06.01.04, 08:51
PRZEPROWADZONO SONDĘ ALKOHOLOWĄ W 126-TYSIĘCZNYM PŁOCKU. WYPADŁO, ŻE ŻYJE TAM
2,6 TYS. ALKOHOLIKÓW. NASTĘPNE 9 TYS. PIJE SZKODLIWIE - NIE SĄ UZALEŻNIENI,
ALE ALKOHOL RUJNUJE IM ŻYCIE ZAWODOWE, RODZINNE I ZDROWIE. PONAD 5 TYS. W
PŁOCKU MUSI SIĘ OBRACAĆ WŚRÓD TYCH NAWALONYCH (ALE TAM JEST TYCH
ABSTYNENTÓW!!!!!!!!!!). W RODZINACH ALKOHOLIKÓW WYCHOWUJE SIĘ 5 TYS. DZIECI
(TO JUŻ MNIEJ ŚMIESZNE). W 2001 ROKU PŁOCCZANIE WYDALI NA ALKOHOL 63, A ROK
PÓŹNIEJ - 76 MLN ZŁOTYCH. NIEŹLE, NIEŹLE..... WIDAĆ GOSPODARKA JUŻ BUDZI SIĘ
Z LETARGU, A RAFINERIA DBA O DODATKOWE WPŁYWY Z AKCYZY DO BUDŻETU.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: PŁOCK IP: *.ssss.gouv.qc.ca 06.01.04, 13:43
      Skad ty to wszystko wiesz ?? Bo jesli to rzeczywiscie prawda, to moje
      najblizsze wakacje spedzam ................w Plocku; tam musi byc fajnie :))
      • figo15 Re: PŁOCK 07.01.04, 08:06
        Z prasy
        • Gość: Maciek Re: PŁOCK IP: *.ssss.gouv.qc.ca 07.01.04, 13:56
          No wlasnie, zauwazylem ze z prasy. Rowniez te informacje ktore podales o
          badaniach aktywnosci mozgu w czasie sexu, czy te na temat nalogowego hazardu
          tez widzialem w Gazecie Wyborczej przed kilkunastu dniami. Okazuje sie
          ze "chadzamy" tymi samymi sciezkami :))
          • naka Re: PŁOCK 07.01.04, 15:44
            • Gość: Maciek Re: PŁOCK IP: *.ssss.gouv.qc.ca 07.01.04, 17:43
              Nako zlociutka
              przeciez w Auchanie nie tylko alkohol sprzedaja. Wiec wszystkie te samochody z
              zamiejscowa rejestracja napewno po swieze buleczki do sniadania
              przyjezdzaja :)) Ktoz zamiejscowy smialby "zalewac sie" w Plocku.
              • figo15 Re: PŁOCK 08.01.04, 08:48
                Kurcze, chyba by mi odbiło żeby jeździć do Oszołoma aż do Płocka. Mamy
                biedronkę w Wąbrzeźnie.
                • naka Re: PŁOCK 08.01.04, 19:28
                  Dlaczego od razu odbilo !!! Figo !!!! Przy okazji zalapiesz sie na jakis mecz a
                  moze nawet polowisz rybki w Wisle !!!
              • naka Re: PŁOCK 08.01.04, 19:25
                Maciek naprawde ??? A czy te buleczki sa na alkoholu ???
                • Gość: Maciek Re: PŁOCK IP: *.ssss.gouv.qc.ca 08.01.04, 21:39
                  Tak jak paczki maja w srodku dzem, tak te plockie buleczki maja alkoholizowane
                  centrum !! Tylko takie kupuje jak jestem w Plocku :))
                  • figo15 Re: PŁOCK 09.01.04, 12:34
                    I jak włażą w nogi.....
                    • Gość: Maciek Re: PŁOCK IP: *.ssss.gouv.qc.ca 09.01.04, 13:49
                      A co, macie tez takie w Wabrzeznie ??
                      • figo15 Re: PŁOCK 09.01.04, 13:50
                        Importowane z Płocka. Patrząc na nasze miejskie społeczeństwo - spożycie
                        wzrosło znacznie.
                        • Gość: Maciek Re: PŁOCK IP: *.ssss.gouv.qc.ca 09.01.04, 18:47
                          Skoro plockie buleczki sa juz w Wabrzeznie, to dlaczego Plock jeszcze ich nie
                          eksportuje do..........Montrealu ? Naka, co ty na to ??? Rynek zbytu
                          zapewniony, szczegolnie dla tych alkoholizowanych srodkow :))
                          • naka Re: PŁOCK 09.01.04, 21:56
                            Opracujemy strategie, wywindujemy cene i zaprosimy Wabrzezno do wspolpracy ???
                            • figo15 Re: PŁOCK 12.01.04, 08:52
                              Ja będę odpowiedzialny w tej firmie za wydawanie pieniędzy na cele
                              reprezentacyjne.
                              • Gość: Maciek Re: PŁOCK IP: *.ssss.gouv.qc.ca 12.01.04, 16:13
                                Poza alkoholizowanymi buleczkami, Plock to........
                                i tu zachecam do wejscia na ponizszy link:

miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,1860371.html
                                • figo15 Re: PŁOCK 13.01.04, 09:27
                                  To znaczy, że nasze koleżanki z Płocka są w wieku reprodukcyjnym?
                                  • Gość: Maciek Do Naki IP: *.ssss.gouv.qc.ca 15.01.04, 18:31
                                    Czy w Plocku tez jest taki trend jak w Wabrzeznie, ze faceci tylko o salonach
                                    pieknosci, epilacji pod pachami i farbowaniem wlosow sie zajmuja ? Jesli tak,
                                    to juz wiecej moja noga w Polsce nie postanie :)) Chyba wybiore Vatican.
                                    • naka Re: Do Naki 15.01.04, 18:34
                                      • Gość: Maciek Re: Do Naki IP: *.ssss.gouv.qc.ca 15.01.04, 21:42
                                        To ja ci odpowiem; bo wole kaplice niz.......salony pieknosci :))
                                        • figo15 Re: Do Naki 16.01.04, 13:30
                                          Zdecydowanie odcinam się. Zapraszam w odwiedziny.
                                          • Gość: Maciek Re: Do Naki IP: *.ssss.gouv.qc.ca 16.01.04, 13:36
                                            Do kogo to zaproszenie bylo wystosowane ?? Dalszy ciag konfuzji :))
                                            • naka Re: Do Naki 16.01.04, 18:36
                                              • Gość: Maciek Re: Do Naki IP: *.ssss.gouv.qc.ca 16.01.04, 19:00
                                                Myslalem ze bylo skierowane do Linch1. Mam nadzieje ze nam opowiesz Naka jak
                                                bylo, tak jak ja podzielilem sie z wami moimi wrazeniami z " floating bath" .
                                                • naka Re: Do Naki 19.01.04, 21:44
                                                  Nasze floating bath byloby bardziej oryginalne bo ......no wlasnie !!! czy
                                                  zmiescimy sie w strusie jajko ????
                                                  • Gość: Maciek Re: Do PEGASa IP: *.ssss.gouv.qc.ca 19.01.04, 21:53
                                                    PEGAS, twoim zdaniem, zdaniem strusiego eksperta, zmieszcza sie ??
                                                  • figo15 Re: Do PEGASa 21.01.04, 14:09
                                                    Struś chyba nie ma takich wielkich.... jaj.
                                                  • Gość: Maciek Re: IP: *.ssss.gouv.qc.ca 21.01.04, 14:15
                                                    Uwazaj Figo, bo moze niedoceniasz PEGASa !! Zreszta skad ty mozesz wiedziec.
                                                  • figo15 WISŁA PŁOCK 29.01.04, 12:35
                                                    Wycofanie Orlenu z finansowania Wisły może za kilka miesięcy stać się faktem. -
                                                    Zostaliśmy poinformowani przez koncern, że w drugiej połowie roku dostaniemy
                                                    środki o 50 proc. mniejsze. Czyli na nasze konto wpłynęłoby zaledwie 2,7 mln
                                                    zł. Jak dalej mamy funkcjonować? - pytał łamiącym się głosem na wczorajszej
                                                    sesji rady miasta prezes nafciarzy Krzysztof Dmoszyński.

