Dodaj do ulubionych

Czy nad Toruniem wisi fatum?

IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 11.01.04, 18:24
Sprawa jest złożona. Odwołanie Zaleskiego nie wchodzi, w grę bowiem został
wybrany przez społeczeństwo Torunia na cztery lata i trzeba się z tym
pogodzić. Myślę jednak, że mimo układów koalicyjnych i koteryjnych Zaleski
może, a raczej powinien odwołać wszytstkich dyrektorów - i nie boję się tego
słowa użyć - nieudaczników,którzy podejmują nierealne czy wręcz
nieodpowiedzialne decyzje. Nikt z niepoważnymi ludźmi nie chce rozmawiać.
Inna sprawa - to rada miejska. Uważam, że większość tych ludzi po prostu nie
powinna zasiadać w ławach radnych, gdyż dbają bardziej o własne interesy czy
swojej koalicji, niż interesy mieszkańców.(Przykład ? - wybór ławników).
Obserwuj wątek
    • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Dyrektorem - jak hrabią - trzeba się urodzić. IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 11.01.04, 18:53
      Jeżeli pan prezydent uważa, że - miernoty - z politycznego zaciągu i różnych
      dziwnych układów będą pracować jak należy, to się grubo myli. I pewnie po cichu
      przyznaje mi rację. Szkoda tylko,że nie potrafi albo się boi wyciągnąć z tego
      wnioski.
      • Gość: cygne Re: Dyrektorem - jak hrabią - trzeba się urodzić. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 19:23

Pani radna Barbara Królikowska-Ziemkiewicz też jest...
        a zawodu dyrektorem, który to juz bank z kolei?:))

Do tego jest umiarkowaną optymistką, bardzo zgrabna wypowiedź o niczym, radnej
        juz trzecią zdaje sie kadencję zasiadajacej w Radzie Miasta.

pozdr.
        • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Dyrektorem - jak hrabią - trzeba się urodzić. IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 11.01.04, 19:32
          Dobrym dyrektorem...
    • Gość: mirek Re: Czy nad Toruniem wisi fatum? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 11.01.04, 23:55
      To chyba nie tak? Pana prezydenta można odwołać tylko najpierw trzeba zrobić
      referendum społeczne w tej sprawie z pytaniem: jesteś za odwołaniem, czy
      też "nie". Jeśli się mylę to proszę mnie koniecznie poprawić, bo nie chcę siać
      fermentu. Wydaje mi się (podkreslam) że tak przewiduje ordynacja wyborcza.
      • Gość: RdJ Re: Czy nad Toruniem wisi fatum? IP: *.elementy.pl 12.01.04, 00:57
        Masz rację.
        Ustawa o bezpośrednim wyborze wójta, burmistrza i prezydenta miasta, ustawa o
        samorządzie gminnym, itd, itd... (jak to u nas).

• Gość: toruńczyk Nad toruniem wisi hasło rączka rączke myje IP: *.v.INTELINK.pl / *.x.INTELINK.pl 12.01.04, 02:55
      Zarówno Pan Makowski jak i Pani Ziemkiewicz juz rzadzili naszym miastem i fakt
      ze Toruń wyglada tak jak wygląda to także ich zasługa. Co prawda Pan Makowski
      ma więcej do powiedzenia, bo nie wiem skąd bierze się u Pani Ziemkiewicz taki
      umiarkowany optymizm. Byc może dlatego, ze przez długi okres czasu w jej
      pomieszczeniach tj w Banku Budownictwa Urzad miejski wynajmował pomieszczenia
      dla wydziału promocji. Niewątpliwie w ten sposób toruśńki magistrat wspierał
      zewnętrzengo inwestora w postaci banku, płacą mu niezłe pieniądze a Pani
      dyrektor mogła wykazać się jako niezły menadżer. Tak juz jest w tym mieście
      rączka rączke myje.
    • Gość: RUM Re: Czy nad Toruniem wisi fatum? IP: *.eimg.pl / 62.233.169.* 12.01.04, 09:39
      haha plany plany a żaden nie zrealizowany... Taka szkoda że Toruń stracił 10 lat
      w ciągu których inne miasta rozwijały się ....,niemoc we władzach ..ale przez
      całe dziesięciolecie... i boje się że może tak już zostać...,przedsiębiorcy
      toruńscy raczej są mało prężni..albo inwestują poza Toruniem.. dwie fabryki(i
      to dobre) kilka sklepów.... ,...szkoda... sam Uniwersytet to za mało... żeby
      miasto nie stało sie zaściankiem... gdzie..za kilka lat nikt nie będzie chciał
      studiować, mieszkać(bezrobocie)... (oby nie)... szkoda...
      ...a pięć filmów w kinach....hm to cztery razy mniej niż np w Gdańsku...(~30sal
      kinowych w 7 kinach)...
      ...coż na tym sie zarabia... chyba....
      wniosek.... :(....
      • Gość: Magda Re: Czy nad Toruniem wisi fatum? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 12.01.04, 11:28
        Fatum nad Toruniem ? Kto jest temu winien? Nikt inny jak my - mieszkańcy
        Torunia. Przecież to my dokonujemy tych "fantastycznych" wyborów. Wybieramy
        tylko "najlepszych". I co? Potem ciągle utyskujemy na tych których wybraliśmy.
        To z nami coś nie tak!
      • Gość: trygław Re: Czy nad Toruniem wisi fatum? IP: *.smk.gda.pl 31.03.04, 10:10
        Eh, przyznam Ci, że o tym Gdańsku, no te wiele sal kinowych, tak, ale Gdańsk
        tez stoi w miejscu od 10 lat, ustepując Gdyni a nawet Sopotowi. Gdańsk to
        wielki Toruń, z tymiz samymi problemami.
    • Gość: TempleBar Problem w istocie tkwi w urzędnikach! IP: 213.17.228.* 12.01.04, 11:49
      Toruń ma kadre urzędniczą, którą wstyd powiedzieć uznaję za najgorszą w kraju.
      Pracuję w dużej międzynarodowej agencji nieruchomości i mam styczność z
      korespondencją z urzędnikami. Pamiętam projekt inwestycyjny na 5 mln USD.
      Panowie z Ratusza nawet nie odpowiedzieli na naszą ofertę ! Wstyd. Nie jest to
      jedyna wpadka urzędników z Torunia. Jeśli już dojdzie do rozmów to czas
      załatwienia sprawy jest katastrofalnie długi ( TK Development - Galeria
      Toruńsk) Niektórzy urzędnicy paru gminy (np Kurnik w Poznańskim) regularnie do
      mnie dzwonią i pytają czy nie mam jakiegoś nowego projektu. Obawiam się, że
      bałagan i brak nowoczesnych zdolności menagerskich to główne cechy urzędnika w
      Toruniu. WSTYDZĘ SIĘ ZA SWOJE MIASTO !
      • Gość: Magda Re: Problem w istocie tkwi w urzędnikach! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 12.01.04, 11:59
        Zgadzam się z Twoją opinią. Ale proszę przyjżyj się kto jest urzędnikiem w t
        oruńskim magistracie? Nie wiem czy można znależć osobę tam pracującą, która by
        była przyjęta do pracy tylko dlatego że jest odpowiednio przygotowana,
        kompetentna. Przecież tam pracują, a raczej udają że pracują sami swoi. Mierni,
        ale wierni. I dlatago nawet wstyd nazwać ich kadrą urzędniczą.
    • Gość: ja Re: Czy nad Toruniem wisi fatum? IP: 213.25.95.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 08:46
      Zadne fatum nie wisi tylko za duzo jest nieudolnych i opieszalych urzedasow.
      Taki kretynek z UM mysli sobie, po co ja mam ryzykowac podjecie jakiejs tam
      decyzji zwiazanej z inwestycjami, lepiej jest pietrzyc problemy i zwlekac z
      podjeciem decyzji, bo jak wiemy podjac decyzje szybko i trafnie potrafi tylko
      kompetentna osoba.
      • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Czy to tak trudno wyciągnąć wnioski ? IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 13.01.04, 09:39
        Jeżeli pan Zaleski nie potrafi dobierać sobie pracowników (a to jest duża
        sztuka)powinna mu w tym pomagać rada autorytetów, którą powołał z wielkim
        hukiem. Powinna, ale została tylko atrapą, która legitymizuje jego głupawe
        pomysły! Gdyby Zaleski miał chociaż trochę fantazji, rozwagi i odwagi...
        Podobno w UM odbija się po ścianach pytanie - "co, albo ile z tego będę miał?"
    • Gość: Maciek Re: Fatum to Zaleski IP: *.wlan.pl 13.01.04, 12:44
      Jest niewolnikiem układów. Niestety.
    • Gość: grzes Beretta IP: *.wlan.pl 15.01.04, 17:24
      Pragnę poinformować(bo dużo osób nie wie)że Beretta powstała dzięki
      podkupieniu hali od syndyka w której znajdowała się firma Genesis(dawniej
      TORAL)i dzięki czemu pracownicy w liczbie 130 osób nagle znaleźli się na
      bruku.Więc to średni powód do dumy że ta firma powstała.
    • Gość: antytyfus Re: Czy nad Toruniem wisi fatum? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 30.03.04, 19:34
      Jedyne rozsądne rozwiązanie to wcielenie do dynamicznie rozwijającej się
      Bydgoszczy. Jej władze wiedzą jak się rządzi miastem i gminami. Powodzenia !!!
      Apator połączy się z Polonią i zdobędziemy mistrzostwo kraju. Torunianie będą
      jeździć do pracy Bydgoszcz-Toruń, a bydgoszczanie po zakupy na obrzeża
      Bydgoszczy czyli Toruń-Bydgoszcz.
    • kozaczek3 Re: Czy nad Toruniem wisi fatum? TAK!!! 03.06.04, 23:14
      Ojciec Dyrektor!!
      Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka