Dodaj do ulubionych

Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata wi...

30.09.09, 11:07
dlaczego bandyte nazywacie pseudokibicem.przeciez ten czlowiek nie
kibicuje zadnej druzynie tylko patrzy gdzie kogos pobic lub
zabic.moze nalezy uzywac slowa pseudoczlowiek
Obserwuj wątek
    • wojtecky A gdzie jest piłka? 30.09.09, 11:40
      Miałem sen: na stadionach piłkarskich zamontowano po kilka stanowisk karabinów
      maszynowych - dwie niedziele i było po bydle... A wracając na ziemię: wysoki
      wyrok powinien ostudzić morderczy zapał tej stadionowej bandyterki. Nic nie
      powinno chronić bandytów - stosować monitoring, imienne wejściówki, szybkie,
      surowe, dotkliwe finansowo wyroki, do pacyfikacji konną policję.

A gdzie jest piłka?
    • ale_pycha Re: biedny Muchewicz 30.09.09, 13:12
      Na przekór pajacom którzy są odważni jedynie zza monitora - M. TRZYMAJ
      SIĘ!
      • mf719 Pomylił się. 30.09.09, 13:15
        Obrona twierdzi, że się pomylił. To wszystko tłumaczy on nie chciał skatować
        tego 15 latka tylko kogoś kto był do niego podobny!
      • snoop Re: biedny Muchewicz 30.09.09, 13:33
        >ale_pycha napisał:

> Na przekór pajacom którzy są odważni jedynie zza monitora - M.
        > TRZYMAJ SIĘ!

A komu Ty robisz na przekór debilu? to, że idiota w wieku 21 lat, ktory
        wydawałoby sie powinien być juz na tyle ogarniety i rozsadny, aby wiedziec, ze
        takie pobicie moze skonczyc sie smiercia, dostaje wyrok wiezienia to mam jeszcze
        go wspierac?
        "pajacom ktorzy sa odwazni jedynie zza monitora" a co ma tu do tego odwaga, ze
        ktos pisze, ze tego bandyte powinni wsadzic do paki?
        moze pobijesz mnie za to, ze mam swoje zdanie, a nie powtarzam idiotyczne
        slogany, ktorych naslucham sie od kolejnych debili na meczu?

Chciałbym, aby sen jednego z przedmówców sie spełnił, to by było piękne.
        Nadal nie potrafie zrozumiec, ze idioci z obu klubów Apatora i Elany leją sie
        miedzy sobą. To chyba jeden z najglupszych konfliktów jakie znam.
      • jaz0n Re: biedny Muchewicz 30.09.09, 13:50
        No za to ten koles faktycznie błysnał odwagą w realu- do pobicia nastolatka
        potrzebował pomocy kolegów. Kurcze medal powinien dostac:)
        Niech się trzyma... kraty.
    • anrutek Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata wi... 01.10.09, 09:48
      4 lata to zdecydowanie za mało. Ten bandyta powinien dostać 10 lat
      może wtedy by zmądrzał.
      • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 01.10.09, 10:19
        ma 21 lat, wyjdzie jak będzie miał 25 (chyba, że to jeszcze nie jest prawomocny
        wyrok). Straci najpiękniejsze lata młodości. Zamiast bawić się na imprezach,
        zarywać koleżanki ze studiów, spotykać się z dziewczyną, będzie siedział w
        ciasnej ciupie ze starszymi facetami którzy będą nim pomiatać za to co zrobił.
        Kara jest bardzo surowa.

• hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 01.10.09, 10:21
          a w telewizji będzie oglądał żużel...
          • 200ml_gratis Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 01.10.09, 10:33
            Pod celę może trafić do skazanych wolących Apatora od śmietany.
            Wtedy jego pobyt będzie jeszcze weselszy:)
            • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 01.10.09, 10:58

> Pod celę może trafić do skazanych wolących Apatora od śmietany.
              > Wtedy jego pobyt będzie jeszcze weselszy:)

nie czaję...
        • nionio_41 Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 01.10.09, 14:44
          hecer napisał:

> ma 21 lat, wyjdzie jak będzie miał 25 (chyba, że to jeszcze nie jest prawomocny
          > wyrok). Straci najpiękniejsze lata młodości. Zamiast bawić się na imprezach,
          > zarywać koleżanki ze studiów, spotykać się z dziewczyną, będzie siedział w
          > ciasnej ciupie ze starszymi facetami którzy będą nim pomiatać za to co zrobił.
          > Kara jest bardzo surowa.

Rzeczywiście biedaczek. To nic, że dzieciak ledwo uszedł z życiem, miał
          otwieraną czaszkę, cierpiał, nie może chodzić do szkoły, grać z chłopakami w
          piłkę, być może umawiać się z dziewczyną na randkę, oglądać na żywo swojej
          ulubionej drużyny sportowej, miesiącami będzie przechodził rehabilitację i
          zapewne latami brał leki. To nic, że rodzice tego dzieciaka wylali tyle łez, że
          przeżywali koszmar, kiedy życie ich syna mogło w każdej chwili zgasnąć, bo komuś
          nie spodobał się element jego garderoby.
          • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 01.10.09, 22:59
            więc jaki wyrok proponujesz?
            • szlachcyc Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 03.10.09, 22:12
              hecer napisał:
              "więc jaki wyrok proponujesz?"

Dożywotnie czytanie Twojej forumowej twórczości :D
        • szlachcyc Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 01.10.09, 15:37
          hecer napisał:

> ma 21 lat, wyjdzie jak będzie miał 25 (chyba, że to jeszcze nie
          jest prawomocny wyrok)

Hecer twoja admiracja marginesu społecznego to jakaś emocjonalna
          aberracja.
          Nie martw się. Jest coś takiego jak warunkowe zwolnienie po odbyciu
          połowy kary.
          W tym przypadku to będzie dwa lata kiblowania dla tego bezmózgiego
          bandyty. Nic strasznego, może go to cokolwiek nauczy.
          • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 01.10.09, 23:01
            > Hecer twoja admiracja marginesu społecznego to jakaś emocjonalna
            > aberracja.

a możesz zacytować fragment mojej wypowiedzi, którego zrozumienie sprawia ci
            takie trudności?

• szlachcyc Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 08:22
              hecer napisał:

> a możesz zacytować fragment mojej wypowiedzi, którego zrozumienie
              sprawia ci
              > takie trudności?

hecer ta ocena wynika z oceny całokształtu Twojej publicystyki a nie
              tylko z jednego zdania.
              • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 10:09
                > hecer ta ocena wynika z oceny całokształtu Twojej publicystyki a nie
                > tylko z jednego zdania.

Ta ocena wynika wyłącznie z twojej nieumiejętności zrozumienia tego, co czytasz.
                Teraz chwalisz się brakiem umiejętności wyrażenia tego, co masz na myśli: w
                wątku o pobiciu piszesz o mojej admiracji marginesem społecznym (rozumiesz
                znaczenie słowa admiracja? Chyba nie - jeśli chodzi ci o wrażliwość społeczną
                jaką starałem się wam przekazać w wątkach choćby o mieszkaniach socjalnych, to
                wypada użyć określenia "wyrozumiałość" a nie admiracja, młotku).

Moim zdaniem takie odwołanie się do moich socjalnych propozycji skierowanych do
                osób ubogich bez wyraźnego zaznaczenia, że do tego się odwołujesz, w wątku o
                wyrostkach, chuliganach jest po prostu oznaką twojej głupoty i nieumiejętności
                wyrażenia swoich poglądów (powiedz mi, czy ten 21-letni kibic Elany jest biedny?
                Ma problemy mieszkaniowe? Chyba tylko takie jakie może mieć student WSB z Torunia).

Kończę, bo ocena twojego całokształtu na tym forum budzi we mnie niezbyt
                poprawne odruchy społeczne. Zaczyna mi się wydawać, że ilekroć ktoś jest skazany
                na karę więzienia różne prostaki i głupcy będą krzyczeć "ten wyrok jest za
                niski, to śmieszne". Potem się okazuje, że ci ludzie rozumieją tyle, co ty i nie
                umieją logicznie przedstawić własnych opinii a te ich opinie są wyrazem bardzo
                pospolitych emocji.

Gość został skazany na 4 lata więzienia. Najprawdopodobniej nie skończy studiów,
                po wyjściu będzie miał kolegów ze spacerniaka, do końca życia nie znajdzie pracy
                w administracji publicznej oraz w wielu zawodach, takich jak np policjant czy
                żołnierz. Jeśli kiedyś popełni inne wykroczenie czy przestępstwo, sąd mu nie
                uwierzy jego słowom, potraktuje go jeszcze surowiej, okoliczności będą świadczyć
                przeciw niemu (niech jakiś szczyl go kiedyś zaatakuje na ulicy, przyjedzie
                policja i nie będzie ustalać kto zaczął, zgarnie obu - ale on oberwie w sądzie).

Oczywiście dla was to bez znaczenia, bo wam się wszystkim wydaje że więzienie to
                jakieś sanatorium.
                • szlachcyc Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 11:04
                  hecer napisał:

Gość został skazany na 4 lata więzienia. Najprawdopodobniej nie
                  skończy studiów, po wyjściu będzie miał kolegów ze spacerniaka, do
                  końca życia nie znajdzie pracy w administracji publicznej oraz w
                  wielu zawodach, takich jak np policjant czy żołnierz. Jeśli kiedyś
                  popełni inne wykroczenie czy przestępstwo, sąd mu nie uwierzy jego
                  słowom, potraktuje go jeszcze surowiej, okoliczności będą świadczyć
                  przeciw niemu (niech jakiś szczyl go kiedyś zaatakuje na ulicy,
                  przyjedzie policja i nie będzie ustalać kto zaczął, zgarnie obu - ale
                  on oberwie w sądzie).

hecer, w powyższym tekście widać tę Twoją "lewicową wrażliwość, która
                  sprowadza Cię na manowce.
                  Jak typowy lewicowiec pozbawiasz człowieka jego przyrodzonego prawa o
                  decydowaniu o swoim własnym losie. Chcesz człowiek nieprzystosowanego
                  społecznie wychowywać (znów to jest wniosek wynikający z wnikliwej
                  letóry Twoich przeróżnych postów) tymczasem człowiek ten sam
                  wykluczył się ze społeczeństwa poprzez swój bestialski czyn. Został
                  surowo ukarany (chociaż 4 lata jak to powyżej napisałem siedzieć nie
                  będzie) i jest to prawda. Jeśli wyciągnie wnioski z tej nauczki może
                  stać się pełnowartościowym obywatelem. Jeśli nie a ta wersja jest
                  raczej prawdopodobna sadząc po reakcjach na wyrok jego kolegów to się
                  stoczy. Każdy jest odpowiedzialny za swoje życie.
                  • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 20:30
                    "Jak typowy lewicowiec pozbawiasz człowieka jego przyrodzonego prawa o
                    decydowaniu o swoim własnym losie. Chcesz człowiek nieprzystosowanego
                    społecznie wychowywać (znów to jest wniosek wynikający z wnikliwej
                    letóry Twoich przeróżnych postów) tymczasem człowiek ten sam
                    wykluczył się ze społeczeństwa poprzez swój bestialski czyn."

A gdzie jak go pozbawiam prawa o decydowaniu o własnym losie????? W którym
                    miejscu????

Czy gdyby chciał by został łagodniej ukarany (czego nie chcę) to moja postawa
                    byłaby jeszcze bardziej lewicowa niż jest???

Współczuję twoim nauczycielom. Mnie by normalnie szlak trafił z takim osłem.
                    • szlachcyc Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 21:48
                      hecer napisał:

Mnie by normalnie szlak trafił z takim osłem.

Cały hecer. Poza tym pisz się "szlag" mądralo.
                      • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 22:34
                        tak, szlag mnie trafił.

Tak kończy się dyskusja z kimś, kto nie rozumie co się do niego mówi.

• jaz0n Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 03.10.09, 01:21
                          Wiesz hecer nie moge sie oprzec wrazeniu ze zabrałes głos w dyskusji tylko
                          dlatego ze lubisz stukac w klawiature lub, jak powiedział pan Zagłoba 'żeby sie
                          ślina w gębie nie zagrzała'. Dlaczego? Bo najpierw wylewasz krokodyle łzy nad
                          losem bandziora który do spólki z kilkoma podobnymi sobie śmieciami pobił
                          15-latka, potem mowisz ze popierasz wysoki wyrok bo żadna z okoliczności
                          łagodzacych nie zaistniała, a potem znów sie pienisz że jakiemus biednemu
                          chłopcu ktos krzywde robi. Zdecyduj sie. Po to jest kodeks karny aby wymierzac
                          kary, a w tym wypadku mam wrażenie że starasz sie wybielic zwyrodnialca bo jest
                          jeszcze młody. Witamy w realnym świecie- istnieje cos takiego jak
                          niereformowalny margines, a juz na pewno nie zreformujesz niektórych jedynie
                          mglista groźbą kary- ciekawe jak byś śpiewał gdyby taki sam 'odważny inaczej'
                          pobił twojego syna- tez byłbys taki slodki, tolerancyjny i liberalny?
                          Powodzenia. Jak dla mnie to co dostał ten bandyta to najnizszy wymiar kary i mam
                          nadzieje ze w pierdlu bedzie kazdego dnia miał okazje załowac za to co zrobił.
                          • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 03.10.09, 08:42
                            nie, no nie będę dyskutował o tym, co jest oczywiste i jasne dla każdego kto
                            umie czytać. Wróć do moich postów i wskaż mi, gdzie ja uznałem że kara jest zbyt
                            surowa?

> Witamy w realnym świecie- istnieje cos takiego jak
                            > niereformowalny margines, a juz na pewno nie zreformujesz
                            > mglista groźbą kary -

moim zdaniem oprócz kija powinna być marchewka. Ty dajesz tylko kija - wrzucasz
                            wszystkich których ci się podoba do kategorii "margines społeczny" i nie dajesz
                            im żadnej możliwości rehabilitacji. (co to za określenie "niereformowalny
                            margines"? I dlaczego do nich dociera tylko "realna groźba wysokiej kary"?
                            Stuknij się w łeb - w ten sposób z dzieciaka zrobisz bandziora i recydywistę.)

> ciekawe jak byś śpiewał gdyby taki sam 'odważny inaczej'
                            > pobił twojego syna- tez byłbys taki slodki, tolerancyjny i
                            > liberalny?

no właśnie to nie ma nic do rzeczy - bo gdy jesteś osobiście zaangażowany to nie
                            możesz brać udziału w ocenie czynu. Nie jesteś obiektywny.

Wam się wszystkim wydaje, że obiektywny wyrok musi zapadać w ten sposób: ja
                            sobie wyobrażę, jak to jest być poszkodowanym i dopiero wtedy będę w stanie
                            wydać sprawiedliwy wyrok. Cóż, w ten sposób dokonuje się linczu - wy
                            proponujecie by odbywał się on w majestacie prawa, by emocje decydowały o
                            wysokości kary. Kolejna bzdura.
                            • jaz0n Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 03.10.09, 10:11
                              Hmm- jezeli 21-latni zdaje sie student jest dla ciebie 'dzieciakiem' to 15-latka
                              pewnie nazwałbys płodem?
                              Nie martw sie o to biedne 'dziecko'- pewnie i tak wyjdzie za dwa lata. Jezeli ma
                              jednak cos pod deklem to na tyle bedzie bal sie wrócić za kraty że nie postanowi
                              znów bić dzieci na ulicy. Ale odsiadka mu sie przyda aby sobie to czy owo
                              uświadomił.
                              Natomiast Twoja łzawa opowiastka o tym czego ten biedny 'kibic' nie bedzie mogł
                              robic to jakby nie patrzec uznanie że kara jest zbyt surowa:
                              Napisałes:
                              'ma 21 lat, wyjdzie jak będzie miał 25 (chyba, że to jeszcze nie jest prawomocny
                              wyrok). Straci najpiękniejsze lata młodości. Zamiast bawić się na imprezach,
                              zarywać koleżanki ze studiów, spotykać się z dziewczyną, będzie siedział w
                              ciasnej ciupie ze starszymi facetami którzy będą nim pomiatać za to co zrobił.
                              Kara jest bardzo surowa.'
                              Sam juz nie pamietasz co pisałeś?
                              • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 03.10.09, 17:41
                                > Hmm- jezeli 21-latni zdaje sie student jest dla ciebie 'dzieciakiem'
                                > to 15-latka
                                > pewnie nazwałbys płodem?

kombinuj dalej, geniuszu. Wymyśl jak nazwę płód.
                                • szlachcyc Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 03.10.09, 20:42
                                  hecer coś ci ptaszku intelygencja szwankuje.
                                  Truno ci się pogodzić, że ktoś może mieć argumenty a nie lewicowy
                                  bełkot?
                • nionio_41 Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 14:46
                  hecer napisał:

> > Zaczyna mi się wydawać, że ilekroć ktoś jest skazan
                  > y
                  > na karę więzienia różne prostaki i głupcy będą krzyczeć "ten wyrok jest za
                  > niski, to śmieszne

Hej hej, nie zapędzaj się tak. To, że ktoś uważa wyrok za zbyt łagodny, nie
                  znaczy że jest prostakiem i głupkiem. Ten bandzior jest (a raczej był)
                  studentem, więc na tyle oleju w głowie powinien mieć, żeby wiedzieć, że kopiąc
                  dzieciaka w głowę, może go zabić. Skruchę okazuje prawie każdy, który staje w
                  obliczu prawa. Pytanie tylko czy użala się nad losem swojej ofiary, czy to
                  perspektywa najbliższych lat spędzonych w pierdlu tak go przygasza? 4 lata za
                  pobicie, które o mało nie skończyło się śmiercią chłopaka, i to bez żadnego
                  powodu, to wyrok ZDECYDOWANIE za niski. A to, że bandzior nie skończy studiów,
                  nie będzie mógł zarywać lasek z uczelni, nie będzie chodził na imprezy, straci
                  najlepsze lata swojego życia, to dla mnie ŻADNE argumenty, wobec nieszczęścia
                  jakie wyrządził i swojej ofierze i jej rodzinie. Przecież właściwie każdy kto w
                  tym samym miejscu i czasie miałby na sobie bluzę, czapeczkę, czy szalik Apatora
                  (mógłbyś to być także ty), a nie umiał się obronić przed grupą chuliganów,
                  skończyłby tak jak ten dzieciak, albo ... gorzej.
                  • hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 20:41
                    > Hej hej, nie zapędzaj się tak. To, że ktoś uważa wyrok za zbyt
                    > łagodny, nie znaczy że jest prostakiem i głupkiem.

A kto tak uważa??? Ty tak na pewno nie uważasz. Ja nigdzie nie napisałem że
                    wyrok jest zbyt łagodny. Więc o czym ty gadasz, koleś???

Ja uważam, że osoby którym wydaje się że 4 lata w pierdlu to "mało" czy "za
                    mało" są zdrowo" pierd*lnięte. Tak właśnie myślę o tobie.

1) Nie byłeś w ciupie i nie wiesz co to znaczy. Tobie się może zdarzył szlaban w
                    domu na wyjścia - od rodziców. Może ci neostradę odłączyli na tydzień i to był
                    twoja straszna kara. Ale koleś, skąd ty możesz wiedzieć czy 4 lata to za mało
                    jak ty nie byłeś ani razu w więzieniu. Ja sobie to mogę wyobrazić, ty nawet nie
                    próbujesz. Skupiasz się na krzywdzie pobitego chłopca tak bardzo, że tracisz z
                    oczu surowość wyroku. Jesteś tak przejęty tym, że pobito niewinnego dzieciaka,
                    tym że to dziecko o mało nie straciło życia (pewnie by nie żył, gdyby nie
                    nadbiegające panie, które spłoszyły kiboli) że zupełnie nie zastanawiasz się nad
                    sensem wyroku na jaki skazujesz napastnika. Gdybym nie napisał o tym, że nie
                    skończy studiów, że 4 najfajniejsze lata rucha**ka spędzi trzepiąc kapucyna to
                    byś nawet o tym nie pomyślał. Co więcej, wystrzegasz się uzmysłowienia sobie
                    wymiaru tych 4 lat więzienia by broń boże nie być posądzonym o współczucie dla
                    skazanego. To jakiś absurd.

2) O co ci chodzi? O to, żeby skazany w więzieniu cierpiał męki? Czy o to, by
                    się zmienił?

Nie chce mi się z wami gadać, bo to co uprawiacie to jest tani populizm. A
                    zarzucanie komuś bardziej czy mniej lewicowej ideologii, tylko dlatego że
                    odwołuje się do empatii i rozsądku jest po prostu glupie.
                    • nionio_41 Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 23:26
                      > A kto tak uważa??? Ty tak na pewno nie uważasz. Ja nigdzie nie napisałem że
                      > wyrok jest zbyt łagodny. Więc o czym ty gadasz, koleś???

Gościu, czytaj ze zrozumieniem. Nigdzie nie jest napisane, że uważasz wyrok za
                      zbyt łagodny. Delikatnie dałem ci tylko do zrozumienia, że nie wszyscy którzy
                      uważają ten wyrok za łagodny są prostakami. Rozumiem, że chciałbyś mieć monopol
                      na rację, ale niestety musisz się oswoić z myślą, że żyjesz w świecie, gdzie
                      każdy ma prawo do swojej opinii. A skoro posiadających inne zdanie nazywasz
                      zdrowo pied.lniętymi, to znaczy że tak jak dla tego bandziora, tak i dla ciebie,
                      nie powinno być miejsca w przestrzeni publicznej.

> Ja sobie to mogę wyobrazić, ty nawet nie
                      > próbujesz.

Jasnowidzem jesteś? Jeśli tak, to kiepskim. Zakładasz, że wszyscy wokół ciebie
                      piszą bez zastanowienia, tylko ty jeden - inteligent na wyspie debili. A może to
                      ty masz problem? Może twoje poczucie odpowiedzialności za czyny jest mocno
                      upośledzone, skoro uważasz że kara za dokonanie takich krzywd jest surowa? To
                      ci do twojej mądrej główki nie wpadło?

> O co ci chodzi? O to, żeby skazany w więzieniu cierpiał męki? Czy o to, by
                      > się zmienił?

Nie o męki mi chodzi, ale o to aby niedogodności, ilość wygód i przywilejów
                      ograniczona do minimum, a to wszystko połączone z procesem resocjalizacyjnym
                      spowodowało, że osadzony opuści zakład na tyle odmieniony, że będzie żył tak,
                      aby już do niego nie wracać. Takie też funkcje pełni więzienie - karną i
                      resocjalizacyjną.

• hecer Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 10:21
                i jeszcze jedno - uważam, ten wyrok za surowy, ale czy to znaczy że domagam się
                niższego???

Uważam, że warunkiem obniżenia kary jest skrucha i wyrażenie obietnicy
                rehabilitacji. Tutaj mieliśmy mataczenie (brat), krycie drugiego sprawcy, itd.
                To tak, jak z alkoholizmem - żeby obiecać poprawę, trzeba odciąć się od
                towarzystwa. A on tutaj jest lojalny i na lojalność liczy.

Napisałem kiedyś posty o boksie; uważam że młodzi ludzie powinni mieć możliwość
                trenowania takich sportów pod okiem doświadczonych instruktorów bo one mają
                uczyć pewnych zasad bicia się: dobierania sobie równych przeciwników
                (waga-kategoria), nie bicia leżącego, nie uderzenia w jaja, itd.

To, co zrobił ten chuligan jest dla mnie po prostu obciachowe.

To, że jego koledzy mówią o odwadze, jest po prostu obciachowe do potęgi.
                Definicja odwagi - we trójkę pobić 15-latka, skatować leżącego... Po prostu mnie
                nosi, jak o czymś takim słyszę, dlatego wolę nie wpisywać się w tych wątkach.
                Jak można bowiem uważać coś takiego za odwagę??? Jak młody człowiek może być
                dumny z takiego wyczynu??? To nawet nie jest tchórzostwo, to jest po prostu
                obciach, dno. Wstyd i hańba.
        • gilbert.grape Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 02.10.09, 12:10
          hecer napisał:

> ma 21 lat, wyjdzie jak będzie miał 25 (chyba, że to jeszcze nie jest prawomocny
          > wyrok). Straci najpiękniejsze lata młodości. Zamiast bawić się na imprezach,
          > zarywać koleżanki ze studiów, spotykać się z dziewczyną, będzie siedział w
          > ciasnej ciupie ze starszymi facetami którzy będą nim pomiatać za to co zrobił.
          > Kara jest bardzo surowa.
          >

Fajną miał koleś młodość. Urządził sobie safari na piętnastolatków w bluzach klubu, którego nie był sympatykiem.
          Teraz jest nadzieja, że przez cztery lata M. nie pobije żadnego małolata, a jeśli jest inteligentny i potrafi wyciągać wnioski, to nie wejdzie już w konflikt z prawem do końca życia.
    • jacalive Ta kara jest zbyt łagodna 01.10.09, 17:22
      Powinien posiedzieć minimum 5 lat. Przecież on mógł zabić tego
      chłopaka.
    • tonqister Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata wi... 01.10.09, 22:38
      SUPER!!!!!!!!
      W końcu jakiś rozsądny wyrok dla pseudoczłowieka!Oby więcej takich
      dla deb***i i przeszczepów z Elany!!!
    • barriofino Re: Pseudokibic Elany skazany za pobicie: 4 lata 07.10.09, 23:55
      wreszcie jakas madra decyzja w zwiazku z chora wojna torunskich "kibicow". oby wiecej takich spraw, niech sie ta idiotyczna maszyna zatrzyma. oby to byly 4 lata bezwzglednego wiezienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka