azymut360 26.09.09, 22:17 Wybory za rok a już zaczęły się przedwyborcze zagrywki z strony obecnej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azymut360 Re: Wybory za rok!!!!! 14.10.09, 23:16 Dziwi Mnie, że tak długo nikt nie zajarzył. Jedną z takich jest oddanie huczne w dniu 23 września 2009 roku do użytków 3 place zabaw dla dzieci w miejscowościach Jarantowice, Latkowo i w Kościelnej Wsi. Oczywiście chwalenie się władzy i radnych, że to jest ich zasługa. Mieszkańcy są przekonani, że tak jest niewiedzą, że to jest wymóg Unijny i łaski nie robię i do tego pieniądze są oczywiście z dotacji Unijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk80 Re: Wybory za rok!!!!! 15.10.09, 23:00 Należy jeszcze dodać, że dotacje unijne trzeba załatwić, nie są one przydzielone bez życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Wybory za rok!!!!! 18.10.09, 00:44 azymut360 napisał: > Wybory za rok a już zaczęły się przedwyborcze zagrywki z strony obecnej władzy. Samo osiągnięcie sukcesu często polega tylko na tym, by nie dopuścić innych do uzurpowanych praw korzystania z życiodajnego źródełka i nie tylko w polityce ... Odpowiedz Link Zgłoś
scyntia Re: Wybory za rok!!!!! 18.10.09, 20:56 Jesteś dobrze poinformowany.Wymień kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro16 Re: Wybory za rok!!!!! 18.10.09, 22:52 irzyk80 napisał: ”Należy jeszcze dodać, że dotacje unijne trzeba załatwić, nie są one przydzielone bez życzenia” Ciekawie, na którym miejscu w naszym województwie jest gmina w dofinansowania samorządów z Unii Europejskiej. Z tego, co się orientuje Piotrków Kujawski jest na 8 miejscu tuż za Dąbrową Biskupiom. Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk80 Re: Wybory za rok!!!!! 19.10.09, 10:35 zoro16 napisała: > Ciekawie, na którym miejscu w naszym województwie jest gmina w > dofinansowania samorządów z Unii Europejskiej. Z tego, co się orientuje > Piotrków Kujawski jest na 8 miejscu tuż za Dąbrową Biskupiom. Nie mam pojęcia, ja piszę nie o ran kingach :) Z doświadczenia wiem, że jak się chce to do wszystkiego można się doczepić, uprzedzając-na obecną wierchuszkę nie głosowałem :P Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Wybory za rok!!!!! 19.10.09, 12:46 irzyk80 napisał: > uprzedzając-na obecną wierchuszkę nie głosowałem :P No to kto na nich głosował, same członki PZPR ??? Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk80 Re: Wybory za rok!!!!! 20.10.09, 19:31 może pan? Dla mnie nie jest ważne gdzie kto był, byle potrafił organizować. W mojej ocenie dyskwalifikujące są tylko wyroki za korupcję i czyny kryminalne. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Wybory za rok!!!!! 21.10.09, 16:50 irzyk80 napisał: > może pan? > > Dla mnie nie jest ważne gdzie kto był, byle potrafił organizować. W > mojej ocenie dyskwalifikujące są tylko wyroki za korupcję i czyny > kryminalne. Nie było mi jeszcze dane słyszeć o wyrokach za korupcję, choć był czas że samo słowo "korupcja" było na topie, a co to są czyny kryminalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk80 Re: Wybory za rok!!!!! 25.10.09, 01:07 Nie jestem prawnikiem, ale chyba korupcja podlega pod sąd (słynna sprawa Rywina-chociaż tutaj było tylko podejrzenie). Naprawdę pan nie wie co to są czyny kryminalne? wszystko powyżej wykroczenia, kradzież, zabójstwo itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Wybory za rok!!!!! 27.10.09, 16:46 irzyk80 napisał: > Nie jestem prawnikiem, ale chyba korupcja podlega pod sąd (słynna > sprawa Rywina-chociaż tutaj było tylko podejrzenie). > Naprawdę pan nie wie co to są czyny kryminalne? wszystko powyżej > wykroczenia, kradzież, zabójstwo itp. No właśnie, ciekawe to jest bardzo z tym przypadkiem płatnej protekcji Lwa i do dziś nie wiemy kto komu, i kto to ta GTW ? Wygląda na to, że kolejnej sprawie urwano łeb przy samej doopie ... tak, że czasem trudno jest wyczuć co jakim czynem dla kogo, a i za ile ??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
azymut360 Re: Wybory za rok!!!!! 21.10.09, 20:56 zoro16 napisał: „Ciekawie, na którym miejscu w naszym województwie jest gmina w dofinansowania samorządów z Unii Europejskiej. Z tego, co się orientuje Piotrków Kujawski jest na 8 miejscu tuż za Dąbrową Biskupiom.” Ja poszperałem i znalazłem gmina byłego Przewodniczącego Rady Gminy z ubiegłej kadencji Bądkowo jest na 26 miejscu natomiast gmina Osięciny jest dopiero na 64 miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kto-s31 Re: Wybory za rok!!!!! 25.11.09, 20:16 Ja to sądzę, aby władze zmienić w tych osięcinach, ponieważ cała rodzina naszych rządzących już pracuje w gminie lub w szkole i teraz by się przydało, aby ktoś inny swoją rodzine troszke ustawił, zarówno dla wszytkich dzieci radnych i sołtysów już się miejsca na prace znalazły...(tzw korupcja-nawet już na szczeblu gminy) Odpowiedz Link Zgłoś
50v Re: Wybory za rok!!!!! 27.11.09, 11:10 kto-s31 napisał: > Ja to sądzę, aby władze zmienić w tych osięcinach, ponieważ cała > rodzina naszych rządzących już pracuje w gminie lub w szkole i teraz > by się przydało, aby ktoś inny swoją rodzine troszke ustawił, > zarówno dla wszytkich dzieci radnych i sołtysów już się miejsca na > prace znalazły...(tzw korupcja-nawet już na szczeblu gminy) No i będzie to zmienione, a co myślisz że CBA, CBŚ, ABW, CIA i inne z sąsiednich krajów specsłużby tak dla picu i po naszym terenie krążą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
50v Re: Wybory za rok!!!!! 21.03.10, 02:07 Dobrze, że chociaż są jeszcze wybory dla obywatela ? Odpowiedz Link Zgłoś