- W naszej umowie sponsorskiej już mamy absurdalny zapis - tłumaczył rajcom
                                                    Dmoszyński. - Umowa podpisana jest do końca czerwca, ale nie oznacza to, że
                                                    dostajemy od razu całą kwotę 5,5 mln zł. My te pieniądze otrzymamy w ratach.
                                                    Ale dopiero jeśli będzie zadowalający wynik sportowy. Po prostu nie możemy
                                                    przegrywać. Tego nikt nie zagwarantuje, bo to przecież tylko sport.

Radni w zdecydowanej większości popierali pomysł wsparcia klubu. Na jakich
                                                    zasadach? Tu już były pewne różnice. Przeważał pogląd, że niezbędne jest
                                                    powołanie zespołu składającego się z radnych, przedstawicieli urzędu,
                                                    reprezentantów PKN Orlen i Wisły, który czuwałby nad zgodnym z prawem
                                                    wykorzystaniem ewentualnej dotacji miejskiej. O jaką kwotę chodzi? Klub radnych
                                                    SLD wniósł o przekazanie na ten cel 3 mln zł. - Ale nie możemy zapominać, że
                                                    wsparcia potrzebują też szkoły, biblioteki, nowa przeprawa - wywodził z kolei
                                                    Andrzej Nowakowski (PiS-UPR). - Tam są poważne problemy. Ten klubu powstał w
                                                    ciągu ostatniego miesiąca. Dlatego pośpiech nie jest wskazany. I brak w tej
                                                    dyskusji stanowiska Orlenu.

- Jestem zadowolony, że doszło do tej dyskusji - mówił Lech Latarski (Nasze
                                                    Miasto Płock). - Bardzo dobrze się stało, bo tę sprawę trzeba nagłośnić. Patrzę
                                                    na kibiców i wiem, że dobro Wisły leży im na sercu. Wszyscy musimy się włączyć
                                                    w tę pomoc i nadawanie jej rozgłosu. Może to przyniesie efekty. A jak nie, to
                                                    podejmiemy inne działania.

Zenon Sylwester Wiśniewski (Nasze Miasto Płock) wpadł na pomysł, aby miasto
                                                    przejęło sekcję piłki ręcznej.

Niezależnie jaką pomoc miasto zadeklaruje Wiśle, istnieje jeden poważny
                                                    problem. - Formalnie nie jest możliwe finansowanie przez nas sportowej spółki
                                                    akcyjnej - mówił prezydent Mirosław Milewski. - Musielibyśmy powołać inny
                                                    podmiot działający na zasadzie stowarzyszenia kultury fizycznej.

- W podobny sposób postępuje się w innych ośrodkach - uzasadniał Dmoszyński. -
                                                    W takim stowarzyszeniu mogłaby się znaleźć cała nasza młodzież. Finansowanie
                                                    jej bardzo by nam pomogło. Poza tym dobro tego klubu nie tylko mnie powinno
                                                    leżeć na sercu. Apeluję: nie bądźmy grabarzami tego klubu. Rozumiem, że każde
                                                    miasto potrzebuje pieniędzy na szkoły, szpitale, drogi. Ale proszę, pomóżcie
                                                    Wiśle przetrwać. Nieważne czy tu będę ja, czy ktoś inny. Mogę odejść w każdej
                                                    chwili. Bo tu nie chodzi o mnie. Zależy mi, żeby tu w Płocku był silny klub, z
                                                    którego wszyscy bylibyśmy dumni. Dlatego proszę o wasze głosy.

No i nie wiadomo co dalej z Wisełką.
                                                  • figo15 EKOLOGIA 02.02.04, 09:02
                                                    W Płocku zdechło 20 ton ryb. Rafineria truje?
                                                  • naka Re: EKOLOGIA 05.02.04, 20:47
                                                    Nie rafineria !!! Ryby zdechly w porcie bo komus nie chcialo sie wyrabac
                                                    przerebli !!! albo otworzyc zapore, ktora zagradza wodzie z Wisly !!!
                                                    Ryby sie podusily !!
                                                  • figo15 Re: EKOLOGIA 06.02.04, 08:28
                                                    Ja tam wiem swoje. Naka dosypała coś do wody.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka