djago 25.09.08, 07:37 wiadomosci.onet.pl/1831462,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fff Re: Oddamy Szczecin Niemcom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 08:18 W końcu. To miasto niestety jest dla polski jak kamień w bucie tak naprawdę. Wawka olewała Szczecin jak tylko mogla, miasto rozkradziono, zaniedbano, niedoinwestowano. Polska przypomina sobie o tym mieście jak kogoś trzeba wysłac na front albo wcisnąc tu naftoport. A prawda jest taka że szczecin bez berlina jest prowincjonalna dziurą. Moze zrobia tak jak ruskie i zaczną rozdawać obywatelstwa niemeckie na lewobrzeżu? he he.... uczta sie hochdojcza ludziska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Oddamy Szczecin Niemcom? dobry pomysł.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 09:18 Gość portalu: fff napisał(a): > W końcu. To miasto niestety jest dla polski jak kamień w bucie tak naprawdę. > Wawka olewała Szczecin jak tylko mogla, miasto rozkradziono, zaniedbano, > niedoinwestowano. Polska przypomina sobie o tym mieście jak kogoś trzeba wysłac > na front albo wcisnąc tu naftoport. A prawda jest taka że szczecin bez berlina > jest prowincjonalna dziurą. Moze zrobia tak jak ruskie i zaczną rozdawać > obywatelstwa niemeckie na lewobrzeżu? he he.... uczta sie hochdojcza ludziska Ja tam mogem jusz szprechac po niemiecku, wiec mi nie przeszkadzają niemcy w miescie.. w końcu może coś tu zrobią porzadnie i nie będą kraść i wyczyniać wszelkie idiotyzmy jak władza szczecinska po 1989... i wreszcie ulice beda czyste! Tak a propos naftoportu.. Warszawka-wszawka zawsze miała w d...pie Szczecin i nas - mieszkańców Szczecina... Naftoport się tu znalazł byle nie było go w Gdańsku - taka była filozofia pis-du. Uzasadnienia ta lokalizacja nie ma i jest znacznie kosztowniejsza niż gdańska, poniewaz ze Szcecina nie ma sieci przesyłowej w głąb kraju więc cała budowa byłaby nieziemsko droga. A tak poza tym nie byłoby juz tu rządów Warszawki i za to nawet jestem skłonny oddac Szczecin Niemcom... Koniec byłby z hałasem! koniec z idiotycznymi koncertami! koniec z SCR-em! koniec z miejskimi spółkami! nepotyzmem! PO! Pisem! SLD! LPR! moherami! Naszym Dziennikiem! KK! tv pis-duf! Wildsteinem! GW! Koniec z MEN-em!!! koniec z nieudolną policją! koniec z psimi guwnami na chodnikach! koniec z badytyzmem na ulicach! koniec z dziurawymi drogami! koniec z Krzystkiem! Koniec z Nowakiem!!! koniec ze slumsem w samym centrum miasta! Koniec z Hiszpanami w Szczecinie!!! i ogólnie wreszcie koniec tego calego brudnego burde...lu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: Oddamy Szczecin Niemcom? dobry pomysł.... IP: 195.72.91.* 25.09.08, 10:50 Spójrzmy na to perspektywicznie... jako na pierwszy przyczółek słowiańskiego powrotu nad Łabę :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_Loeknitz Re: Oddamy Szczecin Niemcom? dobry pomysł.... IP: *.univ.szczecin.pl 25.09.08, 11:56 > Koniec byłby z hałasem! koniec z (...) nepotyzmem! PO! O pszaszammmm ! Ale PO założyło (chce załozyc) swoje koło w Loeknitz. By zyło się lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vch Jakie: oddamy!!?? PO odda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 08:35 Platforma Obywatelska ma Szczecin w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 marzenie ściętej głowy, szkoda IP: *.chello.pl 25.09.08, 09:09 bo pewnie miasto by rozkwitło, Polak rządzić potrafi tylko pod butem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: marzenie ściętej głowy, szkoda IP: *.chello.pl 25.09.08, 09:25 być niemcem, to nie grzech. ale wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re:Może Toruń wraz z o. Rydzykiem oddać komuś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 10:45 Ciekawe kto się połakomi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as To kiedy donald z erika się spotka IP: 85.219.206.* 25.09.08, 11:32 dziwie się jak mozna głosować na PO tak licznie mieszkając od niedawna na tych ziemiach.Powoływać się na układ poczdamski ciekawe czy to specjalnie ( jedna europa)czy brak wiedzy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: marzenie ściętej głowy, szkoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 14:32 Gość portalu: lump napisał(a): > być niemcem, to nie grzech. ale wstyd. No jasne! Nie kraść w sklepach i nie kraść samochodów, nie srac na ulicy i nie szcz... w bramie etc. to wstyd, po prostu wstyd nie do wytrzymania... ja nie wiem jak oni w ogóle moga żyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: marzenie ściętej głowy, szkoda IP: *.net.pbthawe.eu 25.09.08, 14:33 Gość portalu: gość napisał(a): > Gość portalu: lump napisał(a): > > > być niemcem, to nie grzech. ale wstyd. > > No jasne! Nie kraść w sklepach i nie kraść samochodów, nie srac na > ulicy i nie szcz... w bramie etc. to wstyd, po prostu wstyd nie do > wytrzymania... ja nie wiem jak oni w ogóle moga żyć??? kompleksiki ci z butów, bucu, wychodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: marzenie ściętej głowy, szkoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 14:36 Gość portalu: z napisał(a): > > > Gość portalu: lump napisał(a): > > No jasne! Nie kraść w sklepach i nie kraść samochodów, nie srac na > > ulicy i nie szcz... w bramie etc. to wstyd, po prostu wstyd nie do > > wytrzymania... ja nie wiem jak oni w ogóle moga żyć??? > > kompleksiki ci z butów, bucu, wychodzą... Kompleksiki z przeproszeniem czego? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 nie oddamy, ale oddadzą... 25.09.08, 12:03 Nie ODDAMY, ale ODDADZA... Teraz rozumiem czemu pan Krzysifistek likwiduje w tej czesci miasta szkoly i szpitale przenoszac je do Zdrojów... TAJNY PLAN PO - nie sprywatyzowac Szczecin, ale oddac Niemcom... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstanty Re: nie oddamy, ale oddadzą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:28 Jak by co..... to ja mieszkam po właściwej stronie Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christal za pare miliardow IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 25.09.08, 13:36 to warszawa oddala by miasto tak Alaska tez* byla ruska a za pienia,dze dzis* USA ale Niemcy tez* biedni bo USA kradnie jak moz*e i politicy udaja, glupkow i miliardy na boczek swoje konty gdzies+ w szwajcari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: nie oddamy, ale oddadzą... IP: *.chello.pl 25.09.08, 13:39 Szczecin to Gród Piastowy, będziemy walczyć , mam zakopany nagan i butelki z benzyną trzeba zbierać. Kto idzie ze mną.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nie oddamy, ale oddadzą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 14:34 Gość portalu: dziadek napisał(a): > Szczecin to Gród Piastowy, będziemy walczyć , mam zakopany nagan i butelki z > benzyną trzeba zbierać. Kto idzie ze mną.? jaki gód piastowy?!!! chopie masz pałę z historii i to streaszną... równie dobrze możesz pisać że to gród indiański albo eskimoski :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: nie oddamy, ale oddadzą... 25.09.08, 14:54 Gość portalu: Konstanty napisał(a): > Jak by co..... to ja mieszkam po właściwej stronie Odry. --------------------- Ale ja pracujesz po drugiej stronie, to bedziesz musiał załatwiac sobie pozwolenie na prace za granica... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: Oddamy Szczecin Niemcom? IP: 195.72.91.* 25.09.08, 13:36 A czy w tym układzie aby na pewno jest mowa o Nysie, i to Łużyckiej? Bo tak jakoś Aniela Merkel przyjechała do Wrocławia - na wizytację chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Forum Niemiecki Szczecin - ZaPRASzaM! 25.09.08, 14:07 Polska będzie musiała oddać Szczecin Niemcom? www.niemieckiszczecin.fora.pl/germanizacja-polityki-w-szczecinie,2/polska-bedzie-musiala-oddac-szczecin-niemcom,26.html#50 Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Forum Niemiecki Szczecin - ZaPRASzaM! 2 25.09.08, 14:09 Strona główna: www.niemieckiszczecin.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatelski Przecież jesteśmy jedną europą to nie ma znaczenia IP: 85.219.206.* 25.09.08, 14:37 czy szczecin będzie niemiecki czy polski ważne że europejski.Donek jak tutaj przyjechał kampanie robić to mówił że szczecin jest zachodnim miastem czas na resztę polski zeby doszlusowała.Zresztą jak lepiej popatrzeć to do szczecina zostana dołączone niemcy a nie odwrotnie.Czy niemki już są ładniesze bo troche krwi się jednak wymieszało. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Adreas wyjaśnił, ten to ma łeb! 25.09.08, 15:46 Trzeba będzie opuścić miłe strony i wyjechać w p-i-z-d-u. Albo wymienić dowód osobisty na auswais kurka wodna! Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Adreas wyjaśnił, ten to ma łeb! 25.09.08, 16:19 jest inne wyjscie - kiedys to sie nazywało wóz Drzymały, a dzis kupuje sie holenderskie domki... a ludzi do pracy zawsze bedzie POtrzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przecież jesteśmy jedną europą to nie ma znac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:40 Gość portalu: Obywatelski napisał(a): > Donek > jak tutaj przyjechał kampanie robić to mówił że szczecin jest > zachodnim miastem czas na resztę polski zeby doszlusowała....... Normalnie to dostałem ataku smiechu jak to usłuyszałem.. donek moze być jako premier, bo po kaczorze i jego zboczeńscah to chwila oddechu jakaś chociaż... ale walnął jak łysy o beton z tym "zachodnim miastem" i doszlusowaniem!!!! Toż Polska by go zaje...ła na śmierć gdyby to się spełniło!!! mieliby takich krzystkuf i innych nowakuf wszedzie... brrrrrrrrrrrrr... Tu to panuje Gogol normalnie i paranoja niczym w ruskich powiesciach. taki ten szczecin zachodni :)))) > Czy niemki już są ładniesze bo troche krwi się jednak > wymieszało. O nieeeeeeeeeeee!!!! trza zdać siem na import.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant może i byłoby to lepiej dla Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:50 odwiedziłem sobie Szczecin. Pracuję już 3 lata w Finlandii na budowie wpier jako zupełnie jako fizyczny ale teraz już zz biurkiem (majster) tu pracowałem w małym biznesie w branży budowlanej. Mam wyższe studia w budownictwie. Żałuję, że tak póżmo to zrobiłem. Nie oglądam tak głupich polityków i urzędników. Ludzie poszukajcie pracy w nornalnych krajach. Szkoda Waszego zdrowia psychicznego i na prawdę nie chodzi tu o pieniądze ale o ten spokój i ufność w stosunku do państwa, że jak ktoś Cię krzywdzi to państwo Cię broni oraz , że urzędnik/polityk nie okrada Cię w zgodzie z prawem a dokładnie, że opłaca się uczciwie pracować.Pozdrawiam forum Szczecin i naprawdę Ci co nie żyją tu z polityki czy urzędactwa niech spróbują wyjechać na pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: może i byłoby to lepiej dla Szczecina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:56 Gość portalu: Emigrant napisał(a): > na > prawdę nie chodzi tu o pieniądze ale o ten spokój i ufność w > stosunku do państwa, że jak ktoś Cię krzywdzi to państwo Cię broni > oraz , że urzędnik/polityk nie okrada Cię w zgodzie z prawem a > dokładnie, że opłaca się uczciwie pracować. Tiaaa do wielu to jeszcze nie dociera po prostu... wystarczy słowo krytyki wobec największych polskich czy szczecinskich kretynizmuf by się osobiście poczuli obrażeni!!! Dla takich inwaliduf każda krytyka chorega państwa polskiego i systemu stworzonego przez POLITYKUF to obraza uczuć narodowych.. eeej widać jak ta megalomania i mitomania ludziom wode we łabie zrobiła i mózg wyparła... Niestety polski urzędnik i państwo nie sa od obrony! One sa po to by NAS właśnie krzywdzić... i taka jest smutna prawda i tu zawsze tak było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant wolę aby zarządzali tu Niemcy niż Nowak i Kfistek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 16:15 Twierdzę tak dlatego,że kocham Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość tesz wolem niecuf nisz pistka i nofaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 16:26 Ta hołota co tu żondzi, jest po prostu żenująca od lat no i wkurzająca jeszcze bardziej ze względu na te swoje złodziejskie skłonnosci.. oczywisci wszystko zgodnie z prawem ;) tu mieszkanko tam służbowa bryka, tu jakieś lewe zlecenia do zaprzyjaźnionych firm a tam jeszcze cuś.. no normalnie szlag może trafić a w miescie syf, brud, bramy śmierdzą jakby zawsze były kiblami, psy srają gdzie chcom i nikt po nich nie sprząta, w nocy policji niet, tam gdzie najbardziej potrzeba na pewno jej nigdy nie ma, co ja piszem, p [rzecież tu pilicję leją na ulicy łamią im nosy i szczęki a prokuratoir bandytuf wypuszcza na wolność, no wszystko wygląda jak jakas q..wa czarna zaraza dookoła.. i to jest moje miasto... Dlatego mogą dla mnie rządzic tu nawet Niemcy.. i niech tu wreszcie przyjdą.. wiem ze będzie lepiej. I nie będę musiał oglądać w Kronice mordy tych zakłamanych złodziei miejskich i Bundes Polizei przyjedzie od razu na zgłoszenie telefoniczne jak powiem że pijany czy trzeźwy sąsiad puszcza muzę za głośno o 12-tej w południe... Odpowiedz Link Zgłoś
lonelyboy1989 Re: Oddamy Szczecin Niemcom? 25.09.08, 15:53 Na razie to Polacy jeden za drugim osiedlają się po niemieckiej stronie granicy, podczas gdy żaden Niemiec od kilkunastu lat nie kupił domu Polsce w okolicach Szczecina. Z resztą, granic już nie ma więc co za różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox Re: Oddamy Szczecin Niemcom? IP: *.chello.pl 25.09.08, 15:57 Muwisz: Niemcy nic nie kupili w okolicach Szczecina...Po co mają kupować jak dzięki głupiemu Donkowi i jego równie głupim kolegom partyjnym będą mogli dostać za darmo??? Odpowiedz Link Zgłoś
lonelyboy1989 Re: Oddamy Szczecin Niemcom? 25.09.08, 16:00 Powiem też że nie kupili bo nie mają po co. Ich miasta są o wiele bardziej zadbane i bezpieczne. Mówię też żebyś zajrzał do słownika. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Oddamy Szczecin Niemcom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:59 Dlatego właśnie twierdzę, że dla miasta Szczecina byłoby lepiej gdyby zarządzali nim Niemcy. Kto tu ma się osiedlać ? Potną Cię żyletkami na paski zanim policja przyjedzie wezwana przez sąsiadów. Rowerem nie ma gdzie jeżdzić bo na ścieżkach chodnikowych stoją samochody i nikomu z wadz to nie przeszkadza itd itd. Nawet OSI wolą w cywilizacji mieszkać. Tu nie chodzi tylko o pieniądze a le własnie o to dlaczego nie osiedlają się tu Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 nie jest to prawda 25.09.08, 16:05 lonelyboy1989 napisał: > Na razie to Polacy jeden za drugim osiedlają się po niemieckiej stronie granicy > , podczas gdy żaden Niemiec od kilkunastu lat nie kupił domu Polsce w okolicach > Szczecina. Z resztą, granic już nie ma więc co za różnica? ========================= Znam takch Niemców, którzy kupili mieszkania, mieszkaja w Szczecinie... Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: nie jest to prawda 25.09.08, 17:10 No i co z tego, niech se mieszkają. andreas.007 napisał: > Znam takch Niemców, którzy kupili mieszkania, > mieszkaja w Szczecinie... > Andreas Dotychczas mogę chodzić całą szerokością chodnika. Nie muszę się przekradać pod murami domów. Naziści nie zniszczą mi samochodu. Po oddaniu Szczecina niemcom, kto wie co ta rasa 'panóf' wymyśli i zrealizuje. Tym, co tak się podoba niemieckie rządzenie, mogą się tam przeprowadzić. Niedaleko przecie. Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as przcież chodzi o pieniądze a nie o szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 19:34 niemcy go spieniężą. Reprywatyzacja to to że trzeba oddać pieniądze byłym właścicielom czyli w szczecinie niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nie jest to prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:35 > Tym, co tak się podoba niemieckie rządzenie, mogą się tam przeprowadzić. Niedal > eko przecie. > No ci co się boją niemieckiego rządzenia... tez mogą się przeprowadzić bardziej na wschó gdzie panuje prawdziwa cywilizachja :)))i można chodzić z dumnie podniesioną głową, szczególnie jeśli myślą, że będą musieli przemykać chyłkiem pod murem w Szczecinie, czyli wciąż żyją mentalnie w II WŚ... na to lekarstwa nie ma :))))) Odpowiedz Link Zgłoś