wzgledem wyprzedzil juz nawet Lodz.
    • ksks3 Odwaliło im już do końca 03.09.08, 08:50
      Powariowali
    • ademko Brawurowe lądowanie helikoptera w parku 03.09.08, 08:59
      co ma wspolnego ladowanie w parku w mieście z cwiczeniami do misji w
      afganistanie????w gorach na szlaku jeszcze rozumiem....i od kiedy
      wojsko ubiera sie na czerwono???przerost formy na trescia
    • dyzurny-malkontent GW: podać nazwiska pilota, dowódcy i szefa dywizji 03.09.08, 09:13
      Czy ja się w końcu doczekam, że GW będzie podawać do publicznej wiadomości nazwiska głównych bohaterów o których pisze? Bardzo chętnie przeczytałbym o całym potoku dowodzenia, o nazwiskach tych trepów, którzy zrobili sobie zabawę w lądowanie w środku miasta.

Niech się geniusze myślenia pochwalą swoimi nazwiskami: pan generałek, jakiś kapitanek co to wymyślił i jakiś pilot co taki debilizm zrealizował.
      • Gość: wsi a po co Ci to? Może ty szpiegujesz dla rosjan co? IP: *.polkomtel.com.pl 03.09.08, 09:46
        Powinni cie sprawdzic cos za jeden i kto za toba stoi...
        • dyzurny-malkontent GW: niech zacznie wreszcie nazwiska podawać! 03.09.08, 09:51
          A chciałbym wiedzieć, żeby też sąsiedzi tych ludzi wiedzieli z jakimi geniuszami pod jednym dachem mieszkają. Żeby taki generał z drugim zadupcem nie dostali kolejnej premii i orderku za zasługi przy najbliższej okazji.

A ten geniusz lotnictwa i tak nigdzie do Afganistanu nie powinien polecieć. Co najwyżej - jak ktoś pisał - na obserwację do psychiatryka. Więc nie będzie złamania żadnej tajemnicy.

Prokurator do roboty!
    • gekon1979 cywila to sie w dupach juz poprzewracalo 03.09.08, 09:30
      rozpieszczony motloch
    • Gość: gog a gdzie wlasciwie to sie dzialo jakie miasto IP: *.cable.ubr02.wake.blueyonder.co.uk 03.09.08, 09:31
      ale hardcore tyo byl a i dobrze a jakby helikopter mial awarie to co
    • kakens Re: Brawurowe lądowanie helikoptera w parku 03.09.08, 09:38
      Proponuję zastanowić się nad reakcjami tłumu. Zamiast zrobić miejsce to stoją i
      cykają zdjęcia. A gdyby to nie były ćwiczenia tylko konieczność błyskawicznego
      przetransportowania ofiary wypadku?
      Standard, coś się dzieje, zbiera się tłum i utrudnia pracę ratownikom (straży,
      policji, pogotowiu).

Insza inszość, że wojskowi chyba powariowali robiąc sobie zabawy w parku. To
      musiał być zakład.
    • rilian wojsko jest bezkarne... 03.09.08, 09:39
      nad Głogowem co kilka dni mamy pokaz huku F16 latających między 21 a 22...
    • Gość: miecio Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: *.chello.pl 03.09.08, 09:40
      Afganistan, cwiczenia- niech sie cieszą że chłopaki nie zaczeli
      walić z broni pokładowej
    • Gość: pisarz ale dramaturgia IP: 207.218.42.* 03.09.08, 09:48
      czyta sie to jak jakis dramat,
      tatus na spacerze, blogi spokuj niedzielnego popoludnia w parku z
      rodzina.... a teraz hitchcock!! Nadlatuje helikopter !!
      tatus rzuca sie wlasnym cialem w obronie latorosli przed ogromnymi
      lopatami wirnika atakujacymi bezbronnych spacerowiczow w parku, pyl
      w kurz dostajacy sie w zakamarki, wiatr spychajacy dzieciecy
      wozeczek....
      Ekspresja godna Eisensteina
      www.youtube.com/watch?v=euG1y0KtP_Q
      • scalonik Re: ale dramaturgia 03.09.08, 10:54
        Doczytałem tylko do tego kurzu, co się wzbijał, potem wymiękłem. Istne arcydzieło sztuki reportażu.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Brawurowe lądowanie helikoptera w parku 03.09.08, 09:49
      Jeszcze tego samego dnia prezydent miasta powinnien zgłosić przypadek stworzenia
      zagrożenia dla zdrowia i życia obywateli Szczecina.
      Jesli wojsko będzie miało asekurację i zapewnią bezpieczeństwo mieszkańcom to
      mogą nawet desant spadochronowy i szybowcowy zrobić. Ale "na żywca" to nawet
      gazikiem nie powinni na trawę w środku miasta wjeżdżać.
    • kbamm To pewnie byli ci najlepsi z najlepszych 03.09.08, 10:02
      Tylko nie każcie im lądować w złych warunkach atmosferycznych.
    • Gość: Zygmunt Brawurowe lądowanie helikoptera w parku IP: *.net.wektormedia.pl 03.09.08, 10:09
      Cóż za dramat. Jakieś wózeczki rozbijające się o skarpę. Szkoda, że jeszcze nie
      latające ławki poruszane podmuchem... kpina jakaś. Pierdzielicie ludzie o
      konsekwencjach itd to sami ruszcie dupę do armii a nie grzejecie swoje zady
      przed kompem i walicie "fachowe" wywody! Typowo polskie i kaczorowe gadanie...
      wszystkich tylko karać i wszystkich ustawiać. Ogarnijcie się trochę! Gdzie są
      rodzice pytam sie?!
      • Gość: S Re: Ja tam byłam IP: *.szc.vectranet.pl 03.09.08, 10:25
        Mam wrażenie że to twoje "gadanie" jest typowo kaczorowe. Co to ma wspólnego w
        ogóle z opcją polityczną. Ja tam byłam z dziećmi , graliśmy na trawie w piłkę,
        obok było mnóstwo rodzin z małymi dziećmi i jak nadleciał ten helikopter to
        chyba nikomu do głowy nie przyszło, że będzie lądował. W artykule było napisane
        że początkowo piloci chcieli wylądować przy Unii Lubelskiej ale mogliby
        uszkodzić auta więc .... wylądowali w parku prawie na ludziach.Ciebie tam nie
        było więc się nie wypowiadaj skoro tego nie widziałeś, pomyśl cały piach z
        alejek spacerowych się uniósł do góry i obsypał wszystkich którzy znajdowali się
        wokół. A gdyby tak następnym razem helikopter wylądował na dachu twojego domu to
        też nic???
        • Gość: es Re: Ja tam byłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 11:06
          > wylądowali w parku prawie na ludziach.

wyladowal prawie na ludziach... prawie na tobie... prawie cie przygniotl... ladujacy helikopter schodzi na ziemie ladna chwile, wiec pogratulowac, jak ktos nie zdazy odejsc, tylko bedzie patrzyl jak ciele w malowane wrota...
          wiec prawie zabili ludzi, wiec powinni byc prawie sadzenie, jak prawie mordercy...

> A gdyby tak następnym razem helikopter wylądował na dachu twojego > domu to też nic???

"A gdyby tu było nagle przedszkole. W przyszłości!"
          • Gość: Jaśniepani Re: Ja tam byłam IP: 80.72.196.* 03.09.08, 11:14
            Jak to mówią - prawie robi różnicę :)
          • Gość: lg Re: Ja tam byłam IP: *.bremultibank.com.pl 03.09.08, 11:23
            Ale dlaczego ktoś miał się odsuwać i robić helikopterowi miejsce? Bo większy? Bo
            niebezpieczny? Ludzie mieli prawo tam być bo jest to teren rekreacyjny, a
            helikopter nie miał prawa tam w taki sposób lądować (czyli bez asysty i nie w
            sytuacji awaryjnej).

Według takiej logiki to małe autka powinny zawsze przepuszczać TIRy, ewentualnie
            jak ktoś komuś da w mordę, to jest to wina uderzonego, że się nie uchylił.

A ten ktoś, kto sobie zaplanował ćwiczenia to ma pierwszy wniosek, że brak
            procedur na zapewnienie bezpiecznego lądowiska.
            • Gość: es Re: Ja tam byłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 12:53
              zle rozumujesz.
              wg mojej logiki ustepuje sie karetce, autobusowi itp, czyli tam gdzie jest wieksze dobro. i nie ma tu znaczenia ze kodeks drogowy to nakazuje.
              rozumiem ze wspolczesna 'szlachta' ma problem z ustapieniem komukolwiek i bedzie machala szabelka.
              • dyzurny-malkontent Re: Ja tam byłam 03.09.08, 14:16
                Ta... należy zrobić w miejskim Parku, obok pomnika Papieża miejsce do ćwiczeń dla wojskowych, którzy nawet nie potrafią zaplanować swoich zadań na godzinę do przodu.
            • Gość: ola Re: Ja tam byłam IP: *.chello.pl 05.09.08, 09:55
              o co ta cala afera, z powyzszego komentarza wynika ze o prawo do przebywania na
              trawie, a gdyby w tym helikopterze przewozono rannych lub organy do
              przeszczepu?? przywiazmy sie do murawy i nie wpuszczajmy nikogo
    • titta Wlasnie trzeba robic drake! 03.09.08, 10:15
      Po to aby procedury byly jasne i przestrzegane. Wojsko to nie
      panstwo w panstwie...
    • battosai Brawurowe lądowanie helikoptera w parku 03.09.08, 10:47
      Rozumiem, że dla kołków wojskowych lepiej jest uszkodzić człowieka niż samochód??
    • dwabrowary Brawurowe lądowanie helikoptera w parku 03.09.08, 10:50
      Po prostu ręce opadają. A może następnym razem wojaki wytoczą kilka czołgów na
      ulice, rozjadą paru pieszych i też uznają, że w sumie nie ma o co robić draki?
      To jednak prawda - niepuszczane bąki wędrują do głowy i stąd się biorą posrane
      pomysły. Dla mnie to jest kompletny brak odpowiedzialności i wyobraźni. Tylko
      cudem nikt nie ucierpiał. Mam nadzieję, że trep, który miał pilnować całego
      bałaganu wyleci za to z roboty i do końca życia będzie pilnował jedynie wózków
      w supermarkecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka