ga 25.02.02, 13:43 Zamknęli knajpę Casablanca w hallu kina. Może to nic nadzwyczajnego, ale szkoda. Dużo dobrych drinków namieszali - Wściekły Pies jest też stąd. No i tyle.A może tylko ja mam miłe wspomnienia z tym miejscem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 25.02.02, 15:02 ga napisał(a): > Zamknęli knajpę Casablanca w hallu kina. Why? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 25.02.02, 18:56 Bo zimą pewnie była nie rentowna, a ludzie nie mają na kino a co dopiero na drinki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 26.02.02, 08:39 Zimą, a co dopiero latem, kiedy to kawiarnie z reguły świecą pustkami, oblegane są ogródki na promenadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Zamknęli Casablancę 26.02.02, 15:25 Była nierentowna, ale chyba właściciele mają już coś innego na oku, tylko - skleroza- nie pamiętam co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 26.02.02, 19:13 Właściciele mają interes w tym aby pieniadze wpłyneły za sprzedazr albo za kino. Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Zamknęli Casablancę 04.03.02, 11:14 Może teraz czas na knajpkę na łodzi w porcie jachtowym? I drineczki o zachodzie słońca z lekkim "bujaniem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 19:42 A zimą lody? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 05.03.02, 08:34 ga napisał(a): > Może teraz czas na knajpkę na łodzi w porcie jachtowym? I drineczki o zachodzie > > słońca z lekkim "bujaniem". A nikt na to jeszcze nie wpadł? A zimą lody mogą być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 12:56 i ciepłe piwo dla kontrastu:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 06.03.02, 13:08 Kurcze, siedzę w pracy, a Ty narobiłeś mi apetytu na grzańca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 19:03 A po pracy jak pifqo grzane smakowało? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 07.03.02, 08:33 Nijak, bo po knajpach nie chce mi się łazić, a sama nie umiem go przyrządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Zamknęli Casablancę 07.03.02, 13:36 Na początek łyknijmy herbatki z rumem. Pogoda sztormowa, to można sobie jeszcze doprawić koloryt procentem! Leje i wieje jak na reklamówkach łódki Bols. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 07.03.02, 13:51 No to zdrówko! W W-wie pogoda równie obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 16:33 W świeciu cała noc wiało nad ranem padało pogoda pod zdechłym psem, ale piwo grzane przyrządz się z goździków, odrobina cukru może być sok malinowy i nie dopuszcząć do wrzenia - przepis na właśnie taką pogode:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Zamknęli Casablancę 07.03.02, 16:37 Aż się cieplej robi, nie tylko na sercu. A u mnie za oknem przelatują połamane gałęzie i parasolki, czasem kogoś przeturla wiatr i ogólnie koniec z wiosną. Chlupoczące pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 08.03.02, 09:49 ga napisał(a): ogólnie koniec z wiosną. No co ty, przecież wiosna dopiero się zaczyna! Słoneczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 08.03.02, 09:46 W W-wie w nocy sypało, ale dobrze, że trochę wieje, przegoniło chmury. Dzięki za przepis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 06:30 Za nie ma co, tylko nie nadużywaj :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 11.03.02, 08:38 ... a jak się spotkamy, to wypróbuję ten przepis w praktyce, co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 11.03.02, 22:25 Nie ma sprawy, jadę do W-wy, ale zappomniałem nie znam adresu.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 12.03.02, 08:28 Gość portalu: Muminek napisał(a): > Nie ma sprawy, jadę do W-wy, ale zappomniałem nie znam adresu.:)))) Nie, to ja jadę do Szczecina, o Świnoujściu tez nie zapomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 12.03.02, 21:20 No to mam pecha chyba sie tak szybko nie spotkamy:(( Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 13.03.02, 08:53 A kiedy ostatni raz odwiedziłeś stare kąty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 19:24 aż siedem lat temu, i to mnie martwi ale rodzinka niezbyt tam ciagnie. Tak jak wcześniej wspomniałem stałem sie bardziej szczurem lądowym bo mieszkam dalej od morza. Wcześniejsze wspomnienia wyparły te niedawne te znowu ciągną mnie na Mazury. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 18.03.02, 09:58 To ja nie mam tu rodziny, a przyjeżdżam prawie co roku. Na Mazurach byłam 2x, ale wspomnienia nienajlepsze. Nie mogę się doczekać, kiedy znowu zobaczę swoje miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Zamknęli Casablancę IP: *.inet.pl 19.03.02, 12:01 A na starych kątach znowu wszędzie woda - na trasie ze szczecina potop na polach, a na prom wjeżdża się ostro pod górę. Ale ogólnie ciepło. Z nowości- chociaż nie wiem czy to jeszcze nowość - budują hipermarket na boisku przy Wojska Polskiego, więc przebudowują drogę żeby zrobić wjazdy , no i w związku z tym zmienił się ogólny plan zagospodarowania. Można go sobie -też w związku z tym- obejrzeć w urzędzie miasta. No to będzie cudowne handlowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Zamknęli Casablancę 19.03.02, 12:12 Gość portalu: ga napisał(a): > A na starych kątach znowu wszędzie woda - na trasie ze szczecina potop na > polach, a na prom wjeżdża się ostro pod górę. Ale ogólnie ciepło. > Z nowości- chociaż nie wiem czy to jeszcze nowość - budują hipermarket na > boisku przy Wojska Polskiego, więc przebudowują drogę żeby zrobić wjazdy , no i > > w związku z tym zmienił się ogólny plan zagospodarowania. Można go sobie -też w > > związku z tym- obejrzeć w urzędzie miasta. No to będzie cudowne handlowisko. A skąd ta woda? Tak mocno padało? A z tym nowym planem zagospodarowania jestem strasznie ciekawa, ale wytrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 19.03.02, 15:25 No to dziewczyny poszalejecie wśród półek:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 20.03.02, 22:22 A reszte roku przeznaczycie na diety:).......oszczedzajace:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Zamknęli Casablancę IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 27.05.02, 18:53 Dopiero teraz przeczytałam że zamknęli Casablancę:-(((( Czy to prawda??? Jeśli tak, to dlaczego?? Kurczę, tyle wspomnień... To co tam teraz jest? Nic nie ma? Jak to wygląda? Napiszcie coś, bo do S-cia wybieram się dopiero latem i miałam zamiar pójść do Casablanki. A Teatralna jeszcze działa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Zamknęli Casablancę IP: *.cosmic.pl 27.05.02, 18:57 Teatralna działa, ale o tej porze roku wzięcie mają raczej ogródki na promenadzie, a knajpki świecą pustkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Zamknęli Casablancę IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 27.05.02, 19:01 Dzięki. Ale co z tą Casablanką? Co tam teraz jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Zamknęli Casablancę IP: *.cosmic.pl 27.05.02, 19:08 Tego nie wiem, dowiem się pojutrze jak zawitam do starego dobrego Ś-cia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Zamknęli Casablancę IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 27.05.02, 19:16 O jak Ci zazdroszczę, też bym chętnie pojechała.. tak dawno nie byłam. Ale uda mi się chyba dopiero latem. Jak się dowiesz co z Casablancą, to daj znać, co? Dzięki pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: 213.76.53.* 28.05.02, 07:14 Gosia przestaje Cię lubić za: po pierwsze z zazdrości że jesteś tam gdzie jesteś; po drugie że nic wcześniej nie powiedziałaś. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Zamknęli Casablancę IP: *.ipartner.com.pl 28.05.02, 19:28 Jak to nie?! Trąbiłam o tym od kilku miesięcy, miałam jechać pod koniec kwietnia, ale nie wypaliło. Z zazdrości?! A czy Świecie jest na końcu świata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Zamknęli Casablancę IP: *.polpak-karton.pl 28.05.02, 21:56 Nie na końcu ale prawie w środku .. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Zamknęli Casablancę IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 29.05.02, 12:21 No to ruszaj wreszcie w drogę, stare kąty czekają. A co do Casablancy, to nie wiem, nie będę się pakować do środka holu kina. Ale ludzie chyba i tak wolą Teatralną. Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Zamknęli Casablancę 10.06.02, 16:13 Agul, już odpowiadam: W holu kina znajduje się teraz... hol kina. I tyle. Bez sentymentów zlikwidowali do zera- nawet trudno się połapać, że to za tą witryną kryła się taka fajna knajpa! Ale niech Cię to nie zniechęci do przyjazdu! Naprawdę serdecznie zapraszamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś