05.02.02, 12:20
Kilka dni temu byliśmy z żoną na sztuce "Don Juan" Moliera w Teatrze Polskim w
Warszawie (polecam). W programie do tej sztuki była lista sponsorów teatru. A
tam na pierwszym miejscu.... toruński Vinpol.
Wszystkie teatry potrzebują mecenatu biznesu, wiadomo. Tylko dlaczego toruńska
firma sponsoruje było nie było zasłużony, warszawski teatr ? Sponsoruje też
toruński ? To mnie ciekawi.
Oczywiście my w Warszawie nie obrażamy się, że ktoś z Polski chce dokładać do
naszej kultury, ale kultura poza Warszawą chyba jeszcze gorzej zipie...
Czy owa firma jest tak potężna, że będzie dofinansowywać warszawską kulturę ?
To w takim razie czemu nic o niej nie wiemy ?
Może budują markę ? Zaświadczam jednak, że nikomu z Warszawy ich nazwa nic nie
mówi. Chyba nawet nic nie produkują, tylko rozlewają te wina ?
Jaki jest cel takiego sponsoringu może dowiem się z toruńskiego forum.
Pozdrowienia ze stolicy
Wasz Antek
Obserwuj wątek
    • Gość: SDB Re: Vinpol IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 13:24
      No wiesz, i rozlewaja i produkuja. Nawet swoja wodke maja. A czemu nie
      sponsoruja w Toruniu? Nie mam pojecia.
      • Gość: Wiech Re: Vinpol IP: 217.97.134.* 05.02.02, 13:49
        ...pewnie dlatego wzięli się za sponsoring, bo firma ledwie zipie i coraz
        bardziej śmierdzi upadłością. coś trezba robić z wolnymi środkami, które
        pozostają po kolejnych zwolnieniach.
        Nie ma jak logika.
        • Gość: atomski Re: Vinpol IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 14:00
          Ja jako Wasz zazdrosny,zawistny i węszący wszędzie spisek i wycyckanie mojego
          miasta -sąsiad zza miedzy -ogłaszam:
          TO JEST SPISEK !!! Vinpol na zlecenie władz Torunia chce wytruć warszawiaków i
          przenieść stolicę w wymarłej Wawy do Torunia. Następnie likwidować w Bydgoszczy
          NSA ,lotnisko i w ogóle co się da ??!!!! Bo po co ma byc jak w stolicy jest ???

Ale wydałem Was !!! Warszawa już wie o Waszych misternych planach :)))
          • Gość: Wiech Re: Vinpol IP: 217.97.134.* 05.02.02, 14:05
            Gość portalu: atomski napisał(a):

> Ale wydałem Was !!! Warszawa już wie o Waszych misternych planach :)))

za tak niegodną zdradę masz przechlapane!!!
            poszczujemy cię Ojcem, to zobaczysz!
            HA!

• Gość: polonus Re: Vinpol IP: 198.138.227.* 05.02.02, 15:10
              Gość portalu: Wiech napisał(a):

> Gość portalu: atomski napisał(a):
              >
              > > Ale wydałem Was !!! Warszawa już wie o Waszych misternych planach :)))
              >
              > za tak niegodną zdradę masz przechlapane!!!
              > poszczujemy cię Ojcem, to zobaczysz!
              > HA!
              >
              a tak naprawde to prezesi Vinpolu postanowili wejsc na warszawski rynek
              (conajmniej 8 razy wiecej zuli)...
              • Gość: szczur Re: Vinpol IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 17:32
                ....to warszawscy żule do teatru chodzą???....ło w mordem...
                • robert_wl Re: Vinpol 05.02.02, 20:27
                  W Warszawie wieje kulturą nawet w najniższych warstwach społecznych. Nie to co
                  u nas.
                  • antek1 Re: Vinpol 06.02.02, 08:58
                    A ja naiwny myślałem, że się czegoś dowiem. Wasze komentarze są nawet i
                    dowcipne, ale nie tylko o nie mi chodziło. Siemanko, wracam na forum
                    warszawskie...
                    • robert_wl Re: Vinpol 06.02.02, 09:21
                      Szczerze żałujemy, że nie spłniliśmy Twoim oczekiwań, ale zapraszamy do
                      kolejnych odwiedzin.
                      • Gość: atomski Re: Vinpol IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 12:45
                        Amerykanie też nie wierzyli ,że Japońce im Perl Harbor chcą zbombardować .
                        Zyj sobie w tej Warszawie w błogiej nieświadomości :))))))))))
                        • antek1 Re: Vinpol 06.02.02, 16:07
                          Dzięki serdeczne. Pewnie sprawa Vinpolu po wsze czasy pozostanie dla mnie
                          zagadką. Ale jedno wiem, rzeczywiście wolę żyć w nieświadomości w Warszawce,
                          choć wszyscy u nas na to życie w tym molochu strasznie narzekają, ale jak ktoś
                          klnie na czym stoi na korki czy dziury w Warszawie to pada sakramentalne
                          pytanie: "A co chciałbyś mieszkać w Kutnie czy Bydgoszczy?".
                          No i humor nam się poprawia, bo stolica to nie Toruń, Gdańsk czy Kraków, ale
                          jakoś tak tutaj przyjemniej od miast wymienionych w pytaniu...
                          • robert_wl Re: Vinpol 06.02.02, 18:53
                            Miło, że tak pochlebnie wypowiadasz się między innymi o Toruniu. Sam osobiście
                            też bardzo lubię Warszawę. Wspomniane przez Ciebie Kutno do europejskich
                            piękności może nie należy, ale i dla wielu kutnian Kutno i wielu bydgoszczan
                            Bydgoszcz, to małe ojczyzny, których za nic nie zamieniliby na 3 Warszawy, czy
                            4 Krakowy. Ty przyzwyczaiłeś się do życia w wielkim mieście i źle byś się czuł
                            w małym 20-tysięcznym miasteczku, ale ktoś kto spędził całe życie w takiej
                            właśnie mieścinie nie wyjechałby za nic na stałe do miasta typu Warszawa.
                            Stolica bez wątpienia ładnym jest miastem, ale miasta na pozór mało atrakcyjne
                            też zawsze mają coś do pokazania.
                            • Gość: Telek Re: Vinpol a Kutno IP: 212.244.62.* 25.02.02, 13:46
                              robert_wl napisał(a):

> Wspomniane przez Ciebie Kutno do europejskich
                              > piękności może nie należy,

Kazo śpeiwa: "Czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy, jest tak brudno i
                              brzydko że pękają oczy". Ostatnio wracając do Torunia utknąlem na jedną NOCNĄ
                              godzinę na ww. dworcu i rzeczywioście jest tak jak Kazo śpiewa (a w bARZE jeszcze
                              gorzej).
    • Gość: agata Re: Vinpol IP: 213.17.253.* 18.02.02, 14:02
      Gwoli informacji:
      VINPOL nie sponsoruje teatru z Warszawy, a tylko spektakl wystawiany w naszym
      teatrze. Więc pieniążki za sponsoring na 100% trafiają do kasy Horzycy. Zresztą
      niezał kasa...
      Agata
      • antek1 Re: Vinpol 25.02.02, 12:46
        Gość portalu: agata napisał(a):

> Gwoli informacji:
        > VINPOL nie sponsoruje teatru z Warszawy, a tylko spektakl wystawiany w naszym
        > teatrze. Więc pieniążki za sponsoring na 100% trafiają do kasy Horzycy. Zresztą
        >
        > niezał kasa...
        > Agata
        Tak coś mnie tknęło. Byłem na stronie :www.teatrhorzycy.torun.com.pl, a
        tam Don Juan w lutym. Rozumiem, że Teatr Polski gościnnie wystawia tą sztukę w
        Toruniu i Vinpol ją sponsoruje.
        Niemniej gwoli ścisłości : Vinpol sponsoruje Teatr Polski na ul. Karasia w
        Warszawie i być może też jego wyjazdy, nie spieram się.
        Niezła kasa wpływa do Warszawy, oficjalny sponsor Polskiego...
        Antek

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka